CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, wczoraj na innym wątku dziewczyny dzieliły się wrażeniami ze spotkania "w realu". Bardzo pozytywnie to odebrały i były zadowolone. Mnie już od dawna takie myśli nachodziły że fajnie byłoby Was poznać. Mimo że rozmawiamy tylko w internetowym świecie to jesteście mi bardzo bliskie, dzielicie ze mną dobre i złe chwile i to Wam się "wypłakuję" i, jak to ostatni któraś z Was określiła, smarkam w wirtualny rękaw. Wy po prostu rozumiecie... Ehhh... Może kiedyś będzie to możliwe.
agnes87 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Xaxa wrote:Niestety bierze od października suple, biega i ćwiczy, zmieniona dieta, mega ograniczenie alkoholu, rzucenie palenia i tu szok. Niestety 2,4mln plemników/ml, poniżej 3mln kwalifikuje się bezwzględnie do in vitro... morfologia 2%.
Niestety.
kochana, my tez mamy morfologicznie prawidłowych 2% i jakos córkę 5 lat temu zrobiliśmy, do tej pory nie wiem jak, naturalnie;)
a do IUI trzeba mieć ponad 1 mln plemników, więc niech Ci nie wmawiają, że poniżej 3 to tylko in vitro....
ale bierzecie profertil? jest cholernie -jak dla mnie- drogi, ale wyniki badań klinicznych sa obiecujące, może to by pomogło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 21:21
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Tuśka, jak nie spróbujesz to długo nie odpędzisz od siebie pytania "a co by było gdyby...". Zostanie niedosyt. Działaj!25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Xaxa ja się nie znam na tych badaniach bo ich nie robiliśmy, ale z tego co pamiętam to nieraz dziewczyny pisały jak zmienne potrafią być. Może powtórzone za jakiś czas wyszłyby lepsze?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
xaxa - jeszcze trochę matematyki, jakby Twój luby wystrzelił 2 ml to już żołnierzy jest prawie 5 mln;) może warto się zastanowić jak uzyskać większą objętościowo próbkę nasienia? oni tam przed IUI i tak czary nad tym odprawiają, zagęszczają, odżywiają, więc szanse sa i tak większe niż przy naturalsie (przypadek AniStaraczki traktuję jako ponadnaturalny;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
w pon albo w środę pójdziemy z tymi wynikami do lekarza z kliniki, zobaczymy co powie...
martwi mnie jeszcze taki wynik jak atypia główki 102%...
no i wystarczy 1mln ale to nie musi być prawidłowych czy wszystkich?
niby cuda się zdarzają ale tak się zastanawiam czy poronienia też mogą być spowodowane złym nasieniem?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa a szukaliście przyczyny poronień? Macie za sobą jakieś badania?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Justyna911 wrote:Ja juz po wizycie u ginekologa
mam 10 dzien cyklu i w prawym jajniku pęcherzyk dominujący 14cm, w lewym trzy mniejsze, a endometrium nie całe 6cm wiec jak na 10 dzien jest dobrze
pani powiedziała ze wszystko jest dobrze i doradziła abym odstawiła clo jeśli nic sie nie uda przy tym cyklu i żebyśmy trochę poprobowali bez żadnych 'wspomagaczy'. Ale ja coś czuje ze ten cykl będzie tym szczęśliwym i tego sie trzymam
Antoś IVF,Julisia natural
-
mój M ma 262 mln, 4% morfologia- armia rewelacja a staramy sie ponad 2 lata i nadal nic. Ja w listopadzie podchodzę drugi raz do CLO. Teraz jestem na metforminie a za 2 tygodnie dołączam leki na prolaktyne. Znam też przypadek w rodzinie, ponad 20 lat sie starali i nagle pach pach i w ciazy- jak rodzila miala 48 lat. Co do nasienia wiem, ze suplementy , dieta, rzucenie palenia pomagaja.
mamakejt a jaka mieliscie wstrzemiezliwosc przed badaniem? ile dni? mojego meza pierwsze wyniki po chyba tylko 3 niach wstrzemiezliwosci wyszly o wiele gorsze niz po 5 dniach braku seksunie zalamuj sie
moze jakies ziolka moglby pic
dziewczyny podaja rowniez swoim M ziola ojca Sroki
ale to juz na watku zielarek musialbys spytac
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Xaxa wrote:w pon albo w środę pójdziemy z tymi wynikami do lekarza z kliniki, zobaczymy co powie...
niby cuda się zdarzają ale tak się zastanawiam czy poronienia też mogą być spowodowane złym nasieniem?
oczywiście, że wady zarówno jajek jak i plemników mogą być przyczyną poronień, bo może dojśc do zapłodnienia, ale zarodek będzie wadliwy i matka natura go wyeliminuje
wg najnowszych statystyk WHO 4% i powyżej prawidłowych plemników to jest norma
do IUI potrzeba ogólnie przynajmniej 1 mlna, słabsze te z uszkodzone są selekcjonowane, a gdyby nie wpadły w łapy mikrobilogowi to i tak są za slabe żeby dopaść do jajka
102% atypii główki nie czaję....wybacz"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Xaxa wrote:Cześć dziewczyny
niestety chyba przerywamy stymulację... odebrałam wyniki M i jest gorzej niż źle... zostaje nam chyba tylko in vitro
nie wiem co się stało, rok temu nie miał takich wyników a teraz jest dramat
wyć mi się chce normalnie
-
Xaxa wrote:w pon albo w środę pójdziemy z tymi wynikami do lekarza z kliniki, zobaczymy co powie...
oczywiście, że wady zarówno jajek jak i plemników mogą być przyczyną poronień, bo może dojśc do zapłodnienia, ale zarodek będzie wadliwy i matka natura go wyeliminuje
wg najnowszych statystyk WHO 4% i powyżej prawidłowych plemników to jest norma
do IUI potrzeba ogólnie przynajmniej 1 mlna, słabsze te z uszkodzone są selekcjonowane, a gdyby nie wpadły w łapy mikrobilogowi to i tak są za slabe żeby dopaść do jajka
102% atypii główki nie czaję....wybacz, chyba, że żołnierz ma dwie głowy, to bym jakoś to uzasadniała...ale pojęcia nie mam..doktorek Wam wyjaśni
poczytaj o tym profertilu, mój doktorek kazał M brać 2 tabsy przez 1 mc potem już 1x dziennie"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna! Ale ubaw Cię ominął. Myśmy tu wszystkie powychodziły z siebie i powcielały się w siebie na wzajem. Mówię Ci - totalny mix. Logowało nas na nie swoje konta, miałyśmy w skrzynkach nie swoje wiadomości, no jak w Czeskim filmie. A teraz 2 strony ucięło.
Angie 31 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Stiffi wrote:mamakejt a jaka mieliscie wstrzemiezliwosc przed badaniem? ile dni? /QUOTE]
Stiffi - genialne uzębienie kota w awatarze, prawie jak Freddie Mercury;)
my to różnie z embargiem na sex przed badaniem, ale mieścimy się zawsze w wyznaczonych widełkach od 3 do 7 dni;)
różnicę w jakości armii to ja zobaczyłam ostatnio po alkoholu.....z 25% ruchu na 3%..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
roma wrote:Jagna! Ale ubaw Cię ominął. Myśmy tu wszystkie powychodziły z siebie i powcielały się w siebie na wzajem. Mówię Ci - totalny mix. Logowało nas na nie swoje konta, miałyśmy w skrzynkach nie swoje wiadomości, no jak w Czeskim filmie. A teraz 2 strony ucięło.
zamiast na OF to dziwne rzeczy mi wyswietlało.