X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elus jak Ty wytrzymała bez zrobienia testu? Ja bym nie dała rady.
    Anetka wszystkiego dobrego z okazji rocznicy i zróbcie sobie bobaska jako prezent :D

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Elus jak Ty wytrzymała bez zrobienia testu? Ja bym nie dała rady.
    Anetka wszystkiego dobrego z okazji rocznicy i zróbcie sobie bobaska jako prezent :D
    Rubii wytrzymałam, bo ja już chyba nie wierzę, że się uda:( siedzę w pracy, boli mnie brzuch i ryczeć mi się chce. Dzis moj 1 dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:44

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elus czyli jednak przyszła @? Tak mi przykro. Następny cykl musi być Twój. Nie płacz kochana napewno się uda <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Elus czyli jednak przyszła @? Tak mi przykro. Następny cykl musi być Twój. Nie płacz kochana napewno się uda <3
    No, niby przyszła, ale jakoś tak słabo się rozkręca. Dziwnie jak na mnie, zawsze id razu było intensywnie, a tu takie ledwo co.

26.12.2015- Emilia ❤️
  • Yoasia Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ! Jestem nowa na forum. Staramy sie o dzidziusia 12 miesiecy, 2 razy z clo, a poza tym to naturalnie niczym nie wspomagani. Miesiac temu zrobilam badania hormonalne jak i calej macicy oraz jajnikow wyszlo ze wszystko ze mna w porzadku,jedynym moim problemem sa nieregularne miesiaczki ... moj maz ma termin za tydzien na badanie nasienia, a ja kolejny cykl z clo i dzien pozniej monitoring jajeczek. W ktorym dniu cyklu mozna robic bete ?

Pozdrawiam Was wszystkie! :*

15 cs o pierwszego dzidziusia.
    Słabe nasienie- mała ilość.
    Nieregularne miesiączki - 5 cykl z clo.
  • Yoasia Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. co do wrozek to wcale nie prawda. Sa osoby ktory maja dar i cos potrafia. Osobiscie znam sporo osob ktorym sprawdzilo sie co przepowiedziala wrozka (w tym tesciowa i ciotka)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia hej :)
    Co do bety to nie chodzi o tyle dc co o ilość dni po owulacji. Najlepiej robić monitoring (chociaż w 2 różne miesiące) by wiedzieć kiedy jest owu, albo chociaż robić testy owu (choć nie zawsze są skuteczne) i betę można zrobić najwcześniej 12dpo a najlepiej 14dpo :)
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    PS. co do wrozek to wcale nie prawda. Sa osoby ktory maja dar i cos potrafia. Osobiscie znam sporo osob ktorym sprawdzilo sie co przepowiedziala wrozka (w tym tesciowa i ciotka)
    Ja myślę, że dziewczynom chodziło o to, że lepiej nie chodzić do wróżek (nie ważne czy tych z darem czy nie), bo można się zasugerować za bardzo takim gadaniem. Znam osobę, której wróżka powiedziała, że powinna się rozstać z mężem, bo to nie jest mężczyzna na całe życie dla niej. Babka mimo, że byli rodzina z dziećmi ot rozwiodła się z nim. Tak, na pewno coś musiało być też nie tak między nimi, ale zasugerowała się teorią wróżki.
    Ja nie mogłabym iść do takiej osoby, bo łatwo mi coś wmówić z jestem podatna na sugestie. Druga sprawa, że jestem osobą wierzącą a jakby nie było chodzenie do wróżek i wierzenie w to co mówią oraz kierowanie swoim życiem wg.tego, to grzech. Nie będę nigdy nikogo więc do tego namawiała ani sama nigdy próbowała. Po co? Niech sobie mają dar, po co mówić komuś co go czeka? Los jest w naszych rękach i to my nim kierujemy a nie jakieś wróżki

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową staraczkę.:) trzymam kciuki za udany cykl. Co do wrozek jak najbardziej podpisuje się pod tym co Selina napisała. :)

Selina lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które starają się ze wspomaganiem :)
    Mam do sprzedania cała pakę wspomagaczy. Lista poniżej, sprzedaję całość: 200 zł.

