CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyroma wrote:Kochane moje, czy któraś z Was brała clexane (lub nie brała ale ma stwierdzone problemy z krzepliwością) i brała jednocześnie witaminę k2?
-
ojejku wrote:dokładnie, ja mam niskie amh (nawet bardzo) i mam wrażenie, ze w ciaże zaszłam tylko i wyłącznie dzieki suplementacji poprawiającej jakość jajek. Właściwie przed tą suplementacją miałam dwie ciaże biochemiczne, jedna z hcg rzędu 15 a druga 50 - zatem właściwie ledwo ledwo... dopiero po suplementacji jest w miarę, ale nie wiem czy już jest ok.
Co to za suplementacja ? Mi ovarin polecali -
ojejku wrote:ja biorę klekse i d3 z k2mk7, nie widze przeciwskazań, do tego po południu biore acard (kleksa rano)
http://www.zespoldowna.info/witaminy-k2-i-d-3-w-trakcie-ciazy-przy-obecnosci-polimorfizmu-genu-mthfr.html25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnypanan12 wrote:Co to za suplementacja ? Mi ovarin polecali
Ovarin można brać szczególnie przy pco, albo i też bez (ja nie mam), bo poprawia pracę jajników, jednak nie na tyle, żeby poprawić jakość jajeczek. Ogólnie inozytol zawarty o ovarinie jest ok, jednak ja brałam inofem, ponieważ ma sporo większą dawkę inozytolu.
Suplementracja moja, w przypadku bardzo niskiego poziomu AMH:
3x25mg DHEA
1000 witaminy E
1000 witaminy C
2x50 ubichinol (aktywna forma koenzymu Q10)
ed. nie zwróciłam uwagi, ze odpowiadam zowu Panan
a w sprawie k2 ... sama nie wiem, nie mam polimofrizmu mthfr, jedynie obniżone białko S i z tego powodu przyjmuje kleksę, a k2 konieczne przy d3. W sumie, nic nie wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:33
-
roma wrote:Kochane moje, czy któraś z Was brała clexane (lub nie brała ale ma stwierdzone problemy z krzepliwością) i brała jednocześnie witaminę k2?
Roma, mój clexane czeka w lodówcę na pozytywną betę...więc jeszcze go nie użyłam.
Ja dostałam przepisane witaminę D ale właśnie bez K2 i tak ją zażywałam...ale teraz chcę kupić D3+K2.
Mój ś.p. immunolog nic nie wspominał o przeciwskazaniu witaminy K, ale też nic nie wspominał o zażywaniu jej.
Ciekawy artykuł, szkoda tylko ... że pozostawia z dylematem.
-
No ja zgłupiałam. Ufam mojemu endo ale jak to wczoraj przeczytałam to trochę mnie zaniepokoiło.
Blaira chodziłaś do dr G.? Ja byłam u nowej immunolog w piątek ale nie pytałam bo dopiero wczoraj na to trafiłam.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
panan12 wrote:Naprawdę byłam. Wyśle wam pozniej skierowanie na badania. Zbadał mnie i mówi ze musi najpierw wykluczyć ciaze i później da mi leki mam przyjść w srode
-
Rany, Michasia Ty już 30 tc! Jak to leci
i już kiedyś miałam Ci pisać że masz piękne imię - od lat mam taki plan, że jak doczekam się córeczki to dam jej na imię Michalinka
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:No ja zgłupiałam. Ufam mojemu endo ale jak to wczoraj przeczytałam to trochę mnie zaniepokoiło.
Blaira chodziłaś do dr G.? Ja byłam u nowej immunolog w piątek ale nie pytałam bo dopiero wczoraj na to trafiłam.
Tak Roma, była u Dr G.
Ja mam cały pakiet problem z dodatnim p/c antykardiolipinowymi oraz mutacje MTHFR i niedobór wit D ost razem jak badałm miałam oszałamiający wynik 8!
Powiem szczerze, że sama nie wiem co robić...choć znalazłam, że mowa tu o długotrwałym leczeniu zakrzepowym...u mnie nie wdrożyłam jeszcze heparyny, ale przy okjazji zapytam swojego gina -
michasia-K wrote:Nie rozumiem tego lekarza. Skoro owulacji nie bylo to jakim cudem mozesz byc w ciąży? Co on Ci dokladnie mowil? Jaki jest plan dzialania jesli beta hcg bedzie negatywna? I na co ten antybiotyk? Bo prawdopodobnie da Ci luteine, a to ciazy nie zagraża.
Nie rozumiem też jego ale zrobiłam te badania -
Hej dziewczyny
AMH to dla mnie akurat temat na czasie. Właśnie dzisiaj badałam. Nie wiedziałam tylko, że aż tak długo się czeka na wynik - do 8 dni roboczych. A apropo wieku i tego badania to ja jestem przed 30. ale lekarz zlecił na pewno ze względu na PCOS.
