CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Koniczynka ciesze sie ze działacie,szukacie pomocy.Tylko ten co nic w takich sprawach nie robi nie osiągnie celu.Wiara w waszym przypadku w to ze sie uda zdziala cuda i da siłe do walki ktora w waszym przypadku jest trudna.Wierze ze te parametry cos sie zmienią,ze cos sie polepszy by mozna bylo choc do IUI sie załapac.Udanego wypoczynku,miłej zabawy
cieszę się właśnie, że w końcu oboje jesteśmy pod lupą i mam nadzieję, że wyniki mojego M się poprawia. Nadzieja umiera ostatnia jak to mówią
najważniejsze dla mnie jest to, że mamy plan a nie tkwimy w miejscu jak do tej pory.
Laseczki niech moc będzie z nami
Życzę wam owocnego długiego weekendu:) -
Jagna 75 wrote:Ania przyjemnego relaksu
Roma baw sie dobrze
Coocie zaglądaj czesciej bo mi cie brakuje łobuzieodpoczywaj póki co,wakacje sie konczą :-)8
ojejku lubi tę wiadomość
-
cookiemonster wrote:Będę starała się na bieżąco teraz "udzielać", bo brakuje mi Was
Który dzien cyklu?
Edit. Widze 12ty,cos ci tempki urwaloWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:08
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagienko, baw się dobrze. Pozostałym laseczkom też życzę udanego weekendu25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Jestem na dymarkach świętokrzyskich w Nowej Słupi i widziałam właśnie dziewczynę przeczesującą z wielkim zapałem koniczynę w poszukiwaniu czterolistnej. Pomagał jej chłopak. Czy to któraś w Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:18
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Dzień dobry
ja tam dziś znalazłam swoją w Lublinie
I zgodnie z tradycja ustawiłam na awatar...Niech czyni CUDA, bo każda z nas tego potrzebuje
Udanego weekendu kochane :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 15:46
CzterolistnaKoniczyna, mamakejti lubią tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Mam i ja
Znalezisko w awatarze. Co prawda czwarty listek malutki ale mi tam do szczęścia dużo nie trzeba - zaledwie ok 3500 g po porodzieWedmoczka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nevergiveup wrote:Hej dziewczyny
Jako, że zaczęłam swoją przygodę z clo, zaczęłąm podczytywać Wasze forum. Widzę tutaj ogromne wsparcie, które bardzo by mi się przydało i same dobre duszyczki
Czy można do Was dołączyć?
Kilka słów o moich staraniach. Moje cykle zawsze były dosyć długie, około 51 dni. Okazało się, że przy tak długich cyklach owulacja nie występuje. W dodatku miałam niski progesteron w drugiej fazie cyklu. Pomimo 3 cykli z luteiną, owulacja nie powróciła, dlatego lekarka zaleciła CLO, 2-6 dc 1x1. Napiszę tutaj jak zareagował na pierwszy cykl mój organizm, bo może komuś kto podczytuje to forum aby dowiedzieć się więcej o clo, tak jak ja, pomoże to
Tak więc 12dc postanowiłam wybrać się na monitoring, bardzo sceptycznie nastawiona bo nie czułam żadnego działania clo, okazało się jednak że w 12 dc 2 jajka: 22mm i 17mm, endometrium 10mm. Lekarz od razu zrobił mi zastrzyk z ovitrelle. W 14dc kontrola czy jajka pękły, okazało się, że była podwójna owulacja, płyn w zatoce, ciałko żółte, endometrium 17,5mm, śluz płodny uwidoczniony. Lekarz zrobił mi bardzo duże nadzieje mówiąc, że z takiej owulacji nie może się nie udać i przepisał na dugą fazę cyklu luteinę 3x1 i duphaston 3x1. Niestety na następny dzień po owulacji złapł mnie wirus żołądkowymaiałam małą załamkę,bo wiedziałam,że może to uniemożliwić zapłodnienie... wczoraj 12 dni po owulacji zrobilam betę i niestety negatywna 0,27. Żadnych objawów ciążowych nie miałam, plamienia implantacyjnego też nie, ale zrobiłam bo ciekawość zwyciężyła:p Wiem, że to dopiero pierwszy cykl z clo, ale tak mi szkoda tej owulacji. Niewiadomo czy w kolejnym cyklu będzie mi dane owulować :p Ale jako że przy takiej dawce mój organizm załapał, myślę, że zostawię taką samą dawkę w tym cyklu. No nic, bardzo chciałam się "wygadać" bo w sieci jest łatwiej, a w tej grupie wszystkie zmagamy się z tym samym problemem
Pozdrawiam
-
Goja88 wrote:AniaStaraczka cały czas trzymam kciuki za Twoją kruszynke mam nadzieję że we wtorek zobaczysz piękne serduszko i resztę ciąży spedzisz bezstresowo
-
A my wróciliśmy juz do hotelu i nogi nam.wchodzą nie powiem gdzie:)) cały dzien lazilismy,byliśmy odwiedzić moja koleżankę i ich dzidziusia 3 miesięcznego prawie:)koziołki oczywiście też odhaczone no i juz nie mamy siły, bylismy na najlepszych burgerach jakie jedliśmy ever!
