CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki69 wrote:Dziewczyny ci o tym myslec: cały cykl temp wahały się 36.1-36.3 ostatnie kilka dni raczej tak 36.18 a wczoraj nagle 36.48 na wykresie wyglądało jak skok. Wczoraj i przedwczoraj wyczuwam szyjkę wyżej i otwarta ale może to tylko moje wymyśly...w każdym razie ucieszyłam się wzrostem a dziś rano nagle spadek na 36 a drugi termometr nawet pokazywał 35.9. Co to może oznaczać? Obserwuje dopiero ten cykl cały a poprzedni od połowy ale wtedy miałam monitoring to wszystko wiedziałam a tak to jestem nowa w tym temacie i dużo rzeczy jeszcze nie wiem pomóżcie mi może Wy starające się już długo, żę tak powiem weteranki
spojrzycie na mój 2wykres i będziecie wiedziały czemu mam takie dziwne zawirowania ;/
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Katka80 wrote:A jak długie masz zazwyczaj cykle? Na razie cykl bezowulacyjny. Chyba że na dniach temperatura podskoczy.
-
nick nieaktualnyKatka80 wrote:Ojejku mi bardzo siemię lniane pomogło. Po odstawieniu antyków miałam strasznie sucho.
Jagna tak z ciekawości, wcześniej jak nie pękały Ci jajca to miałaś też pozytywne testy owu?
Ja w tym cyklu zakupiłam zioła ojca Sroki , trzeba wszystko wypróbować. Nie idę do gina, nie mierzę temperatury. Od 8 sierpnia mam urlop, muszę się zresetować.
Ja dziś wypiłam dwie łyżki całego siemienia lnianego, ale mam tez len mielony w sumie
Przepraszam aa tyle pytań, ale szukam ratunku -
Niki69 wrote:właśnie o to chodzi że cztery lata temu zaczęłąm anty brać potem po dwóch latach odstawiłąm i zanikł okres i łaziłam od lekarza do lekarza i przez te dwa lata nie miałam okresu ani owulacji ani śluzu., Dopiero w zeszłym cyklu stymulacja clo 2*1 (bo wczesniej 1*1tab nie pomogło) wywołąłą mi owulacje niestety bez skutków w postaci ciąży w tym miesiącu miałam nie brać clo ale liczyłąm że nastąpi jakiś "efekt odbicia" dlatego cały cykl uważnie się obserwowałam i czułam już jakiś czas że coś w jajnikach kuje pobolewa miałam nadzieje na owulacje ale testy nic nie wykazują, śluz mi ciężko ocenić bo od dawna go nie było, teraz jest lepiej bo dawniej to sachara i dwa dni temu był taki jak opisujecie rozciągliwy ale tylko po stosunku go zobaczylismy tak to na majtkach nic. No w każdym razie nie mogę Ci dokłądnie powiedziec jakie cykle mam bo dopiero zaczyna mi coś się dziać w tą stronę i w tamtym miesiącu z clo był cykl 35 dni a 26dc na monitoringu byłą potwierdzona owulacja
Wykres wygląda na bezowulacyjny, a temperatura dość wyraźnie spadła jak na @ ... choć ja specjalistką od temperatur nie jestemmoże jak masz dłuższe cykle to jest jeszcze szansa na owu... Co do rozciągliwego śluzu, jeśli było to po stosunku to bym nie brała go pod uwagę - może to być zarówno śluz wynikający z podniecenia albo sperma.
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
ojejku wrote:a od którego dc piłaś? Siemię czy len mielony? i w jakich ilościach?
Ja dziś wypiłam dwie łyżki całego siemienia lnianego, ale mam tez len mielony w sumie
Przepraszam aa tyle pytań, ale szukam ratunkuVI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Niki69 wrote:właśnie o to chodzi że cztery lata temu zaczęłąm anty brać potem po dwóch latach odstawiłąm i zanikł okres i łaziłam od lekarza do lekarza i przez te dwa lata nie miałam okresu ani owulacji ani śluzu., Dopiero w zeszłym cyklu stymulacja clo 2*1 (bo wczesniej 1*1tab nie pomogło) wywołąłą mi owulacje niestety bez skutków w postaci ciąży w tym miesiącu miałam nie brać clo ale liczyłąm że nastąpi jakiś "efekt odbicia" dlatego cały cykl uważnie się obserwowałam i czułam już jakiś czas że coś w jajnikach kuje pobolewa miałam nadzieje na owulacje ale testy nic nie wykazują, śluz mi ciężko ocenić bo od dawna go nie było, teraz jest lepiej bo dawniej to sachara i dwa dni temu był taki jak opisujecie rozciągliwy ale tylko po stosunku go zobaczylismy tak to na majtkach nic. No w każdym razie nie mogę Ci dokłądnie powiedziec jakie cykle mam bo dopiero zaczyna mi coś się dziać w tą stronę i w tamtym miesiącu z clo był cykl 35 dni a 26dc na monitoringu byłą potwierdzona owulacjaVI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
Katka80 wrote:Dobrze , że mierzysz temperaturę, bo może okazać sie że bez stymulacji owu nie ma. Na dniach wszystko się wyjaśni , czy to spadek na owu czy @. Robisz testy owu?
