X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)
    Gratuluję! Czułam że będzie dobrze :)

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) tak mi sie smutno zrobiło ze muszę aż to napisać. Myśle ze nici z tego cyklu... Temperatura niska i szyjka nisko i otwarta co oznacza ze @ zaraz przyjdzie... A tak wierzyłam w ten cykl. Juz nie rozumiem hormony są w miarę ok, owulacja była endometrium ładne było wiec czemu nic z tego :( płakać mi sie chce aż.

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A właściwie goja to chyba w Białce powstała kropka z tego co nam się wydaje:)

O to będzie mały góral :)

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny :) tak mi sie smutno zrobiło ze muszę aż to napisać. Myśle ze nici z tego cyklu... Temperatura niska i szyjka nisko i otwarta co oznacza ze @ zaraz przyjdzie... A tak wierzyłam w ten cykl. Juz nie rozumiem hormony są w miarę ok, owulacja była endometrium ładne było wiec czemu nic z tego :( płakać mi sie chce aż.
    Poprostu do macierzynstwa jest kolejka,jeszcze nie twoja kolej wiec troche cierpliwosci kochana.Któregos dnia dostąpisz tego pierwszego miejsca i zobaczysz dwie kreseczki.Pamiętaj ze kazdy cykl zbliza cie do tego,tylko ten na górze wie kiedy sie to stanie nam pozostaje nadzieja ze to juz niedlugo.

panan12, Justyna911 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Oczywiście śle wirusy-pfffff pfffffff&&&&&&&&&&
    Pozdrawiam i miłego dnia!!napisałam do lekarza sms bo zapomniałam spytać wczoraj czy mogę nieśmiało myśleć o naszych wakacjach(wyjazd 27.08) mam nadzieje ze nie będzie przesKod

agnes87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Poprostu do macierzynstwa jest kolejka,jeszcze nie twoja kolej wiec troche cierpliwosci kochana.Któregos dnia dostąpisz tego pierwszego miejsca i zobaczysz dwie kreseczki.Pamiętaj ze kazdy cykl zbliza cie do tego,tylko ten na górze wie kiedy sie to stanie nam pozostaje nadzieja ze to juz niedlugo.

no masz rację taka prawda :) a ja mam mętlik w głowie bo 11 dc nie było pęcherzyka a teraz śluz płodny i nic z tego nie rozumiem.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Panan miałaś wyluzować, mierzenie temperatury teraz mija się z celem. Poza tym jak miałaś owulke to nie jest możliwe żebyś miała teraz następna. Myślę że po prostu źle interpretujesz śluz.
    Laski mówią ze weekend w końcu gorący więc można zaplanować moczenie zadka.
    Jagna jak Twój kociak?Zadomowił juz się?

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Może głowa blokuje,to też całkiem możliwe. Przeszłam 7 cykli stymulowanych i monitorowanych, wszystko było pod kontrolą i w odpowiednich dniach, nawet IUI mieliśmy. A kiedy zupełnie nie zajmowałam się ciążą bo wiedziałam że mam czekac 3 miesiace po cp to na naturalnym cyklu się udało, nawet teraz nie wiem kiedy...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn prawdopodobnie w Białce :) ale głowy sobie nie daje uciąć

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... Faktycznie macie racje ze byłoby dobrze wrzucić na luz. Tylko strasznie cieżko jest to zrobić kiedy tak bardzo sie chce mieć tego maluszka... Ale postaram sie :) myśle o tym żeby w kolejnym cyklu zrobić przerwę miesięczna od jakichkolwiek hormonów tylko ze boje sie ze może mi to rozregulował cykl..

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny,Kochane Czarownice-otóż objawiła się pulsujaca kropka dzisiaj, lekarz w szoku:))))ja tym bardziej, z a tydzień kolejne usg;)
    GRATULACJE!!!! SPOKOJNEJ CIĄŻY I ROZWIĄZANIA W TERMINIE, KOCHANA TO CUDOWNIE :)

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Może głowa blokuje,to też całkiem możliwe. Przeszłam 7 cykli stymulowanych i monitorowanych, wszystko było pod kontrolą i w odpowiednich dniach, nawet IUI mieliśmy. A kiedy zupełnie nie zajmowałam się ciążą bo wiedziałam że mam czekac 3 miesiace po cp to na naturalnym cyklu się udało, nawet teraz nie wiem kiedy...