Dziś wizyta u gina w klinice żeby sprawdzić czy cysta się wchłonęła i jeśli tak to chyba zaczynam z letrozolem. Trzymajcie kciuki -
Panan, ja Ciebie dalej nie ogarniam. Ile Ty się starasz o dziecko skoro twierdzisz, że "lh i fsh to dawno robiłaś"? Na jednym wątku napisałaś, że to jest Twój 4 cykl. To jakim cudem już dostałaś CLO?... Za chwilę dojdzie do tego, że po prostu nie będzie Ci nikt odpisywał, bo dla mnie to wygląda tak jakbyś żyła w swoim świecie w którym jeśli ktoś wspomni o CLO to Ty chcesz to CLO, ktoś pisze o suplementacji przy niskim AMH to Ty też to chcesz chociaż jeszcze nie wiesz jakie AMH masz. Piszesz, że lekarz dał Ci skierowanie na betę przy progesteronie na poziomie 0,2 - Boziu przecież to my wszystkie tu, a żadna zdaje się medycyny nie skończyła, wiemy, że to jest kompletnie irracjonalne i do wywołania okresu nie potrzeba antybiotyku tylko luteinę. I to jest niniejszym ostatni mój post będący odpowiedzią na Twoją osobę
powodzenia, cokolwiek zamierzasz.
Malowanka, Figulina lubią tę wiadomość
-
blaira wrote:Mój gin twierdzi i tego też się trzymam, że do godz 18:00 (żywa krew) liczy się jako 1dc, a po tej godz dopiero od następnego dnia.
-
mamakejti wrote:
dzięki cookie;) jakby cookie nie jadł slodyczy to co by to było...
ja od lat nie uzywam białego cukru tylko ksylitol, nawet jak piekę....
odstawię oczywiście nabiał, już przeżyłam 10 dni bez, produkowałam sama mleko migdałowe;) trzeba zatem zabrać się za siebie!
ja jogurty kompletnie odstawiłam, ale mleko (0-0,5%) do kawy wlewam, plasterek sera też czasami zjem. Stwierdziłam, że odstawię to czego jadłam najwiecej z nabiałowych rzeczy.
Druga sprawa jest tak,ze jesli pilnujesz już takiej rozsądnej diety to może warto, żebyś zrobiła sobie krzywe? Bo te wartości (zwłaszcza insulina) jak na Twój sposób jedzenia są faktycznie dosyć wysokie.
I trzecia sprawa przy Hashi zdaje się węglowodany są potrzebne. I tu jest cały problem. Mnie endokrynolog powiedział, że balans i równowaga, ale uważać na jod. -
roma wrote:Rany, Michasia Ty już 30 tc! Jak to leci
i już kiedyś miałam Ci pisać że masz piękne imię - od lat mam taki plan, że jak doczekam się córeczki to dam jej na imię Michalinka
Moje imie nie podobalo mi sie za dziecka. Teraz jest juz ok -
Panan badanie amh mozesz zrobic na wlasna reke i dla siebie. Zreszta dobrze by bylo jakbys zrobila sobie komplet badan przed wizyta wrzesniowa bo lekarz i tak pewno zleci. Ja idac do kliniki miala komplet badan- aktualnych sprzed miesiaca. Lekarz zdziwil sie jaka bylam przygotowana, zlecil badanie nasienia męża i od razu przystapil do stymulacji.
-
Hmmm... Mam wynik wit d - 44.9. Pół roku temu miałam chyba więcej, muszę odszukać wynik. A teraz przy większej dawce spadło... Endo zawsze suszy mi głowę że mam mieć min. 50. Biorę 4000 jednostek. Chyba muszę zapodać sobie 5000...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
tylko tyle i aż tyle jak czytam wypowiedzi Panan,no ale ja jestem z Wami krótko więc nie będę komentowała
Również jestem zdania,że testy owu sa o kant tyłka, mi w każdym bądź razie nie wychodzą. Miałam monitoringiem potwierdzoną owu a testy cały czas negatywne :p
I ja również miałam badanie AMH zlecone właśnie ze względu na podejrzenie PCO a mam lat 28 :]
Jagienko, jeszcze tydzieńprzypomnij mi, Ty miałaś zastrzyk na pęknięcie?
Jagna 75 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Hej dziewczyny. Mam pytanie: czy jest możliwe aby owulacja nastąpiła podczas brania clo? Bo brałam clo od 5-9 dc i jakoś w 8 dniu zauważyłam u siebie śluz płodny ale go zignorowałam dzisiaj 12 dzien cyklu i zero śluzu wiec zastanawiam sie czasem czy owulacji juz nie było właśnie podczas brania clo..