CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Loniu malutka prze słodka!
Miałaś znieczulenie? bo chyba jak Cię tak przygotowywali, to chyba zdarzyli dac?
Byłaś naprawdę dzielnaPierwsze słyszę w ogóle o jakichś balonikach
Dziewczyny gratuluję pięknych pęcherzykówJa od jutra zaczynam Lamettę przez 5 dni 2tabletki
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyDibolek szczerze? Boję się przestymulowania
Dużo dziewczyn jeśli letrozol, że jest lepszy niż Clo bo nie upośledza endometrium. Ale ja w lutym miałam po 1 tabletce 4 pęcherzyki a w marcu już tylko 1, dla mnie to dziwne. Teraz mam brać 2 tabletki (żeby było więcej niż 1 pęcherzyk do IUI), ale boje się że pójdzie w drugą stronę i z IUI będzie kicha, bo powyżej 4 pęcherzyków już nie wolno robić. To wszystko jest takie trudne...
-
Selina wrote:Loniu malutka prze słodka!
Miałaś znieczulenie? bo chyba jak Cię tak przygotowywali, to chyba zdarzyli dac?
Byłaś naprawdę dzielnaPierwsze słyszę w ogóle o jakichś balonikach
Balonik czyli cewnik foleyabalonika nawet nie czuć, ale trzeba dużo chodzić z rurkami miedzy nogami
no i te skurcze... od założenia bolesne.
Nie wiem czy miałam znieczulenie, raczej nie, tylko przy zszywaniu. Dostałam jakąś kroplówkę i cos ze strzykawki do wenflonu, ale nie powiedziała mi położna co to a mi było wszystko jedno, mało kontaktowałamo 2 w nocy miałam 6 cm rozwarcia, położna prognozowała jeszcze z 4 h porodu, a ja umierałam z bólu... na szczęście o 3.30 już mała była z nami
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Dibolek szczerze? Boję się przestymulowania
Dużo dziewczyn jeśli letrozol, że jest lepszy niż Clo bo nie upośledza endometrium. Ale ja w lutym miałam po 1 tabletce 4 pęcherzyki a w marcu już tylko 1, dla mnie to dziwne. Teraz mam brać 2 tabletki (żeby było więcej niż 1 pęcherzyk do IUI), ale boje się że pójdzie w drugą stronę i z IUI będzie kicha, bo powyżej 4 pęcherzyków już nie wolno robić. To wszystko jest takie trudne...
moj gin powiedzial ze przy wizytach prywatnych moga dawac tylko CLO . jesli nie zadziala daja inne leki na stymulacje silnijesze ale wlasnie jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze jajniki się przestymulują
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo jestem właśnie w cyklu stymulowanym na clo...w sobotę mam monitoring, to będzie 11dc no i również mam obawy przed przestymulowaniem. Brałam 1 tabl dziennie, ale jak dotąd nie było problemów jako takich z owulacją u mnie, więc nie wiem czego się spodziewać teraz. Mam podchodzić w tym cyklu do IUI, ale lekarz mnie nastraszył, że jeśli będzie 3 lub więcej pęcherzyków, to on nie wykona IUI. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Czy po takiej dawce może od razu tyle urosnąć i jak do tego podchodzą wasi lekarze?
Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
8 x AID bez skutku
20.11.2018 start in vitro
06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków -
Anonimek wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo jestem właśnie w cyklu stymulowanym na clo...w sobotę mam monitoring, to będzie 11dc no i również mam obawy przed przestymulowaniem. Brałam 1 tabl dziennie, ale jak dotąd nie było problemów jako takich z owulacją u mnie, więc nie wiem czego się spodziewać teraz. Mam podchodzić w tym cyklu do IUI, ale lekarz mnie nastraszył, że jeśli będzie 3 lub więcej pęcherzyków, to on nie wykona IUI. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Czy po takiej dawce może od razu tyle urosnąć i jak do tego podchodzą wasi lekarze?
