CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszkanatki, mój lekarz ma podobne podejście. Powiedział, że nie będzie mnie faszerował hormonami, póki nie będzie miał pewności, że reszta jest ok. Zatem zaczęliśmy od badań nasienia, hormony miałam wcześniej przebadane, obniżyliśmy TSH, później HSG, badanie AMH i krzywej cukrowej, no i dopiero teraz ruszam z CLO plus od razu IUI, jeśli pęcherzyki ładnie urosną.
-
nick nieaktualny
-
Zielona1911, a dlaczego mielibyście nie współżyć. Wydaje mi się, że seks jest jak najbardziej wskazany
wizyta w 12 dc ma na celu sprawdzenie czy prawidłowo zareagowałaś na stymulację i ewentualnie decyzja o podaniu Pregnylu/Ovitrelle.
Zielona1911 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielona1911 wrote:Dziękuję za odowiedzi. Jeszcze mam pytanie odnośnie współżycia. Od zakończenia clo mam nie współżyć,tylko czekać na znak od gina? I ile razy będę musiała przyjsc na monitoring? Akurat 12 dc wypada mi na czwartek
Zielona1911 lubi tę wiadomość
-
Zielona1911 wrote:Tak 19 listopad.
Właśnie ktoś mi mówił ze lepiej się wstrzymac ze współżyciem i działac w owulacje,ale widocznie to bzdury ☺
Mam urodziny dzień po TobieZielona1911 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziś u mnie 9dc ale wczoraj miałam negatywne testy owu, zastanawia mnie to. Ostatnio po clo miałam owu wywołaną ovitrelle w 13 dc...Teraz będzie bez zastrzyku. Nigdy nie miałam kłopotu z pękaniem pęcherzyków, czy bez ovitrelle są spore szanse, ze pęknie?
-
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Dziś u mnie 9dc ale wczoraj miałam negatywne testy owu, zastanawia mnie to. Ostatnio po clo miałam owu wywołaną ovitrelle w 13 dc...Teraz będzie bez zastrzyku. Nigdy nie miałam kłopotu z pękaniem pęcherzyków, czy bez ovitrelle są spore szanse, ze pęknie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zielona1911 wrote:Dziękuję za odowiedzi. Jeszcze mam pytanie odnośnie współżycia. Od zakończenia clo mam nie współżyć,tylko czekać na znak od gina? I ile razy będę musiała przyjsc na monitoring? Akurat 12 dc wypada mi na czwartek34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
SusannaDean wrote:Dziś u mnie 9dc ale wczoraj miałam negatywne testy owu, zastanawia mnie to. Ostatnio po clo miałam owu wywołaną ovitrelle w 13 dc...Teraz będzie bez zastrzyku. Nigdy nie miałam kłopotu z pękaniem pęcherzyków, czy bez ovitrelle są spore szanse, ze pęknie?
-
Zielona1911 wrote:Dziękuję za odowiedzi. Jeszcze mam pytanie odnośnie współżycia. Od zakończenia clo mam nie współżyć,tylko czekać na znak od gina? I ile razy będę musiała przyjsc na monitoring? Akurat 12 dc wypada mi na czwartek
dzięki temu plemniki beda bardziej ruchliwe i większy ich % będzie miał poprawną budowę.
Ja sie staram tych 2-3 dni trzymac,ale w tym cyklu niestety po owu choroba mnie rozlozyla i dupa,nie mam sily. -
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:Ciężko powiedzieć, bo na clo pęcherzyki rosna inaczej niż przy naturalnej owulacji. Jeśli rosną za szybko, to bez zastrzyku mogą nie zdazec dojrzeć w środku, natomiast jeśli tempo jest podobne, co w naturalnej owu, a pekaly Ci,to myślę,ze a spore szansę,ze i tu pekna
Ja nigdy nie miałam problemu zawsze mi samoistnie pękały, jedynie co to w naturalnych cyklach za wolno rosły...stąd clo -
SusannaDean wrote:Tzn są duże, ale w środku komórka niedojrzała? Aha nie wiedziałam
Ja nigdy nie miałam problemu zawsze mi samoistnie pękały, jedynie co to w naturalnych cyklach za wolno rosły...stąd cloWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 16:23
-
Raven wrote:A wytłumaczy mi ktoś różnice przyjmowania duphastonu a luteina w drugiej fazie cyklu? Wiem, że luteina jest naturalnym progesteronem (jak dobrze rozumiem)i podnosi progesteron dodatkowo a duphaston syntetycznym? Czy jeszcze się czymś różnią? Bo widzę, że tu chyba każda przyjmuje duphaston.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 16:24
Raven lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:Tak, jajeczko może być niedojrzałe. Mi gin mówiła,ze zastrzyki właśnie działają nie tylko na samo.pęknięcie, ale i na to zeby pecherzyk dojrzał w srodku. Ale wg mnie nie ma co zakładać z góry jak bedzie. Przekonasz się
-
nick nieaktualnyMamma-mia wrote:Powinno się wspolzyc co 2-3 dni przez cały czas, szczególnie w I pol. cyklu,a nie tylko w czasie owu.
dzięki temu plemniki beda bardziej ruchliwe i większy ich % będzie miał poprawną budowę.
Ja sie staram tych 2-3 dni trzymac,ale w tym cyklu niestety po owu choroba mnie rozlozyla i dupa,nie mam sily. -
Trzymam kciuki
Gdzie mój @? Wrrr choć już nowy cykl!
Selina, czytałam wcześniej Twoja odp i zapomniałam odpisac. Dobrze,ze gin obnizyl ci cene i faktycznie nie ma co ryzykować idąc gdzieś, gdzie sa zle opinie..
A jak infekcja na dole? Kiedy masz powtórkę badania?