X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma super clo na ciebie podziałało. Dajny pęcherzyk dominujący a teraz trzeba dużo się przytulać by się jajo nie zmarnowało :)

roma lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus mam nadzieje ze się trzymasz jakoś :( myślami jesteśmy z tobą !

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna, nie łam się. Pomyśl, że to kolejny krok do przodu!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,nie załuje ze dzis weszłam na OF,twoje jajo jest idealne i az trudno uwierzyc ze u ciebie w 9dc,niesamowite,trzymam kciuki &&

Natalka,sa ciąze z niedroznych jajowodów,wiec nie poddawaj sie,mysl i działaj tak jakby on był idealny :-)

Susina czesto gin na usg nie widzi dominujących pęcherzyków,a potem jakos cudem ovulka wystepuje choc wczesniej mozna było usłyszec-cykl bezowulacyjny.Tylko ze z takich bezovulacyjnych tez są ciąze...życze by jednak cos urosło i był tego efekt &&

czterolistna jak zwykle górki...bądz dzielna i dąz do celu :-)

Kochane,dziekuje za wsparcie,tak trudno dojsc do siebie,wiem ze czas goi rany,jest poprostu cięzko.
    Pogrzeb był piękny,mnóstwo ludzi,rodzina bliska dalsza,znajomi,sąsiedzi..nawet ceremonia była dłuzsza prawie dwie godziny.
    W drodze na pogrzeb zadzwonili z kliniki,zapłodniły sie trzy komórki(5 pobranych z czego 3 dojrzałe),powiedziano mi ze transfer prawdopodobnie w piątej dobie ale mam czekac na telefon.Popołudniu kiedy siedzielismy z rodziną zadzwonili z kliniki drugi raz...transfer w poniedziałek o 14:15
    Pewnie gdyby nie okolicznosci ozisiejszego dnia,ostatnich dni to pewnie skakałabym pod sufit,jednak moja radosc jest tłumiona jeszcze rozpaczą,smutkiem.Mam tylko nadzieje ze te zarodki wytrwają do piątej doby bo róznie jest.Jeszcze nie wiem ile zarodków bede miec podane,nie rozmawiałam o tym z ginem,nie myslałam ze az trzy sie zapłodnią.Jutro bede dzwonic do gina i konsultowac co robic..
    Po punkcji jeszcze brzuch boli,zwłaszcza ze od wczoraj zamiast odpoczywac to ja ciągle na nogach,wszystkiego trzeba było dopilnowac,jutro poprostu leże,musze dojsc do siebie do poniedziałku.Życie toczy sie dalej,choc nigdy juz nie bedzie jak dawniej.Kiedy traci sie rodzica to odchodzi czesc siebie-dziecinstwo,czuje jakbym straciła podpore którą dotąd miałam...poprostu nadal nie moge uwierzyc ze kiedy przyjade do rodzinnego domu jego tam nie zastane.
    Mam nadzieje ze Bog miał wobec nas plan,moze zycie za zycie...nigdy tego nie zrozumiem jesli tak sie stanie,jednak mam dzis nadzieje ze w tym nowym zyciu bedzie cząstka mojego taty,w koncu to więzy krwi..niech sie wiec tak stanie skoro nie był to mój wybór

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko, Ty już tyle wzięłaś na klatę, że więcej się nie da....Ty odpoczywaj, na ile się da, przynajmniej fizycznie, bo psychikę masz prawo mieć porytą po tym tygodniu, ale żeby Twoje ciało było gotowe na przyjęcie nowego członka(członków rodziny). Bardzo mocno trzymam kciuki za transfer!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, bardzo się cieszę z Twoich zarodeczków :-) Jestem pewna, że tym razem się uda!

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susina wrote:
    pwoiedzcie mi dziewczyny czy jest szansa ze mimo monitoringu w 11 dc i braku pęcherzyka dominującego - jeszcze coś sie z tego wykluje czy juz nie ma sie co łudzić? do doktora ide jutro i mam stresa okropnego.... ze znowu nie poszlo....
    Każdy organizm jest inny. Jeśli chodzi o mnie, to mam swoje owulacje ale bardziej późne, takie po 50 dc a cykle ok 70 dni. U u mnie jest tak, że w całej mojej kadencji to mój 6 cykl z clo, na dwóch zadziałało prawidłowo, a w pozostałych efekt był taki że owu była 20 - 30 dc więc mimo że nie tak jak powinno, to jednak przyspieszyło.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, jest Ci ciężko, to normalne, odpoczywaj dziś jeśli tylko możesz. Trudno się pogodzić i zrozumieć śmierć rodzica, ktoś kto był z nami całe życie, kto nas stworzył. Tule Cie mocno. Powiem Ci,że ja naprawde w swoim otoczeniu widze życie za życie i też tego nie moge zrozumieć. Moja mama jak była ze mną w ciąży też straciła tate. A jak mój brat się urodził to zmarł tata mojego taty. Mam nadzieje,że choć lekkim pocieszeniem będzie to,że dostaniesz nowe życie, szanse abyś to Ty była teraz rodzicem. Musi się udać, bardzo w to wierze.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• susina Nowa

Wysłany: 21 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzis na usg - 13 dc :
    - endometrium podstokczyło z 6 na 8 mmm
    - nadal brak pęcherzyka dominującego jest kilka drobnych
    - brzuch boli bardzo i od wczoraj pojawił sie plodny śl. - zobaczymy co to bedzie

nastepny monitoring w niedziele, dzis zrobiłam sobie badania hormonów - prolaktyne i tsh wyniki ok 14:00 bardzo jestem ich ciekawa.

prawdopodobnie czeka mnie jeszcze jeden cykl z clo jednak w wiekszej dawce 2x1 a jezeli dalej nie bedzie efektu to laparoskopia - na razie taki plan ma doktor

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kochane :*

Miałam wczoraj zabieg sono-hsg. Jajowody drożne, macica prawidłowej budowy.