co to pecherzykow moj lekarz powiedz i czytalam tez na forum ze 3 pecherzyki to nie przeszkoda, 4 to juz zabraniaja nawet wspolzyc ale jak 3 to nic sie nie dzieje chyba
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Hej, ciezko powiedziec bo kazdy organizm inaczej reaguje , jednemy wystarczy pol tabletki i juz duze pecherzyki a drugiemu 3 tabletki i nie koniecznie cos tam urosnie.
co to pecherzykow moj lekarz powiedz i czytalam tez na forum ze 3 pecherzyki to nie przeszkoda, 4 to juz zabraniaja nawet wspolzyc ale jak 3 to nic sie nie dzieje chyba
Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
8 x AID bez skutku
20.11.2018 start in vitro
06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków -
Anonimek wrote:W takim razie jeśli się zdarzy że będą 3 to będę nalegać, tylko nie wiem czy z lekarzami można wygrać
kazdy tez moze miec swoje racje
bedzie dobrze :*
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Podczytuje Was od jakiegoś czasu... I mam pytanie. Jestem na drugim cyklu z Clo od drugiego do szóstego dnia cyklu po jednej tabletce. Usg miałam półtorej tygodnia temu. Były dwa pęcherzyki. Zastrzyk ovitrelle na pęknięcie. Dzisiaj usg żeby sprawdzić czy pękły A tu kolejne trzy pęcherzyki. I od wczoraj znowu śluz płodny. Lekarz powiedział, że tak się czasem zdarza, że są dwie owulacje. Dzisiaj znowu zastrzyk. Miała któraś przy clo dwie owulacje w jednym cyklu z tygodniowym dostępem czasu?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]
[/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
O kurcze Pola nieźle. Może będą bliźniaki
a pęcherzyk po pierwszym zastrzyku pękł? Był płyn w zatoce?
Dziewczyny a przy okazji dla tych którym nie pękają pęcherzyki. Przy jakiej wielkości dostajecie ovitrelle ? Zastanawiam się wlasnie. Ja jutro 10 DC . Przy clo już w tym czasie około 20 mm pęcherzyk był. A wizyta dopiero w 14 DC
Dziś miałam duży spadek tempki tak jak przed owu więc zapisałam się na USG do innego gina na jutro. Żeby się upewnić.
Jak to u was jest? Jaki pęcherzyk dla waszych ginow jest idealny.
Myślę też czy by jutro nie pójść zrobić estradiol. Wynik podobno daje obraz na ile pęcherzyk jest dojrzałyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:36
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍
-
MOJE wrote:O kurcze Pola nieźle. Może będą bliźniaki
a pęcherzyk po pierwszym zastrzyku pękł? Był płyn w zatoce?
Dziewczyny a przy okazji dla tych którym nie pękają pęcherzyki. Przy jakiej wielkości dostajecie ovitrelle ? Zastanawiam się wlasnie. Ja jutro 10 DC . Przy clo już w tym czasie około 20 mm pęcherzyk był. A wizyta dopiero w 14 DC
Dziś miałam duży spadek tempki tak jak przed owu więc zapisałam się na USG do innego gina na jutro. Żeby się upewnić.
Jak to u was jest? Jaki pęcherzyk dla waszych ginow jest idealny.
Myślę też czy by jutro nie pójść zrobić estradiol. Wynik podobno daje obraz na ile pęcherzyk jest dojrzałyurl=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
Suuuper
czyli mieliście dwie szansę
trzymam kciuki
A macie dziewczyny normalny śluz po clo. Mi prawie zniknął... Biorę wiesiołek, siemię lniane i pije dużo wody ale niestety nic to nie daje7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍
-
Biorę wiesiołka i jakaś poprawa była. W tym miesiącu przyplątał się kaszel i piłam syrop guajazyl. Pierwszy raz i to chyba zasługa tego syropu śluzu miałam tyle że mnie zalewało.url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]
[/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
nick nieaktualnyDibolek wrote:letazol dostalas w klinice?
