CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nutek86 wrote:Witam serdecznie, to mój pierwszy wpis na forum mam pytanko czy clo w dawce 2x1 tabl od 5 do 9 dc to nie za duża dawka?
byłam dzisiaj na monitoringu okazało się że ten cykl bede miała bezowulacyjny, mam zazywać luteine przez najbliższych 7 dni i od następnego cyklu clo i monitoring od 9 dc. -
Acha Alisa jeszcze co do endo i clo to powiem Ci ze o dziwo podczas mojej ostatniej stymulacji wyszło na to ze endo było najlepsze,także wcale nie jest powiedziane ze w miarę brania się pogorszy,u mnie w sumie wyszło odwrotnie
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:A po tym 14 dc nie byłaś już na monitoringu? Teoretycznie wszystko jest możliwe, również to, że owu jednak była. Po clo pęcherzyki rosną bardzo szybko, więc mógł się pojawić jakiś dominujący i szybko urosnąć, ale to tylko spekulacje. Równie dobrze może to być cykl bezowulacyjny. Ja bym się temperaturą nie sugerowała za bardzo, bo różnie to z nią bywa. Czasami wykres wygląda jak typowy, owulacyjny a monitoringi dowodzą, że owulacji w ogóle nie było. Z tego co pamiętam to nawet chyba Jagna pisała, że tak miała.
Chyba jedyne wyjście to po prostu czekać spokojnie na @ albo ewentualnie pójść na monitoring żeby zobaczyć czy coś się zmieniło, tzn. czy jest ciałko żółte, płyn w zatoce douglasa, natomiast nie jestem specem w tej dziedzinie i nie wiem jak długo po owu te sprawy są widoczne na monicie. Ja gdy miałam owulkę to chodziłam sprawdzić kilka dni (3-5) po żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Może dziewczyny z większą wiedzą ode mnie doradzą coś sensownego
Tak wiem, wkurza mnie już to mierzenie temp, bo tylko wprowadza w błąd i daje złudne nadzieje. no nic czekam na rozwój wydarzeń.
A ja zgadzam się z robą, to jest suplement który nie działa od razu także bierz i szybciej dasz mu szanse.
Jagna Ty ostojo spokoju, mimo wszystko trzymam kciuki dalej, jednak licze,że uda Ci się!Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Alisko, a ja na Twoim miejscu bym nie czekała tylko spróbowała ze stymulacją. Oczywiście razem z monitoringiem, zawsze możesz zrezygnować, a na endo jednocześnie popijaj winko i zajadaj się migdałamiSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyAsia87 wrote:Alisko, a ja na Twoim miejscu bym nie czekała tylko spróbowała ze stymulacją. Oczywiście razem z monitoringiem, zawsze możesz zrezygnować, a na endo jednocześnie popijaj winko i zajadaj się migdałami
ale tak, zdecydowana jestem na CLO od przyszłego cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 15:22
-
nick nieaktualnypanan12 wrote:a ja dziś zaczęłam 1 dc
małe krwawienie jest
cykl był bezowulacyjny. Clo nie biorę w tym cyklu
-
nick nieaktualnymamakejti wrote:MisiaZ88 - przy IUI masz wstrzyknięte nasienie zremasterowane, plemniki wybrane najlepsze kondycyjnie przez diagnostę, do tego podanie jest przy założonym wzierniku, bezpośrednio do jamy macicy, omijasz więc śluz w szyjce no i całą pochwę, generalnie żołnierze są desantowani pod samo ujście jajowodu, żeby bliżej do ataku mieli)
więc trochę się to jednak różni od seksu ze strzykawką
Dlatego duże nadzieje pokładam w IUI -
Jagienko, na pewno podejmiesz odpowiednią decyzję. Ja na Twoim miejscu, jeśli teraz się nie uda (bo jeszcze nic nie jest przesądzone) chyba odpuściłabym ten ostatni cykl.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dostałam mega obfitego krwawienia. Typowo okresowa krew z dużą ilością skrzepów.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualnyKatka80 wrote:Witam z rana.
