X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    : )

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo jedzonko tez....to sphagetti dlatego ze sie szybko robi ....a jak chora jestem to....

wiem ze glupio zabrzmi ale dobrze ze teraz w ciazy nie jestem bo te leki co biore to jakis koszmar ...2 antybiotyki polopiryny gripexy koszmar jakis.. Na lekach mnie tak meczy a jak bym miala byc na mleku z czosnkiem...to juz bym umarla.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:46

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam jeden z tych programow ...ukryta prawda....i szok ....matka dziecka ma 18 lat i nie zajmuje sie dzieckiem wogole ktore bylo kaprysem zeby miec dla szpanu...a jak przyszly obowiazki to nic nie robi tylko bachor i tyle ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:28

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie czytam i jestem w szoku jak kobiety usuwają ciąże biota po 4 tabsy na stawy lub wrzody moja znajoma niedawno to zrobiła nie rozumim już tego świata

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu człowiek tyleby oddał, poświęcił zeby sie udało

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Ogladam jeden z tych programow ...ukryta prawda....i szok ....matka dziecka ma 18 lat i nie zajmuje sie dzieckiem wogole ktore bylo kaprysem zeby miec dla szpanu...a jak przyszly obowiazki to nic nie robi tylko bachor i tyle ....

Tak potrząc do okoła to teraz coraz więcej takich matek chcą bo koleżanki mają a jak mają to im się nudzi i maja w d...

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle te programy"ukryta prawda" "dlaczego ja" i wieeeele innych to mnie tak wkurzają że nie wiem....
    jeszcze puszczane w takich godzinach że młodzież czy dzieci oglądają to darcie, przekrzykiwanie sie, kłucenie.
    denne te programy jak nie wiem, ja rozumiem że część to zwykłe fakty(jak nie całość) ale na miłość boską, takie telenowele i to coraz więcej tego....
    jak wrócę z pracy to nawet wiadomości nie ma jak oglądać bo wszędzie te telenowele....
    taka jestem na nie cięta że szok:)

puśćcie sobie porodówkę na TLC:D uwielbiam:D
    jak kiedyś nie mogłam na to patrzeć tak teraz rycze na każdym porodzie:D

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez ogladam i czasem zdarza sie na zywo...denne sa te programy ....ale z tymi dziecmi tak jest tez ze malolatki nie majace szkoly zachodza w ciaze bo kolezanka ma lub za duzo wypily...a tu czlowiek tak walczy...jak nawet mozna wziasc tabletki czy cos zeby poronic czy te co usuwaja...

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    w ogóle te programy"ukryta prawda" "dlaczego ja" i wieeeele innych to mnie tak wkurzają że nie wiem....
    jeszcze puszczane w takich godzinach że młodzież czy dzieci oglądają to darcie, przekrzykiwanie sie, kłucenie.
    denne te programy jak nie wiem, ja rozumiem że część to zwykłe fakty(jak nie całość) ale na miłość boską, takie telenowele i to coraz więcej tego....
    jak wrócę z pracy to nawet wiadomości nie ma jak oglądać bo wszędzie te telenowele....
    taka jestem na nie cięta że szok:)

puśćcie sobie porodówkę na TLC:D uwielbiam:D
    jak kiedyś nie mogłam na to patrzeć tak teraz rycze na każdym porodzie:D

A myślałam, że tylko ja ryczę z radości innych ludzi :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko ty uwierz...mi do tej pory jak dziecko z ciecia wychodzi to lza sie w oku kreci pod maska..

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja tak rycze na obce dzieci to jak sama urodze to sie zawyje :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Kurcze jak ja tak rycze na obce dzieci to jak sama urodze to sie zawyje :-)
    Powiem Ci ze ja cala ciaze chodzilam szczesliwa i dumna jak paw a jak doszlo do porodu i podlaczyli mnie pod oksytocyne na wywolanie boli po odejsciu wod zaczynalam zmieniac z kazda godzina zdanie..pod koniec boli jakos po12 godzinach...przed parciem juz darlam sie sama do siebie po chVj mi to bylo... bo tak strasznie to bolalo!!( powaznie tak klnelam na cala gebe!!) rodzilam w slawetnym 2001r kiedy w modzie bylo rodzic w zgodzie z natura czyli kompletnie bez znieczulenia ehhh to bylo to taka trauma dla mnie ze wyzbieralam z kosza wszytskie chusteczki papierki co bylo mojego i wyjezdzalam stamtad bez odwracania glowy z mysla nigdy wiecej nie chce tu wrocic..Powaznie mialam takie straszne z tym doswiadczenie ---pseudopolozne byly wtedy hamskie i wulgarne(jednej dziewczynie co glosno plakala przy bolach jedna suka powoiedziala cytuje....bylo dupy nie dawac by nie bolalo!! a laska i tak 12h pozniej wyladowala na cesarce a co sie tez ocierpiala to jej...Teraz sama wiem ze moja reakcja byla taka dlatego ze nie zdawalam sobie sprawy co to porod i nikt nie zrobil nic by mi ulzyc wtedy....ze tak moglam wpasc w poploch po porodzie na teksty znajomych i rodziny kiedy drugie to tak reagowalam strachem gesia skorka poplochu jakos tak mi w glowie to wszystko zostalo Mi sie nie kojarzyl ten w sumie najpiekniejszy dzien przeciez z moim dzieciaczkiem ale z zajeVistym bolem hamstwem i syfem na porodowce...Sama sie sobie dziwie ze to tak bylo a po tylu latach znow nastapila odmiana o 180stopni i chce teraz drugie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:34

