X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sylv33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie od trzech dni wychodzą pozytywne testy owu. Dziś dopiero 14dc ide na monitoring. Mam tylko jeden problem. Kochaliśmy się 3dni w rzędu i niestety ilość spermy była bardzo mała 2 i 3ego dnia. Tez tak macie?

8599s65gpsq1fvqt.png
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny minęło 4 godziny od zastrzyku a mnie tak kluje prawa strona ze nogi do góry nie mogę podnieść.
    Tez tak miałam, jak pęknie pęcherzyk to jak ręka odjął. A jeżeli chodzi o ❤️ To najlepiej zacząć dzien przed zastrzykiem :)

Marryy lubi tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa - ty już 8dpo (jak ja) czujesz coś???? :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nic nie czuje.. No tak mnie troche nad spojeniem lonowym po lewej stronie kluje czasami ale poza tymnic a nic. Od 2cyklijak biore dupka i clo cycki mnie nie bola a cale zycie na @ bolaly jak diabli, a teraz nic... Korci mnie zeby test zrobic ale chyba za wczesnie jeszcze. A u Ciebie?

• Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w ubieglym roku w ciazyto bolaly mnie piersi i sikalam czesto, teraz niby tez troche czesciej siusiam ale nie czuje zeby to byl znak. Martwie sie troche bo rezerwujemy urlop wlasnie na 2 tydzien maja i mam nadzieje ze bede mogla poleciec samolotem.

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa wrote:
    No wlasnie nic nie czuje.. No tak mnie troche nad spojeniem lonowym po lewej stronie kluje czasami ale poza tymnic a nic. Od 2cyklijak biore dupka i clo cycki mnie nie bola a cale zycie na @ bolaly jak diabli, a teraz nic... Korci mnie zeby test zrobic ale chyba za wczesnie jeszcze. A u Ciebie?
    Pytałam o to samo na drugim forum. Mnie zawsze też bolą piersi przed @ a dziewczyny piszą że jak zaszły w ciaze to ich akurat piersi nie bolały wcale. Także się nie przyjmuj ja tez się trochę odstresowalam. A o co chodzi z tym lataniem? Już gdzieś widziałam taki post. Nie można latać w ciąży??? Ja za tydz mam lot :(

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa wrote:
    Jak bylam w ubieglym roku w ciazyto bolaly mnie piersi i sikalam czesto, teraz niby tez troche czesciej siusiam ale nie czuje zeby to byl znak. Martwie sie troche bo rezerwujemy urlop wlasnie na 2 tydzien maja i mam nadzieje ze bede mogla poleciec samolotem.

Też mam rezerwację na drugi tydzień maja i nie wiem jak będzie. W sumie można czy nie można lecieć ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niektorzy mowia ze nie mozna, bo przeciazenia jakies przy starcie i ladowaniu moga zagrazac ciazy, a ini mowia ze nic nie szkodzi, ja mimo wszystko polece, ale boje sie troche.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma zdrowotnych p.wskazan, to można latać, najlepiej dopytać lekarza, ale w większości przypadków można
    Ja wiem, że chcemy dmuchać na zimne, bo człowiek się trochę stara, ale nie przesadzamy też, trzeba żyć i z tego życia korzystać :)

• Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina dokladnie i dlatego pojade mimo wszystko na ten urlop w maju, ciezko pracowalam ostatnio woec uwazam ze mi sie nalezy ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Marryy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Wami. Tak zdecydowaliśmy że jak lekarz nie zabroni stanowczo to polecimy. Karolinaa może się spotkamy przypadkiem jak w tym samym czasie ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie
    Inse w piątek, więc się cieszę, bo lubię piątki 13ego ;) ale do rzeczy... Mam ogólnie 3 pęcherzyki większe z czego jeden ponoć już ciut za duży bo 23mm, ale są też dwa po 18,5mm. Wszystko to niestety na 1 jajniku a na drugim dwa małe po 13, 15mm. Coś ten jeden śpi ostatnio o nawet 2 tabletki Lametty go nie ruszają :/ Dr wolałaby żeby pęcherzyki były z 2 jajników, no ale trudno
    Dostałam też Neoparin do stosowania od dziś i mam też zwiększyć Bromka teraz. Oprócz tego w dniu IUI kroplówka z Intralipidem. W raaaaazie jak się nie uda (a się uda kurdelebele!), to w następnym cyklu przerwa na scratching a później w kolejnym modyfikacja leków stymulujących i intralipid w 3/5dc jakoś jeszcze
    Cieszę się, że jest plan :) długo nad tym rozwazalysmy, ale myślę, że jest dobrze. Przynajmniej jestem dobrej myśli i wiary :) naprawdę cieszę się jakbym już była w ciąży :P

