X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Tak. Powiedziałam jej żeby mi pomogła to wszystko unormować i co ja mam zrobić? wzruszyła ramionami dała wizytówkę do kliniki niepłodności że ja mogę tylko przyjść zmonitorować pęcherzyki ale więcej mi nie pomoże ( dodam wizyta płatna )
    Czyli wrózbita a nie lekarz.Ja tez do takich chodziłam az powiedzialam dosc,placilsm za wizyty 100-120zl i wmawiali ze jest dobrze.Nabrałam w koncu rozumu i pojechalam do kliniki.Wizyta teraz 150 ale nie zaluje bo mają pojècie i jak na razie idziemy w fobrym kierunku,poza tym monitoring bardzo dobrze opracowany pod mój cykl.Przez takich czarodziejów dwa lata stracilam.Ostatnio tez chcialam zaoszczędzic i poszlam na nfz w 3dc by sprawdzic czy jest ok. czy nie ma przeciwskazan by zacząc clo..lekarz powiedzial ze jestem przestymulowana wiec odradzał clo,ze jajniki duze.Przestraszylam sie i na drugi dzien pojechalam do kliniki na monit by potwierdzic to co uslyszalam.Lekarz osmial sie tylko bo zadnej hiper nie moge miec w 3dc,ale usg zrobił i werdykt był taki ze jajniki byly prawidlowe tylko cysta sie zrobila.Bylam w szoku bo na nfz poszlam do ordynatora ginekologii w szpitalu a tutaj zwykly monitoring i takie błedy...juz wiem gdzie nie rodzic :-) :-).Tak wiec na takim czyms nie ma co oszczèdzac,ty raczej nie zaoszczędzilas bo stracilas kase na kiepskiego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:07

panan12 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Miałam się nie mieszać w tą sprawę, ale cholerka napiszę co myślę. Jeśli faktycznie Panan przekazuje tu na forum to, co mówi jej lekarz no to ja załamuję ręce, że ktoś taki w ogóle prowadzi jakąkolwiek praktykę. Najbardziej przeraża mnie fakt, że 10. sierpnia Panan pisała, że ma potwierdzoną owulację: pęcherzyk pękł poprzedniego dnia i jest ciałko żółte.. no to kurna co z tym lekarzem? Przecież to jeden i ten sam cykl. Także albo coś lekarz baaaardzo jest "niehalo" albo to Ty Panan coś może źle rozumiesz?
    Tak sobie próbowałam wyobrazić jakby mi się to przytrafiło, że lekarz potwierdziłby mi owu a potem by mi powiedział, że mam środek cyklu... no nie.. chyba mi się to nie mieści w głowie.

szczerze wam mówię. Mówią ooo jest pęcherzyk duży i pęknie. Idę za 2 dni i mówią ooo pękł za 2 tyg i środek cyklu wiem że to jest żal muszę iść gdzie indziej bo to jest żałosne. Teraz mam plamienia brązowe nic wogóle mnie nie boli....zrobię ten estradiol będę wiedziała na czym stoję. Dzięki za rady - a jestem z Nowego Sącza

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Taaa.. ja właśnie zacznę zdradę jak w końcu @ nadejdzie i gin da zielone światło :)
    Na clo źle mi nie było, ale gin zdecydował się zmienić ze względu na endo, bo z tym u mnie niestety licho.
    W sumie u mnie tez lekarz tylko dlatego zmienił ale juz po dwóch cyklach wiem ze na clo mialam lepsze endo,niestety moze chodzi ze organizm juz zbyt przyzwyczaił sie do clo i zmiana na cos innego da porzadany efekt..zobaczymy.Smiac mi sie chce ze te @ czasem tak bardzo sà wyczekiwane :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.znanylekarz.pl/ginekolog/nowy-sacz

kogo byście wybrały? pomóżcie proszę bo ten dramat będzie trwał lata

f2w3k0s3plke7odf.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    W sumie u mnie tez lekarz tylko dlatego zmienił ale juz po dwóch cyklach wiem ze na clo mialam lepsze endo,niestety moze chodzi ze organizm juz zbyt przyzwyczaił sie do clo i zmiana na cos innego da porzadany efekt..zobaczymy.Smiac mi sie chce ze te @ czasem tak bardzo sà wyczekiwane :-) :-)

Hahah :D no właśnie! Z tą małpą tak jest, że jak się na nią czeka to ona zwleka z przyjściem a jak ma nie przychodzić to zjawia się terminowo jakby nigdy nic!

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Niestety nie pomogę, bo to nie moje strony :( Ja jeżdżę do Katowic.

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to znów ja i znów mam wątpliwości i pytania może któraś mnie oświeci:) to mój cykl z clo po miesięcznej przerwie startowałam z wynikami opłakanymi lh 0.10 FSH 0.45 Estradiol 6 brałam clo i miałam pojawić się na monitoringu około 16dc bo ostatnio owulacja przy clo była 24 lub 25dc w kazdym razie mój lekarz na urlopie szukam innego by mi zajrzał co die dzieje wizyta w piątek ale dziś chciałam sprawdzić jak wygląda poziom lh i estradiolu po podaniu clo no i dziś 15dc lh 14 estradiol 93 czy mogę mieć jeszcze nadzieję że jakiś pęcherzyk urośnie i na przykład będę miała tą owulację znowu około 24 dnia cyklu Dlatego teraz jeszcze wyniki są niskie???

