CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia też bym tak zrobiła. skoro wyniki są wzorowe to jedna tabletka powinna też wystarczyć.
Lonia1990 lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
wiecie co no nie mogę, po tej wczorajszej wizycie jeszcze bardziej nic nie wiem niż przed. lekarz na tym przedpotopowym sprzęcie nie był w stanie nawet określić czy te pęcherzyki są coś warte. no powiedział niby, że po jednej stronie jeden 19mm i jakieś torbielki i na drugim to samo. w sumie zobaczyłam chyba 3 takie mniej więcej równej wielkości. dziś kłują mnie jajniki trochę, bardziej prawy. czy wg Was jeśli jeden pęknie to reszta się wchłonie?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:wiecie co no nie mogę, po tej wczorajszej wizycie jeszcze bardziej nic nie wiem niż przed. lekarz na tym przedpotopowym sprzęcie nie był w stanie nawet określić czy te pęcherzyki są coś warte. no powiedział niby, że po jednej stronie jeden 19mm i jakieś torbielki i na drugim to samo. w sumie zobaczyłam chyba 3 takie mniej więcej równej wielkości. dziś kłują mnie jajniki trochę, bardziej prawy. czy wg Was jeśli jeden pęknie to reszta się wchłonie?34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
joasia1982 wrote:A ja po wiesiolku mam wprawdzie sporo sluzu, ale to jest ten bialo mokry sluz a nie plodny przezroczysty i ciagnacy. A juz po malu ovu powinna sie zblizac, bo dzis 13 dc, a normalnie mam 14-15 w naturalnym cyklu. Normalny ten bialy sluz po wiesiolku?
W ostatnim cyklu mialam bialy ale dopiero po ovu...
Olgaa wrote:o ja...po jakim to czasie? Na pewno zrzucisz, co szybko wchodzi to i szybko schodzi na szczęście :* mam obsesję na punkcie wagi,jak jeszcze następny powód do depresji mi dojdzie to już Was zamęczę swoimi smutkami całkiem
Lonia - to po co teraz w ogole te tableki, skoro wyniki wzorowe?chyba, że wczesniej były złe? Jak tak, to tez bym zostawila 1 tableke.
-
u mnie dzis rano brazowe plamienie, teraz nic, oby sie dzis rozkrecilo i juro mialabym 1dc! Brzuch mnie pobolewa znowu - wczoraj wieczorem kilka godzin, dzis tez.
Mysle nad esrofenem... chcilabym troche zrzucic, a jak znowu pol cyklu bede pila wino, o to mi utrudni. -
ania1985 dzięki za odpowiedź
mam nadzieję, że tak właśnie się stanie. no tylko że taki jest problem, że one są podobnej wielkości wszystkie ok. 19mm. nie wiadomo w sumie który dominujący i nawet z którego jajnika. teoretycznie powinno być z lewego, a bardziej boli mnie prawy.
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:ania1985 dzięki za odpowiedź
mam nadzieję, że tak właśnie się stanie. no tylko że taki jest problem, że one są podobnej wielkości wszystkie ok. 19mm. nie wiadomo w sumie który dominujący i nawet z którego jajnika. teoretycznie powinno być z lewego, a bardziej boli mnie prawy.
Marlena88 lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Ale mnie ostatnio bolała lewa strona a owulacja była z prawego jajnika:)
uffczyli nie jest ze mną jeszcze tak źle
Co dalej???
-
Mamma-mia wrote:Lonia - to po co teraz w ogole te tableki, skoro wyniki wzorowe?
chyba, że wczesniej były złe? Jak tak, to tez bym zostawila 1 tableke.
Dziewczyny miałam w grudniu drożdżaka candidę albicans, dostałam antybiotyk i infekcja była wyleczona.
Dziś odebrałam wyniki z moczu i bakterie i pasma śluzu - liczne, nabłonki płaskie - dość liczne, leukocyty 3-5wpw. To chyba powrót jakiegoś dziadostwaja już mam dość tyych infekcji cholera...
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Marlena88 wrote:uff
czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle
U mnie podobnie w lewym dwa dominujace,prawy pusty a kluje jak na owulacje,ginka mowi przeciez pani tam nic nie maladnie natura nasz oszukuje; -)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 14:11
-
nick nieaktualny
-
Joannanml wrote:Hej dziewczyny,
to psychika nasza tak działa, ja zawsze też ide do ginka z bólem i starchem przed torbielem a jak mi mówi, że nic tam się nie dzieje, że wszytsko ok, to ból znika na długi czas.
