X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie i Piękne!
    1. Happy Birthday cookiemonster! Życzę Ci tego najbardziej wyczekiwanego Ciasteczka;)

2. AniuStaraczko - czekamy na meldunek, zaciśnięte piąstki, wbijające się pazurki nie dadzą nam zasnąć, podziel się z nami nowinami;)

3. Ja po wizycie u genetyka - ileż ja się rzeczy ciekawych dowiedzialam.....muszę zakupić linijkę szkolną i zacząć mierzyć śluz...profesorek powiedział, żeby oczywiście zrobić badanie kariotypu (prywatnie 410 zł za osobę, a musimy oboje zrobić, żeby miało to sens, więc ból dla kieszeni....), powiedział też, że jak coś genetycznie będzie nie tak, to jego zdaniem moje mikroporonienia są zawinione przez tarczyce, którą muszę jeszcze lepiej ustawić (nie wiem jakim cudem, bo kurna badam się co miesiąc), być może powinnam włączyć na stałe encorton (będę ważyć tonę), mam sporo do przemyślenia, ale na razie nie będe się stymulować, skupię się na tarczycy i na schudnięciu, uffff

cookiemonster lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Prawie monitor poplułam;p takie dwie owulki to marzenie - raz nie poszło, to się poprawi;p
    Kabaret :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Rano sie nie robi,kolo poludnia dopiero i tak ze dwa trzy dziennie..

Aaaaaa i jeszcze a propos testów owulacyjnych mi się przypomniało, że profesorek powiedział mi, że najlepszą metodą ustalenia owulacji jest mierzenie śluzu, kiedy jest najbardziej rozciągliwy, bo to daje obraz konkretnej kobiety, testy owulacyjne są zawodne, bo "łapią" zbyt duży odcinek czasu, a u niektórych z nas jest tak, że śluz najbardziej rozciągliwy, odbijający owulację, może być przez 4-5 godzin, a u niektórych 2-3 dni i trzeba się poobserwować, żeby załapać jak jest u każdej z nas, oczywiście dodał, że trzeba obserwować co 2 godziny co może być trudne np. w pracy,
    Laseczki, mierzyłyście kiedyś śluz linijką?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Moje Drogie i Piękne!
    1. Happy Birthday cookiemonster! Życzę Ci tego najbardziej wyczekiwanego Ciasteczka;)

2. AniuStaraczko - czekamy na meldunek, zaciśnięte piąstki, wbijające się pazurki nie dadzą nam zasnąć, podziel się z nami nowinami;)

3. Ja po wizycie u genetyka - ileż ja się rzeczy ciekawych dowiedzialam.....muszę zakupić linijkę szkolną i zacząć mierzyć śluz...profesorek powiedział, żeby oczywiście zrobić badanie kariotypu (prywatnie 410 zł za osobę, a musimy oboje zrobić, żeby miało to sens, więc ból dla kieszeni....), powiedział też, że jak coś genetycznie będzie nie tak, to jego zdaniem moje mikroporonienia są zawinione przez tarczyce, którą muszę jeszcze lepiej ustawić (nie wiem jakim cudem, bo kurna badam się co miesiąc), być może powinnam włączyć na stałe encorton (będę ważyć tonę), mam sporo do przemyślenia, ale na razie nie będe się stymulować, skupię się na tarczycy i na schudnięciu, uffff
    Czy jakiś plan działania jest.
    Ja po roku starań wyglądam jak słonica :( Brak ruchu i apetyt zrobiło swoje. Czuję się źle i ciężko.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)

cookiemonster, mamakejti, Parsleyek, Wedmoczka, Monia85, Justyna911, roma, marzusiax, syringe, ana1122, Paulina_90, Kinga40, Marti2015, ojejku, Gosia1989, Lonia1990 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, dziękuję za życzenia:-*
    Ty nam tu ładnie tłumacz co i jak z tym mierzeniem śluzu!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)

Alleluja!!!!! I do przodu!!!!!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Braaawwooo!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Aaaaaa i jeszcze a propos testów owulacyjnych mi się przypomniało, że profesorek powiedział mi, że najlepszą metodą ustalenia owulacji jest mierzenie śluzu, kiedy jest najbardziej rozciągliwy, bo to daje obraz konkretnej kobiety, testy owulacyjne są zawodne, bo "łapią" zbyt duży odcinek czasu, a u niektórych z nas jest tak, że śluz najbardziej rozciągliwy, odbijający owulację, może być przez 4-5 godzin, a u niektórych 2-3 dni i trzeba się poobserwować, żeby załapać jak jest u każdej z nas, oczywiście dodał, że trzeba obserwować co 2 godziny co może być trudne np. w pracy,
    Coś ten genetyk bajki z tym sluzem opowiada. Są laski co go wogole nie mają. Ja rozciągliwy mam przez dwa dni, więc co mam mierzyć. No i kłania się metodą Billingsa, gdzie dzień owu to dzień zaniku śluzu, co u mnie się sprawdza. Poza tym śluz powinno się sprawdzać raz wieczorem i nigdy po stosunku. Coś on z tym sluzem poleciał

8p3oskjorung1yyh.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Aniu tak się cieszę!! Gratulacje.

8p3oskjorung1yyh.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!!Teraz trzymamy kciuki za Was:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu cudowne wieści :) spokojnej ciąży życzę :)

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Aaaaa super!! Dobrze, ze Ty wierzylas! Niech kropek sie rozwija i rosnie :-) :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no w końcu dałaś znać :-D zaglądałam co chwile na forum żeby sprawdzić czy są już te dobre wieści czy jeszcze nie:) Bardzo, przeogromnie gratuluję:) :) :) teraz to już musi być wszystko z górki i na spokojnie :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Mamakejti, dziękuję za życzenia:-*
    Ty nam tu ładnie tłumacz co i jak z tym mierzeniem śluzu!

Ale ja za cholerę nie wiem o co chodzi z tym śluzem, trudno, przełamię się i w tym cyklu będę sprawdzać;)
    fajnie opowiedziane jest tu:
    https://www.maluchy.pl/forum/ZASADY-MIERZENIA-TEMPERATURY-OBSERWACJI-SLUZU-ETC-NPR-t38235.html

pomińcie to o temperaturze, dalej są fajne zdjęcia śluzu, generalnie ma być przezroczysty i dać się rozciagnąć w nitkę przynajmniej 2 cm
    chyba zawinę młodej mikroskop i zacznę na szkiełku obserwować, czy jest struktura krystaliczna śluziku;) hehehe, a może lupa wystarczy? ja pierdzielę.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:11

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Brawo!!! Koniczynki działają :)
    Gratulacje <3

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ha ha,jutro powiem szefowi-ide na przerwe badac sluz :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Super wieści Aniu cieszę się że zobaczylas swoje małe serducho rośnijcie zdrowo :*

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ciesze sie twoim szczęsciem Aniu,wyjątkowa to radosc dla mnie.Skoro wiec juz jestes w tej ciązy to teraz ja spokojnie moge zajsc...czekalam na ciebie :-) teraz kolej na mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:30

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ha ha,jutro powiem szefowi-ide na przerwe badac sluz :-) :-)

Taaaak, przerwa na badanie śluzu powinna być gwarantowana ustawowo, podobnie jak przerwa na sex w czasie owulacji;)

a moze zainicjujemy jakąś ustawę? taka inicjatywa obywatelska....to by dopiero wsparło przyrost naturalny, a nie jakieś tam 500+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:25

cookiemonster lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