CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:Tak. Powiedziałam jej żeby mi pomogła to wszystko unormować i co ja mam zrobić? wzruszyła ramionami dała wizytówkę do kliniki niepłodności że ja mogę tylko przyjść zmonitorować pęcherzyki ale więcej mi nie pomoże ( dodam wizyta płatna )
.Tak wiec na takim czyms nie ma co oszczèdzac,ty raczej nie zaoszczędzilas bo stracilas kase na kiepskiego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:07
panan12 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Miałam się nie mieszać w tą sprawę, ale cholerka napiszę co myślę. Jeśli faktycznie Panan przekazuje tu na forum to, co mówi jej lekarz no to ja załamuję ręce, że ktoś taki w ogóle prowadzi jakąkolwiek praktykę. Najbardziej przeraża mnie fakt, że 10. sierpnia Panan pisała, że ma potwierdzoną owulację: pęcherzyk pękł poprzedniego dnia i jest ciałko żółte.. no to kurna co z tym lekarzem? Przecież to jeden i ten sam cykl. Także albo coś lekarz baaaardzo jest "niehalo" albo to Ty Panan coś może źle rozumiesz?
Tak sobie próbowałam wyobrazić jakby mi się to przytrafiło, że lekarz potwierdziłby mi owu a potem by mi powiedział, że mam środek cyklu... no nie.. chyba mi się to nie mieści w głowie.
szczerze wam mówię. Mówią ooo jest pęcherzyk duży i pęknie. Idę za 2 dni i mówią ooo pękł za 2 tyg i środek cyklu wiem że to jest żal muszę iść gdzie indziej bo to jest żałosne. Teraz mam plamienia brązowe nic wogóle mnie nie boli....zrobię ten estradiol będę wiedziała na czym stoję. Dzięki za rady - a jestem z Nowego Sącza -
CzterolistnaKoniczyna wrote:Taaa.. ja właśnie zacznę zdradę jak w końcu @ nadejdzie i gin da zielone światło
Na clo źle mi nie było, ale gin zdecydował się zmienić ze względu na endo, bo z tym u mnie niestety licho.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:W sumie u mnie tez lekarz tylko dlatego zmienił ale juz po dwóch cyklach wiem ze na clo mialam lepsze endo,niestety moze chodzi ze organizm juz zbyt przyzwyczaił sie do clo i zmiana na cos innego da porzadany efekt..zobaczymy.Smiac mi sie chce ze te @ czasem tak bardzo sà wyczekiwane
Hahahno właśnie! Z tą małpą tak jest, że jak się na nią czeka to ona zwleka z przyjściem a jak ma nie przychodzić to zjawia się terminowo jakby nigdy nic!
-
panan12 wrote:https://www.znanylekarz.pl/ginekolog/nowy-sacz
kogo byście wybrały? pomóżcie proszę bo ten dramat będzie trwał lata
Niestety nie pomogę, bo to nie moje stronyJa jeżdżę do Katowic.
-
Cześć dziewczyny to znów ja i znów mam wątpliwości i pytania może któraś mnie oświeci:) to mój cykl z clo po miesięcznej przerwie startowałam z wynikami opłakanymi lh 0.10 FSH 0.45 Estradiol 6 brałam clo i miałam pojawić się na monitoringu około 16dc bo ostatnio owulacja przy clo była 24 lub 25dc w kazdym razie mój lekarz na urlopie szukam innego by mi zajrzał co die dzieje wizyta w piątek ale dziś chciałam sprawdzić jak wygląda poziom lh i estradiolu po podaniu clo no i dziś 15dc lh 14 estradiol 93 czy mogę mieć jeszcze nadzieję że jakiś pęcherzyk urośnie i na przykład będę miała tą owulację znowu około 24 dnia cyklu Dlatego teraz jeszcze wyniki są niskie???