Ja już 4 cykl na Clo i nic
Hej !masz 4 cykle z clo pod rząd?ja mam drugi cykl z clo i na ostatniej wizycie gin mi powiedziała,że jak sie teraz nie uda robimy przerwe na 2 miesiące i potem wracamy do clo bo to jest za duza ingerencja w organizm.Jak widać co lekarz to opinia.A rosną Ci wgl jajeczka po clo?monitorujesz cykl?i jaka dawke bierzesz,ile pytań -
W niedzielę będę badała progesteron, to mój 23 dzień cyklu. Jeśli wynik nie będzie za wysoki to dopiero wtedy mam zacząć brać Duphaston... nie zapytałam lekarza przez jaki czas
Myslicie, że 10 dni? Wtedy mi się cykl bardzo wydłuży. Nie wiem jak to rozegrać ::
-
Dziewczyny czy któraś nie ma na zbyciu CLO ? Potrzebuje moze któraś poratuje ? Zapraszam na priv
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 16:32
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Skaranie_Boskie wrote:W niedzielę będę badała progesteron, to mój 23 dzień cyklu. Jeśli wynik nie będzie za wysoki to dopiero wtedy mam zacząć brać Duphaston... nie zapytałam lekarza przez jaki czas
Myslicie, że 10 dni? Wtedy mi się cykl bardzo wydłuży. Nie wiem jak to rozegrać ::
10 dni jest to taki podstawowy czas brania dupka,może zadzwoń do niego i się zapytaj co bedziesz na 100 procent wiedziała co zrobić.ja biore 10 dni i dostaje @ zazwyczaj na drugi dzień po odstawieniu. -
nick nieaktualnyPaulinucha87 wrote:Hej !masz 4 cykle z clo pod rząd?ja mam drugi cykl z clo i na ostatniej wizycie gin mi powiedziała,że jak sie teraz nie uda robimy przerwe na 2 miesiące i potem wracamy do clo bo to jest za duza ingerencja w organizm.Jak widać co lekarz to opinia.A rosną Ci wgl jajeczka po clo?monitorujesz cykl?i jaka dawke bierzesz,ile pytań
Tak mam 4 cykle pod rząd.
U mnie sprawa jest trochę skomplikowana, bo mam jeden niedrozny jajowod i jeden drozny. Tam gdzie jest drozny to jajnik nie funkcjonuje, a na tym niedroznym to wszystko ok, po clo tez. Niestety w tych dwoch monitoringach przy clo nie było zadnego jajeczka przy tym jajniku po stronie droznej. I lekarz powiedzial ze pozostale dwa cykle bez monitoringu, bo co ma byc to bedzie.
Dawka 1 tabl dziennie od 2 dc przez 5 dni. -
Joannanml wrote:Tak mam 4 cykle pod rząd.
U mnie sprawa jest trochę skomplikowana, bo mam jeden niedrozny jajowod i jeden drozny. Tam gdzie jest drozny to jajnik nie funkcjonuje, a na tym niedroznym to wszystko ok, po clo tez. Niestety w tych dwoch monitoringach przy clo nie było zadnego jajeczka przy tym jajniku po stronie droznej. I lekarz powiedzial ze pozostale dwa cykle bez monitoringu, bo co ma byc to bedzie.
Dawka 1 tabl dziennie od 2 dc przez 5 dni.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wrote:Tak, wcześniej były złę - ruchliwych było tylko 20%, obecnie 70%. Czyli po 1 tabletece chyba wystarczy.
Dziewczyny miałam w grudniu drożdżaka candidę albicans, dostałam antybiotyk i infekcja była wyleczona.
Dziś odebrałam wyniki z moczu i bakterie i pasma śluzu - liczne, nabłonki płaskie - dość liczne, leukocyty 3-5wpw. To chyba powrót jakiegoś dziadostwaja już mam dość tyych infekcji cholera...
Pasma śluzu u kobiet nie sa patologią. Leukocytow liczba znikoma póki co.
Bakterie i nablonki plaskie moga być przy złym podmyciu się, albo poczstku infekcji, więc pytanie jak to było?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:32
-
Lonia,Joannanml przykro mi z powodu tych niedrożnych jajowodów.Jestem w tym temacie zielona,ale kurcze przykro sie robi,jak na złosc jajka dojrzewają w drugim jajniku ahhh silne jestescie dziewczyny !Powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:34