X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Ja nie mam nic oprócz CLO :(. Biore jedynie suplementy i kwas foliowy dla kobiet starających sie. I maz tez bierze dla siebie.
    A chodzisz regularnie na monitoringi? By sie torbiele nie zrobily?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    A chodzisz regularnie na monitoringi? By sie torbiele nie zrobily?

Nie, mialam dzis jedyne USG, powiedziała ze sa dwa pecherzyki i na więcej nie mam przychodzić. Po sprawdzeniu progesteronu z trzech ostatnich miesiecy (jesli bedzie Nadal poniżej 30) prawdopodobnie dostanę wieksża dawkę CLO.

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Nie, mialam dzis jedyne USG, powiedziała ze sa dwa pecherzyki i na więcej nie mam przychodzić. Po sprawdzeniu progesteronu z trzech ostatnich miesiecy (jesli bedzie Nadal poniżej 30) prawdopodobnie dostanę wieksża dawkę CLO.
    Jesli nie masz podawanego zastrzyku to powinna Ci lekarka jeszcze zrobic jeden monitoring czy pecherzyki pekly. A luteine lub duphaston dawkujesz po owulacji?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie od niedzieli 3dc biorę Lamette +clo, w poniedziałek 4dc zrobiłam badania Tsh,Fsh,lh,prolaktyna badania wyszły mi źle i teraz pytanie czy te leki wpłynęły na wynik? W niedzielę wieczorem wzięłam leki, a w poniedziałek dopiero po badaniu. Dodam że sama poszłam na badania Gin nic nie zalecił, chciałam zrobic w 3dc przed zazywciem leków ale niedziela była i nie miałam gdzie.
    Tsh 2,1228 przy normie 0,3500-4,9400
    Fsh 6,39 przy normie w F.f 3,03-8,08mlU/ml
    Lh 10,98 przy normie w F.f 2,39-6,60mlU/ml
    Estradiol <10 pg/ml norma F.f 21-251pg/ml
    Prolaktyna 22,76 ng/ml norma 5,18-26,53

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 20:05

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie od niedzieli 3dc biorę Lamette +clo, w poniedziałek 4dc zrobiłam badania Tsh,Fsh,lh,prolaktyna badania wyszły mi źle i teraz pytanie czy te leki wpłynęły na wynik? W niedzielę wieczorem wzięłam leki, a w poniedziałek dopiero po badaniu. Dodam że sama poszłam na badania Gin nic nie zalecił, chciałam zrobic w 3dc przed zazywciem leków ale niedziela była i nie miałam gdzie.
    Tsh 2,1228 przy normie 0,3500-4,9400
    Fsh 6,39 przy normie w F.f 3,03-8,08mlU/ml
    Lh 10,98 przy normie w F.f 2,39-6,60mlU/ml
    Estradiol <10 pg/ml norma F.f 21-251pg/ml
    Prolaktyna 22,76 ng/ml norma 5,18-26,53
    Nie wyszły źle, tylko kurcze ten estradiol niski. Nie sądzę, żeby leki wpłynęły na to.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevergiveup wrote:
    Hej dziewczynki :)

Gratulacje dla przyszłych mamusiek, którym fasolki rosną jak na drożdżach.

Mam pytanko, czy któraś z Was robiła może badanie drożności u lekarza w gabinecie bez znieczulenia itd? Mam mieć robione jutro podczas wizyty i trochę się stresuję bólem, ale nie chcę przekopywać internetu bo boję się co tam odkryję :p jeśli macie jakieś doświadczenia albo porady, będę bardzo wdzięczna.

Cookie, zrobiłam ANA3, w jeden parametr wyszedł mocno dodatni +++ DFS70, reszta ujemne. Nie wiem co to oznacza ale może jutro się coś dowiem... w każdym razie już wiem, że na moją walkę z ASA będę musiała znaleźć inne metody niż szczepienia
    Słońce, wybacz, że tak późno odpisuję. Chciałam wczoraj Ci z telefonu odpisać, ale oczywiście wszystko skasowało mi się. Już kiedyś czytałam o tym DFS70 to jest nowy parametr i z tego co kojarzę nie jest specyficzny dla żadnej choroby w zasadzie. Tu jest fajna tabelka: http://www.bcm.bielsko.pl/pl/ana-przeciwciala-przeciwjadrowe/ i z niej wynika, że może to być jakiś stan zapalny. Kiedy masz lekarza??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Przypomnij który to u Ciebie dziń i jakie te pęcherzyki wielkościowo

• CarPer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Przypomnij który to u Ciebie dziń i jakie te pęcherzyki wielkościowo

12 dc i jeden ma 16mm drugi 13,5mm. Zwykle 12/13 dc to u mnie juz owulacja ale ona mowi ze przez CLO moze sie przesunąć...

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Odnośnie suplementów czy leków to ja mam sporą listę w podpisie co biorę. Można ściągnąć :) Chociaz wszystkie sa brane z powodu doleglowości, a nie tak ot sobie. Myślę, że jak ktoś nie ma tych dolegliwości to nie musi nic dodatkowo brać, oczywiscie procz kwasu foliowego. Nie zaszkodzi na pewno tez wid D3.

Mam pytanko odnosnie wynikow. Zrobiłam je sobie pod kierunkiem leczenia włosów dla odmiany :) Ale mnie nieco zaskoczyły i się zastanawiam czy CLO mogło mieć na nie wpływ? I dziwi mnie ze wysoki estradiol jest a niski progesteron. Ktoś coś podpowie? Badania robione w 9dc.