Poszliśmy z dzidziusiem na spacer po pięknym wielkim parku i teraz oszczędzamy nogi na jutrzejsze wesele choć ja skakać za duzo nie będę -
AniaStaraczka85 wrote:A my wróciliśmy juz do hotelu i nogi nam.wchodzą nie powiem gdzie:)) cały dzien lazilismy,byliśmy odwiedzić moja koleżankę i ich dzidziusia 3 miesięcznego prawie:)koziołki oczywiście też odhaczone no i juz nie mamy siły, bylismy na najlepszych burgerach jakie jedliśmy ever!
Poszliśmy z dzidziusiem na spacer po pięknym wielkim parku i teraz oszczędzamy nogi na jutrzejsze wesele choć ja skakać za duzo nie będęi mam ogromny sentyment do tego miasta.
-
marzusiax wrote:Goja88 a panel nadkrzepliwości masz dobry?
Przeciwciała mam w normie a białko C i białko S nie robiłam... lekarz powiedział że nawet gdyby tam coś wyszło to i tak nie zmieni to nic bo clexane i tak muszę mieć ze względu na mutacje (robiłam pakiet badań trombofilie) więc nie ma sensu podobno diagnozowac się dalej w tym kierunku... zresztą zobaczę we wtorek mam wizytę to pewnie mi zleci trochę badanMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Przeciwciała mam w normie a białko C i białko S nie robiłam... lekarz powiedział że nawet gdyby tam coś wyszło to i tak nie zmieni to nic bo clexane i tak muszę mieć ze względu na mutacje (robiłam pakiet badań trombofilie) więc nie ma sensu podobno diagnozowac się dalej w tym kierunku... zresztą zobaczę we wtorek mam wizytę to pewnie mi zleci trochę badanAntoś IVF,Julisia natural
-
Witam sie w te pieknà sloneczną niedziele.Jak zwykle wykorzystuje chwile i pije kawe w ogrodzie.
Koncert był zaje..fajny,po raz pierwszy w zyciu widzialam tych wykonawców na zywo,moze juz nie tacy młodzi jaki wieki temu ale taki sentymentalny powrót do nastoletnich lat wczorajszego wieczoru był.
Powtórke robimy w andrzejki tj.26 listopada arena Kraków,tez bedà zespoły z lat 80' juz nie moge sie doczekacAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Witam sie w te pieknà sloneczną niedziele.Jak zwykle wykorzystuje chwile i pije kawe w ogrodzie.
Koncert był zaje..fajny,po raz pierwszy w zyciu widzialam tych wykonawców na zywo,moze juz nie tacy młodzi jaki wieki temu ale taki sentymentalny powrót do nastoletnich lat wczorajszego wieczoru był.
Powtórke robimy w andrzejki tj.26 listopada arena Kraków,tez bedà zespoły z lat 80' juz nie moge sie doczekac)) tez lubi powroty do prEszlosci
zaraz go zapytam,dzięki za pomysł! !