CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Dziękuję, że coś odpisałaś. Zrobiło mi się raźniej.
Tak, sprawdzałam to wszystko odnośnie TSH. Ogólnie to TSH wychodzi mi wiecznie bardzo różnie. Jakieś dwa lata temu miałam około 4 ale wtedy byłam zaraz po odstawieniu tabletek anty i znów gin mi je dał przez podwyższony testosteron i androstendion bo nie staraliśmy się wtedy z mężem o dziecko (wtedy jeszcze nie mężem). Rok temu po odstawieniu anty znowu było za wysoko i poszłam do endokrynologa. Endo kazał mi zrobić to badanie w połowie cyklu i było 1,8 z tego co pamiętam i powiedziała, że jest ok. Potem znów kiedys badałam i dalej było niskie i teraz nagle taki "zonk". Znów wysokie
nie wiem co o tym myśleć. Wtedy jak byłam u endo rok temu kazała mi zrobić te dodatkowe badania, o których pisałaś i wyszły w normie także za cholerę nie wiem z czego tak wysokie TSH wynika. Nie wiem czy teraz mam lecieć gdzieś szukać dobrego endo czy czekać na wizytę za miesiąc u klinikowego gina. Co radzicie?
Oprócz tych badań robiłam jeszcze dziś AMH ale wynik dopiero za około 8 dni.
Co do pozostałych badań to robiłam właśnie testosteron i androstendion i oba mam podwyższone i gin o tym wie. Cukier i insulina w normie. Robiłam to jakiś miesiąc temu. -
AgnieszkaH wrote:Tak będą zafałszowane a przede wszystkim estradiol.
-
A tak wogole dziewczyny to pozdrawiam Was z pięknej i słonecznej Chorwacji.Czytam Was na bieżąco i trzymam za Was cały czas kciuki!!!
-
Justyna911 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie: czy jest możliwe aby owulacja nastąpiła podczas brania clo? Bo brałam clo od 5-9 dc i jakoś w 8 dniu zauważyłam u siebie śluz płodny ale go zignorowałam dzisiaj 12 dzien cyklu i zero śluzu wiec zastanawiam sie czasem czy owulacji juz nie było właśnie podczas brania clo..Antoś IVF,Julisia natural
-
A ja wyję już godzinę. Moja przyjaciółka dziś mi powiedziała, że jest w ciąży. Zna faceta 4 miesiące, wystarczył jeden raz bez zabezpieczeń i już. Tak strasznie mi przykro, że ja nie mogę zajść w ciążę. Już ledwo znoszę te wszystkie dzieci znajomych. Kuzynka urodziła kilka dni temu, sąsiadka z miesiac temu. Jedna koleżanka w 3 miesiącu ciąży, teraz ta 6 tydzień. Czuję się jak wyrzutek społeczny jakiś. NIedługo nie będę miała z kim rozmawiać, bo koleżankom będzie głupio przy mnie się cieszyć, a mi będzie przykro z nimi w ogóle przebywać. Mam żal do siebie za takie zachowanie, ale nie mogę wytrzymać. Chyba już mam depresję, przepraszam, że tak tu marudzę, ale muszę gdzieś się wyżalić. Mąż mnie tak nie zrozumie. Zresztą czuję się już jak wariatka jakaś. I chyba najwyższa pora pójść do psychologa ;(
Ale na pocieszenie to dostałam namiar od znajomej od super gina w Szczecinie, który przyjmuje też koło mnie w Kołobrzegu - Paweł Brelik. Może któraś z Was go zna?
No i odebrałam wynik homocysteiny 11,92 ( norma 3,7-13,9). -
MonaLiza wrote:A ja wyję już godzinę. Moja przyjaciółka dziś mi powiedziała, że jest w ciąży. Zna faceta 4 miesiące, wystarczył jeden raz bez zabezpieczeń i już. Tak strasznie mi przykro, że ja nie mogę zajść w ciążę. Już ledwo znoszę te wszystkie dzieci znajomych. Kuzynka urodziła kilka dni temu, sąsiadka z miesiac temu. Jedna koleżanka w 3 miesiącu ciąży, teraz ta 6 tydzień. Czuję się jak wyrzutek społeczny jakiś. NIedługo nie będę miała z kim rozmawiać, bo koleżankom będzie głupio przy mnie się cieszyć, a mi będzie przykro z nimi w ogóle przebywać. Mam żal do siebie za takie zachowanie, ale nie mogę wytrzymać. Chyba już mam depresję, przepraszam, że tak tu marudzę, ale muszę gdzieś się wyżalić. Mąż mnie tak nie zrozumie. Zresztą czuję się już jak wariatka jakaś. I chyba najwyższa pora pójść do psychologa ;(
Ale na pocieszenie to dostałam namiar od znajomej od super gina w Szczecinie, który przyjmuje też koło mnie w Kołobrzegu - Paweł Brelik. Może któraś z Was go zna?
