CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Na chwile obecnà to ja bym ten cykl uznała za stratny.Wyluzowała,oczywiscie bzykałabym sie by wykorzystac cos z tego cyklu i w miedzy czasie udac sie do tego lekarza o którym Goja pisała i opracowac z nim plan dzislania.Wez sobie skseruj od poprzedniej gin kartoteke wraz z usg by lekarz miał jakis obraz sytuacji.Przygotowanie jest bardzo wazne bo plan musi byc mądry i przemyslany.Dzis wiele nie zrobisz,trzeba by monitorowac twój cykl czesciej bo jest dlugi i wiedziec kiedy co sprawdzic.Sama eiele nie zrobisz,wykup wiec ten pakiet czy ubezpieczenie i korzystaj z przywilejów jakie sie nalezą w tym badania i wizyty u tego gina
wiem zrobię tak i zobaczymy co mi powie -
Jagna 75 wrote:Mamakejti i jsk po urlopie,zadowolona?
Z tym nosem to sprawa do przemyslenia czy warto a jesli tak to gdzie to zrobic..
Powiem Wam, że nasza Angie mieszka w baaardzo pięknym kraju, Stockholm mnie totalnie zauroczył, na pewno tam wrócę, bo muzea i widoki powalają na kolana, ceny niestety też, teraz muszę odrobić straty finansowe.....tzn. inwestycję w miło spędzony czas;) ja w okresie przedowulacyjnym, jutro odglądnę jajeczka, czy coś tam w ogóle jest;)
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:
Jagienko, Romciu, Kinguś - to jak tam owulujemy w tym cyklu, testujemy i oblewamy;)?
No ba! Kochana, nie ma innej opcji. Mało że owulujemy to spotykamy się potem na czerwcówkach (czy majówkach? Nie wiem, jeszcze nie liczyłam) ale powiem Ci że dawno nie czułam się tak jak teraz. No kurde, ja mam takie uczucie że czekam tylko na owulkę a potem teścik to tylko formalność
nie wiem skąd się to wzięło i nie chcę sie tak czuć bo jak się wysoko lata to potem się boleśnie spada. A ja ostatnio latam na bardzo wysokich poziomach optymizmu i aż boję się pomyśleć jak spadnę na dupsko jak długo będę musiała obolałe pośladki rozcierać. Chyba moja euforia wzięła się stąd, że po prostu po 4 miesiącach możemy znów się starać a nie stoimy w miejscu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:24
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Ech...napiszę Wam, że straszliwie się rozczuliłam, moja córka własnie napisała dla mnie piosenkę, narysowała mi serce i powiedziała, że jest przepełnione miłością...ja pierdzielę, tak niewiele potrzeba, żeby było dobrze;)
a wszystko to na moje urodziny, Laski, mam już 18 lat + 19 lat doświadczenia;)CzterolistnaKoniczyna, Wedmoczka, doty22 lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna 75 wrote:Koniczynka a ty cos bralas na ten torbiel jakies leki?Bo ja jsk mislam torbiel-cyste to dostalam progesteron na 20 dni od 4dc i po tym @ przyszla z opóznieniem 10dni
Jagna wiesz co, ten cykl mam tak pochrzaniony, że szkoda gadać. W 21 dniu cyklu miałam monitoring = na obu jajnikach wiele pęcherzyków, żadnego dominującego, endo niewiele ponad 4 mm. Na wizycie byłam wtedy z wynikami badań nasienia męża i padła decyzja o umówieniu się do kliniki. Od 31 do 34 dnia cyklu miałam plamienia brązowe. W 32 dniu cyklu byliśmy na wizycie w klinice i lekarz powiedział mi, że endometrium mam strasznie liche i że badanie hormonów nie ma sensu dopóki normalna @ nie wystąpi, więc kazał mi brać 2x1 estrofem i 2x1 duphaston dziennie (razem) żeby odbudować endo i żeby była @. Na tej wizycie powiedział też, że na prawym jajniku jest "jakaś pozostałość" czyli niepęknięty pęcherzyk. W 39 dniu cyklu miałam usg kontrolne. Okazało się, że endometrium urosło do 8 mm, więc miałam przestać brać estrofem a duphaston zjeść do końca opakowania i poczekać na @. Ten pęcherzyk w dalszym ciągu był na jajniku. Jak przyjdzie @ to mam umówić się w 3 dc na wizytę i zrobić badania krwi, które mi zalecił. Brzuch bolał mnie jak na @ przedwczoraj i wczoraj. Wczoraj wieczorem pomiałam nawet różowe plamienia, więc byłam pewna, że dziś małpa przyjdzie a tu nic.. dziś nawet nie czuję się już jak na okres.
