X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Loniu malutka prze słodka! <3
    Miałaś znieczulenie? bo chyba jak Cię tak przygotowywali, to chyba zdarzyli dac?
    Byłaś naprawdę dzielna :) Pierwsze słyszę w ogóle o jakichś balonikach :P

Dziewczyny gratuluję pięknych pęcherzyków :) Ja od jutra zaczynam Lamettę przez 5 dni 2tabletki
    twoje tez beda piekne <3

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek szczerze? Boję się przestymulowania :/ Dużo dziewczyn jeśli letrozol, że jest lepszy niż Clo bo nie upośledza endometrium. Ale ja w lutym miałam po 1 tabletce 4 pęcherzyki a w marcu już tylko 1, dla mnie to dziwne. Teraz mam brać 2 tabletki (żeby było więcej niż 1 pęcherzyk do IUI), ale boje się że pójdzie w drugą stronę i z IUI będzie kicha, bo powyżej 4 pęcherzyków już nie wolno robić. To wszystko jest takie trudne...

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Loniu malutka prze słodka! <3
    Miałaś znieczulenie? bo chyba jak Cię tak przygotowywali, to chyba zdarzyli dac?
    Byłaś naprawdę dzielna :) Pierwsze słyszę w ogóle o jakichś balonikach :P

Balonik czyli cewnik foleya :) balonika nawet nie czuć, ale trzeba dużo chodzić z rurkami miedzy nogami :D no i te skurcze... od założenia bolesne.
    Nie wiem czy miałam znieczulenie, raczej nie, tylko przy zszywaniu. Dostałam jakąś kroplówkę i cos ze strzykawki do wenflonu, ale nie powiedziała mi położna co to a mi było wszystko jedno, mało kontaktowałam :) o 2 w nocy miałam 6 cm rozwarcia, położna prognozowała jeszcze z 4 h porodu, a ja umierałam z bólu... na szczęście o 3.30 już mała była z nami :)

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loniu znieczulenie miałabyś chyba z igły i strzykawki w plecy z tego co mi wiadomo, więc na pewno byś wiedziała. Kurdełke myślałam że znieczulenie dla rodzącej to norma już teraz :/ jeśli czas na to pozwala. Podziwiam Cię :) byłaś bardzo dzielna!

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dibolek szczerze? Boję się przestymulowania :/ Dużo dziewczyn jeśli letrozol, że jest lepszy niż Clo bo nie upośledza endometrium. Ale ja w lutym miałam po 1 tabletce 4 pęcherzyki a w marcu już tylko 1, dla mnie to dziwne. Teraz mam brać 2 tabletki (żeby było więcej niż 1 pęcherzyk do IUI), ale boje się że pójdzie w drugą stronę i z IUI będzie kicha, bo powyżej 4 pęcherzyków już nie wolno robić. To wszystko jest takie trudne...
    letazol dostalas w klinice?
    moj gin powiedzial ze przy wizytach prywatnych moga dawac tylko CLO . jesli nie zadziala daja inne leki na stymulacje silnijesze ale wlasnie jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze jajniki się przestymulują

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Anonimek Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo jestem właśnie w cyklu stymulowanym na clo...w sobotę mam monitoring, to będzie 11dc no i również mam obawy przed przestymulowaniem. Brałam 1 tabl dziennie, ale jak dotąd nie było problemów jako takich z owulacją u mnie, więc nie wiem czego się spodziewać teraz. Mam podchodzić w tym cyklu do IUI, ale lekarz mnie nastraszył, że jeśli będzie 3 lub więcej pęcherzyków, to on nie wykona IUI. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Czy po takiej dawce może od razu tyle urosnąć i jak do tego podchodzą wasi lekarze?

relg3e5e3c6j2p62.png
    Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
    8 x AID bez skutku
    20.11.2018 start in vitro
    06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimek wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo jestem właśnie w cyklu stymulowanym na clo...w sobotę mam monitoring, to będzie 11dc no i również mam obawy przed przestymulowaniem. Brałam 1 tabl dziennie, ale jak dotąd nie było problemów jako takich z owulacją u mnie, więc nie wiem czego się spodziewać teraz. Mam podchodzić w tym cyklu do IUI, ale lekarz mnie nastraszył, że jeśli będzie 3 lub więcej pęcherzyków, to on nie wykona IUI. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Czy po takiej dawce może od razu tyle urosnąć i jak do tego podchodzą wasi lekarze?
    Hej, ciezko powiedziec bo kazdy organizm inaczej reaguje , jednemy wystarczy pol tabletki i juz duze pecherzyki a drugiemu 3 tabletki i nie koniecznie cos tam urosnie.
    co to pecherzykow moj lekarz powiedz i czytalam tez na forum ze 3 pecherzyki to nie przeszkoda, 4 to juz zabraniaja nawet wspolzyc ale jak 3 to nic sie nie dzieje chyba

