X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Też zawsze miałam z prawego jajnika. Jak pytałam lekarza czy w takim razie z lewym jest coś nie tak to powiedział że absolutnie nie, po prostu taka natura że akurat kilka cykli pod rząd prawy pracuje.
    Miałam ciągle z lewego, przez 10 cykli tylko 2 z prawego, teraz z obu po CLO :) Także to nie znaczy nic złego zazwyczaj

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nie Jagienko ja nie byłam, bo mój gin kręcił nosem ze za głośno i jeszcze pytałam. Pani k. Na polowkowym tez powiedziała ze odradza takie głośne imprezy wiec mąż był z kolega a ja poszłam do kina ze szwagierka:)
    Myśmy nie byli,ja nie jestem gotowa na takie imprezy,mój tato był wesołym człowiekiem i nie miałby nam za złe koncert ale trochę jeszcze smutku jest i nie czuła bym się z tym dobrze.To dobrze ze jakoś miło spędziliście czas choć osobno

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    SusannaDean jak u Ciebie? U mnie chyba nic nie bedzie z tego cyklu. Zero objawow.
    To ze sie nic nie czuje nie znaczy ze cykl stracony.

SusannaDean lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko :)
    Biorąc CLO po jednej tabletce, owulacje mam 14 dc, w tym cyklu miałam dopiero 16.
    Teraz chcę zwiększyć dawkę na dwie tabletki, bo jajniki słabo reagują i hoduje tylko jeden pęcherzyk.

Rozumiem,że owulacja wystąpi szybciej?
    Kiedy powinnam iść na pierwsze usg ?

10dc będzie optymalny ;) ja kiedyś poszłam 12 i jajca po 27mm na szczęście pękły ale ciąży brak

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Tez jestem bardzo ciekawa.
    U mnie zawsze z lewego jajnika mam pecherzyki a juz miałam trzy skany w okresie owulacyjnym.
    Podejrzewam ze moja prawa strona (po otwartej operacji rozlanego wyrostka robaczkowego) nie jest aktywna :(.
    Lekarz nic nie wspomniał na ten temat ale tak mi sie wydaje :(.
    U mnie jest podobnie. Nie pękają mi pęcherzyki na prawym jajniku tylko się otorbielają. Też miałam rozlany wyrostek. A rosną ci wogóle na nim pęcherzyki?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    U mnie jest podobnie. Nie pękają mi pęcherzyki na prawym jajniku tylko się otorbielają. Też miałam rozlany wyrostek. A rosną ci wogóle na nim pęcherzyki?

Tego nawet nie wiem ale jak czytam to u większości kobiet prawa strona jest bardziej aktywna.

Juz w ogole tracę nadzieje. Ovu chyba w tym miesiącu wcale nie bedzie. Temperatura cały czas na tym samym poziomie :(. Na paskach biało. Nic nie przepowiada owulacji :(.

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Tego nawet nie wiem ale jak czytam to u większości kobiet prawa strona jest bardziej aktywna.

Juz w ogole tracę nadzieje. Ovu chyba w tym miesiącu wcale nie bedzie. Temperatura cały czas na tym samym poziomie :(. Na paskach biało. Nic nie przepowiada owulacji :(.
    Spokojnie, 30 listopada mialaś pęcherzyki z tego co pamiętam 16mm i 13 mm , licząc 2 mm na dobę to dzisiaj mają około 20mm i 18, czyli na granicy. Do końca weekendu powinno się coś wykluć.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dziś stwierdzono w klinice u mnie cykle bezowulacyjne. Od przyszłego cyklu mam brać Aromek. Czy któraś stosowała ten lek?

Z góry dzięki za odpowiedź <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Dziś stwierdzono w klinice u mnie cykle bezowulacyjne. Od przyszłego cyklu mam brać Aromek. Czy któraś stosowała ten lek?

Aromek to to samo co letrozole. Na pewno Jagna stosowała i tu widziałam parę innych dziewczyn. Możesz poczytać w wątku o letrozole.