Co do tej cysty to byłam pewna, że się wchłonie, bo już raz tak miałam przy torbielach po clo, że po duphastonie i miesiączce wszystko się wchłonęło. Teraz jednak zaczynam się zastanawiać czy ta @ w ogóle do mnie przyjdzie i czy jej brak nie jest spowodowany właśnie tą cystą
Sory za taki elaborat. Mam nadzieję, że napisałam to chociaż w miarę zrozumiale. -
mamakejti wrote:Ech...napiszę Wam, że straszliwie się rozczuliłam, moja córka własnie napisała dla mnie piosenkę, narysowała mi serce i powiedziała, że jest przepełnione miłością...ja pierdzielę, tak niewiele potrzeba, żeby było dobrze;)
a wszystko to na moje urodziny, Laski, mam już 18 lat + 19 lat doświadczenia;)
Łaaaał na takie chwile warto czekać
A tak swoją drogą to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!Zdrówka, szczęścia, pomyślności i spełnienia najskrytszych marzeń a w szczególności tego jednego
mamakejti lubi tę wiadomość
-
panan12 wrote:A gdzie jest ten luxmed ? Gdzie to się ubezpiecza
Panan ja bym ci radziła iść na pierwszą wizytę normalnie nie wykupując jeszcze ubezpieczenia pogadać z lekarzem, dowiedzieć się co i jak ... on na pewno ci powie jak on to widzi i czy jest w stanie cię poprowadzić... jeżeli zdecydujesz się do niego chodzic wykupisz sobie pakiet i porobisz badania.
A ubezpieczenie można kupić przez internet lub dzwoniąc na infolinię podają ci szczegóły co i jak... więcej informacji jak to dokładnie zrobić mogę ci podać wieczorem bo mąż mi to załatwiał ...Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
mamakejti wrote:Ech...napiszę Wam, że straszliwie się rozczuliłam, moja córka własnie napisała dla mnie piosenkę, narysowała mi serce i powiedziała, że jest przepełnione miłością...ja pierdzielę, tak niewiele potrzeba, żeby było dobrze;)
Wszystkiego najlepszegospełnienia marzen
mamakejti, panan12 lubią tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Jako samozwańczy wieszcz wątkowy pozwoliłam sobie napisać wiersz na okoliczność urodzin naszej drogiej koleżanki:
Mamakejti dziś baluje,
Urodzinki swe świętuje,
Z życzeniami więc spieszymy,
Ciepłych słów Jej nie szczędzimy:
By marzenia się spełniały,
Czarne chmury uciekały,
Słońce niech Jej zawsze świeci,
Niech z jajeczek będą dzieci
Różowiutkie i rumiane
Przez mamusię wyczekane!
Samych prostych dróg do przejścia,
Nooo... Po prostu dużo szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:55
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Jako samozwańczy wieszcz wątkowy pozwoliłam sobie napisać wiersz na okoliczność urodzin naszej drogiej koleżanki:
Mamakejti dziś baluje,
Urodzinki swe świętuje,
Z życzeniami więc spieszymy,
Ciepłych słów Jej nie szczędzimy:
By marzenia się spełniały,
Czarne chmury uciekały,
Słońce niech Jej zawsze świeci,
Niech z jajeczek będą dzieci
Różowiutkie i rumiane
Przez mamusię wyczekane!
Samych prostych dróg do przejścia,
Nooo... Po prostu dużo szczęścia
No i się poryczałam Roma, prześlę rachunek za waciki i płyn do demakijażu;) dziękuję!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Goja88 wrote:Panan ja bym ci radziła iść na pierwszą wizytę normalnie nie wykupując jeszcze ubezpieczenia pogadać z lekarzem, dowiedzieć się co i jak ... on na pewno ci powie jak on to widzi i czy jest w stanie cię poprowadzić... jeżeli zdecydujesz się do niego chodzic wykupisz sobie pakiet i porobisz badania.
A ubezpieczenie można kupić przez internet lub dzwoniąc na infolinię podają ci szczegóły co i jak... więcej informacji jak to dokładnie zrobić mogę ci podać wieczorem bo mąż mi to załatwiał ...
a po co do niego chodziłaś? też miałaś problem z zajściem w ciąże? p.s. niewiem czemu ale detektor wyznaczył mi dzień przypuszczalnie płodny dziś temperatura się podniosła może to były plamienia okołoowulacyjne... termin do Piwowarczyka 23.09 najwcześniej ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:56
-
Kochana Sis najlepszego
Tego największego marzenia spełnienia i dużo zdrówka i tej zieloności w portfelu i całej reszty którą pragniesz :*
No i znów jesteśmy jajo w jajo ja byłam dziś na podglądaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:02
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
panan12 wrote:a po co do niego chodziłaś? też miałaś problem z zajściem w ciąże? p.s. niewiem czemu ale detektor wyznaczył mi dzień przypuszczalnie płodny dziś temperatura się podniosła może to były plamienia okołoowulacyjne...
Tak problem z zajściem w ciaże cykle bezowulacyjne i huśtawka hormonow... po roku bez owocnych starań zgłosiłem się do niego w sumie to mąż go wybrał ale byłam z niego zadowolona... przed stymulacja zlecił badania i szukał powodów niepowodzeń a nie stymulowal na chybił trafil... mając wyniki badań kierował mnie do specjalistów mi z wyników wyszło że potrzebuje opieki neurologa, immunologa, endokrynologa (oczywiście też na ubezpieczenie lux med)... po 8 miesiącach miałam pełen segregator wyników i wyregulowane hormony i naturalna owulację mój organizm był gotowy na stymulacje...
Oj tam detektor bzykaj męża codziennie on będzie raczej zadowolony a ty będziesz miała pewność że nie przegapisz owu nie zależnie kiedy bedzieMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*