X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    W 10dc 6mm jest ok ;) ja tez tak miałam w tym cyklu ze w10 dniu było 6 mm a w 16 dc czyli dzien po owulacji było juz ponad 12mm :) poza tym ładny pęcherzyk masz wiec trzymam kciuki żeby owu wystąpiła :)

Dziękuję za dobre słowo. ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja po monitoringu, 10dc - pęcherzyk 17,2mm; endometrium 6mm.. i moje pytanie: jaka jest prawidłowa grubość endometrium?
    Minimum 8,ale do ovu podrosnie ci jeszcze wiec spokojnie dobije do tych 8miu

Parsleyek lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Postanowiłam zmienić lekarza. Możecie mi powiedzieć jakie podstawowe badania musze mu dac? Napewno badanie nasienia mojego M , ze swoich to Tsh i na tym sie kończy moja wiedza. A szkoda mi marnować wizyte i poeniądze na to aby mi powiedzial co musze przyniesć.
    W 3dc zrób estradiol,Lh i Fsh

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Hej. Postanowiłam zmienić lekarza. Możecie mi powiedzieć jakie podstawowe badania musze mu dac? Napewno badanie nasienia mojego M , ze swoich to Tsh i na tym sie kończy moja wiedza. A szkoda mi marnować wizyte i poeniądze na to aby mi powiedzial co musze przyniesć.
    A czy ten lekarz to w klinice niepłodności? Bo jeśli tak to amh faktycznie jest numerem jeden dla nich.tylko kosztuje se 180 zł. ..jeszcze warto prolaktyne tez odrazu mieć.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja po monitoringu, 10dc - pęcherzyk 17,2mm; endometrium 6mm.. i moje pytanie: jaka jest prawidłowa grubość endometrium?
    Bardzo dobre wartości. Ja jak się udało w cyklu z IUI miałam w 19 dc 5,5mm wiec trochę mniej niż Ty,nawet pytałam gina czy coś brać na polepszenie bo inni dawali mi no estrofem albo progynova a on na to ze absolutnie nie bo samo podrośnie i faktycznie 12 dc juz było 9mm ,trzymam kciuki!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialo być ze w 10 dc było 5,5mm

Parsleyek lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jest napisane "leczenie niepłodności małżeńskiej" prywatny gabinet. Wiec nie wiem pod co to ppdciągnąć

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też nieciekawie... Jestem dwie doby po zastrzyku, pęcherzyk nadal jest, ma 24mm. Wspomniał też, że płyn w zatoce douglasa jest... Hmm ciemna jestem w tych sprawach i nie wiem za bardzo skąd skoro pęcherzyk nie pękł. Lekarz ma jeszcze nadzieję, że pęknie. Kazał spokojnie spędzić weekend, współżyć jak będzie ochota i w środę przyjść na monitoring (w pon święto a we wtorek go nie ma).

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Bardzo dobre wartości. Ja jak się udało w cyklu z IUI miałam w 19 dc 5,5mm wiec trochę mniej niż Ty,nawet pytałam gina czy coś brać na polepszenie bo inni dawali mi no estrofem albo progynova a on na to ze absolutnie nie bo samo podrośnie i faktycznie 12 dc juz było 9mm ,trzymam kciuki!

Dzięki Ania! Ja za Ciebie też mocno trzymam kciuki!! Choć nie pisze często ale śledzę wątek i mam nadzieję że Twoja historia skończy się dobrze - nie ma innego wyjścia!

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejt a badania nadkrzepliwości robiłaś? Może potrzebujesz clexane?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Dawno mnie tu nie było, ale czytam Was i trzymam kciuki mocno...
    Mamkejti, może faktycznie warto panel nadkrzepliwości zrobić? Wydaje mi się, że to też może być autoimmunologia szwankuje, jak i u mnie.
    Aniastaraczka, no kurcze, musi być dobrze u Ciebie!
    Roma, widziałam, że obydwie byłyśmy u tego samego immunologa :)
    Ale teraz ad rem, l.Ana.l - proponuję badania 3dc, czyli LH, FSH, od razu AMH, testosteron, a 7 dni po owulce progesteron i wtedy możesz też prolaktynę (tu nie jest istotny dzień cyklu, ale musisz być na czczo, po 8h snu, bez wysiłku i ekscytacji dzień wcześniej). Jakie masz TSH? Bo może warto zrobić jeszcze ft3 i ft4? I koniecznie badania partnera w pełnej opcji czyli najlepiej w klinice (nie wiem skąd jesteś, ale w Katowicach czy to w Gyncentrum czy w Provicie mają taki pakiet za bodajże 240zł). Wit. D też warto sprawdzić, ale to też jest drogie badanie;/
    Angie, co u Ciebie?
    Monia88 bardzo się cieszę, że udało się :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Mamakejt a badania nadkrzepliwości robiłaś? Może potrzebujesz clexane?

robiłam marzusiax (w 2014), nie potrzebuję clexane.....chyba te wyniki się nie zmieniają...zobaczymy co powiedzą genetyk i immunolog

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Torunia. Jestem pod kontrolą endokrynologa jak biore tabletki to ma tsh dobre

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna ;( kolejna zalamka...chce mi sie beczec ;( dobrze ze mam winko...

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    U mnie dziś też nieciekawie... Jestem dwie doby po zastrzyku, pęcherzyk nadal jest, ma 24mm. Wspomniał też, że płyn w zatoce douglasa jest... Hmm ciemna jestem w tych sprawach i nie wiem za bardzo skąd skoro pęcherzyk nie pękł. Lekarz ma jeszcze nadzieję, że pęknie. Kazał spokojnie spędzić weekend, współżyć jak będzie ochota i w środę przyjść na monitoring (w pon święto a we wtorek go nie ma).

Tez sie nie znam na tych płynach itp. Ale powiem ci ze ja miałam w poprzednim cyklu taka sytuacje ze w czwartek zrobiłam zastrzyk a we wtorek dopiero miałam mocny ból jajników i śluz płodny tak jakby właśnie dopiero jajeczko wtedy pękło. Nie moge tego stwierdzić na 100% bo nie miałam monitoringu ale z moich odczuć tak to wynikło. Wiec głowa do góry na pewno pęknie ! :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster wiesz że ostatnio pomyślałam że dawno się nie odzywałaś? Może się minęłyśmy w poczekalni? ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Tez sie nie znam na tych płynach itp. Ale powiem ci ze ja miałam w poprzednim cyklu taka sytuacje ze w czwartek zrobiłam zastrzyk a we wtorek dopiero miałam mocny ból jajników i śluz płodny tak jakby właśnie dopiero jajeczko wtedy pękło. Nie moge tego stwierdzić na 100% bo nie miałam monitoringu ale z moich odczuć tak to wynikło. Wiec głowa do góry na pewno pęknie ! :)

Próbuje myśleć pozytywnie. Skoro lekarz ma nadzieję to jakieś podstawy do tej nadziei chyba ma ;-) Poza tym trzymam się Twojego, że do trzech razy sztuka :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Jesli płyn jest to jskis pęcherzyk musiał pęknàc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Beta negatywna ;( kolejna zalamka...chce mi sie beczec ;( dobrze ze mam winko...
    Kochana,walka nie konczy sie na tym cyklu,kolejne przed tobą i z pewnoscią doczekasz tego szczęsliwego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coocie!!!aleź ciè nie było,co tam u ciebie?Jak po urlopie?

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