-
Parsleyek wrote:Wykres wygląda na bezowulacyjny, a temperatura dość wyraźnie spadła jak na @ ... choć ja specjalistką od temperatur nie jestem
może jak masz dłuższe cykle to jest jeszcze szansa na owu... Co do rozciągliwego śluzu, jeśli było to po stosunku to bym nie brała go pod uwagę - może to być zarówno śluz wynikający z podniecenia albo sperma.
-
nick nieaktualnyNiki69 wrote:badaliśmy z partnerem szyjkę i dopiero przedwczoraj i wczoraj wyczuł, że podeszła do góry i jest miękka a nawet otwarta...tylko nie wiem czy on czasem już nie zaczął mi mówić tego, co ja bym chciała usłyszeć...
Naprawdę badacie szyjkę razem z partnerem?
marzusiax, Parsleyek, roma, Angie 31, Malowanka lubią tę wiadomość
-
Niki69 wrote:a śluz z podniecenia lub sperma też się tak mogą rozciągać między palcami...? Bo już miałam nadzieje, żę wreszcie ruszyła mi produkcja sluzu. OCzywiście wiesiołek i siemie pije, ale u mnie nie widzę takich efektów jak niektóe dziewczyny piszą...VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
ojejku wrote:a od którego dc piłaś? Siemię czy len mielony? i w jakich ilościach?
Przepraszam aa tyle pytań, ale szukam ratunkuPróbowałam pić olej lniany ale to dopiero była masakra. Na sam zapach.. brrr.... nawet nie chcę sobie tego przypominać
ojejku lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:Naprawdę badacie szyjkę razem z partnerem?
ojejku, Malowanka lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:Marzu, a Ty kiedy testujesz?
U mnie dziś 8dc i zachodzę w głowę jak wyprodukować dużo bagnaWięc jeszcze tydzień muszę poczekać.
Pić siemię możesz. Na pewno nie za szkodzi. Ale czy zdąży do owulki? No kto wieW akcie desperacji możesz sobie zapodać żel dla staraczek.
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Hm?? Jak Ridż zgubi drogę to się zastanowię
Więc jeszcze tydzień muszę poczekać.
Pić siemię możesz. Na pewno nie za szkodzi. Ale czy zdąży do owulki? No kto wieW akcie desperacji możesz sobie zapodać żel dla staraczek.
jestem zabezpieczona z każdej strony
-
No badamy razem hehe :)bo ja to nigdy nie mogę tam za bardzo dostać
mój partner jest bardzo cierpliwy i zgadza się na wszystko co poproszę
Dziękuje za wasze odpowiedzi...jutro wizyta a ja do tego czasu oszaleje czytając wszystko co znajdę na necie o owulacji itpale zaraz lecę do kosmetyczki potem spacer z rodzicami także moje mysli pójdą na chwilę w dal
poza tym mam też wizyte u neurologa to zaraz zajmę się inną sprawą... -
Piłam po 6 tabletek dziennie wiesiołka, ale mi za śluzowało nie te dziurki które chciałam. Dziewczyny chwalą, ale na mnie totalnie nie działał.
Jedno mnie zastanawia. Ja piję dużo magnezu ze względu na nerwy. Spotkałam się z 2 skrajnymi opiniami. Jedni piszą, że magnez wysusza śluz, a znowu na of w poradach dnia było, że działa korzystnie. Teraz nie brałam i śluzu jest więcej, ale nie prowadziłam regularnych obserwacji
Niki69 wrote:No badamy razem hehe :)bo ja to nigdy nie mogę tam za bardzo dostać
mój partner jest bardzo cierpliwy i zgadza się na wszystko co poproszę
Dziękuje za wasze odpowiedzi...jutro wizyta a ja do tego czasu oszaleje czytając wszystko co znajdę na necie o owulacji itpale zaraz lecę do kosmetyczki potem spacer z rodzicami także moje mysli pójdą na chwilę w dal
poza tym mam też wizyte u neurologa to zaraz zajmę się inną sprawą...
Zajmij się czymś innym bo ciągłe czytanie, szukanie objawów i myślenie o owulacji i zachodzeniu w ciążę nie pomaga... niestety!
Co do badania szyjki się nie wypowiem bo dla mnie to czarna magia jak na razieżyczę Ci powodzenia na wizycie u gina!
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
ojejku wrote:Biorę wiesiołka sporo, na razie bagna brak, dołączam od dzis z siemieniem, żel mam w szufladzie
jestem zabezpieczona z każdej strony
ojejku, marzusiax, syringe, Opolanka 85 lubią tę wiadomość