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Anonimek Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej, ciezko powiedziec bo kazdy organizm inaczej reaguje , jednemy wystarczy pol tabletki i juz duze pecherzyki a drugiemu 3 tabletki i nie koniecznie cos tam urosnie.
    co to pecherzykow moj lekarz powiedz i czytalam tez na forum ze 3 pecherzyki to nie przeszkoda, 4 to juz zabraniaja nawet wspolzyc ale jak 3 to nic sie nie dzieje chyba
    W takim razie jeśli się zdarzy że będą 3 to będę nalegać, tylko nie wiem czy z lekarzami można wygrać

relg3e5e3c6j2p62.png
    Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
    8 x AID bez skutku
    20.11.2018 start in vitro
    06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimek wrote:
    W takim razie jeśli się zdarzy że będą 3 to będę nalegać, tylko nie wiem czy z lekarzami można wygrać
    lekarz a lekarz :) kazdy tez moze miec swoje racje :)
    bedzie dobrze :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu... I mam pytanie. Jestem na drugim cyklu z Clo od drugiego do szóstego dnia cyklu po jednej tabletce. Usg miałam półtorej tygodnia temu. Były dwa pęcherzyki. Zastrzyk ovitrelle na pęknięcie. Dzisiaj usg żeby sprawdzić czy pękły A tu kolejne trzy pęcherzyki. I od wczoraj znowu śluz płodny. Lekarz powiedział, że tak się czasem zdarza, że są dwie owulacje. Dzisiaj znowu zastrzyk. Miała któraś przy clo dwie owulacje w jednym cyklu z tygodniowym dostępem czasu?

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Pola nieźle. Może będą bliźniaki ;) a pęcherzyk po pierwszym zastrzyku pękł? Był płyn w zatoce?

Dziewczyny a przy okazji dla tych którym nie pękają pęcherzyki. Przy jakiej wielkości dostajecie ovitrelle ? Zastanawiam się wlasnie. Ja jutro 10 DC . Przy clo już w tym czasie około 20 mm pęcherzyk był. A wizyta dopiero w 14 DC :/
    Dziś miałam duży spadek tempki tak jak przed owu więc zapisałam się na USG do innego gina na jutro. Żeby się upewnić.
    Jak to u was jest? Jaki pęcherzyk dla waszych ginow jest idealny.
    Myślę też czy by jutro nie pójść zrobić estradiol. Wynik podobno daje obraz na ile pęcherzyk jest dojrzały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:36

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 38 LAT

🧑39 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
    5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    O kurcze Pola nieźle. Może będą bliźniaki ;) a pęcherzyk po pierwszym zastrzyku pękł? Był płyn w zatoce?

Dziewczyny a przy okazji dla tych którym nie pękają pęcherzyki. Przy jakiej wielkości dostajecie ovitrelle ? Zastanawiam się wlasnie. Ja jutro 10 DC . Przy clo już w tym czasie około 20 mm pęcherzyk był. A wizyta dopiero w 14 DC :/
    Dziś miałam duży spadek tempki tak jak przed owu więc zapisałam się na USG do innego gina na jutro. Żeby się upewnić.
    Jak to u was jest? Jaki pęcherzyk dla waszych ginow jest idealny.
    Myślę też czy by jutro nie pójść zrobić estradiol. Wynik podobno daje obraz na ile pęcherzyk jest dojrzały
    Był płyn w zatoce. Kolejne pęcherzyki urosły. Cuda się dzieją a mi ręce opadają i cierpliwości zaczyna brakować.

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper ;) czyli mieliście dwie szansę ;) trzymam kciuki ;)
    A macie dziewczyny normalny śluz po clo. Mi prawie zniknął... Biorę wiesiołek, siemię lniane i pije dużo wody ale niestety nic to nie daje

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 38 LAT

🧑39 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
    5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • Sylv33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w miesiącach kiedy mam naturalna owu mam piękny śluz. W cyklu z clo całkowicie mi zniknął. Jakie domowe sposoby stosujecie na poprawę śluzu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:11

8599s65gpsq1fvqt.png
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę wiesiołka i jakaś poprawa była. W tym miesiącu przyplątał się kaszel i piłam syrop guajazyl. Pierwszy raz i to chyba zasługa tego syropu śluzu miałam tyle że mnie zalewało.

