CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Mam identyczna sytuacje. Na dniach zaczynam nowy cykl i 2 beda na clo, jesli jajnik po stronie droznej nie ruszy to laparoskopia
Laparoskopia zeby ruszyc jajnik czy udroznic jajowod? U mnie jajnik nie funkcjonuje, bo mialam na nim torbiel ktora nagle pekla i rozerwala mi go, podczas operacji zszyli mi go. Moze kiedys zacznie dzialac. -
Joannanml wrote:U mnie jajnik nie funkcjonuje, bo mialam na nim torbiel ktora nagle pekla i rozerwala mi go, podczas operacji zszyli mi go. Moze kiedys zacznie dzialac.
o matko, to co to była za torbiel?? też mi lekarz mówił, ze torbiele sa bardzo niebezpieczne, a po clo wiadomo zdarzają się często.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:o matko, to co to była za torbiel?? też mi lekarz mówił, ze torbiele sa bardzo niebezpieczne, a po clo wiadomo zdarzają się często.
Ta torbiel mialam jak nie bralam zadnych tabletek. Nie wiedzialam ze mam torbiel, nagle mnie zaczal brzuch bolec, jelita mi skrecalo i myslalam ze to wirus jakis, az po kilku godzinach meki maz zawiozl mnie do szpitala i od razu na stol operacyjny mnie brali. Ponoc byla bardzo duza, bo az mi krew przetaczali. Ale co najlepsze bylam 3 -4 miesiace wczesniej u lekarza i mowil ze wszystko ok. Po tej operacji od razu zmienilam lekarza. -
Mamma-mia wrote:A dobrze się podmylas? Mocz był ze środkowego strumienia?
Pasma śluzu u kobiet nie sa patologią. Leukocytow liczba znikoma póki co.
Bakterie i nablonki plaskie moga być przy złym podmyciu się, albo poczstku infekcji, więc pytanie jak to było?ale tez nie dotknelam pojemnikiem ciala. Mysle ze to infekcja powrocila badz byla niedoleczona
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Joannanml wrote:Laparoskopia zeby ruszyc jajnik czy udroznic jajowod? U mnie jajnik nie funkcjonuje, bo mialam na nim torbiel ktora nagle pekla i rozerwala mi go, podczas operacji zszyli mi go. Moze kiedys zacznie dzialac.
ja mam mocna dawke clo teraz ale bede pod monitoringiem wiec mam nadzieje ze krzywdy mi nie zrobi
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualnyA propo Clo, długości brania i monitoringów:
jaja, bo całkiem niedawno wystawiłam na znanym lekarzu opinię mojemu byłemu lekarzowi, który mi clo bez monitoringu przepisał (wiedział również, że mam cystę, nie przeszkadzało mu to widocznie). Jako, że trafiłam o niego właśnie przez znanego lekarza, to stwierdziłam, że go ocenię. To była moja 1sza opinia tam. Oceniłam go oczywiście słabo. Czaicie, że dostałam od niego odpowiedź na maila przez ten serwis?? Pisał, że chce wyjaśnic to nie porozumienie itd. Pisał, że nie zlecił monitoringu, bo... nie chciał mnie naciagać na kosztyAchaaaa, okeej. Wg.niego jakby mi zrobił monit k.4-6 cyklu z clo byłoby ok. Nie no zagotowało się we mnie. Co on ze mną chce wyjaśniać?! Odpisałam mu tylko co o tym wszyskim myślę i żeby już darował wyjaśnienia (no ładniejszym słownictwem). Nie ogarniam, jak ten człowiek jest jednym z najlepszych lekarzy w miescie! Pracuje w szpitalu i ma jedne z najlepszych opiniii na znanym lekarzy, szkolony za granicą, wiele publikacji itd. Ręce mi opadły i stwierdziłam, że więcej się nie będę suerować opiniami na tym portalu, bo jednak nie są miarodajne (mój obecny lekarz też ma b.wysokie oceny a szczerze, to szału nie ma). Mam wrażenie, w sumie przykro to mówić, że te opinie piszą laski którym się lekarze poprostu podobają. Piszą jacy to świetni fachowcy, ale często bez konkretów - więc nie wiem czym on tak naprawdę sobie zasłuzył na tą ocenę. Wniosek nasuwa mi się niestety jeden: chyba jednak wolę kobiety ginów - przynajmniej jak mają pozytywy, to wiadomo, że raczej zasłużone a nie za piękny uśmiech i pogadanki o dupie marynie
Domili lubi tę wiadomość
-
hej Dziewczyny mam pytanie w tym cyklu pierwszy raz miałam taką metodę
Closilbegyt przez 7 dni , 2 na noc i 1 tabletka na rano
w sumie 3 tabelki dziennie ....
dziś byłam na wizycie i mam 3 dojrzałe jajeczka
dostałam zastrzyk Pregnyl
i mamy się teraz z mężem starać ...
ale czy to znaczy że mogą zrobić się 3 zarodki
miała któraś taką sytuację ? ?czekając na nasz Cud -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hannka86, teoretycznie to tylko dominujacy peka a reszta się wchłania, ale mam koleżankę, która przy wspomaganiu się clo urodziła trojaczki
powiedziałam to mojemu ginowi, stwierdził, że to czysty przypadek że pękły aż 3 dojrzałe pęcherzyki i wszystkie się zapłodniły. ja też teraz mam 3 podobnej wielkosci jajeczka i w czwartek idę zobaczyc czy któryś z nich pekł.
Selina, z tymi lekarzami to tak jest. moja kolezanka poleciła mi tego gina, bo szybko jej pomógł, szybko zaszłą w ciążę. widocznie nie miała aż tak wielkich problemów. ja natomiast chodzę do niego już chyba rok i postępów nie ma a kasa idzie i to nie mała, no i nie wiem czy do niego jeszcze pójdę.
Tak samo było z doktorem do którego chodziłam na samym początku. chciałam z luxmedu bo mam możliwość korzystania. zasugerowałam się też opiniami ze znanylekarz.pl okazało się, że jest super hiper ekstra lekarzem. co się okazało jest super hiper ale do pogadania i pośmiania się. nawet nie wykrył, że mam problem z owulacją. no i to by było na tyle z opiniami z internetu.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Skaranie_Boskie wrote:Dziewczyny, w niedziele będę 7dpo, mam zbadać progesteron, lepiej zrobić to 6dpo czy 8dpo? W niedziele nie ma opcji
myślę, że im bliżej owu tym lepiej. też bym robiła 8dpopoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Lonia1990 wrote:Nie podmylam sie bo nie wiedzialam ze tak trzeba, ale mocz był odpuszczony a srodkowy w pojemnik poszedł
ale tez nie dotknelam pojemnikiem ciala. Mysle ze to infekcja powrocila badz byla niedoleczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 12:17
-
Hannka86 wrote:hej Dziewczyny mam pytanie w tym cyklu pierwszy raz miałam taką metodę
Closilbegyt przez 7 dni , 2 na noc i 1 tabletka na rano
w sumie 3 tabelki dziennie ....
dziś byłam na wizycie i mam 3 dojrzałe jajeczka
dostałam zastrzyk Pregnyl
i mamy się teraz z mężem starać ...
ale czy to znaczy że mogą zrobić się 3 zarodki
miała któraś taką sytuację ? ? -
PolaP, kochana to dość silny lek, ja bym brała rano i wieczorem.
Mamma mia, a może jednak..cuda się zdarzają
początek starań sierpień 2014
Co dalej???