Joanna0071 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) nawet nie wiesz jak ja Ciebie doskonale rozumie miałam 17 lat to był grudzień 2000 rok jak przez 33 godziny mordowali mnie na poroduwce anastezjologa nie mogli załatwić bo to weekend był więc szprycowali mnie relanium w kropluwkach bo darłam się jak głupia miałam wszelkie możliwe bóle kręgosup to jakby mi ktoś z miednicą siekierą rombał cięcia nawe krocza nie czułam u tych skurczach rodziłam dwa dni przywiązana pasami nogi i ręce jak do egzekucji tak się czułam, że tego nie uda mi się przżyć ani jesć ani pić mi nie dali urodziłam cudem i ledwo pamietam te momenty bo po relanium w kosmicznych dawkach ściany na mnie wchodziły i plotłam gupoty. Teraz nie wiem czy ten poród nie był przyczyną niepełnosprawności mojego syna urodził się w pierwszym dniu 36 tyg nikt mi nie wierzył że w domu mi wody odeszły traktowali mnie jak nastoletna kur... A jakim prawem ja pól roku się starałam o dziecko miałam mieszkanie ipartnera ale osądzali mnie z góry. Kocham mojego syna i dla niego aby w życiu miał oparcie w kimś kto mu pomoże w potrzebie gdy mnie już nie będzie podjełam decyzje o ponownym macieżyństwie. Wiem, że dziś jest lepiej nie ma sledzi z którymi chodziś to sztuka bez majtek :-) nie chcę nikogo przestraszyć ale powinniśmy wiedzieć i o plusach i o minusach może wówczas więcej byłoby mądrych matek z wyboru a nie z przypadku bo moda jest na wózek:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bylam troche starsza prawie 21lat aleco ci bede mowic skoro pamietasz sama 2000r i to co wtedy jeszcze wyprawiali..Moze przez to tyle lat nie chcialam zdecydowac sie na nast dziecko bo trauma jaka wtedyprzeszzlam to byl koszmar caly tydz w szpitalu i przeszlam po kolei pon sroda i pt wszystkie 3lozka a to rozwarcie ze jesta tonie ma a to ze zielone wody a za chwile ze sie polozna pomyylila tydz chodzilam bez zarcia non stop do tego telewatywny cholerne i watolina miedzy nogami koszmar!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi ze masz synka niepelnosprawnego...jestes dzielna kobieta....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok koszmar dokładnie tak ja leżałam z kobietą z dzieckiem na sali i czołgałam się nawet po kolanach żeby własne zobaczyć bo wózka nie chciało się nikomu mi załatwić i na noworodki wlokłam się z tą ligliną ja nawet teraz mam dreszcze jak wspominam ręce mi latają i zimno mi się robi wiem na pewno, że przez te wydarzenia nie chciałm mieć dzieci a najbardziej wnerwiają mnie teksty typu - ja jak rodziłam to fakt czułam coś takiego jakbym za przeproszeniem kupe robiła i po wszystkim było to gdzie jest ta sprawiedliwość ja się pytam :)ale cóż ja jak zwykle naiwna jestem ale obym się nie myliła, że jest teraz lepiej i będzie dobrze a bynajmniej ja już nie będę słodziutko słuchać i godzić się na wszystko co robią dużo mnie to nauczyło i odpowiednio zmieniło mój lekarz twierdzi, że za dużo wiem ale to lepiej :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to nie umiem komplementów przyjmować :) ale czasem nie ma w życiu wyjścia i trzeba sobie radzić. Damian na szczęście jest sprawny fizycznie ale ma niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym .

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wwitaj w klubie teraz juz tez nie zamierzam byc jak pokorne ciele i jesli bede znow mama to bede superr upierdliwa pacjentka na bank!!!bede mega roszczeniowa i tez nie dam sie juz tak stlamsic....Wiem ze akurat w szpitalu w mim miescie wszystko sie zmienilo sale odnowione pojedyncze i dwuosobowe pokoje znieczulenie zewnatrzoponowe gaz..teraz wszystko jest..No i najwazniejsze kadra starych popapranych dam poloznych odeszla dawno do lamusa....

Joanna0071 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    w sumie to nie umiem komplementów przyjmować :) ale czasem nie ma w życiu wyjścia i trzeba sobie radzić. Damian na szczęście jest sprawny fizycznie ale ma niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym .
    jestem opiekunem medycznym i z dosw wiem jaka to jest ciezka praca....z tym ze ja sie wiecej zajmowalam starszymi schorowanymi ludzmi lub opieka paliatywna

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pracownikiem socjalnym u mnie też szpital po remoncie więc jest nadzieja :) lekarze i personel też inny :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