Pionerka lubi tę wiadomość

• Marryy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja już po wizycie
    Inse w piątek, więc się cieszę, bo lubię piątki 13ego ;) ale do rzeczy... Mam ogólnie 3 pęcherzyki większe z czego jeden ponoć już ciut za duży bo 23mm, ale są też dwa po 18,5mm. Wszystko to niestety na 1 jajniku a na drugim dwa małe po 13, 15mm. Coś ten jeden śpi ostatnio o nawet 2 tabletki Lametty go nie ruszają :/ Dr wolałaby żeby pęcherzyki były z 2 jajników, no ale trudno
    Dostałam też Neoparin do stosowania od dziś i mam też zwiększyć Bromka teraz. Oprócz tego w dniu IUI kroplówka z Intralipidem. W raaaaazie jak się nie uda (a się uda kurdelebele!), to w następnym cyklu przerwa na scratching a później w kolejnym modyfikacja leków stymulujących i intralipid w 3/5dc jakoś jeszcze
    Cieszę się, że jest plan :) długo nad tym rozwazalysmy, ale myślę, że jest dobrze. Przynajmniej jestem dobrej myśli i wiary :) naprawdę cieszę się jakbym już była w ciąży :P

Trzymam kciuki żeby wszystko było jak należy ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące z clo i ovitrelle i wychodowałam piękną pięciocentymetrową torbiel krwotoczną. Także ten miesiąc pewnie też w plecy chociaż nie czuję się zupełnie okresowo. Nawet mię wiem czy z taką torbielą mogło się udać a nie chce czytać internetów i się niepotrzebnie stresować. Trzymam kciuki żeby się wam wszystkim tutaj udało

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jakos czuje sie związana z tym forum wiec postanowilam sie podzielic wiadomością. Dzis lekarz zdiagnozowal u mnie ciążę blizniaczą. W 7 tyg inny lekarz zapewnial mnie ze to ciaza pojedyncza na 100 dzis w 9tyg poszlam do ginekolog z lepszym sprzetem i ogolnie juz do takiej co chce zeby mnie prowadzila a ona do mnie ze to blizniaki. Szok straszny. Troche sie boje jak to będzie.. Powiedziala ze moglo dojsc do podwojnej owulacji tzn ze moglam zajsc nie koniecznie w ten sam dzien. Przypomne ze szczesliwy cykl byl z lamettą. Pozdrawiam was i trzymam kciuki!

Pionerka, alex0806, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose nie bój sie, to podwójne szczęście :) na pewno wszystko będzie dobrze! Gratulacje.

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Rose gratulacje! Pięknie :)

Ja się melduję z potwierdzoną owulacją, dziś 19 dc i jest ciałko żołte! :) A cykl wydawał się być straconym, bo na monitoringu w 12 dc nie było pęcherzyka dominującego, tylko kilka policystycznych :) Endo mam 11 mm ponad. Czuję się cudownie dziewczyny, po raz pierwszy mam potwierdzoną owulację :)

nick nieaktualny, elforia lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja już po wizycie
    Trzymam mocno kciuki :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Hej dziewczyny:) jakos czuje sie związana z tym forum wiec postanowilam sie podzielic wiadomością. Dzis lekarz zdiagnozowal u mnie ciążę blizniaczą. W 7 tyg inny lekarz zapewnial mnie ze to ciaza pojedyncza na 100 dzis w 9tyg poszlam do ginekolog z lepszym sprzetem i ogolnie juz do takiej co chce zeby mnie prowadzila a ona do mnie ze to blizniaki. Szok straszny. Troche sie boje jak to będzie.. Powiedziala ze moglo dojsc do podwojnej owulacji tzn ze moglam zajsc nie koniecznie w ten sam dzien. Przypomne ze szczesliwy cykl byl z lamettą. Pozdrawiam was i trzymam kciuki!
    Ojacie!!! Pięknie :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Red Rose gratulacje! Pięknie :)

Ja się melduję z potwierdzoną owulacją, dziś 19 dc i jest ciałko żołte! :) A cykl wydawał się być straconym, bo na monitoringu w 12 dc nie było pęcherzyka dominującego, tylko kilka policystycznych :) Endo mam 11 mm ponad. Czuję się cudownie dziewczyny, po raz pierwszy mam potwierdzoną owulację :)
    Cudownie! Oj dziewczyny tyle wspaniałych wiadomości, aż się gęba cieszy :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