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    letazol dostalas w klinice?
    moj gin powiedzial ze przy wizytach prywatnych moga dawac tylko CLO . jesli nie zadziala daja inne leki na stymulacje silnijesze ale wlasnie jest duzo wieksze prawdopodobienstwo ze jajniki się przestymulują
    Tak, dostałam receptę na Aromek w klinice, ale nigdzie nie mogłam go kupić i kupiłam Lamettę, to ta sama substancja aktywna. Aczkolwiek gin powiedziała, że po Aromku jest lepiej niż przy Lametcie, nie wiem czemu, widocznie czymś się różnią
    No nic, najwyżej będę psioczyc za tydzień :/ póki co trzymam się planu mojej gin i ufam jej :)

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tak, dostałam receptę na Aromek w klinice, ale nigdzie nie mogłam go kupić i kupiłam Lamettę, to ta sama substancja aktywna. Aczkolwiek gin powiedziała, że po Aromku jest lepiej niż przy Lametcie, nie wiem czemu, widocznie czymś się różnią
    No nic, najwyżej będę psioczyc za tydzień :/ póki co trzymam się planu mojej gin i ufam jej :)
    No niestety każda z was musi zdać sie na lekarza i mu ufać :*
    A kiedy wizyta u gin?

Selina lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym cyklu nadal nic nie urosło. Od kolejnego zwiększona dawka. Za tydzień jeszcze idę na monitoring znowu, może coś podrośnie jednak. Mam pęcherzyki, ale żadnego dominującego. Endo 10,12 mm. Śluz i objawy są, oprócz skoku tempki jeszcze. Nigdy nie mów nigdy - tak mi dzisiaj powiedział lekarz :) Jestem dobrej myśli na kolejne cykle.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) byłam dziś u ginekologa, do którego zapisałam się jeszcze w styczniu. To taki lekarz z polecenia, z mnóstwem certyfikatów i w ogóle obeznany podobno bardzo nt niepłodności i problemów z poczęciem.
    Mam mieszane uczucia, wizyta bardzo długa 45 min, ale raczej wszystkie tak długo trzyma, ponad 2 godziny opóźnienia było.
    Ale do rzeczy, dostałam masę badań, które kazał mi zrobić jako, że mam już za sobą poronienie. On nie jest zwolennikiem czekania do 2-3 poronienia z badaniami, tylko od razu, żeby nie ryzykować utraty kolejnej ciąży. Także skrobnie nas konkretnie po kieszeni.
    A po za tym, na usg szok - 4 ciałka żółte!!! Była podwójna owulacja z obu jajników, w jednym mam ciałko żółte krwotoczna, a pozostałe standardowe. Do tego dużo płynu w zatoce douglasa.
    Doktor trochę się przejął, powiedział, że jest to cykl przestymulowany. Na razie nie może nic powiedzieć, czy jest szansa na ciążę, bo za wcześnie żeby cokolwiek było widać. Ale powiedział, że źle było by dla mnie gdyby była z tego ciąża bliźniacza, a jest bardzo duże ryzyko (pewno miał na myśli, że historia mogłaby się powtórzyć :( .
    Dzisiaj mam 23 dc, kazał poczekać kilka dni, jeśli @ się spóźni od razu betę i w razie pozytywnego wyniku natychmiast brać duphaston.
    Ja oczywiście nie wytrzymam i jutro już zrobię chociaż siku.

Bardzo się boję dziewczyny. Ogromnie chcę żeby teraz się udało, ale ten doktor wzbudził we mnie strach, co to będzie jeśli...2...
    A z drugiej strony ta potężna lista badań też mnie przeraża, bo znowu zacznie się szukanie, pewno coś znajdziemy, to i leczenie i końca nie będzie...

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • elforia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jestem po usg i jestem happy :)
    Trafiłam wreszcie na dobrego lekarza. CLO na mnie nie działa. Endo mam 3mm, brak pęcherzyków. Kolejne usg kontrolnie za 2 tyg. W kolejnym cyklu (3dc) zgłaszam się do szpitala i zrobią mi cały panel hormonalny i hsg. Do tego czasu mąż ma zbadać nasienie. Tak wiec myślę, że maj/ czerwiec coś ruszy do przodu i będziemy wiedzieć jak działać. Wreszcie lekarz stwierdził mi PCOS. Tak wiec kamień z serca :)
    No nic kwiecień nie będzie mój :P

I kolejna stymulacja już z Lametta.

JaKa ja bym bardzo chciała bliźniaki :)
    Alex witaj w klubie :) ja mam tylko nadzieję, że nie będę mieć znów cyklu 47dniowego i @ przyjdzie do końca kwietnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 20:48

JaKa lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