Estradiol 251 [f.pecherzykowa 12-166/ faza owulacji 85-498 ]
    Progesteron 0,33 [faza pecherzykowa 0,2-1,5/ faza owulacji 0,8-3 ]
    prolaktyna 11,8 [ 4,8-23,3]

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa dni może być już duży, po clo rosną większe niż na naturalnych cyklach. Kazała przyjść na zastrzyk ?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ojejku, ja uważam, że Twój głos jest bardzo ważny w tej dyskusji! Każda podejmie decyzję sama, ale bez argumentów po jednej i drugiej stronie ciężko do tej decyzji dojrzeć. Także nie odchodz od tej dyskusji, bo dużo merytorycznie wnosisz:)
    Też uważam że każda ma tu prawo się wypowiedzieć,po to jest forum,ja szanuje każdą wypowiedź i nie przeszkadza mi że ktoś myśli inaczej.Nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji,jesteśmy dorośli i podejmujemy decyzję czasem mądre a czasem głupie,ważne by żyć według własnych myśli.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Fajnie by było się spotkać! !!
    Fajnie :-)
    ..a byliście na tym koncercie?Fajnie było?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Właśnie w tym problem, że owulacji nie miałam wcale :/ Brałam luteinę na wywołanie okresu. Dlatego nie wiem kiedy mogę się jej spodziewać. Pójdę w 12 dc i zobaczymy co gin powie. To mój pierwszy cykl z clo to wszystko jest pod znakiem zapytania. Póki co staram się nie myśleć non stop co się "tam na dole" dzieje i nastawiać pozytywnie. Dziękuję za ciepłe przyjęcie i wsparcie :)
    A jak długie masz cykle?
    Jeśli 30dniowe to w 12dc monitoring będzie ok

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Za dwa dni może być już duży, po clo rosną większe niż na naturalnych cyklach. Kazała przyjść na zastrzyk ?

Nie dostanę wlasnie zastrzyku. Dopiero okaże sie po progesteronie czy pękły czy nie... więcej nic nie zdziałam :(.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Jesli nie masz podawanego zastrzyku to powinna Ci lekarka jeszcze zrobic jeden monitoring czy pecherzyki pekly. A luteine lub duphaston dawkujesz po owulacji?
    Zastrzyk nie daje gwarancji że pęknie więc zawsze trzeba sprawdzić przed @ albo w pierwszych dniach cyklu przed braniem clo czy nie ma przeciwskazan.Ja miałam torbiel po którymś cyklu z ovitrelle ale miesiąc wystarczył by się wchlonąl

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Zastrzyk nie daje gwarancji że pęknie więc zawsze trzeba sprawdzić przed @ albo w pierwszych dniach cyklu przed braniem clo czy nie ma przeciwskazan.Ja miałam torbiel po którymś cyklu z ovitrelle ale miesiąc wystarczył by się wchlonąl
    No ale prościej pójść po zastrzyku na usg...
    Dziwne CarPer, ze nie masz pregnylu chociaż..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 22:43

• CarPer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No ale prościej pójść po zastrzyku na usg...
    Dziwne CarPer, ze nie masz pregnylu chociaż..

No wlasnie jak Was tutaj czytam to mam wrażenie ze cos nie tak robia. Ale taka maja tutaj procedurę :(.
    Ciekawe co z tego wszytskiego wyjdzie.
    no nic na razie testuje i mierze temperature.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz stwierdził, że i ovitrelle i duphaston ma być to trzeba zwiększać szanse. Nie wiem jednak jak wygląda strategia twojego lekarza... Ale bez zastrzyków też dziewczynom pękają ale trzeba kontrolować, żeby się torbiele nie robiły

• CarPer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Mój lekarz stwierdził, że i ovitrelle i duphaston ma być to trzeba zwiększać szanse. Nie wiem jednak jak wygląda strategia twojego lekarza... Ale bez zastrzyków też dziewczynom pękają ale trzeba kontrolować, żeby się torbiele nie robiły

Tego sie wlasnie boje :( bo drugiej laparoskopii juz nie chce przechodzić.

A mam jeszcze jedno pytanie. Myślicie ze jest szansa zo one dwa pękną jesli sa z jednego jajnika? To znaczy czy jesli miałyby pęknąć to czy to bedzie w tym samym czasie czy w odstępie? Jesli w odstępie to czy to oznacza dwie owulacje :).
    Zupełnie sie nie znam i żałuje ze nie zapytałam kobiety dzisn na USG...

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Tego sie wlasnie boje :( bo drugiej laparoskopii juz nie chce przechodzić.

A mam jeszcze jedno pytanie. Myślicie ze jest szansa zo one dwa pękną jesli sa z jednego jajnika? To znaczy czy jesli miałyby pęknąć to czy to bedzie w tym samym czasie czy w odstępie? Jesli w odstępie to czy to oznacza dwie owulacje :).
    Zupełnie sie nie znam i żałuje ze nie zapytałam kobiety dzisn na USG...
    Jeżeli pękną oba w krótkim okresie czasu , to jest szansa na ciążę mnogą. Wszystko zależy od tego czy oba mają wzgórek jajonośny i czy plemniki dotrą do obu w porę.

‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