X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    W 10dc 6mm jest ok ;) ja tez tak miałam w tym cyklu ze w10 dniu było 6 mm a w 16 dc czyli dzien po owulacji było juz ponad 12mm :) poza tym ładny pęcherzyk masz wiec trzymam kciuki żeby owu wystąpiła :)

Dziękuję za dobre słowo. ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja po monitoringu, 10dc - pęcherzyk 17,2mm; endometrium 6mm.. i moje pytanie: jaka jest prawidłowa grubość endometrium?
    Minimum 8,ale do ovu podrosnie ci jeszcze wiec spokojnie dobije do tych 8miu

Parsleyek lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Postanowiłam zmienić lekarza. Możecie mi powiedzieć jakie podstawowe badania musze mu dac? Napewno badanie nasienia mojego M , ze swoich to Tsh i na tym sie kończy moja wiedza. A szkoda mi marnować wizyte i poeniądze na to aby mi powiedzial co musze przyniesć.
    W 3dc zrób estradiol,Lh i Fsh

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Postanowiłam zmienić lekarza. Możecie mi powiedzieć jakie podstawowe badania musze mu dac? Napewno badanie nasienia mojego M , ze swoich to Tsh i na tym sie kończy moja wiedza. A szkoda mi marnować wizyte i poeniądze na to aby mi powiedzial co musze przyniesć.
    A czy ten lekarz to w klinice niepłodności? Bo jeśli tak to amh faktycznie jest numerem jeden dla nich.tylko kosztuje se 180 zł. ..jeszcze warto prolaktyne tez odrazu mieć.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja po monitoringu, 10dc - pęcherzyk 17,2mm; endometrium 6mm.. i moje pytanie: jaka jest prawidłowa grubość endometrium?
    Bardzo dobre wartości. Ja jak się udało w cyklu z IUI miałam w 19 dc 5,5mm wiec trochę mniej niż Ty,nawet pytałam gina czy coś brać na polepszenie bo inni dawali mi no estrofem albo progynova a on na to ze absolutnie nie bo samo podrośnie i faktycznie 12 dc juz było 9mm ,trzymam kciuki!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialo być ze w 10 dc było 5,5mm

Parsleyek lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jest napisane "leczenie niepłodności małżeńskiej" prywatny gabinet. Wiec nie wiem pod co to ppdciągnąć

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też nieciekawie... Jestem dwie doby po zastrzyku, pęcherzyk nadal jest, ma 24mm. Wspomniał też, że płyn w zatoce douglasa jest... Hmm ciemna jestem w tych sprawach i nie wiem za bardzo skąd skoro pęcherzyk nie pękł. Lekarz ma jeszcze nadzieję, że pęknie. Kazał spokojnie spędzić weekend, współżyć jak będzie ochota i w środę przyjść na monitoring (w pon święto a we wtorek go nie ma).

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Bardzo dobre wartości. Ja jak się udało w cyklu z IUI miałam w 19 dc 5,5mm wiec trochę mniej niż Ty,nawet pytałam gina czy coś brać na polepszenie bo inni dawali mi no estrofem albo progynova a on na to ze absolutnie nie bo samo podrośnie i faktycznie 12 dc juz było 9mm ,trzymam kciuki!

Dzięki Ania! Ja za Ciebie też mocno trzymam kciuki!! Choć nie pisze często ale śledzę wątek i mam nadzieję że Twoja historia skończy się dobrze - nie ma innego wyjścia!

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejt a badania nadkrzepliwości robiłaś? Może potrzebujesz clexane?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Dawno mnie tu nie było, ale czytam Was i trzymam kciuki mocno...
    Mamkejti, może faktycznie warto panel nadkrzepliwości zrobić? Wydaje mi się, że to też może być autoimmunologia szwankuje, jak i u mnie.
    Aniastaraczka, no kurcze, musi być dobrze u Ciebie!
    Roma, widziałam, że obydwie byłyśmy u tego samego immunologa :)
    Ale teraz ad rem, l.Ana.l - proponuję badania 3dc, czyli LH, FSH, od razu AMH, testosteron, a 7 dni po owulce progesteron i wtedy możesz też prolaktynę (tu nie jest istotny dzień cyklu, ale musisz być na czczo, po 8h snu, bez wysiłku i ekscytacji dzień wcześniej). Jakie masz TSH? Bo może warto zrobić jeszcze ft3 i ft4? I koniecznie badania partnera w pełnej opcji czyli najlepiej w klinice (nie wiem skąd jesteś, ale w Katowicach czy to w Gyncentrum czy w Provicie mają taki pakiet za bodajże 240zł). Wit. D też warto sprawdzić, ale to też jest drogie badanie;/
    Angie, co u Ciebie?
    Monia88 bardzo się cieszę, że udało się :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Mamakejt a badania nadkrzepliwości robiłaś? Może potrzebujesz clexane?

robiłam marzusiax (w 2014), nie potrzebuję clexane.....chyba te wyniki się nie zmieniają...zobaczymy co powiedzą genetyk i immunolog

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Torunia. Jestem pod kontrolą endokrynologa jak biore tabletki to ma tsh dobre

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna ;( kolejna zalamka...chce mi sie beczec ;( dobrze ze mam winko...

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    U mnie dziś też nieciekawie... Jestem dwie doby po zastrzyku, pęcherzyk nadal jest, ma 24mm. Wspomniał też, że płyn w zatoce douglasa jest... Hmm ciemna jestem w tych sprawach i nie wiem za bardzo skąd skoro pęcherzyk nie pękł. Lekarz ma jeszcze nadzieję, że pęknie. Kazał spokojnie spędzić weekend, współżyć jak będzie ochota i w środę przyjść na monitoring (w pon święto a we wtorek go nie ma).

Tez sie nie znam na tych płynach itp. Ale powiem ci ze ja miałam w poprzednim cyklu taka sytuacje ze w czwartek zrobiłam zastrzyk a we wtorek dopiero miałam mocny ból jajników i śluz płodny tak jakby właśnie dopiero jajeczko wtedy pękło. Nie moge tego stwierdzić na 100% bo nie miałam monitoringu ale z moich odczuć tak to wynikło. Wiec głowa do góry na pewno pęknie ! :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster wiesz że ostatnio pomyślałam że dawno się nie odzywałaś? Może się minęłyśmy w poczekalni? ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Tez sie nie znam na tych płynach itp. Ale powiem ci ze ja miałam w poprzednim cyklu taka sytuacje ze w czwartek zrobiłam zastrzyk a we wtorek dopiero miałam mocny ból jajników i śluz płodny tak jakby właśnie dopiero jajeczko wtedy pękło. Nie moge tego stwierdzić na 100% bo nie miałam monitoringu ale z moich odczuć tak to wynikło. Wiec głowa do góry na pewno pęknie ! :)

Próbuje myśleć pozytywnie. Skoro lekarz ma nadzieję to jakieś podstawy do tej nadziei chyba ma ;-) Poza tym trzymam się Twojego, że do trzech razy sztuka :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Jesli płyn jest to jskis pęcherzyk musiał pęknàc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Beta negatywna ;( kolejna zalamka...chce mi sie beczec ;( dobrze ze mam winko...
    Kochana,walka nie konczy sie na tym cyklu,kolejne przed tobą i z pewnoscią doczekasz tego szczęsliwego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coocie!!!aleź ciè nie było,co tam u ciebie?Jak po urlopie?

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