To był 8 dc. Jak na razie pęcherzyki nie rosną, to normalne ?
    Jeżeli cykl mam około 30-35 dni.. umówić się na kolejną wizytę w 13 dc, czy lepiej w 15 ? ( muszę mieć podany ovitrelle)

Clo brałam od 2 do 6 dc, jedną tabletkę dziennie.

W tamtym cyklu clo od 3 do 7 dc, też jedną tabletkę.. i niestety nie było reakcji jajników.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • susina Nowa

Wysłany: 21 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh - 1,260, prolaktyna 14,660 czy to dobre wyniki?

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko rozumiem co czujesz, bo w zeszłym roku w czerwcu umarł mój tata. Ciężko mi było strasznie. Miesiąc później zaszłam w ciążę i pomyślałam że jedno życie doszło aby mogło powstać następne. Niestety w moim przypadku ciąże straciłam. Tobie jednak życzę aby wszystko poszło pomyślnie i abyś doczekała się w końcu swojego maleństwa <3
    Teraz też mamy jutro pogrzeb bo zmarła babcia owego męża która była dla niego akurat matka bo ona go wychowała.
    SIS tule cię mocno <3

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko będę mocno trzymała kciuki w poniedziałek o 14:15... będę cały czas myślała o Tobie,o Was.
    Czasem trzeba wiele przejść żeby w końcu zaświecilo słońce i choć to bardzo trudne żeby to pojąć to tak się czasami dzieje,ja o tym wiem( w czerwcu jeszcze czasem myślałam że los chyba daje mi znak że nic na siłę, jednak.....) życzę Ci z całego serca żeby zaświecilo Dla Was słońce:))) będzie dobrze

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • skarbenieq Znajoma

Wysłany: 21 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie.
    Dzis 26 dc, jutro powinna być miesiączka. 12 dc był podany pregnyl. 17-19 dc wzięłam duphaston ale przestałam go brać. Dzis na wieczor zrobiłam dwa testy ciążowe i oba pokazały po dwie wyraźne krechy. Hcg zrobię jutro z rana dopiero. Czy to możliwe ze w końcu sie udało ?? :)

Justyna911 lubi tę wiadomość

baby is coming <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak najbardziej kochana :-) ciche gratki!

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie.
    Dzis 26 dc, jutro powinna być miesiączka. 12 dc był podany pregnyl. 17-19 dc wzięłam duphaston ale przestałam go brać. Dzis na wieczor zrobiłam dwa testy ciążowe i oba pokazały po dwie wyraźne krechy. Hcg zrobię jutro z rana dopiero. Czy to możliwe ze w końcu sie udało ?? :)
    gratuluje,zrób bete i jednoczesnie progesteron,jesli bedzie niski bierz dupka.Daj znac jaka beta,powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wam dziewczyny wszystkiego dobrego i zajścia w upragnioną ciaze :) my z mężem dopuszczamy starania ale będę do was zaglądać :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Jagienko rozumiem co czujesz, bo w zeszłym roku w czerwcu umarł mój tata. Ciężko mi było strasznie. Miesiąc później zaszłam w ciążę i pomyślałam że jedno życie doszło aby mogło powstać następne. Niestety w moim przypadku ciąże straciłam. Tobie jednak życzę aby wszystko poszło pomyślnie i abyś doczekała się w końcu swojego maleństwa <3
    Teraz też mamy jutro pogrzeb bo zmarła babcia owego męża która była dla niego akurat matka bo ona go wychowała.
    SIS tule cię mocno <3
    pogrzeby to takie ostatnie uroczystosci,zapomina sie wtedy wszystko co było złe.Przykro mi ze i u was przyszedł na kogos czas,kogos kto w waszym zyciu miał swój udział i wpływ na to kim sie jest teraz.Niech tam po drugiej stronie bedzie im lepiej,niech czuwają nad nami i mam nadzieje ze wstawią sie za nami w potrzebie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Życzę wam dziewczyny wszystkiego dobrego i zajścia w upragnioną ciaze :) my z mężem dopuszczamy starania ale będę do was zaglądać :)
    mysle ze jeszcze wrócicie do staran,teraz potrzebujecie odpoczac od tego,mam nadzieje ze pewnego dnia napiszesz ze i tobie sie udało,powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mysle ze jeszcze wrócicie do staran,teraz potrzebujecie odpoczac od tego,mam nadzieje ze pewnego dnia napiszesz ze i tobie sie udało,powodzenia

:) mam pewne rzeczy do Poukladania w pracy i niestety jestem zmuszona do tego...za dużo nerwów mnie to kosztuje i pracuje po 10 h i jestem wymeczona a z takimi nerwami w ciążę nie zajde i jak dzwigam cały czas po 10, 20 kg. Tak z rok sobie odpuszczamy a na dziecko mamy jeszcze czas :). W sumie ja niemam czasu na nianczenie i mój mąż też ... wrócimy do tego co dawniej zabezpieczenia itd he

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 2090 2091 2092 2093 2094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