CarPer lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Aromek to to samo co letrozole. Na pewno Jagna stosowała i tu widziałam parę innych dziewczyn. Możesz poczytać w wątku o letrozole.
    Dziękuję Katka :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

To chyba letrozol,dziala podobnie jak clo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Ja mialam letrozole,nie Aromek ale to letrozol inaczej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka,pieklam ten twój murzynek,jest pyszny :-) i nie taki slodki jak inne.Naprawde przepis prosty szybki ale fakt trzeba piec dlugo,na termoobiegu 175`C pieklam 1,5h.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    AniaStaraczka,pieklam ten twój murzynek,jest pyszny :-) i nie taki slodki jak inne.Naprawde przepis prosty szybki ale fakt trzeba piec dlugo,na termoobiegu 175`C pieklam 1,5h.
    O to ciesze się, nie napisałam Ci ale ja nigdy nie piekę termoobiegiem tylko góra dół,ważne że się upiekl:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, właśnie odebrałam wynik histeroskopii i nic z niego nie umiem wyczytać Może któraś z Was miała podobny?
    Materiał:
    1. wyskr. z kanału szyjki macicy
    2. wyskr. z jamy macicy
    3. polip endometrialny

Mikroskopowo:
    Ad.1 - gruczoły szyjki, śluz
    Ad.2 - endometrium jak w okresie proliferacji (przyhamowanej) oraz polip włóknisto-gruczołowy kanału szyjki
    Ad.3 - polipowate fragnenty endometrium jak w bad.2 oraz drobny polip gruczołowo-włuknisty endocervicalny.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• CarPer Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Spokojnie, 30 listopada mialaś pęcherzyki z tego co pamiętam 16mm i 13 mm , licząc 2 mm na dobę to dzisiaj mają około 20mm i 18, czyli na granicy. Do końca weekendu powinno się coś wykluć.

Myslisz ze jeszcze jej nie było i dopiero bedzie? no to działam dalej. Bo w poniedziałek maz wyjezdza :(. Lekarka powiedziała ze pękną przy 18mm. Ale jak czytam w internecie to piszą tak jak Ty mówisz.
    Zreszta myslalam ze jesli maja za chwile pęknąć to chociaz pasek by pokazał kreskę a tam nic, biało.

Jesli do niedzieli nic sie nie pokaz to Nawet nie wiem kiedy isc na progesteron Zeby obliczyć 7 dni po...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie z całym wątkiem CLO. Wpadłam tutaj na chwilę w sierpniu pochwalić się, że zaszłam w ciążę po pierwszym cyklu z CLO. Niestety, w 7tc stwierdzono obumarcie ciąży, szybko ewakuowałam się z kwietniówek i od tamtej pory nawet tam nie zerknęłam, ale kojarzę kilka osób ;)
    Pierwsze dwa cykle po zabiegu to walka z torbielą i groźba usunięcia jajnika. Obecny cykl monitorowany - mnóstwo pęcherzyków na obu jajnikach, brak tego dominującego. Następny cykl mam mieć stymulowany. Jeszcze nie wiem jak, bo w 3dc mam przyjść na monitoring i w tedy dostanę wytyczne. Mam nadzieję, że poszczęści mi się jak za pierwszym razem.
    Trzymam kciuki za wszystkie stymulowane dziewczyny. W połowie grudnia bardziej się uaktywnię na forum i wspólnie z wami będę przeżywać swoją stymulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:

czy któraś tak miała że kiedy pojawiła się torbiel to cykl znacznie się wydłużył?

W moim przypadku torbiel wydłużyła cykl z 32 do 55 dni.

• izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Witam się ponownie z całym wątkiem CLO. Wpadłam tutaj na chwilę w sierpniu pochwalić się, że zaszłam w ciążę po pierwszym cyklu z CLO. Niestety, w 7tc stwierdzono obumarcie ciąży, szybko ewakuowałam się z kwietniówek i od tamtej pory nawet tam nie zerknęłam, ale kojarzę kilka osób ;)
    Pierwsze dwa cykle po zabiegu to walka z torbielą i groźba usunięcia jajnika. Obecny cykl monitorowany - mnóstwo pęcherzyków na obu jajnikach, brak tego dominującego. Następny cykl mam mieć stymulowany. Jeszcze nie wiem jak, bo w 3dc mam przyjść na monitoring i w tedy dostanę wytyczne. Mam nadzieję, że poszczęści mi się jak za pierwszym razem.
    Trzymam kciuki za wszystkie stymulowane dziewczyny. W połowie grudnia bardziej się uaktywnię na forum i wspólnie z wami będę przeżywać swoją stymulację.
    Bardzo mi przykro, trzymaj się i głowa do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Bardzo mi przykro, trzymaj się i głowa do góry.

Dzięki izabelkamodo :) Już się pogodziłam w tą sytuacją i znów jestem pełna nadziei że będzie dobrze. Czytając te wszystkie historie z happyendem na ovufriend wiem, że i na mnie przyjdzie pora.

‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