X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki, mój lekarz ma podobne podejście. Powiedział, że nie będzie mnie faszerował hormonami, póki nie będzie miał pewności, że reszta jest ok. Zatem zaczęliśmy od badań nasienia, hormony miałam wcześniej przebadane, obniżyliśmy TSH, później HSG, badanie AMH i krzywej cukrowej, no i dopiero teraz ruszam z CLO plus od razu IUI, jeśli pęcherzyki ładnie urosną.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odowiedzi. Jeszcze mam pytanie odnośnie współżycia. Od zakończenia clo mam nie współżyć,tylko czekać na znak od gina? I ile razy będę musiała przyjsc na monitoring? Akurat 12 dc wypada mi na czwartek

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911, a dlaczego mielibyście nie współżyć. Wydaje mi się, że seks jest jak najbardziej wskazany :) wizyta w 12 dc ma na celu sprawdzenie czy prawidłowo zareagowałaś na stymulację i ewentualnie decyzja o podaniu Pregnylu/Ovitrelle.

Zielona1911 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, czy 1911 to Twoja data urodzin? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Zielona, czy 1911 to Twoja data urodzin? :)
    Tak 19 listopad.
    Właśnie ktoś mi mówił ze lepiej się wstrzymac ze współżyciem i działac w owulacje,ale widocznie to bzdury ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Dziękuję za odowiedzi. Jeszcze mam pytanie odnośnie współżycia. Od zakończenia clo mam nie współżyć,tylko czekać na znak od gina? I ile razy będę musiała przyjsc na monitoring? Akurat 12 dc wypada mi na czwartek
    Zielona, myślę że po skończeniu clo seks powinien być co 2-3 dni. Po pierwsze plemniczki będą wtedy świeże i silne a po drugie niektórym po clo owulacji zdarza się się w 10dc. Szkoda byłoby ją przegapić ;-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tak 19 listopad.
    Właśnie ktoś mi mówił ze lepiej się wstrzymac ze współżyciem i działac w owulacje,ale widocznie to bzdury ☺

Mam urodziny dzień po Tobie :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u mnie 9dc ale wczoraj miałam negatywne testy owu, zastanawia mnie to. Ostatnio po clo miałam owu wywołaną ovitrelle w 13 dc...Teraz będzie bez zastrzyku. Nigdy nie miałam kłopotu z pękaniem pęcherzyków, czy bez ovitrelle są spore szanse, ze pęknie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziś u mnie 9dc ale wczoraj miałam negatywne testy owu, zastanawia mnie to. Ostatnio po clo miałam owu wywołaną ovitrelle w 13 dc...Teraz będzie bez zastrzyku. Nigdy nie miałam kłopotu z pękaniem pęcherzyków, czy bez ovitrelle są spore szanse, ze pęknie?
    Tak. Mi bez clo nie rosły albo robiły się torbiele a z clo bez żadnych zastrzyków zawsze pękały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Tak. Mi bez clo nie rosły albo robiły się torbiele a z clo bez żadnych zastrzyków zawsze pękały.
    No to super, bo mi bez clo też pękały w miare, jak miałam monitoringi to pękały

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niczym się nie martw :-)

SusannaDean lubi tę wiadomość

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Ja na monitoring chodzilam 3- 4 razy. W 10 dc 12 dc i tu albo byl zastrzyk albo zastrzyk byl w nastepnym dniu i pozniej 16 dc zeby potwierdzic owulacje. Czasami jwszcze i 14 dc szlam jak pecherzyki byly male. A przytulanie od bylo zawsze od 10dc tak jak clo konczylam brac az do momentu potwierdzenia owulacji codziennie. Czasami jeszcze po owulacji dzien. Mi ginekolog powiedzial zeby codziennie z tym że badania nasienia męża byly w normach.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ciężko powiedzieć, bo na clo pęcherzyki rosna inaczej niż przy naturalnej owulacji. Jeśli rosną za szybko, to bez zastrzyku mogą nie zdazec dojrzeć w środku, natomiast jeśli tempo jest podobne, co w naturalnej owu, a pekaly Ci,to myślę,ze a spore szansę,ze i tu pekna :)

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Powinno się wspolzyc co 2-3 dni przez cały czas, szczególnie w I pol. cyklu,a nie tylko w czasie owu. :) dzięki temu plemniki beda bardziej ruchliwe i większy ich % będzie miał poprawną budowę.
    Ja sie staram tych 2-3 dni trzymac,ale w tym cyklu niestety po owu choroba mnie rozlozyla i dupa,nie mam sily.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ciężko powiedzieć, bo na clo pęcherzyki rosna inaczej niż przy naturalnej owulacji. Jeśli rosną za szybko, to bez zastrzyku mogą nie zdazec dojrzeć w środku, natomiast jeśli tempo jest podobne, co w naturalnej owu, a pekaly Ci,to myślę,ze a spore szansę,ze i tu pekna :)
    Tzn są duże, ale w środku komórka niedojrzała? Aha nie wiedziałam
    Ja nigdy nie miałam problemu zawsze mi samoistnie pękały, jedynie co to w naturalnych cyklach za wolno rosły...stąd clo

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Tzn są duże, ale w środku komórka niedojrzała? Aha nie wiedziałam
    Ja nigdy nie miałam problemu zawsze mi samoistnie pękały, jedynie co to w naturalnych cyklach za wolno rosły...stąd clo
    Tak, jajeczko może być niedojrzałe. Mi gin mówiła,ze zastrzyki właśnie działają nie tylko na samo.pęknięcie, ale i na to zeby pecherzyk dojrzał w srodku. Ale wg mnie nie ma co zakładać z góry jak bedzie. Przekonasz się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 16:23

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    A wytłumaczy mi ktoś różnice przyjmowania duphastonu a luteina w drugiej fazie cyklu? Wiem, że luteina jest naturalnym progesteronem (jak dobrze rozumiem)i podnosi progesteron dodatkowo a duphaston syntetycznym? Czy jeszcze się czymś różnią? Bo widzę, że tu chyba każda przyjmuje duphaston.
    Pytałam o to dwóch ginekologow - powiedzieli,ze poza tym,co wymienilas i sposobem przyjmowania niczym siw nie różnią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 16:24

Raven lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Tak, jajeczko może być niedojrzałe. Mi gin mówiła,ze zastrzyki właśnie działają nie tylko na samo.pęknięcie, ale i na to zeby pecherzyk dojrzał w srodku. Ale wg mnie nie ma co zakładać z góry jak bedzie. Przekonasz się :)
    No zobaczymy co będzie, nie ma co gdybać, wiele dziewczyn ma bez zastrzyku i się udaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Powinno się wspolzyc co 2-3 dni przez cały czas, szczególnie w I pol. cyklu,a nie tylko w czasie owu. :) dzięki temu plemniki beda bardziej ruchliwe i większy ich % będzie miał poprawną budowę.
    Ja sie staram tych 2-3 dni trzymac,ale w tym cyklu niestety po owu choroba mnie rozlozyla i dupa,nie mam sily.
    wszystko zależy jeszcze od parametrów nasienia, może się okazać, ze co 3 dni to zdecydowanie za rzadko

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Gdzie mój @? Wrrr choć już nowy cykl!

Selina, czytałam wcześniej Twoja odp i zapomniałam odpisac. Dobrze,ze gin obnizyl ci cene i faktycznie nie ma co ryzykować idąc gdzieś, gdzie sa zle opinie..
    A jak infekcja na dole? Kiedy masz powtórkę badania?

age.png
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