Alisa Clo nie ma się co tak bać, wiele dziewczyn zaszło w ciąże po nim. Ja w ostatnim cyklu stymulowanym miałam endo w dniu owulki tylko 6mm , a w następnym cyklu zaszłam w ciażę. Ty masz super endo, więc nie martwiłabym się tak.
Tak jak piszesz pik LH nie gwarantuje owulacji. Może badanie estradiolu dałoby jakiś szerszy podgląd na sytuację.
Katka, wynik Estradiolu z dzisiaj, 12dc = 72 (całe gówno)
A 62 miałam w 3dc
-
Mam już komplet wyników:
- Antytrombina III akt.
- Białko C aktywność
- PPJ test kompleksowy ANA2
- Przeciwciała beta 2 GP 1 - igg, igm
Wszystko ok!!!CzterolistnaKoniczyna, cookiemonster, Kinga40 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
Roma super wiadomości!!
Alisa czyli pęcherzyki nie rosną, myślę że stymulacja pomoże. Trzymam kciuki.
Dziewczyny jutro mam na 9:30 pierwszą wizytę, tak się boję ze zobaczę malucha bez bijacego serduszka... Trzymajcie mocno kciuki.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Lonia1990 wrote:Miałam tak samo, cykle ok 30 dni, owulka ok 18 dnia. Zdziwiona byłam gdy lekarz chciał mi włączyć clo. Wytłumaczył, że clo to nie tylko rośnięcie jajeczek ale również zwiększanie ich jakości.
Po 2 cyklach z clo dalej było po 1 pęcherzyku, ale owulacja jest znacznie szybsza. w 1 cyklu ok 14 dc a w tym cyklu 11dc. -
roma wrote:Mam już komplet wyników:
- Antytrombina III akt.
- Białko C aktywność
- PPJ test kompleksowy ANA2
- Przeciwciała beta 2 GP 1 - igg, igm
Wszystko ok!!!
No i git! Nie ma wymówek, @ przejdzie i do roboty!!!!!!!!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
MisiaZ88 wrote:Dlatego duże nadzieje pokładam w IUI
MisiuZ88, ja też, ciągle, nie chcę Cię gasić, Twoich nadziei, ale nie nastawiaj się też na 100% ciążę po IUI, miałam już 5 IUI, z czego były 3 razy bety ciążowe, ale to były ciąże biochem i kończyły się mikroporonieniami, na pewno dajesz Wam większą szansę niż przy "zwykłym" seksie!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Niki69 wrote:To ja chyba jestem kiepski przypadek...dwa cykle z clo bez efektu trzeci z owulacją ale dopiero 24 lub 25dc. Miesiąc przerwy a teraz kolejny cykl i niby pęcherzyk rósł ale owu nie było a wyniki lh i estradiolu z dziś to lh 13.99 estradiol 86...jestem zawiedziona że ani na mnie nie działa ani cyklu nie skraca
Niki69, to może spróbuj czegos innego, nie wiem ile masz lat, ale mój gin polecał Paniom bliżej 40stki Mensinorm ....tłumaczył mi, że skład jakiś lepszy, ale nie pamiętam o co chodziło, byłam zbyt roztrzęsiona, że to "bliżej 40stki" to kur.... o mnie....."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Niki69, to może spróbuj czegos innego, nie wiem ile masz lat, ale mój gin polecał Paniom bliżej 40stki Mensinorm ....tłumaczył mi, że skład jakiś lepszy, ale nie pamiętam o co chodziło, byłam zbyt roztrzęsiona, że to "bliżej 40stki" to kur.... o mnie.....
-
panan12 wrote:a ja dziś zaczęłam 1 dc
małe krwawienie jest
cykl był bezowulacyjny. Clo nie biorę w tym cyklu
Antoś IVF,Julisia natural