CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
CarPer wrote:Ja nie mam nic oprócz CLO
. Biore jedynie suplementy i kwas foliowy dla kobiet starających sie. I maz tez bierze dla siebie.
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wrote:A chodzisz regularnie na monitoringi? By sie torbiele nie zrobily?
Nie, mialam dzis jedyne USG, powiedziała ze sa dwa pecherzyki i na więcej nie mam przychodzić. Po sprawdzeniu progesteronu z trzech ostatnich miesiecy (jesli bedzie Nadal poniżej 30) prawdopodobnie dostanę wieksża dawkę CLO. -
CarPer wrote:Nie, mialam dzis jedyne USG, powiedziała ze sa dwa pecherzyki i na więcej nie mam przychodzić. Po sprawdzeniu progesteronu z trzech ostatnich miesiecy (jesli bedzie Nadal poniżej 30) prawdopodobnie dostanę wieksża dawkę CLO.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Dziewczyny mam do Was pytanie od niedzieli 3dc biorę Lamette +clo, w poniedziałek 4dc zrobiłam badania Tsh,Fsh,lh,prolaktyna badania wyszły mi źle i teraz pytanie czy te leki wpłynęły na wynik? W niedzielę wieczorem wzięłam leki, a w poniedziałek dopiero po badaniu. Dodam że sama poszłam na badania Gin nic nie zalecił, chciałam zrobic w 3dc przed zazywciem leków ale niedziela była i nie miałam gdzie.
Tsh 2,1228 przy normie 0,3500-4,9400
Fsh 6,39 przy normie w F.f 3,03-8,08mlU/ml
Lh 10,98 przy normie w F.f 2,39-6,60mlU/ml
Estradiol <10 pg/ml norma F.f 21-251pg/ml
Prolaktyna 22,76 ng/ml norma 5,18-26,53
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 20:05
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia01 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie od niedzieli 3dc biorę Lamette +clo, w poniedziałek 4dc zrobiłam badania Tsh,Fsh,lh,prolaktyna badania wyszły mi źle i teraz pytanie czy te leki wpłynęły na wynik? W niedzielę wieczorem wzięłam leki, a w poniedziałek dopiero po badaniu. Dodam że sama poszłam na badania Gin nic nie zalecił, chciałam zrobic w 3dc przed zazywciem leków ale niedziela była i nie miałam gdzie.
Tsh 2,1228 przy normie 0,3500-4,9400
Fsh 6,39 przy normie w F.f 3,03-8,08mlU/ml
Lh 10,98 przy normie w F.f 2,39-6,60mlU/ml
Estradiol <10 pg/ml norma F.f 21-251pg/ml
Prolaktyna 22,76 ng/ml norma 5,18-26,53 -
nevergiveup wrote:Hej dziewczynki
Gratulacje dla przyszłych mamusiek, którym fasolki rosną jak na drożdżach.
Mam pytanko, czy któraś z Was robiła może badanie drożności u lekarza w gabinecie bez znieczulenia itd? Mam mieć robione jutro podczas wizyty i trochę się stresuję bólem, ale nie chcę przekopywać internetu bo boję się co tam odkryję :p jeśli macie jakieś doświadczenia albo porady, będę bardzo wdzięczna.
Cookie, zrobiłam ANA3, w jeden parametr wyszedł mocno dodatni +++ DFS70, reszta ujemne. Nie wiem co to oznacza ale może jutro się coś dowiem... w każdym razie już wiem, że na moją walkę z ASA będę musiała znaleźć inne metody niż szczepienia -
nick nieaktualnyCarPer wrote:Nie, mialam dzis jedyne USG, powiedziała ze sa dwa pecherzyki i na więcej nie mam przychodzić. Po sprawdzeniu progesteronu z trzech ostatnich miesiecy (jesli bedzie Nadal poniżej 30) prawdopodobnie dostanę wieksża dawkę CLO.
-
Hej,
Odnośnie suplementów czy leków to ja mam sporą listę w podpisie co biorę. Można ściągnąćChociaz wszystkie sa brane z powodu doleglowości, a nie tak ot sobie. Myślę, że jak ktoś nie ma tych dolegliwości to nie musi nic dodatkowo brać, oczywiscie procz kwasu foliowego. Nie zaszkodzi na pewno tez wid D3.