Tak, to jest prawda. Mnie tez udało się dwa razy zajść w ciąże w cyklach w których miało nie być owulacji więc odpuszczalam te cykle. A tu dwie kreski na teście.
    Wiem że łatwo się mówi żeby wyluzowac, mi też nikt nie potrafił przemówić bo wiedziałam lepiej ale takie "odpuszczenie" czasami pomaga, psychika robi swoje.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba naturalnie wchodzę w taki etap mam dość leków, latania do lekarza i życia tylko i ciągle jednym tematem... Odpuszczam, bo widzę co się ze mną dzieje, to się można doprowadzić do innych problemów z głową... Mam zamiar cieszyć się życiem i po prostu zadbać o siebie, mniej i zdrowiej jeść, więcej sypiać, ruszać się więcej... a nie faszerować się prochami i tylko czekać...
    Wydaje mi się że, to musi przyjść taki czas u każdego indywidualnie, aby tak samemu dać sobie zgodę, przyzwolenie by iść na urlop od tematu :) Idzie jesień w moim wypadku ulubiona pora roku, liczę na Polską Złotą-będę się nią cieszyła, nie przeoczę jej tak jak wiosny i lata...

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie wiem ze ciężko jest wyluzować, sama jak słyszałam żeby wrzucić na luz to odrazu myślałam "puknij się w czoło"! A jak mi lekarka jedna po cp proponowała żeby po tych 3 cyklach odpoczynku spróbować 3 cykle naturalnie bez leków bo jak już raz beta była we krwi to rzekomo dochodzi do zmian w układzie hormonalny i ze jest łatwiej zajść w.ciążę to pomyślałam że chyba zwariowała

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    no masz rację taka prawda :) a ja mam mętlik w głowie bo 11 dc nie było pęcherzyka a teraz śluz płodny i nic z tego nie rozumiem.
    Panan byc moze tamten pecherzyk sie zapadł,pèknąl za wczesnie i dupa blada,mozliwe ze lekarz przeoczyl jakis pęcherzyk,cichaczem sobie rosnàł...poprostu jesli czujesz ze jest sluz to uznaj to za dobry znak i serduszkujcie.
    Uznaj to za rade,jesli ten cykl nic nie przyniesie to poszukaj dobrego ginekologa bo te twoje monitoringi są jakies niespójne z tym co teraz piszesz.Chyba sama zastanawiasz sie co jest grane,bo podwojne ovu sie zdarzajà kiedy pecherzyków dominujacych jest wiècej ale nie z przerwà tygodniową.Dla mnie to twoj cykl jest niewiadomà,nie ma twardych faktów potwierdzajacych aktualny stan cyklu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Może coś W tym jest. Ja też teraz W planach mam usunięcie polipa więc plany O macierzyństwie ida w odstawke. Ale czuje się taka spokojna I trochę glowa lżejsza od tego myślenia O ciąży. Wiem że na mnie też kiedyś przyjdzie pora:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Jagna jak Twój kociak?Zadomowił juz się?
    Moja Frania jest cudowna,pieszczoch wielki i skora do zabawy.Akurat tsk sie sklada ze ja jej daje jesc wiec chodzi krok w krok za mnà,jeszcze do kuchni ma respekt ale powoli i tam wchodzi,na szczescie nie jest kotem który wchodzi na stoły,szafki,lubi siedziec-lezec na krzesle a najbardziej w salonie przy oknie na parapecie albo w budce przy duzym drapaku który dostała ode mnie w prezencie.Poczatkiem wrzesnia bedzie trzeba jà wysterylizowac,juz sie oswoiła wiec pora juz na to.

20160815-121113.jpg

ana1122, marzusiax, Gosia1989, Justyna911 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z Wami witam w pierwszym oficjalnym dniu cyklu a zatem i w pierwszym dniu ciąży, która niewątpliwie w tym cyklu będzie ;-)

Alisa, Justyna911, CzterolistnaKoniczyna, cookiemonster lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Może coś W tym jest. Ja też teraz W planach mam usunięcie polipa więc plany O macierzyństwie ida w odstawke. Ale czuje się taka spokojna I trochę glowa lżejsza od tego myślenia O ciąży. Wiem że na mnie też kiedyś przyjdzie pora:-)
    Tez kiedy mialam cyste i szlaban w staraniach to taki przyplyw spokojnego luzu poczułam,zupelnie lźej mi bylo..mimo iz od poronienia jestem bardziej spokojna i nie stesuje sie @ kiedy przychodzi a nowy cykl witsm z radoscià jsk jakas nadzieje to jednak meczy mnie pilnowanie leku,pilnowanie wizyt i same wizyty,to czas kiedy przypomina mi o mojej walce.Jednak bez leków i monitoringu nie ma mozliwosci na ciaze dlatego "lajtowo" przechodze kolejne fazy w cyklu zyjąc swoim zyciem bo starania zbyt dlugo trwają a nie mozna starac sie o dziecko kosztem zycia i bliskich mi osób

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    A ja się z Wami witam w pierwszym oficjalnym dniu cyklu a zatem i w pierwszym dniu ciąży, która niewątpliwie w tym cyklu będzie ;-)
    Nie ma to jak pozytywne nastawienie od pierwszego dnia cyklu,powodzenia..Ani sie udało,mozna zaliczyc to do cudu,dlatego tobie tez zycze takiego.Bede towarzyszyc nadziejà w kazdym dniu twojej ciazy :-)
    dziecko-ruchomy-obrazek-0198.gif

roma lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