X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sylv33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie od trzech dni wychodzą pozytywne testy owu. Dziś dopiero 14dc ide na monitoring. Mam tylko jeden problem. Kochaliśmy się 3dni w rzędu i niestety ilość spermy była bardzo mała 2 i 3ego dnia. Tez tak macie?

8599s65gpsq1fvqt.png
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny minęło 4 godziny od zastrzyku a mnie tak kluje prawa strona ze nogi do góry nie mogę podnieść.
    Tez tak miałam, jak pęknie pęcherzyk to jak ręka odjął. A jeżeli chodzi o ❤️ To najlepiej zacząć dzien przed zastrzykiem :)

Marryy lubi tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa - ty już 8dpo (jak ja) czujesz coś???? :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nic nie czuje.. No tak mnie troche nad spojeniem lonowym po lewej stronie kluje czasami ale poza tymnic a nic. Od 2cyklijak biore dupka i clo cycki mnie nie bola a cale zycie na @ bolaly jak diabli, a teraz nic... Korci mnie zeby test zrobic ale chyba za wczesnie jeszcze. A u Ciebie?

• Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w ubieglym roku w ciazyto bolaly mnie piersi i sikalam czesto, teraz niby tez troche czesciej siusiam ale nie czuje zeby to byl znak. Martwie sie troche bo rezerwujemy urlop wlasnie na 2 tydzien maja i mam nadzieje ze bede mogla poleciec samolotem.

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa wrote:
    No wlasnie nic nie czuje.. No tak mnie troche nad spojeniem lonowym po lewej stronie kluje czasami ale poza tymnic a nic. Od 2cyklijak biore dupka i clo cycki mnie nie bola a cale zycie na @ bolaly jak diabli, a teraz nic... Korci mnie zeby test zrobic ale chyba za wczesnie jeszcze. A u Ciebie?
    Pytałam o to samo na drugim forum. Mnie zawsze też bolą piersi przed @ a dziewczyny piszą że jak zaszły w ciaze to ich akurat piersi nie bolały wcale. Także się nie przyjmuj ja tez się trochę odstresowalam. A o co chodzi z tym lataniem? Już gdzieś widziałam taki post. Nie można latać w ciąży??? Ja za tydz mam lot :(

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa wrote:
    Jak bylam w ubieglym roku w ciazyto bolaly mnie piersi i sikalam czesto, teraz niby tez troche czesciej siusiam ale nie czuje zeby to byl znak. Martwie sie troche bo rezerwujemy urlop wlasnie na 2 tydzien maja i mam nadzieje ze bede mogla poleciec samolotem.

Też mam rezerwację na drugi tydzień maja i nie wiem jak będzie. W sumie można czy nie można lecieć ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niektorzy mowia ze nie mozna, bo przeciazenia jakies przy starcie i ladowaniu moga zagrazac ciazy, a ini mowia ze nic nie szkodzi, ja mimo wszystko polece, ale boje sie troche.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma zdrowotnych p.wskazan, to można latać, najlepiej dopytać lekarza, ale w większości przypadków można
    Ja wiem, że chcemy dmuchać na zimne, bo człowiek się trochę stara, ale nie przesadzamy też, trzeba żyć i z tego życia korzystać :)

• Karolinaa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina dokladnie i dlatego pojade mimo wszystko na ten urlop w maju, ciezko pracowalam ostatnio woec uwazam ze mi sie nalezy ;-)

Selina lubi tę wiadomość

• Marryy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Wami. Tak zdecydowaliśmy że jak lekarz nie zabroni stanowczo to polecimy. Karolinaa może się spotkamy przypadkiem jak w tym samym czasie ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie
    Inse w piątek, więc się cieszę, bo lubię piątki 13ego ;) ale do rzeczy... Mam ogólnie 3 pęcherzyki większe z czego jeden ponoć już ciut za duży bo 23mm, ale są też dwa po 18,5mm. Wszystko to niestety na 1 jajniku a na drugim dwa małe po 13, 15mm. Coś ten jeden śpi ostatnio o nawet 2 tabletki Lametty go nie ruszają :/ Dr wolałaby żeby pęcherzyki były z 2 jajników, no ale trudno
    Dostałam też Neoparin do stosowania od dziś i mam też zwiększyć Bromka teraz. Oprócz tego w dniu IUI kroplówka z Intralipidem. W raaaaazie jak się nie uda (a się uda kurdelebele!), to w następnym cyklu przerwa na scratching a później w kolejnym modyfikacja leków stymulujących i intralipid w 3/5dc jakoś jeszcze
    Cieszę się, że jest plan :) długo nad tym rozwazalysmy, ale myślę, że jest dobrze. Przynajmniej jestem dobrej myśli i wiary :) naprawdę cieszę się jakbym już była w ciąży :P

