CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Askaap a jakie mieliście robione badania z mężem? Miałaś robiona drożność że zlecił ci lekarz laparoskopie?Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Ja po monitoringu. 10 dc i oprócz drobnych pęcherzyków nie mam nic. Dla przypomnienia bralam Lamette 3-7 dc po 1 tabl. Lekarka dała dwie opcje albo zastrzyki ale nie mam pojecia jakie albo jak za 5 dni nie bedzie wiekszego jak 12mm to luteina i od nast cyklu 2 tabl Lametty dziennie. Wybrałam opcje ze zwiększona dawką jesli sie nie uda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 10:49
Jezu ufam Tobie -
Ja na razie jestem na etapie ustalania dawki, ale ja mam PCOS więc to trochę trwa, jak ktos nie ma PCOS to zdecydowanie latwiej dobrac odpowiednia dawke i krocej to trwa. W tym cyklu bralam 17 dni, wyrosly na tym 3 pecherzyki: 12, 12 i 13 mm, co u mnie jest ogromnym postepem bo nigdy nic mi nie uroslo powyzej 9 mm, nawet na clo. Same zastrzyki sa klopotliwe, bo trzeba je trzymac w lodowce i brac o stalej godzinie, wiec jaka godzine sie wybieze to juz wiesz, ze jestes wtedy uwiazana w domu. Ale samo klucie na poczatku nie boli, bo tygodniu jak skora sie juz troche zmeczy to zaczyna pobolewac samo uklucie i moze sie zrobic jakis siniak czasem. Ale poza tym samopoczucie super, zadnych skutkow ubocznych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 12:57
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Jestem zalamana, powtórzylam badania.
Bylam na wizycie 22.12 (12 dc, po braniu 1xclo 1xaromek) i wtedy:
-Estradiol 46 pg (kiepsko)
-LH 15 (!)
Pecherzykow duzo drobnych, najwiekszy 12 mn.
Dzisiaj, 17 dc:
-Estradiol 98 pg
-LH 14 (!)
Pecherzyki w wiekszosci zmalaly, najwiekszy 16 mm.
Strasznie martwie sie tym LH. Nie mam niby PCOS (niskie androgeny), ale teraz jestem przerażona. Poprzednio dr nic na moje LH nie mówił... czy mam jakiekolwiek szanse? Da sie to jakos leczyc?
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Czesc dziewczyny! Mam pewne nurtujące pytanie czy mimo owulacji co miesiac ( potwierdzonej monitoringiem) ktoras brala CLO i zaszla w ciaze? Zastawiam sie po co mam brac CLO skoro i tak mam owulacje co miesiac ale nie wychodzi jakos... .
W czym ma mi w takim przypadku pomoc CLO? Pecherzyk rosnie idealnie endometrium rowniez wzorcowe i lekarz mowi ze sprobojemy CLO . Mozecie cos podpowiedziec ?oligi -
Bada sie estradiol z tego co pamietam aby ocenić jakość pecherzyka.. Ja mam teraz miec dwie stymulacje i jak nie wyjdzie to mam zrobic badanie na droznosc jajowodow. Nasienie warto zbadać przed stymulacją lub chociaz po kilku nieudanych próbach. Sama wiem ze swojego doświadczenia ze ciężko sie wybrać na to badanie.
Polecam wybrac sie do kliniki nieplodnosci od razu dlatego ze tam konkretnie badaja problem i analizują. Traktuja powaznie pacjentów. Ja sama zaluje ze poszlam dopiero teraz do takiej kliniki.
P.s dla mnie to dziwne ze mimo owulacji lekarz przypisuje clo bo niestety przy clo jest ryzyko przestymulowania (podobno przy Letrazolu nie) a skoro masz owulke to trzeba wykonac badanie nasienia i nast spr droznosc jajowodow lub odwrotnieale ja bym na Twoim miejscu poszla do innego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 21:32
oligi lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
nick nieaktualnyRedRose mnie lekarz też przepisał Clo wiedząc że mam swoje owulację i pęcherzyki rosną mi naprawdę szybko same. Myślę że to jednak kwestia też jakości pęcherzyków a co za tym idzie komórek. Mam wrażenie, że chce tym samym bardziej kontrolować ich wzrost. Miałam różne dawkowania i w styczniu ostatnie podejście z tym lekiem i zastrzykiem znów z innym dawkowaniem
-
Ja też miałam stymulacje clo a teraz letrazol mimo że miałam swoje i było wszystko ok. Gin mi powiedział że po prostu chcemy mieć pewność że każdy cykl będzie owulacyjny i łatwiej jest kontrolować wzrost pęcherzyków bo wtedy zawsze mam w tym samym czasie owu chociaż jest to trochę wcześniej niż naturalnie. Ale masz rację badanie nasienia i drożność to podstawa. Mój mąż strasznie się wzbranial przed badaniem ale jak zaszlismy do kliniki to lekarz nie pytał a może zrobimy zrobimy to czy tamto tylko od razu dał mu kartkę na badanie dla mnie na krew i wio nie było pieszczenia sięCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się!-->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Zawsze powinno sie zbadac faceta, chocby zwykly seminogram zrobic. Jego to nic nie boli, w zaden sposob nie ineguje sie w jego cialo, troche moze wstydu, ale umowmy sie, nie musi rozkladac nog przed lekarzem czy polozna, tylko oddaje kubeczek. Stymulujac owulacyjne cykle mozna sobie pomoc, ale mozna tez bardzo zaszkodzic. A nawet najlepsza stymulacja nic nie pomoze, jak z nasieniem jest cos nie tak.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja w nowym cyklu mam dostac zestaw clo + gonadotropiny. Nie wiem, sceptyczna jestem. Chcialam zrobic sobie w ogole przerwe od staran, ale dowiedzialam sie, ze w moim przypadku to jest bardzo zly pomysl, wiec nie pozostaje nic jak wlaczyc dalej.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Czesc dziewczynki dawno mnie tu nie bylo. Dla wszystkich Was życzę szczęśliwego nowego roku i udanego sylwestra.
W tym cyklu bralam clo 2tab i 10 dnia mialam monitoring ale wydaje mi się że owu była chyba wczesniej tak okolo 8-9 dzien cylu czy jest możliwe że gin tego nie zauważył. 10dc na usg brak jakiego kolwiek wzrostu pecherzykow 14dc rownież bez efektu. Dzis zrobilam test bylby to okolo 12dni od domniewanej owu jezeli wogule byla test niestety robilam z 2 moczu bo w nocy wstalam na siku i zabolal mnie dziwnie brzuch a to 2 raz 2 dni wczesniej mialam tak samo i cos mnie natchnelo zeby zrobic test i jest taki minimalny cien cienia. Co o tym myslicie mogl się tak pomylic?2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