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • blaira Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Blaira ja bym nie miała szacunku do lekarza, który nie potrafi określić momentu cyklu, myli się w zeznaniach....jaki problem zrobić badania i określić czy coś jest źle? To mają wszyscy na studiach, nietylko spece na konferencjach.

Również jestem tego zdania i staram się takich omijać z daleka.
    Choć mam pakiet w LM mam sporo lekarzy, do których nawet nie chcę iść po receptę bo mija się to z celem.
    Przede wszystkim liczy się szczerość, a za tym idzie zaufanie. Każda z nas jest inna ma krótsze czy też dłuższe cykle, i każda z nas inaczej zareaguje na lekki.

Ja również żałuję, że dopiero teraz się zdecydowałam na lekarza, który typowo jest od niepłodności...ciąż już nie prowadzi skupia się na jednym!

Panam z Sącza masz w miarę blisko do Tarnowa, gdzie przyjmuję ceniony lekarz od niepłodności, prowadzi przeróżne przypadki, zajmuje się iui i ivf ( w Krakowie).

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Wieczorem zerkne i podpowiem,poszukam i doradze.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blaira wrote:
    Również jestem tego zdania i staram się takich omijać z daleka.
    Choć mam pakiet w LM mam sporo lekarzy, do których nawet nie chcę iść po receptę bo mija się to z celem.
    Przede wszystkim liczy się szczerość, a za tym idzie zaufanie. Każda z nas jest inna ma krótsze czy też dłuższe cykle, i każda z nas inaczej zareaguje na lekki.

Ja również żałuję, że dopiero teraz się zdecydowałam na lekarza, który typowo jest od niepłodności...ciąż już nie prowadzi skupia się na jednym!

Panam z Sącza masz w miarę blisko do Tarnowa, gdzie przyjmuję ceniony lekarz od niepłodności, prowadzi przeróżne przypadki, zajmuje się iui i ivf ( w Krakowie).
    Nawet chyba wiem o kim mowa:) pan P.? Tez słyszałam że jest świetny :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty piękny wynik!

doty22 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka jak możesz nie idź za wcześnie do lekarza,ja przeżyłam gehenne bo jeszcze 2 tygodnie temu usłyszałam ze jest puste jajo płodowe i kilka dni czekałam na poronienie masakra, zarodek pojawił się za kilka dni...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wieczorem zerkne i podpowiem,poszukam i doradze.

Tu cos znalazlam
    https://www.znanylekarz.pl/ewa-lesniak/ginekolog/nowy-sacz

Mnie sie to w glowie nie miesci, ze w dzisiejszych czasach ginekolog nie potrafi stwierdzić czy byla owulacja...
    Jak my mamy Ci pomoc jak sie towszystko kupy nie trzyma?
    Lekarz zlecil Ci jakies badania hormonow?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna przepraszam, ale przez przypadek Ciebie zacytowalam :-P

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Michasia paradoksalnie na odwrót. Wtedy miałam 1 pęcherzyki, a teraz 2.
    Moze tylko z jednego byla owulacja. Kurcze ja taki progrsteron wysoki mialam jak pekly dwa prcherzyki i doszlo do zaplodnienia obydwoch...
    A co lekarz na to?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• blaira Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nawet chyba wiem o kim mowa:) pan P.? Tez słyszałam że jest świetny :)
    Tak o nim myślę :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Tu cos znalazlam
    https://www.znanylekarz.pl/ewa-lesniak/ginekolog/nowy-sacz

Mnie sie to w glowie nie miesci, ze w dzisiejszych czasach ginekolog nie potrafi stwierdzić czy byla owulacja...
    Jak my mamy Ci pomoc jak sie towszystko kupy nie trzyma?
    Lekarz zlecil Ci jakies badania hormonow?

ta dała wizytówka i zleciła zbadanie progesteronu. Ale co mi da to badanie? wciska mi CLO nie badając rezerwy jajnikowej - ona ręce rozkłada na wszystko. Biorę jeszcze bromergon bo miałam prolaktynę podniesioną po godzinie czasu...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    ta dała wizytówka i zleciła zbadanie progesteronu. Ale co mi da to badanie? wciska mi CLO nie badając rezerwy jajnikowej - ona ręce rozkłada na wszystko. Biorę jeszcze bromergon bo miałam prolaktynę podniesioną po godzinie czasu...
    A oprócz progesteronu? Jest wiele innych hormonów. Co w ogole lekarze stwierdzili? Jaka jest przyczyna nieplodnosci?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też forum się zmnienilo. nie ma zakładek twoje posty I ostatnio przeglądane czy to tylko u mnie takie jajca?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja też nie mam tych zakładek. W południe widziałam informacje na portalu, że robią modernizację i że zostanie to przywrócone.

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
‹‹ 1938 1939 1940 1941 1942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