Pionerka lubi tę wiadomość

• Marryy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja już po wizycie
    Inse w piątek, więc się cieszę, bo lubię piątki 13ego ;) ale do rzeczy... Mam ogólnie 3 pęcherzyki większe z czego jeden ponoć już ciut za duży bo 23mm, ale są też dwa po 18,5mm. Wszystko to niestety na 1 jajniku a na drugim dwa małe po 13, 15mm. Coś ten jeden śpi ostatnio o nawet 2 tabletki Lametty go nie ruszają :/ Dr wolałaby żeby pęcherzyki były z 2 jajników, no ale trudno
    Dostałam też Neoparin do stosowania od dziś i mam też zwiększyć Bromka teraz. Oprócz tego w dniu IUI kroplówka z Intralipidem. W raaaaazie jak się nie uda (a się uda kurdelebele!), to w następnym cyklu przerwa na scratching a później w kolejnym modyfikacja leków stymulujących i intralipid w 3/5dc jakoś jeszcze
    Cieszę się, że jest plan :) długo nad tym rozwazalysmy, ale myślę, że jest dobrze. Przynajmniej jestem dobrej myśli i wiary :) naprawdę cieszę się jakbym już była w ciąży :P

Trzymam kciuki żeby wszystko było jak należy ;-)

Selina lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące z clo i ovitrelle i wychodowałam piękną pięciocentymetrową torbiel krwotoczną. Także ten miesiąc pewnie też w plecy chociaż nie czuję się zupełnie okresowo. Nawet mię wiem czy z taką torbielą mogło się udać a nie chce czytać internetów i się niepotrzebnie stresować. Trzymam kciuki żeby się wam wszystkim tutaj udało

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jakos czuje sie związana z tym forum wiec postanowilam sie podzielic wiadomością. Dzis lekarz zdiagnozowal u mnie ciążę blizniaczą. W 7 tyg inny lekarz zapewnial mnie ze to ciaza pojedyncza na 100 dzis w 9tyg poszlam do ginekolog z lepszym sprzetem i ogolnie juz do takiej co chce zeby mnie prowadzila a ona do mnie ze to blizniaki. Szok straszny. Troche sie boje jak to będzie.. Powiedziala ze moglo dojsc do podwojnej owulacji tzn ze moglam zajsc nie koniecznie w ten sam dzien. Przypomne ze szczesliwy cykl byl z lamettą. Pozdrawiam was i trzymam kciuki!

Pionerka, alex0806, Selina lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose nie bój sie, to podwójne szczęście :) na pewno wszystko będzie dobrze! Gratulacje.

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Rose gratulacje! Pięknie :)

Ja się melduję z potwierdzoną owulacją, dziś 19 dc i jest ciałko żołte! :) A cykl wydawał się być straconym, bo na monitoringu w 12 dc nie było pęcherzyka dominującego, tylko kilka policystycznych :) Endo mam 11 mm ponad. Czuję się cudownie dziewczyny, po raz pierwszy mam potwierdzoną owulację :)

Selina, elforia lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja już po wizycie
    Trzymam mocno kciuki :*

Selina lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Hej dziewczyny:) jakos czuje sie związana z tym forum wiec postanowilam sie podzielic wiadomością. Dzis lekarz zdiagnozowal u mnie ciążę blizniaczą. W 7 tyg inny lekarz zapewnial mnie ze to ciaza pojedyncza na 100 dzis w 9tyg poszlam do ginekolog z lepszym sprzetem i ogolnie juz do takiej co chce zeby mnie prowadzila a ona do mnie ze to blizniaki. Szok straszny. Troche sie boje jak to będzie.. Powiedziala ze moglo dojsc do podwojnej owulacji tzn ze moglam zajsc nie koniecznie w ten sam dzien. Przypomne ze szczesliwy cykl byl z lamettą. Pozdrawiam was i trzymam kciuki!
    Ojacie!!! Pięknie :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Red Rose gratulacje! Pięknie :)

Ja się melduję z potwierdzoną owulacją, dziś 19 dc i jest ciałko żołte! :) A cykl wydawał się być straconym, bo na monitoringu w 12 dc nie było pęcherzyka dominującego, tylko kilka policystycznych :) Endo mam 11 mm ponad. Czuję się cudownie dziewczyny, po raz pierwszy mam potwierdzoną owulację :)
    Cudownie! Oj dziewczyny tyle wspaniałych wiadomości, aż się gęba cieszy :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