X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia też bym tak zrobiła. skoro wyniki są wzorowe to jedna tabletka powinna też wystarczyć.

Lonia1990 lubi tę wiadomość

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co no nie mogę, po tej wczorajszej wizycie jeszcze bardziej nic nie wiem niż przed. lekarz na tym przedpotopowym sprzęcie nie był w stanie nawet określić czy te pęcherzyki są coś warte. no powiedział niby, że po jednej stronie jeden 19mm i jakieś torbielki i na drugim to samo. w sumie zobaczyłam chyba 3 takie mniej więcej równej wielkości. dziś kłują mnie jajniki trochę, bardziej prawy. czy wg Was jeśli jeden pęknie to reszta się wchłonie?

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    wiecie co no nie mogę, po tej wczorajszej wizycie jeszcze bardziej nic nie wiem niż przed. lekarz na tym przedpotopowym sprzęcie nie był w stanie nawet określić czy te pęcherzyki są coś warte. no powiedział niby, że po jednej stronie jeden 19mm i jakieś torbielki i na drugim to samo. w sumie zobaczyłam chyba 3 takie mniej więcej równej wielkości. dziś kłują mnie jajniki trochę, bardziej prawy. czy wg Was jeśli jeden pęknie to reszta się wchłonie?
    Marlena tak jeśli jeden pęknie reszta powinna się wchłonąć. Ja tak miałam, że jeden pękał a drugi się wchłonął. No chyba, że pękną dwa naraz :)

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    A ja po wiesiolku mam wprawdzie sporo sluzu, ale to jest ten bialo mokry sluz a nie plodny przezroczysty i ciagnacy. A juz po malu ovu powinna sie zblizac, bo dzis 13 dc, a normalnie mam 14-15 w naturalnym cyklu. Normalny ten bialy sluz po wiesiolku?
    W ostatnim cyklu mialam bialy ale dopiero po ovu...
    ja mialam normalnie - przed owu duzo wodnistego, a w trakcie owu byl przezroczysty rozciagliwy , po owu kremowy.
    Olgaa wrote:
    o ja...po jakim to czasie? Na pewno zrzucisz, co szybko wchodzi to i szybko schodzi na szczęście :* mam obsesję na punkcie wagi,jak jeszcze następny powód do depresji mi dojdzie to już Was zamęczę swoimi smutkami całkiem :)
    w jednym cyklu :/

Lonia - to po co teraz w ogole te tableki, skoro wyniki wzorowe? :) chyba, że wczesniej były złe? Jak tak, to tez bym zostawila 1 tableke.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis rano brazowe plamienie, teraz nic, oby sie dzis rozkrecilo i juro mialabym 1dc! Brzuch mnie pobolewa znowu - wczoraj wieczorem kilka godzin, dzis tez.

Mysle nad esrofenem... chcilabym troche zrzucic, a jak znowu pol cyklu bede pila wino, o to mi utrudni.

age.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję, że tak właśnie się stanie. no tylko że taki jest problem, że one są podobnej wielkości wszystkie ok. 19mm. nie wiadomo w sumie który dominujący i nawet z którego jajnika. teoretycznie powinno być z lewego, a bardziej boli mnie prawy.

Co dalej???
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    ania1985 dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję, że tak właśnie się stanie. no tylko że taki jest problem, że one są podobnej wielkości wszystkie ok. 19mm. nie wiadomo w sumie który dominujący i nawet z którego jajnika. teoretycznie powinno być z lewego, a bardziej boli mnie prawy.
    Ale mnie ostatnio bolała lewa strona a owulacja była z prawego jajnika:)

Marlena88 lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Ale mnie ostatnio bolała lewa strona a owulacja była z prawego jajnika:)

uff :) czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle :)

Co dalej???
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolał prawy, a później lewy i sie okazało że owulka była z prawego, ale w lewym z opoznieniem tez coś urosło

age.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Lonia - to po co teraz w ogole te tableki, skoro wyniki wzorowe? :) chyba, że wczesniej były złe? Jak tak, to tez bym zostawila 1 tableke.
    Tak, wcześniej były złę - ruchliwych było tylko 20%, obecnie 70%. Czyli po 1 tabletece chyba wystarczy.

Dziewczyny miałam w grudniu drożdżaka candidę albicans, dostałam antybiotyk i infekcja była wyleczona.

Dziś odebrałam wyniki z moczu i bakterie i pasma śluzu - liczne, nabłonki płaskie - dość liczne, leukocyty 3-5wpw. To chyba powrót jakiegoś dziadostwa :( ja już mam dość tyych infekcji cholera...

