CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje Drogie i Piękne!
1. Happy Birthday cookiemonster! Życzę Ci tego najbardziej wyczekiwanego Ciasteczka;)
2. AniuStaraczko - czekamy na meldunek, zaciśnięte piąstki, wbijające się pazurki nie dadzą nam zasnąć, podziel się z nami nowinami;)
3. Ja po wizycie u genetyka - ileż ja się rzeczy ciekawych dowiedzialam.....muszę zakupić linijkę szkolną i zacząć mierzyć śluz...profesorek powiedział, żeby oczywiście zrobić badanie kariotypu (prywatnie 410 zł za osobę, a musimy oboje zrobić, żeby miało to sens, więc ból dla kieszeni....), powiedział też, że jak coś genetycznie będzie nie tak, to jego zdaniem moje mikroporonienia są zawinione przez tarczyce, którą muszę jeszcze lepiej ustawić (nie wiem jakim cudem, bo kurna badam się co miesiąc), być może powinnam włączyć na stałe encorton (będę ważyć tonę), mam sporo do przemyślenia, ale na razie nie będe się stymulować, skupię się na tarczycy i na schudnięciu, uffffcookiemonster lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna 75 wrote:Rano sie nie robi,kolo poludnia dopiero i tak ze dwa trzy dziennie..
Aaaaaa i jeszcze a propos testów owulacyjnych mi się przypomniało, że profesorek powiedział mi, że najlepszą metodą ustalenia owulacji jest mierzenie śluzu, kiedy jest najbardziej rozciągliwy, bo to daje obraz konkretnej kobiety, testy owulacyjne są zawodne, bo "łapią" zbyt duży odcinek czasu, a u niektórych z nas jest tak, że śluz najbardziej rozciągliwy, odbijający owulację, może być przez 4-5 godzin, a u niektórych 2-3 dni i trzeba się poobserwować, żeby załapać jak jest u każdej z nas, oczywiście dodał, że trzeba obserwować co 2 godziny co może być trudne np. w pracy,
Laseczki, mierzyłyście kiedyś śluz linijką?"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Moje Drogie i Piękne!
1. Happy Birthday cookiemonster! Życzę Ci tego najbardziej wyczekiwanego Ciasteczka;)
2. AniuStaraczko - czekamy na meldunek, zaciśnięte piąstki, wbijające się pazurki nie dadzą nam zasnąć, podziel się z nami nowinami;)
3. Ja po wizycie u genetyka - ileż ja się rzeczy ciekawych dowiedzialam.....muszę zakupić linijkę szkolną i zacząć mierzyć śluz...profesorek powiedział, żeby oczywiście zrobić badanie kariotypu (prywatnie 410 zł za osobę, a musimy oboje zrobić, żeby miało to sens, więc ból dla kieszeni....), powiedział też, że jak coś genetycznie będzie nie tak, to jego zdaniem moje mikroporonienia są zawinione przez tarczyce, którą muszę jeszcze lepiej ustawić (nie wiem jakim cudem, bo kurna badam się co miesiąc), być może powinnam włączyć na stałe encorton (będę ważyć tonę), mam sporo do przemyślenia, ale na razie nie będe się stymulować, skupię się na tarczycy i na schudnięciu, uffff
Ja po roku starań wyglądam jak słonicaBrak ruchu i apetyt zrobiło swoje. Czuję się źle i ciężko.
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)
cookiemonster, mamakejti, Parsleyek, Wedmoczka, Monia85, Justyna911, roma, marzusiax, syringe, ana1122, Paulina_90, Kinga40, Marti2015, ojejku, Gosia1989, Lonia1990 lubią tę wiadomość
-
mamakejti wrote:Aaaaaa i jeszcze a propos testów owulacyjnych mi się przypomniało, że profesorek powiedział mi, że najlepszą metodą ustalenia owulacji jest mierzenie śluzu, kiedy jest najbardziej rozciągliwy, bo to daje obraz konkretnej kobiety, testy owulacyjne są zawodne, bo "łapią" zbyt duży odcinek czasu, a u niektórych z nas jest tak, że śluz najbardziej rozciągliwy, odbijający owulację, może być przez 4-5 godzin, a u niektórych 2-3 dni i trzeba się poobserwować, żeby załapać jak jest u każdej z nas, oczywiście dodał, że trzeba obserwować co 2 godziny co może być trudne np. w pracy,
Laseczki, mierzyłyście kiedyś śluz linijką?VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
nick nieaktualny
-
Ania no w końcu dałaś znać
zaglądałam co chwile na forum żeby sprawdzić czy są już te dobre wieści czy jeszcze nie:) Bardzo, przeogromnie gratuluję
teraz to już musi być wszystko z górki i na spokojnie
-
cookiemonster wrote:Mamakejti, dziękuję za życzenia:-*
Ty nam tu ładnie tłumacz co i jak z tym mierzeniem śluzu!
Ale ja za cholerę nie wiem o co chodzi z tym śluzem, trudno, przełamię się i w tym cyklu będę sprawdzać
fajnie opowiedziane jest tu:
https://www.maluchy.pl/forum/ZASADY-MIERZENIA-TEMPERATURY-OBSERWACJI-SLUZU-ETC-NPR-t38235.html
pomińcie to o temperaturze, dalej są fajne zdjęcia śluzu, generalnie ma być przezroczysty i dać się rozciagnąć w nitkę przynajmniej 2 cm
chyba zawinę młodej mikroskop i zacznę na szkiełku obserwować, czy jest struktura krystaliczna śluziku;) hehehe, a może lupa wystarczy? ja pierdzielę.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:11
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)
Brawo!!! Koniczynki działają
GratulacjePs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
mamakejti wrote:Aaaaaa i jeszcze a propos testów owulacyjnych mi się przypomniało, że profesorek powiedział mi, że najlepszą metodą ustalenia owulacji jest mierzenie śluzu, kiedy jest najbardziej rozciągliwy, bo to daje obraz konkretnej kobiety, testy owulacyjne są zawodne, bo "łapią" zbyt duży odcinek czasu, a u niektórych z nas jest tak, że śluz najbardziej rozciągliwy, odbijający owulację, może być przez 4-5 godzin, a u niektórych 2-3 dni i trzeba się poobserwować, żeby załapać jak jest u każdej z nas, oczywiście dodał, że trzeba obserwować co 2 godziny co może być trudne np. w pracy,
Laseczki, mierzyłyście kiedyś śluz linijką?Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)
Super wieści Aniu cieszę się że zobaczylas swoje małe serducho rośnijcie zdrowo :*Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
teraz kolej na mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:30
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ha ha,jutro powiem szefowi-ide na przerwe badac sluz
Taaaak, przerwa na badanie śluzu powinna być gwarantowana ustawowo, podobnie jak przerwa na sex w czasie owulacji;)
a moze zainicjujemy jakąś ustawę? taka inicjatywa obywatelska....to by dopiero wsparło przyrost naturalny, a nie jakieś tam 500+Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 21:25
cookiemonster lubi tę wiadomość