X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Dziewczyny ci o tym myslec: cały cykl temp wahały się 36.1-36.3 ostatnie kilka dni raczej tak 36.18 a wczoraj nagle 36.48 na wykresie wyglądało jak skok. Wczoraj i przedwczoraj wyczuwam szyjkę wyżej i otwarta ale może to tylko moje wymyśly...w każdym razie ucieszyłam się wzrostem a dziś rano nagle spadek na 36 a drugi termometr nawet pokazywał 35.9. Co to może oznaczać? Obserwuje dopiero ten cykl cały a poprzedni od połowy ale wtedy miałam monitoring to wszystko wiedziałam a tak to jestem nowa w tym temacie i dużo rzeczy jeszcze nie wiem pomóżcie mi może Wy starające się już długo, żę tak powiem weteranki :) spojrzycie na mój 2wykres i będziecie wiedziały czemu mam takie dziwne zawirowania ;/
    A jak długie masz zazwyczaj cykle? Na razie cykl bezowulacyjny. Chyba że na dniach temperatura podskoczy.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    A jak długie masz zazwyczaj cykle? Na razie cykl bezowulacyjny. Chyba że na dniach temperatura podskoczy.
    właśnie o to chodzi że cztery lata temu zaczęłąm anty brać potem po dwóch latach odstawiłąm i zanikł okres i łaziłam od lekarza do lekarza i przez te dwa lata nie miałam okresu ani owulacji ani śluzu., Dopiero w zeszłym cyklu stymulacja clo 2*1 (bo wczesniej 1*1tab nie pomogło) wywołąłą mi owulacje niestety bez skutków w postaci ciąży w tym miesiącu miałam nie brać clo ale liczyłąm że nastąpi jakiś "efekt odbicia" dlatego cały cykl uważnie się obserwowałam i czułam już jakiś czas że coś w jajnikach kuje pobolewa miałam nadzieje na owulacje ale testy nic nie wykazują, śluz mi ciężko ocenić bo od dawna go nie było, teraz jest lepiej bo dawniej to sachara i dwa dni temu był taki jak opisujecie rozciągliwy ale tylko po stosunku go zobaczylismy tak to na majtkach nic. No w każdym razie nie mogę Ci dokłądnie powiedziec jakie cykle mam bo dopiero zaczyna mi coś się dziać w tą stronę i w tamtym miesiącu z clo był cykl 35 dni a 26dc na monitoringu byłą potwierdzona owulacja

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Ojejku mi bardzo siemię lniane pomogło. Po odstawieniu antyków miałam strasznie sucho.

Jagna tak z ciekawości, wcześniej jak nie pękały Ci jajca to miałaś też pozytywne testy owu?

Ja w tym cyklu zakupiłam zioła ojca Sroki , trzeba wszystko wypróbować. Nie idę do gina, nie mierzę temperatury. Od 8 sierpnia mam urlop, muszę się zresetować.
    a od którego dc piłaś? Siemię czy len mielony? i w jakich ilościach?
    Ja dziś wypiłam dwie łyżki całego siemienia lnianego, ale mam tez len mielony w sumie
    Przepraszam aa tyle pytań, ale szukam ratunku <3

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    właśnie o to chodzi że cztery lata temu zaczęłąm anty brać potem po dwóch latach odstawiłąm i zanikł okres i łaziłam od lekarza do lekarza i przez te dwa lata nie miałam okresu ani owulacji ani śluzu., Dopiero w zeszłym cyklu stymulacja clo 2*1 (bo wczesniej 1*1tab nie pomogło) wywołąłą mi owulacje niestety bez skutków w postaci ciąży w tym miesiącu miałam nie brać clo ale liczyłąm że nastąpi jakiś "efekt odbicia" dlatego cały cykl uważnie się obserwowałam i czułam już jakiś czas że coś w jajnikach kuje pobolewa miałam nadzieje na owulacje ale testy nic nie wykazują, śluz mi ciężko ocenić bo od dawna go nie było, teraz jest lepiej bo dawniej to sachara i dwa dni temu był taki jak opisujecie rozciągliwy ale tylko po stosunku go zobaczylismy tak to na majtkach nic. No w każdym razie nie mogę Ci dokłądnie powiedziec jakie cykle mam bo dopiero zaczyna mi coś się dziać w tą stronę i w tamtym miesiącu z clo był cykl 35 dni a 26dc na monitoringu byłą potwierdzona owulacja