Luteina dopochwowa 100- 105 tabletek
    Luteina dopochwowa 50- 13 tabletek
    Euthyrox 75- 29 tabletki
    Euthyrox 100- 80 tabletek
    Lametta- 15 sztuk ( 3 miesiące kuracji)- Lametta to stymulator taki jak Clo
    Folik- 6 tabletek
    Heparyna- 3 zastrzyki
    Salfazin- 21 tabletek
    Androvit- 15 tabletek
    Prenalen- tabletki do ssania na ból gardła dla ciężarnych- 11 sztuk
    Testy owulacyjne Facelle- opakowanie ( 5 sztuk)

Gdyby któraś potrzebowala, to priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:33

Iwona27091991 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja myślę, że dziewczynom chodziło o to, że lepiej nie chodzić do wróżek (nie ważne czy tych z darem czy nie), bo można się zasugerować za bardzo takim gadaniem. Znam osobę, której wróżka powiedziała, że powinna się rozstać z mężem, bo to nie jest mężczyzna na całe życie dla niej. Babka mimo, że byli rodzina z dziećmi ot rozwiodła się z nim. Tak, na pewno coś musiało być też nie tak między nimi, ale zasugerowała się teorią wróżki.
    Ja nie mogłabym iść do takiej osoby, bo łatwo mi coś wmówić z jestem podatna na sugestie. Druga sprawa, że jestem osobą wierzącą a jakby nie było chodzenie do wróżek i wierzenie w to co mówią oraz kierowanie swoim życiem wg.tego, to grzech. Nie będę nigdy nikogo więc do tego namawiała ani sama nigdy próbowała. Po co? Niech sobie mają dar, po co mówić komuś co go czeka? Los jest w naszych rękach i to my nim kierujemy a nie jakieś wróżki
    Dodam jeszcze do tego co mówisz, bo powiedziałaś że jesteś osobą wierzącą, a więc tak jak ja i napewno dobrze wiesz, że te dary przepowiadania przyszłości pochodzą od złych istot pozaziemskich, inaczej mówiąc demonów. I o to mi właśnie chodziło, że jest to bardzo niebezpieczne, bo każdy kontakt z demonami jest niebezpieczny. Znam wróżke, której demony niszczą życie. Sama mówi, że chciałaby już przestać wróżyć, ale nie może, a każda próba porzucenia tego zajęcia kończyła się dla niej chorobą. Można w to wierzyć lub nie, ale ja ją znam i widzę jak cierpi, sporo osób próbowało jej pomagać, jednak strach ją przezwycięża. Dobra koniec o wróżkach, bo nie o tym temat :D chyba mi się zbliża okres, brzuch mnie zaczyna boleć. A to dziwne, bo jak na mnie trochę wcześnie :D ale wiecie co, ostatnio piłam codziennie krwawnik pospolity i wydaje mi się, że on dobrze wpływa na regularnosc miesiączek. Ale wiem że trzeba z nim uważać, bo może powodować poronienie, więc jeśli nie ma się pewności, czy jest się w ciąży, czy nie, to pod koniec cyklu lepiej nie pić. Potem jednak kiedy przychodzi okres znowu warto pić, bo mi np. pomaga na bóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:15

Selina lubi tę wiadomość

• KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    Czesc dziewczyny ! Jestem nowa na forum. Staramy sie o dzidziusia 12 miesiecy, 2 razy z clo, a poza tym to naturalnie niczym nie wspomagani. Miesiac temu zrobilam badania hormonalne jak i calej macicy oraz jajnikow wyszlo ze wszystko ze mna w porzadku,jedynym moim problemem sa nieregularne miesiaczki ... moj maz ma termin za tydzien na badanie nasienia, a ja kolejny cykl z clo i dzien pozniej monitoring jajeczek. W ktorym dniu cyklu mozna robic bete ?

