CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie niestety dzisiaj 1 dc ostatniego cyklu na CLO. Od 5 dnia zwiększona dawka do 100 mg dziennie. Nadal nie wiem, jak brać. Ale chyba lepiej jedną rano, drugą wieczorem?
Jestem naprawdę zrezygnowana. Nigdy nie miałam tak długiej fazy lutealnej. 13 dni. Wczoraj po zaczęłam plamić, a dzisiaj to już bóle brzucha, pleców i krwotok wczoraj niepotrzebnie brałam acard, bo będę umierać...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
teverde wrote:Niechcący ta kropka, sorka. Nie znam się za bardzo ale ja po jednym cyklu z CLO mam dwie torbiele, ale to mały pikuś bo w ciąży też jestem Tylko ja brałam od razu podwójną dawkę i nie brałam nic na pęknięcie. A pękły 3 pęcherzyki. Tyle wiem Powodzenia!
teverde lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Narazie nie mam o czym opowiadać, bo cały czas czekam aż ten cykl się skończy i będę mogła zacząć z clo. Ale jestem z wami, życzę wam, żeby się udało. Ja się czuję paskudnie, mnóstwo wody mi się zbiera w organizmie, chociaż sporo piję i dużo się ruszam. Podobno clo też może powodować zatrzymywanie wody, więc skoro bez niego tak mi się zatrzymuje to chyba z nim nie będzie gorzej. Czy wy macie jakąś receptę na tą wodę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 07:18
-
Ja miałam owu w 18 dc kilka razy i ciąża też z 18. A teraz mi się coś poprzestawiało i miałam 24 dc. Może faktycznie od 3 dnia zacząć? Od jutra? Ale lekarz zalecal od 5. Mam PCOS więc może dlatego? I Endo jest ponoć mniej obciążone z CLO od 5 dnia. I w ulotce też podwójna dawka jest rozpisany od 5Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
alex0806 wrote:Ja miałam owu w 18 dc kilka razy i ciąża też z 18. A teraz mi się coś poprzestawiało i miałam 24 dc. Może faktycznie od 3 dnia zacząć? Od jutra? Ale lekarz zalecal od 5. Mam PCOS więc może dlatego? I Endo jest ponoć mniej obciążone z CLO od 5 dnia. I w ulotce też podwójna dawka jest rozpisany od 5Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
nick nieaktualny
-
To teraz nie wiem czy brać od dzisiaj czy od 5 dc. Ale chyba wezmę tak jak brałam. Z cyklu na cykl CLO się kumuluje a nie znika dlatego boję się hiperstymulacji. Na podwójnej dawce i tak pewnie owu się pojawi. Teraz będę brała acard po owulacji bo zaczęłam w tym cyklu po okresie i może dlatego się przesunelo. Bo ponoć może wpływać na owuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny, mam szybkie pytanie. Bylam ostatnio na usg i widac bylo duzo pecherzykow w jajnikach, stad podejzenie o PCOS. AMH 8,350 ng/ml. Babka wyslala mnie jeszcze na badanie testosteronu, DHEA SO4, i FSH. wszystkie te badania wyszly w normie.
I teraz pytanie, czy powinnam isc znowu do gina? Jestem w Polsce jeszcze tylko kilka dni, w Uk mi nie pomoga. Co radzicie? Isc po CLO?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Hej dziewczyny, mam szybkie pytanie. Bylam ostatnio na usg i widac bylo duzo pecherzykow w jajnikach, stad podejzenie o PCOS. AMH 8,350 ng/ml. Babka wyslala mnie jeszcze na badanie testosteronu, DHEA SO4, i FSH. wszystkie te badania wyszly w normie.
I teraz pytanie, czy powinnam isc znowu do gina? Jestem w Polsce jeszcze tylko kilka dni, w Uk mi nie pomoga. Co radzicie? Isc po CLO?Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
26.12.2015- Emilia ❤️ -
Eluś wrote:Niestety takie AMH potwierdza PCO. Jeśli możesz skonsultuj się z lekarzem. Clo pewnie wskazane jeśli bie ma owum
Tak to mierze temperature i skoki niby mam zawsze i tak utrzymuje sie az do @. No ale ciazy nie ma dalej...
Dziekuje za odpowiedz:-)10.09.2019 Marcel