-
Tuśka87 wrote:Blaira ja bym nie miała szacunku do lekarza, który nie potrafi określić momentu cyklu, myli się w zeznaniach....jaki problem zrobić badania i określić czy coś jest źle? To mają wszyscy na studiach, nietylko spece na konferencjach.
Również jestem tego zdania i staram się takich omijać z daleka.
Choć mam pakiet w LM mam sporo lekarzy, do których nawet nie chcę iść po receptę bo mija się to z celem.
Przede wszystkim liczy się szczerość, a za tym idzie zaufanie. Każda z nas jest inna ma krótsze czy też dłuższe cykle, i każda z nas inaczej zareaguje na lekki.
Ja również żałuję, że dopiero teraz się zdecydowałam na lekarza, który typowo jest od niepłodności...ciąż już nie prowadzi skupia się na jednym!
Panam z Sącza masz w miarę blisko do Tarnowa, gdzie przyjmuję ceniony lekarz od niepłodności, prowadzi przeróżne przypadki, zajmuje się iui i ivf ( w Krakowie).
-
blaira wrote:Również jestem tego zdania i staram się takich omijać z daleka.
Choć mam pakiet w LM mam sporo lekarzy, do których nawet nie chcę iść po receptę bo mija się to z celem.
Przede wszystkim liczy się szczerość, a za tym idzie zaufanie. Każda z nas jest inna ma krótsze czy też dłuższe cykle, i każda z nas inaczej zareaguje na lekki.
Ja również żałuję, że dopiero teraz się zdecydowałam na lekarza, który typowo jest od niepłodności...ciąż już nie prowadzi skupia się na jednym!
Panam z Sącza masz w miarę blisko do Tarnowa, gdzie przyjmuję ceniony lekarz od niepłodności, prowadzi przeróżne przypadki, zajmuje się iui i ivf ( w Krakowie). -
Katka jak możesz nie idź za wcześnie do lekarza,ja przeżyłam gehenne bo jeszcze 2 tygodnie temu usłyszałam ze jest puste jajo płodowe i kilka dni czekałam na poronienie masakra, zarodek pojawił się za kilka dni...
-
Jagna 75 wrote:Wieczorem zerkne i podpowiem,poszukam i doradze.
Tu cos znalazlam
https://www.znanylekarz.pl/ewa-lesniak/ginekolog/nowy-sacz
Mnie sie to w glowie nie miesci, ze w dzisiejszych czasach ginekolog nie potrafi stwierdzić czy byla owulacja...
Jak my mamy Ci pomoc jak sie towszystko kupy nie trzyma?
Lekarz zlecil Ci jakies badania hormonow? -
michasia-K wrote:Tu cos znalazlam
https://www.znanylekarz.pl/ewa-lesniak/ginekolog/nowy-sacz
Mnie sie to w glowie nie miesci, ze w dzisiejszych czasach ginekolog nie potrafi stwierdzić czy byla owulacja...
Jak my mamy Ci pomoc jak sie towszystko kupy nie trzyma?
Lekarz zlecil Ci jakies badania hormonow?
ta dała wizytówka i zleciła zbadanie progesteronu. Ale co mi da to badanie? wciska mi CLO nie badając rezerwy jajnikowej - ona ręce rozkłada na wszystko. Biorę jeszcze bromergon bo miałam prolaktynę podniesioną po godzinie czasu... -
panan12 wrote:ta dała wizytówka i zleciła zbadanie progesteronu. Ale co mi da to badanie? wciska mi CLO nie badając rezerwy jajnikowej - ona ręce rozkłada na wszystko. Biorę jeszcze bromergon bo miałam prolaktynę podniesioną po godzinie czasu...
-
Dziewczyny czy wam też forum się zmnienilo. nie ma zakładek twoje posty I ostatnio przeglądane czy to tylko u mnie takie jajca?
-
Ana, ja też nie mam tych zakładek. W południe widziałam informacje na portalu, że robią modernizację i że zostanie to przywrócone.