moj gin powiedzial ze przy wizytach prywatnych moga dawac tylko CLO . jesli nie zadziala daja inne leki na stymulacje silnijesze ale wlasnie jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze jajniki się przestymulują
No nic, najwyżej będę psioczyc za tydzieńpóki co trzymam się planu mojej gin i ufam jej
-
Selina wrote:Tak, dostałam receptę na Aromek w klinice, ale nigdzie nie mogłam go kupić i kupiłam Lamettę, to ta sama substancja aktywna. Aczkolwiek gin powiedziała, że po Aromku jest lepiej niż przy Lametcie, nie wiem czemu, widocznie czymś się różnią
No nic, najwyżej będę psioczyc za tydzieńpóki co trzymam się planu mojej gin i ufam jej
A kiedy wizyta u gin?Selina lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
U mnie z tym cyklu nadal nic nie urosło. Od kolejnego zwiększona dawka. Za tydzień jeszcze idę na monitoring znowu, może coś podrośnie jednak. Mam pęcherzyki, ale żadnego dominującego. Endo 10,12 mm. Śluz i objawy są, oprócz skoku tempki jeszcze. Nigdy nie mów nigdy - tak mi dzisiaj powiedział lekarz
Jestem dobrej myśli na kolejne cykle.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny
byłam dziś u ginekologa, do którego zapisałam się jeszcze w styczniu. To taki lekarz z polecenia, z mnóstwem certyfikatów i w ogóle obeznany podobno bardzo nt niepłodności i problemów z poczęciem.
Mam mieszane uczucia, wizyta bardzo długa 45 min, ale raczej wszystkie tak długo trzyma, ponad 2 godziny opóźnienia było.
Ale do rzeczy, dostałam masę badań, które kazał mi zrobić jako, że mam już za sobą poronienie. On nie jest zwolennikiem czekania do 2-3 poronienia z badaniami, tylko od razu, żeby nie ryzykować utraty kolejnej ciąży. Także skrobnie nas konkretnie po kieszeni.
A po za tym, na usg szok - 4 ciałka żółte!!! Była podwójna owulacja z obu jajników, w jednym mam ciałko żółte krwotoczna, a pozostałe standardowe. Do tego dużo płynu w zatoce douglasa.
Doktor trochę się przejął, powiedział, że jest to cykl przestymulowany. Na razie nie może nic powiedzieć, czy jest szansa na ciążę, bo za wcześnie żeby cokolwiek było widać. Ale powiedział, że źle było by dla mnie gdyby była z tego ciąża bliźniacza, a jest bardzo duże ryzyko (pewno miał na myśli, że historia mogłaby się powtórzyć.
Dzisiaj mam 23 dc, kazał poczekać kilka dni, jeśli @ się spóźni od razu betę i w razie pozytywnego wyniku natychmiast brać duphaston.
Ja oczywiście nie wytrzymam i jutro już zrobię chociaż siku.
Bardzo się boję dziewczyny. Ogromnie chcę żeby teraz się udało, ale ten doktor wzbudził we mnie strach, co to będzie jeśli...2...
A z drugiej strony ta potężna lista badań też mnie przeraża, bo znowu zacznie się szukanie, pewno coś znajdziemy, to i leczenie i końca nie będzie...Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hej!
Jestem po usg i jestem happy
Trafiłam wreszcie na dobrego lekarza. CLO na mnie nie działa. Endo mam 3mm, brak pęcherzyków. Kolejne usg kontrolnie za 2 tyg. W kolejnym cyklu (3dc) zgłaszam się do szpitala i zrobią mi cały panel hormonalny i hsg. Do tego czasu mąż ma zbadać nasienie. Tak wiec myślę, że maj/ czerwiec coś ruszy do przodu i będziemy wiedzieć jak działać. Wreszcie lekarz stwierdził mi PCOS. Tak wiec kamień z serca
No nic kwiecień nie będzie mój
I kolejna stymulacja już z Lametta.
JaKa ja bym bardzo chciała bliźniaki
Alex witaj w klubieja mam tylko nadzieję, że nie będę mieć znów cyklu 47dniowego i @ przyjdzie do końca kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 20:48
JaKa lubi tę wiadomość