No i odebrałam wynik homocysteiny 11,92 ( norma 3,7-13,9). -
syringe wrote:Panan to nie jest tak ze mniej cukru i spoko jeśli badania robiłaś na czczo to podwyższona Glukoza w Twoim wieku nie jest tak spoko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:17
Antoś IVF,Julisia natural
-
Niki69 wrote:Hej kochana piszę szczególnie do ciebie ponieważ tylko ty zawsze mi odpisujesz tak jak pisałam wczoraj pamiętasz wyniki były dziwne lh-21 estradiol 38 też doszłam do wniosku tak jak ty że pęcherzyk po prostu do pewnego momentu różni zaczął się wchłaniać jednak nie wiem co teraz myśleć Byłem właśnie na monitoringu No i taka że chcę miał 12 mm dzisiaj miał 17 mm endometrium 9 milimetrów a nawet troszkę więcej 9 z kawałkiem. Nie rozumiem tego wszystkiego co to może w ogóle znaczyc. Może ta lekarka ma jakieś złe usg albo źle zmierzyła Naprawdę nie wiem o co chodzi
A jak dlugie mislas swoje naturalne cykle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:31
-
AniaStaraczka85 wrote:Chyba nie do końca bo jak zmieniałem gina to on mnie właśnie wysłal na te wszystkie badania a wiedział ze w tym cyklu brałam clo i zlecił w 21 dc wszystkie te hormony...Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:To normalne ze przy clo zauwaza sie sluz plodny wczesniej,a w dniu ovu skąpo albo sluz zupelnie inny.Ja juz sluz plodny(idealny rozciàgliwy szklisty)zauwazam po 3-4dniu łyksnia tabletek a ovu dopiero w 14dc.Tsk wiec z tym sluzem to troche namieszane,nie strachsj sie.Oczywiscie wystepujà wczesne ovu ok.10dc ale przewaznie u dziewczyn które swoje cykle naturalne mialy ok.24 dniowe
ktos tutaj ostatnio pisał, że w wątku cli mamy większość dziewczynek
-
cookiemonster wrote:Hej Goja, robiłam MTHFR, gen protrombiny, kariotypy - wszystko czysto. Mam obniżoną aktywność białka S i zalecenie na clexane od pozytywnego testu ciążowego, ale powiem Ci - to jest myśl, która już mi chodziła po głowie i chyba ją wzdrożę od następnego cyklu...bo zapas clexane mam i będę od owulki miała zastrzyki. Dzięki za inspiracje
Może warto sprubowac... zapytaj jeszcze moze swojego gina co on na to ale mi ten lek pomogl, wcześniej miałam 2 cb i lekarz stwierdził że na pewno jest problem z prawidłowym zagniezdzeniem. Może i Tobie pomoze. Trzymam kciukiMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
nick nieaktualny
-
Koniczynka,przykro mi ze ta cysta sie nie wchlonèla jednak jak pamiętam wyszla ona na usg w polowie cyklu a to troszku pózno by migla tak sama sie wchlonąc bez wyciszenia cyklu,wszystko juz pracowało wiec mozna bylo sie tego spodziewac.U mnie cyste wypatrzyl lekarz w 4dc i od razu dostsłam konską dawke ptogesteronu syntetycznego na 20dni,po cyscie nie zostalo sladu.AniaStaraczka tez miala cyste i antyki w jednym cyklu daly rade,tsk wiec moze cykl stracony ale mozna go jakos inaczej spozytkowac.Nikt nie powiedzial ze bedzie lekko,bierz na klate to co jest i walczysz dalej.Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
MonaLiza moze to przykre kiedy ciàze zdarzają sie w pobliskim otoczeniu ot tak bez trudu,jednak my nalezymy do tej grupy wyjàtkowych kobiet które mają urodzic wyjàtkowe dzieci,jednak one nie przychodzą na swiat kiedy my chcemy,tylko kiedy Bóg chce a nam pozostaje cierpliwie czekac co nie znaczy nie walczyc,musimy byc silne.Wazne by przelamac te niechęc do innych cięzarówek,taki uroczy brzuszek który skrywa dziecię powinien wywoływac usmiech i ciepełko w sercu,to wyjątkowy stan i kazda z nas na niego zasluzy.Jesli placz ulzy ci to placz,jednak usmiech w strone cięzarnej to taki całus ktory łagodzi ból.
Parsleyek, Justyna911, Katka80, MonaLiza lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:Cookie a acard bierzesz? Ja brałam 150, po pozytywie włączyłam kleksę
edit: clexane w sensie? moje styki dziś wolno działająWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 20:42
ojejku lubi tę wiadomość