X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Upsik, ominęła mnie wieczorna grupa wsparcia i biesiada intelektualna;)

Ana1122 i Angie - jak macie osobowość chrystusową (że dla innych wszystko..) to pomyślcie w końcu o sobie! tak snobistycznie właśnie!

Myślę, że umówienie spotkania to dobry pomysł, wszystkie sobie zamówią czas wolny w pracy, hotel, dojazd, a potem okaże się, że żadna nie jedzie, bo w ciążę zaszła, hahahaha, możemy tak odczarować naszą niemoc płodnościową;)

mnie tak w nocy brzuch bolał, że myślałam, że zejdę, dopiero cholera 20dc...no nic, byle do środy, potem ogarniam temat dalej.....
    życzę Wam pięknej, choć nieco mniej upalnej soboty!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Życzę wam udanego weekendu! Odpocznijcie trochę i zrelaksujcie się :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) u mnie kreska na tescie o wulacyjnym ciemnieje :) mam zamiar z moim mężem dziś obiadek winko i podział ad na Nowym cosik :) tylko jestem zaskoczona ze tak szybko ta owulacja;) ale w sumie w tym cyklu o dpuscilam mierzenie czytanie głupot itd. Moja obserwacja to sluz paski owu + monitoring . Miałam iść we czwartek ale idę we wtorek i zobaczę co się dzieje :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panam! Trzymam kciuki! A ja właśnie zapisałam się na kurs dietetyki klinicznej! Nie lubię się nudzić :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/f64f8e1185f0.jpg.html

moje testy owulacyjne :) coraz ciemniejsze ale jeszcze negatyw:) idę na monitoring chyba we wtorek lub w czwartek :)

Malowanka lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzialaj bo do wtorku ovu moze byc jak coraz ciemniejsze kreski

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Panam! Trzymam kciuki! A ja właśnie zapisałam się na kurs dietetyki klinicznej! Nie lubię się nudzić :)
    Widze ze ty taka niespokojna dusza,musisz jakies zajęcia miec...nie wiem czy sie nie myle ale chyba zapisalas sie na jakies studia cos z filologià hiszpanską czy jakos tak,mylę sie??

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, laski, nic z tego nie kumam. Dziś znów plamię. I o ile w czwartek przy pozytywnym teście owu to były na prawdę tylko drobinki krwi w śluzie płodnym to dzisiaj nadal ma to postać krwi zmieszanej ze śluzem ale jest jej sporo. Nie kumam o co chodzi. Może włączyć dupka? Może niedobór progesteronu? Ale wtedy byłoby brązowe plamienie.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! No i wczoraj i dziś test owu negatywny - druga kreska wyraźna ale nieco słabsza od testowej.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Widze ze ty taka niespokojna dusza,musisz jakies zajęcia miec...nie wiem czy sie nie myle ale chyba zapisalas sie na jakies studia cos z filologià hiszpanską czy jakos tak,mylę sie??
    Tak. Od października filologia hiszpańska a teraz dietetyka. Już tak mam że lubię ciągle coś robić :) a i czas wtedy szybko mija i człowiek nie skupia się tylko na staraniach

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help...od rana mam okropny ból stawu barkowego (lewa strona) maść przeciwbólowa z Ziaji i apap extra nie pomogły co mogę jeszcze zrobić?? Każdy ruch wywołuje ból szyją,ręką...na 18:00 muszę być sprawna...ktoś??? cos???

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Help...od rana mam okropny ból stawu barkowego (lewa strona) maść przeciwbólowa z Ziaji i apap extra nie pomogły co mogę jeszcze zrobić?? Każdy ruch wywołuje ból szyją,ręką...na 18:00 muszę być sprawna...ktoś??? cos???

Sis, pod gorąca wodę marsz, maść z Ziaji z diclofenakiem? bo jest dobra

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Sis, pod gorąca wodę marsz, maść z Ziaji z diclofenakiem? bo jest dobra
    Tak taka pomarańczowa Dicloziaja nic nie pomogła :(

boli jak 150 nawet łzy wyciska każdy ruch...:(

boje się że coś sobie uszkodziłam podczas snu... lubię spać na wyciągniętej ręce pod poduchą...nie wiem czy nie przeciążyłam go w jakiś sposób bo od rana taki ból :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 16:03

panan12 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Kurcze gdybyś była w krk to bym pomogła,zajmuje się takimi na codzień hihi,czy to ból po zrobieniu czegoś? ??
    Trzeba by zbadać szyję i bark i zroznicowac skąd są dolegliwości,gdzie dokładnie jest ten ból i jaki ma.charakter?co z nocą? ?czy był ból w nocy?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie polecam udać się do dobrego rehabilitacja, nie lekarza

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitanta

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja wogole to mogę tu być???? Znam.Was najlepiej z owu,ciężko mi się wbijać w nowe wątki i zawierać nowe znajomości bo Was znam najlepiej i fajnie mi z Wami

agnes87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kurcze gdybyś była w krk to bym pomogła,zajmuje się takimi na codzień hihi,czy to ból po zrobieniu czegoś? ??
    Trzeba by zbadać szyję i bark i zroznicowac skąd są dolegliwości,gdzie dokładnie jest ten ból i jaki ma.charakter?co z nocą? ?czy był ból w nocy?

No nie w nocy nie bolało rano jak się obudziłam...ból najwiekszy jest w dotyku tam gdzie szyja przechodzi w ramię...jak próbuję ramię podnieść do góry straszliwy ból...M chciał wymasować to zwiłam się od bólu i poleciały lzy i juz nie dałam się dotknąć

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Rehabilitanta

wiem tylko że w weekend to nie ma szansy muszę jakoś dotrwać do poniedziałku a domowe sposoby są na to jakieś? ogrzewać czy raczej chłodzić?

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    wiem tylko że w weekend to nie ma szansy muszę jakoś dotrwać do poniedziałku a domowe sposoby są na to jakieś? ogrzewać czy raczej chłodzić?
    Kurcze przez owu ciężko doradzić bo jeśli nie szarpnelas tym barkiem ani go wcześniej systematycznie nie obciazalas to jest szansa ze po prostu spiął się mięsień kapturowy (ten co wskazujeaz) wtedy ciepło powinno pomóc bo zmniejsza napięcie,ale jeśli jest stan zapalny stawu barkowego lub ostry stan dyskografii szyjnej to raczej zimno bo ciepło stan zapalny zaostrza

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