Wykres wygląda na bezowulacyjny, a temperatura dość wyraźnie spadła jak na @ ... choć ja specjalistką od temperatur nie jestem ;) może jak masz dłuższe cykle to jest jeszcze szansa na owu... Co do rozciągliwego śluzu, jeśli było to po stosunku to bym nie brała go pod uwagę - może to być zarówno śluz wynikający z podniecenia albo sperma.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja dziś wypiłam dwie łyżki całego siemienia lnianego, ale mam tez len mielony w sumie
    Ja piję od @ do owulki właśnie siemię mielone. Zalewam dwie łyżeczki kopiate pół szklanki wrzątku, odstawiam na chwilę i takiego gluta wypijam :P

8p3oskjorung1yyh.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Dobrze , że mierzysz temperaturę, bo może okazać sie że bez stymulacji owu nie ma. Na dniach wszystko się wyjaśni , czy to spadek na owu czy @. Robisz testy owu?

8p3oskjorung1yyh.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Dobrze , że mierzysz temperaturę, bo może okazać sie że bez stymulacji owu nie ma. Na dniach wszystko się wyjaśni , czy to spadek na owu czy @. Robisz testy owu?
    testy owulacyjne nie pokazały owulacji w ciągu ostatnich 7 dni...ale badaliśmy z partnerem szyjkę i dopiero przedwczoraj i wczoraj wyczuł, że podeszła do góry i jest miękka a nawet otwarta...tylko nie wiem czy on czasem już nie zaczął mi mówić tego, co ja bym chciała usłyszeć...jutro ide do ginekologa niech zobaczy na usg co tam jest bo boje się, że znów okres nie przyjdzie bo znów okaze się, że bez hormonów nawet błona nie urosła...już od ponad tyg czułam lekkie kłucia w dole itp myślałąm, żę pęcherzyki rosną, ale teraz tak myśle, żę to hyba już stało się moją obsesją i już sama sobie wymyślam różne objawy, bo tak bym chciała. Najgorzej mi cokoliek oceniać skoro przez tak długi czas nie miałam żądnych objawów itp bo nie było u m nie owulacji...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Wykres wygląda na bezowulacyjny, a temperatura dość wyraźnie spadła jak na @ ... choć ja specjalistką od temperatur nie jestem ;) może jak masz dłuższe cykle to jest jeszcze szansa na owu... Co do rozciągliwego śluzu, jeśli było to po stosunku to bym nie brała go pod uwagę - może to być zarówno śluz wynikający z podniecenia albo sperma.
    a śluz z podniecenia lub sperma też się tak mogą rozciągać między palcami...? Bo już miałam nadzieje, żę wreszcie ruszyła mi produkcja sluzu. OCzywiście wiesiołek i siemie pije, ale u mnie nie widzę takich efektów jak niektóe dziewczyny piszą...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    badaliśmy z partnerem szyjkę i dopiero przedwczoraj i wczoraj wyczuł, że podeszła do góry i jest miękka a nawet otwarta...tylko nie wiem czy on czasem już nie zaczął mi mówić tego, co ja bym chciała usłyszeć...

Naprawdę badacie szyjkę razem z partnerem?
    200.gif

marzusiax, Parsleyek, roma, Angie 31, Malowanka lubią tę wiadomość

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    a śluz z podniecenia lub sperma też się tak mogą rozciągać między palcami...? Bo już miałam nadzieje, żę wreszcie ruszyła mi produkcja sluzu. OCzywiście wiesiołek i siemie pije, ale u mnie nie widzę takich efektów jak niektóe dziewczyny piszą...
    Sluzu po stosunku nie należy badać, jest zakłócony. Bólami jajników też nie należy się sugerować. Dobrze, że idziesz do gina to wszystko zobaczy.

