CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
D_basiula wrote:Witajcie dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie i stał się cud!!!
Za wcześnie jest jeszcze na gratulacje bo to dopiero sam początek ok. 4 tydzień i lekarz nie może stwierdzić czy wszystko jest ok, ale jest maleńka fasoleczka
teraz mam zrobić podstawowe badania i przyjść z wynikami w przyszłym tygodniu!!! -
nick nieaktualnyJoannanml wrote:No nie wiem wlasnie, zawsze to jakies tabletki. Dlatego pytam?
Dziewczyny mam pytanie: ladnie swieci sloneczko, w sam raz na opalanko. Myslicie, ze biorac clo mozna sie opalac? Na ulotnce jest napisane ze moze powodowac przebarwieniaJa bladzioch jestem i troche sie obawiam.
a ze słońca trzeba korzystać tylko z umiarem, przecież witamina D3 jest nam tak potrzebna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 10:06
Mamma-mia, Joannanml lubią tę wiadomość
-
ania1985 wrote:Czesc, u mnie brak owulacji to niski progesteron. A byl niski przez podwyzszana prolaktyne. Robilas badanie prolaktyny? Tylko nie wystarczy jedno badanie. Trzeba zrobic ze 2, 3 zeby widzec czy skacze czy jest w normie.
Właśnie jedno badanie robiłam i było ok. A w jakich dniach cyklu powinno się robić i sprawdzać? Czy to bez znaczenia? -
nick nieaktualny
-
RedRose wrote:Ja tez dopiero jak wzielam luteine to mialam owulacje. A zawsze jak mialam jakies problemy z plamieniem czy spozniajacym sie okresem to niski progesteron wychodzil. Takze czuje ze lutka mi pomaga. Zobaczymy jak w tym cyklu..
Ajjj. Mi ginekolog mówiła, że duphaston i luteina mogę hamować owulację i teraz miałam brać duphaston po potwierdzonej owulacji dopiero.
Chyba, że macie na myśli, że branie progesteronu wpływa na owulację na następny cykl? -
Paulas wrote:Ajjj. Mi ginekolog mówiła, że duphaston i luteina mogę hamować owulację i teraz miałam brać duphaston po potwierdzonej owulacji dopiero.
Chyba, że macie na myśli, że branie progesteronu wpływa na owulację na następny cykl?
nie, branie progesteronu w poprzednim cyklu nie wpływa na jego wysokośc w kolejnym.
Istotne jest to, ze progesteron przed owulacja był jak najniższy, a po owulacji wysokiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 11:10
-
A więc, luteine biorę od środy, lekarz nic nie mówił że clo mogło zaszkdzić, powiedział tylko że jest za wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć czy to ciąża żywa czy martwa, ale na usg dokładnie było widać, nie wiem jak to nazwać czy to pęcherzyk czy zarodek bo się nie znam... a dr też nic nie mówił tylko że ciąza jest. Za tydzień mam przyjść w celu potwierdzenia, więc jeszcze się nie cieszę bo rożnie może być, biorę witaminki i w poniedziałek idę zrobić zlecone badania, a bety ne robiłam z tego względu że u mnie na wyniki czeka się ok 4 dni, a zwykłe hcg daje tylko wynik pozytywny lub negatywny.
Paulas lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Mamma-mia wrote:brane w czasie ciąży? No oczywiście... ale co zrobic, czasu się nie cofnie.Aniołek 07.2017
-
barbarah wrote:Chodzilo mi bardzie o branie jak nie jest sie w ciazy. Bo po co brac clo będąc w ciąży. Powinno się je zacząć brać na początku cyklu lub po wykluczeniu ew. ciąży.
przecież ja o tym wiem
Wcześniej zastanawialiście się czy clo moze wpłynąć na ciążę (gdy już się w niej jest), wyżej dałam odpowiedź.Selina lubi tę wiadomość
-
Paulas wrote:D_basiula trzymamy kciuki
Dziewczyny no to ja już nie wiem jak ta luteina lub duphaston wpływa na owulację jak się bierze po owulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 13:07
Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulas nie, prog na to nie pomaga. Przed owu musi być niski poziom prolaktyny bynowu mogła wystąpić dlatego ją warto zbadać. Clo ewentualnie lametta (może jest coś jeszcze, nie wiem) są lekami wspomagającymi owulację
Lonia niedomogą ciałka żółtego może być właśnie gdy owu wystąpiła a jest zbyt niski progesteron, wtedy zarodek może się nie zagnieździć albo nie utrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:43
-
nick nieaktualny
-
Paulas wrote:To, że pomaga w zagnieżdżeniu zarodka, po owulacji to wiem
Myślałam, że może jakoś pomóc na brak owulacji, nierosnące dobrze pęcherzyki.
Na rośniecie pęcherzyków są inne lekipoza CLO jest tez Letrozol, są także zastrzyki z gonadotropinami