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    uff :) czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle :)

U mnie podobnie w lewym dwa dominujace,prawy pusty a kluje jak na owulacje,ginka mowi przeciez pani tam nic nie ma :-D ladnie natura nasz oszukuje; -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    to psychika nasza tak działa, ja zawsze też ide do ginka z bólem i starchem przed torbielem a jak mi mówi, że nic tam się nie dzieje, że wszytsko ok, to ból znika na długi czas.
    Ja już 4 cykl na Clo i nic :(

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Hej dziewczyny,
    to psychika nasza tak działa, ja zawsze też ide do ginka z bólem i starchem przed torbielem a jak mi mówi, że nic tam się nie dzieje, że wszytsko ok, to ból znika na długi czas.
    Ja już 4 cykl na Clo i nic :(

Hej !masz 4 cykle z clo pod rząd?ja mam drugi cykl z clo i na ostatniej wizycie gin mi powiedziała,że jak sie teraz nie uda robimy przerwe na 2 miesiące i potem wracamy do clo bo to jest za duza ingerencja w organizm.Jak widać co lekarz to opinia.A rosną Ci wgl jajeczka po clo?monitorujesz cykl?i jaka dawke bierzesz,ile pytań ;)

• Skaranie_Boskie Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę będę badała progesteron, to mój 23 dzień cyklu. Jeśli wynik nie będzie za wysoki to dopiero wtedy mam zacząć brać Duphaston... nie zapytałam lekarza przez jaki czas :/ Myslicie, że 10 dni? Wtedy mi się cykl bardzo wydłuży. Nie wiem jak to rozegrać ::

Mój wykres -> 32899b47ce6ee234287000604c770a7f.png

grudzień 2015 - ciąża biochemiczna (1 cs)
    styczeń 2016 - ciąża pozamaciczna
    październik 2016 - ciąża biochemiczna

• anakonda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś nie ma na zbyciu CLO ? Potrzebuje moze któraś poratuje ? Zapraszam na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 16:32

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skaranie_Boskie wrote:
    W niedzielę będę badała progesteron, to mój 23 dzień cyklu. Jeśli wynik nie będzie za wysoki to dopiero wtedy mam zacząć brać Duphaston... nie zapytałam lekarza przez jaki czas :/ Myslicie, że 10 dni? Wtedy mi się cykl bardzo wydłuży. Nie wiem jak to rozegrać ::

10 dni jest to taki podstawowy czas brania dupka,może zadzwoń do niego i się zapytaj co bedziesz na 100 procent wiedziała co zrobić.ja biore 10 dni i dostaje @ zazwyczaj na drugi dzień po odstawieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Hej !masz 4 cykle z clo pod rząd?ja mam drugi cykl z clo i na ostatniej wizycie gin mi powiedziała,że jak sie teraz nie uda robimy przerwe na 2 miesiące i potem wracamy do clo bo to jest za duza ingerencja w organizm.Jak widać co lekarz to opinia.A rosną Ci wgl jajeczka po clo?monitorujesz cykl?i jaka dawke bierzesz,ile pytań ;)

Tak mam 4 cykle pod rząd.
    U mnie sprawa jest trochę skomplikowana, bo mam jeden niedrozny jajowod i jeden drozny. Tam gdzie jest drozny to jajnik nie funkcjonuje, a na tym niedroznym to wszystko ok, po clo tez. Niestety w tych dwoch monitoringach przy clo nie było zadnego jajeczka przy tym jajniku po stronie droznej. I lekarz powiedzial ze pozostale dwa cykle bez monitoringu, bo co ma byc to bedzie.
    Dawka 1 tabl dziennie od 2 dc przez 5 dni.

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Tak mam 4 cykle pod rząd.
    U mnie sprawa jest trochę skomplikowana, bo mam jeden niedrozny jajowod i jeden drozny. Tam gdzie jest drozny to jajnik nie funkcjonuje, a na tym niedroznym to wszystko ok, po clo tez. Niestety w tych dwoch monitoringach przy clo nie było zadnego jajeczka przy tym jajniku po stronie droznej. I lekarz powiedzial ze pozostale dwa cykle bez monitoringu, bo co ma byc to bedzie.
    Dawka 1 tabl dziennie od 2 dc przez 5 dni.
    Mam identyczna sytuacje. Na dniach zaczynam nowy cykl i 2 beda na clo, jesli jajnik po stronie droznej nie ruszy to laparoskopia

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Tak, wcześniej były złę - ruchliwych było tylko 20%, obecnie 70%. Czyli po 1 tabletece chyba wystarczy.

Dziewczyny miałam w grudniu drożdżaka candidę albicans, dostałam antybiotyk i infekcja była wyleczona.

Dziś odebrałam wyniki z moczu i bakterie i pasma śluzu - liczne, nabłonki płaskie - dość liczne, leukocyty 3-5wpw. To chyba powrót jakiegoś dziadostwa :( ja już mam dość tyych infekcji cholera...
    A dobrze się podmylas? Mocz był ze środkowego strumienia?
    Pasma śluzu u kobiet nie sa patologią. Leukocytow liczba znikoma póki co.
    Bakterie i nablonki plaskie moga być przy złym podmyciu się, albo poczstku infekcji, więc pytanie jak to było?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:32

age.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia,Joannanml przykro mi z powodu tych niedrożnych jajowodów.Jestem w tym temacie zielona,ale kurcze przykro sie robi,jak na złosc jajka dojrzewają w drugim jajniku ahhh silne jestescie dziewczyny !Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:34

‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