8p3oskjorung1yyh.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja piję od @ do owulki. Kopiatą łyżkę całego siemienia, zalewam wrzątkiem i jak wystygnie, pije całość razem z ziarenkami. W sumie "piję" to za dużo powiedziane. Raczej łykam bez gryzienia, żeby nie puścić pawia. W 1 cyklu nie widziałam różnicy, ale w 2 nadrabia za 2 cykle :) Próbowałam pić olej lniany ale to dopiero była masakra. Na sam zapach.. brrr.... nawet nie chcę sobie tego przypominać :P

ojejku lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu, a Ty kiedy testujesz?
    U mnie dziś 8dc i zachodzę w głowę jak wyprodukować dużo bagna ;)

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    200.gif
    Hehehe oplułam monitor.

ojejku, Malowanka lubią tę wiadomość

8p3oskjorung1yyh.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Marzu, a Ty kiedy testujesz?
    U mnie dziś 8dc i zachodzę w głowę jak wyprodukować dużo bagna ;)
    Hm?? Jak Ridż zgubi drogę to się zastanowię :P Więc jeszcze tydzień muszę poczekać.

Pić siemię możesz. Na pewno nie za szkodzi. Ale czy zdąży do owulki? No kto wie :) W akcie desperacji możesz sobie zapodać żel dla staraczek.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    200.gif
    My badamy szyjkę, ale nie paluszkiem :P

ojejku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Hm?? Jak Ridż zgubi drogę to się zastanowię :P Więc jeszcze tydzień muszę poczekać.

Pić siemię możesz. Na pewno nie za szkodzi. Ale czy zdąży do owulki? No kto wie :) W akcie desperacji możesz sobie zapodać żel dla staraczek.
    Biorę wiesiołka sporo, na razie bagna brak, dołączam od dzis z siemieniem, żel mam w szufladzie :D jestem zabezpieczona z każdej strony ;)

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No badamy razem hehe :)bo ja to nigdy nie mogę tam za bardzo dostać :) mój partner jest bardzo cierpliwy i zgadza się na wszystko co poproszę :)
    Dziękuje za wasze odpowiedzi...jutro wizyta a ja do tego czasu oszaleje czytając wszystko co znajdę na necie o owulacji itp :) ale zaraz lecę do kosmetyczki potem spacer z rodzicami także moje mysli pójdą na chwilę w dal ;)
    poza tym mam też wizyte u neurologa to zaraz zajmę się inną sprawą...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam po 6 tabletek dziennie wiesiołka, ale mi za śluzowało nie te dziurki które chciałam. Dziewczyny chwalą, ale na mnie totalnie nie działał.

Jedno mnie zastanawia. Ja piję dużo magnezu ze względu na nerwy. Spotkałam się z 2 skrajnymi opiniami. Jedni piszą, że magnez wysusza śluz, a znowu na of w poradach dnia było, że działa korzystnie. Teraz nie brałam i śluzu jest więcej, ale nie prowadziłam regularnych obserwacji

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    No badamy razem hehe :)bo ja to nigdy nie mogę tam za bardzo dostać :) mój partner jest bardzo cierpliwy i zgadza się na wszystko co poproszę :)
    Dziękuje za wasze odpowiedzi...jutro wizyta a ja do tego czasu oszaleje czytając wszystko co znajdę na necie o owulacji itp :) ale zaraz lecę do kosmetyczki potem spacer z rodzicami także moje mysli pójdą na chwilę w dal ;)
    poza tym mam też wizyte u neurologa to zaraz zajmę się inną sprawą...

Zajmij się czymś innym bo ciągłe czytanie, szukanie objawów i myślenie o owulacji i zachodzeniu w ciążę nie pomaga... niestety!
    Co do badania szyjki się nie wypowiem bo dla mnie to czarna magia jak na razie ;) życzę Ci powodzenia na wizycie u gina!

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Biorę wiesiołka sporo, na razie bagna brak, dołączam od dzis z siemieniem, żel mam w szufladzie :D jestem zabezpieczona z każdej strony ;)
    Hahaha ja też zabezpieczona z każdej strony. Małżonek nie wie , że używam tego żelu , za każdym razem myśli że ja taka napalona hahahaha.

ojejku, marzusiax, syringe, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

8p3oskjorung1yyh.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