Pozdrawiam Was wszystkie! :*
    Witaj :)
    Za Ciebie również będę trzymać kciuki. Co do tych miesiączek, skoro są nieregularne, to jednak coś musi być nie tak. A bardzo są nieregularne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KopkaNadi polem olej z wiesiołka w kapsułkach na zmniejszenie pms i bóli miesiączkowych, też bierze się od @ aż do owulacji (później nie bo może powodować mikroskurcze macicy). Poprawia też ładnie śluz płodny

• PannaFerminaDaza Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam po kolejną konsultację :) Moje sensacje żołądkowe z poprzedniego tygodnia minęły i od poniedziałku czekam na okres. Tzn. powinnam go dostać w środę moim zdaniem (patrząc na to kiedy była najprawdopodobniej owulacja), ale od poniedziałku czuję, że jest już tuż tuż, z tym, że go nie ma.

Pytanie, ile najpóźniej dni po zastrzyku ovitrelle w cyklu z clo przychodziła do Was miesiączka?

Ja jestem już 18 dni po zastrzyku. Ciążę wykluczam, bo test z dzisiejszego poranka negatywny, do tego od poniedziałku wszystkie objawy przedokresowe.

IV 2018 (13 dc) - AMH: 0.638
    IV 2018 (3 dc) - AMH: 0.92!
    HSG ok
    Morfologia 2%
    VIII 2018 Clo - 1 cykl
    nieudane podejścia do inseminacji
    II 2019 - AMH: 0.29
    III 2019 - pierwsze IVF
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 13:27

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • Yoasia Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Yoasia hej :)
    Co do bety to nie chodzi o tyle dc co o ilość dni po owulacji. Najlepiej robić monitoring (chociaż w 2 różne miesiące) by wiedzieć kiedy jest owu, albo chociaż robić testy owu (choć nie zawsze są skuteczne) i betę można zrobić najwcześniej 12dpo a najlepiej 14dpo :)
    Trzymam kciuki

hmm mi ginekolog powiedzial ze albo mam przyjsc w 12 dniu cyklu na monitoring jajeczek albo z tego co pamietam 20 dniu sprawdzic bete :) a testy owulacyjne zakupilam takze sproboje :)

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Oczywiscie , jak najbardziej sie zgadzam.

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KropkaNadi wrote:
    Witaj :)
    Za Ciebie również będę trzymać kciuki. Co do tych miesiączek, skoro są nieregularne, to jednak coś musi być nie tak. A bardzo są nieregularne?

No praktycznie co miesiac :D spoznia sie tydzien,10 dni, do dwoch tygodni bardzo rzadko mam miesiaczke w terminie. Dlatego ciezko mi tez ustalic kiedy mam owulacje przez to :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    hmm mi ginekolog powiedzial ze albo mam przyjsc w 12 dniu cyklu na monitoring jajeczek albo z tego co pamietam 20 dniu sprawdzic bete :) a testy owulacyjne zakupilam takze sproboje :)
    W 20dniu cyklu beta? To bez sensu, z wcześnie zdecydowanie. Nie wiadomo kiedy będziesz miała owu, nawet jeśli w 12dc to po co 8dni później betę robić? Zagnieżdżenie może być dopiero w 10-11dpo. Bez sensu wywalać kasę w błoto na badanie i się kłuć jak wynik będzie jeszcze nie wiarygodny

• Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    No praktycznie co miesiac :D spoznia sie tydzien,10 dni, do dwoch tygodni bardzo rzadko mam miesiaczke w terminie. Dlatego ciezko mi tez ustalic kiedy mam owulacje przez to :/
    No to coś jest nie tak, tego nie mozna uznać za normę. Nie odpuszczaj i szukaj przyczyny.
    Robiłaś AMH? Jakie hormony zbadałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:31

26.12.2015- Emilia ❤️
‹‹ 2939 2940 2941 2942 2943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