X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga świetne wieści :D Czyli monitoring za tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki.
    w 12dc bylam na monitoringu. gin stwierdzil cykl bezowulacyjny. Wczoraj wieczorem mialam bardzo dużo sluzu raczej płodnego. to 18dc. czy to mozliwe ze jednak owulacja wystapila. czytajac wpisy to owu zjawiala sie w bardzo skrajnych przypadkach. muszę chyba ustawić przypomnienei i mierzyć temperature. ale kurde ida do lekarza mysałam ze nie bede musiala robic taki rzeczy bo jestem pod dobra opieka i to on powinien sie tym zajac.
    lece po termometr :)
    dobrego dnia

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Witajcie dziewczynki. Do mnie @ po laparo zawitała wczoraj, 2 dni wcześniej niż zawsze, ale cieszę się bo mogę zacząć brać od dzisiaj clo i wznowić starania. 9dc idę na monitoring i zobaczymy co się tam wykluje. Miłego dnia wam życzę ☺
    Kinga trzymam kciuki za ten cykl.

Kinga40 lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kinga świetne wieści :D Czyli monitoring za tydzień?
    Selina ,tak , za tydzień ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frania pewnie że to możliwe. Już słyszałam tu o przypadkach gdzie lekarz mówił, że owu nie było a później się okazało, że jest ciąża ;) Ja no.mam późno owulację właśnie k.17-18dc

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frania21 ciekawe tylko czym się kierował mówiąc, że cykl bezowulacyjny po jednym monitoringu, czy nie było pęcherzyka, czy były małe.

• barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co bierzecie/robicie na zwiekszenie sluzu plodnego? Zawsze nie miialam z nim problemu ale odkad biore clo nie ma go prawie wcale. Pije duzo wody i biore 6 dziennie kapsulek wiesiolku.

Aniołek 07.2017
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie i stał się cud!!!
    Za wcześnie jest jeszcze na gratulacje bo to dopiero sam początek ok. 4 tydzień i lekarz nie może stwierdzić czy wszystko jest ok, ale jest maleńka fasoleczka :)
    teraz mam zrobić podstawowe badania i przyjść z wynikami w przyszłym tygodniu!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Frania pewnie że to możliwe. Już słyszałam tu o przypadkach gdzie lekarz mówił, że owu nie było a później się okazało, że jest ciąża ;) Ja no.mam późno owulację właśnie k.17-18dc

Oczywiscie wczoraj <3 było. Kurcze ja jestem zielona i tak w sumie slepo zaufalam lekarzowi i przestałam na cokolwiek zwracac uwagę. Dziewczyny pisałay ze troche pochopnne stwierdzenie o braku owulacji w 12dc przy 12mm pecherzyku.

wlasnie czytajac to forum ma w glowie NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY lekarz leki swoja droga ale caly czas trzeba probowac starac sie bo nigdy nic nie wiadomo.

• barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Za wcześnie jest jeszcze na gratulacje bo to dopiero sam początek ok. 4 tydzień i lekarz nie może stwierdzić czy wszystko jest ok, ale jest maleńka fasoleczka :)
    teraz mam zrobić podstawowe badania i przyjść z wynikami w przyszłym tygodniu!!!
    Po cichu gratuluję :)

Aniołek 07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D basiula a robilas w koncu bete??
    Super wiadomosci :)
    A gin nic nie mowil, ze clo moglo zle wplynac na fasolke?

• barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    D basiula a robilas w koncu bete??
    Super wiadomosci :)
    A gin nic nie mowil, ze clo moglo zle wplynac na fasolke?
    A może clo źle wpływać?

Aniołek 07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    A może clo źle wpływać?
    No nie wiem wlasnie, zawsze to jakies tabletki. Dlatego pytam?

Dziewczyny mam pytanie: ladnie swieci sloneczko, w sam raz na opalanko. Myslicie, ze biorac clo mozna sie opalac? Na ulotnce jest napisane ze moze powodowac przebarwienia :( Ja bladzioch jestem i troche sie obawiam.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Zdrówka życzę :) czyli miałas taki jakby mały okres? A bierzesz luteinę?

Jezu ufam Tobie
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    No nie wiem wlasnie, zawsze to jakies tabletki. Dlatego pytam?

Dziewczyny mam pytanie: ladnie swieci sloneczko, w sam raz na opalanko. Myslicie, ze biorac clo mozna sie opalac? Na ulotnce jest napisane ze moze powodowac przebarwienia :( Ja bladzioch jestem i troche sie obawiam.
    Myślę ze nie długo ucz dobrym filtrem nie będzie problemu

Joannanml lubi tę wiadomość

Aniołek 07.2017
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula trzymamy dalej kciuki.

Ja dziś załamka. Byłam u lekarki. Ten cykl mam już spisany na straty, pęcherzyk się wchłania chyba, bo jest mniejszy, owulacji nie było.

Następny cykl może być tak, że jej nie będzie, w zależności jak wypadnie mi miesiączka. I być może będzie przerwa.
    Ale ogólnie teraz brałam od 3 dnia cyklu a następny stymulowany cykl mam brać od 5.

Dziewczyny jakie mogą być jeszcze powody braku owulacji? Może warto zrobić jakieś badania na własną rękę ;/

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    D_basiula trzymamy dalej kciuki.

Ja dziś załamka. Byłam u lekarki. Ten cykl mam już spisany na straty, pęcherzyk się wchłania chyba, bo jest mniejszy, owulacji nie było.

Następny cykl może być tak, że jej nie będzie, w zależności jak wypadnie mi miesiączka. I być może będzie przerwa.
    Ale ogólnie teraz brałam od 3 dnia cyklu a następny stymulowany cykl mam brać od 5.

Dziewczyny jakie mogą być jeszcze powody braku owulacji? Może warto zrobić jakieś badania na własną rękę ;/
    Czesc, u mnie brak owulacji to niski progesteron. A byl niski przez podwyzszana prolaktyne. Robilas badanie prolaktyny? Tylko nie wystarczy jedno badanie. Trzeba zrobic ze 2, 3 zeby widzec czy skacze czy jest w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 09:13

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• RedRose Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dopiero jak wzielam luteine to mialam owulacje. A zawsze jak mialam jakies problemy z plamieniem czy spozniajacym sie okresem to niski progesteron wychodzil. Takze czuje ze lutka mi pomaga. Zobaczymy jak w tym cyklu..

Jezu ufam Tobie
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Hej dziewczyny. jestem tu nowa i szukam wątku, może ktoś coś wie...
    Pierwszy raz dostałam zastrzyk Ovitrell we 9,05, rano. Oczywiście starania byly. Tylko kiedy i czy coś się czuje jak ewentualnie dojdzie do tego zapłodnienia. Póki co nie czuję się inaczej. Nie wiem czy coś ma się zmienić poza tym że wszyscy piszą o fałszywych wynikach testów ciążowych. Dziś zrobiłam test i była lekka kreska, nawet mąż widział, to już 8 dpo i zastrzyku...
    Kiedyś byłam w ciąży i czułam śluz tylko nie wiem w jakim czasie cyklu(zresztą było to poronienie też).
    nie czujesz momentu zaplodnienia, bo moze byc zaraz po seksie a moze byc trochę później :P
    chyba mylisz zaplodnienie z zagniezdzeniem :)
    Tak czy siak jednego i drugiego nie trzeba czuć.
    8 dpo to za szybko na test ciążowy. Ovitrelle może jeszcze dawać pozytywny test ciązowy.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    A może clo źle wpływać?
    brane w czasie ciąży? No oczywiście... ale co zrobic, czasu się nie cofnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 09:51

age.png
‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