Mam pytanko odnosnie wynikow. Zrobiłam je sobie pod kierunkiem leczenia włosów dla odmianyAle mnie nieco zaskoczyły i się zastanawiam czy CLO mogło mieć na nie wpływ? I dziwi mnie ze wysoki estradiol jest a niski progesteron. Ktoś coś podpowie? Badania robione w 9dc.
Estradiol 251 [f.pecherzykowa 12-166/ faza owulacji 85-498 ]
Progesteron 0,33 [faza pecherzykowa 0,2-1,5/ faza owulacji 0,8-3 ]
prolaktyna 11,8 [ 4,8-23,3]
-
nick nieaktualny
-
cookiemonster wrote:Ojejku, ja uważam, że Twój głos jest bardzo ważny w tej dyskusji! Każda podejmie decyzję sama, ale bez argumentów po jednej i drugiej stronie ciężko do tej decyzji dojrzeć. Także nie odchodz od tej dyskusji, bo dużo merytorycznie wnosisz:)Antoś IVF,Julisia natural
-
anciaa wrote:Właśnie w tym problem, że owulacji nie miałam wcale
Brałam luteinę na wywołanie okresu. Dlatego nie wiem kiedy mogę się jej spodziewać. Pójdę w 12 dc i zobaczymy co gin powie. To mój pierwszy cykl z clo to wszystko jest pod znakiem zapytania. Póki co staram się nie myśleć non stop co się "tam na dole" dzieje i nastawiać pozytywnie. Dziękuję za ciepłe przyjęcie i wsparcie
Jeśli 30dniowe to w 12dc monitoring będzie okAntoś IVF,Julisia natural
-
Lonia1990 wrote:Jesli nie masz podawanego zastrzyku to powinna Ci lekarka jeszcze zrobic jeden monitoring czy pecherzyki pekly. A luteine lub duphaston dawkujesz po owulacji?Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Zastrzyk nie daje gwarancji że pęknie więc zawsze trzeba sprawdzić przed @ albo w pierwszych dniach cyklu przed braniem clo czy nie ma przeciwskazan.Ja miałam torbiel po którymś cyklu z ovitrelle ale miesiąc wystarczył by się wchlonąl
Dziwne CarPer, ze nie masz pregnylu chociaż..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 22:43
-
SusannaDean wrote:No ale prościej pójść po zastrzyku na usg...
Dziwne CarPer, ze nie masz pregnylu chociaż..
No wlasnie jak Was tutaj czytam to mam wrażenie ze cos nie tak robia. Ale taka maja tutaj procedurę.
Ciekawe co z tego wszytskiego wyjdzie.
no nic na razie testuje i mierze temperature. -
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Mój lekarz stwierdził, że i ovitrelle i duphaston ma być to trzeba zwiększać szanse. Nie wiem jednak jak wygląda strategia twojego lekarza... Ale bez zastrzyków też dziewczynom pękają ale trzeba kontrolować, żeby się torbiele nie robiły
Tego sie wlasnie bojebo drugiej laparoskopii juz nie chce przechodzić.
A mam jeszcze jedno pytanie. Myślicie ze jest szansa zo one dwa pękną jesli sa z jednego jajnika? To znaczy czy jesli miałyby pęknąć to czy to bedzie w tym samym czasie czy w odstępie? Jesli w odstępie to czy to oznacza dwie owulacje.
Zupełnie sie nie znam i żałuje ze nie zapytałam kobiety dzisn na USG... -
CarPer wrote:Tego sie wlasnie boje
bo drugiej laparoskopii juz nie chce przechodzić.
A mam jeszcze jedno pytanie. Myślicie ze jest szansa zo one dwa pękną jesli sa z jednego jajnika? To znaczy czy jesli miałyby pęknąć to czy to bedzie w tym samym czasie czy w odstępie? Jesli w odstępie to czy to oznacza dwie owulacje.
Zupełnie sie nie znam i żałuje ze nie zapytałam kobiety dzisn na USG...