X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    KopkaNadi polem olej z wiesiołka w kapsułkach na zmniejszenie pms i bóli miesiączkowych, też bierze się od @ aż do owulacji (później nie bo może powodować mikroskurcze macicy). Poprawia też ładnie śluz płodny
    O dziękuję. A to w kapsułkach,czy jako olej?

• KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    No praktycznie co miesiac :D spoznia sie tydzien,10 dni, do dwoch tygodni bardzo rzadko mam miesiaczke w terminie. Dlatego ciezko mi tez ustalic kiedy mam owulacje przez to :/
    Trzeba znaleźć przyczynę opóźnień. Kilka dni to normalne,ale dwa tygodnie już wskazuje,że coś nie gra. Ginekolog nic na ten temat nie mówi ?

• megan22 Debiutantka

Wysłany: 7 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, martwiłam się o trojaczki, a tu nawet jedna komórka ie zadomowiła się Przyszła małpa jak nic; zaczynamy kolejny cykl z clo. Zastanawiam się żeby nie brać w tym cyklu zastrzyku tylko po prostu starać się i tyle. To nasz ostatni cykl z clo więc nie mamy nic do stracenia.

• Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasia wrote:
    hmm mi ginekolog powiedzial ze albo mam przyjsc w 12 dniu cyklu na monitoring jajeczek albo z tego co pamietam 20 dniu sprawdzic bete :) a testy owulacyjne zakupilam takze sproboje :)
    Musiałaś coś zle zrozumieć,mi się wydaje że twój gin pewnie miał na myśli że jeśli nie przyjdziesz na monitoring to żebyś zrobiła progesteron w 20dc.i w ten sposób sprawdzisz czy miałaś owu czy nie.

maj2018 lubi tę wiadomość

listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KropkaNadi wrote:
    O dziękuję. A to w kapsułkach,czy jako olej?
    Jak wolisz :) ja wolałam kapsułki, bo chyba oleju bym nie przełknęła ;) (trzeba go pić na zimno) Możesz kupić ten olej w kapsułkach firmy GAL albo Oeparol Femina, ten drugi jest chyba droższy choć czasem w Rosmanie można trafić na promocję. Łyka się jednak 5kapsulek dziennie ;) Ja brałam naraz, ale można w 2 dawkach podzielonych

maj2018 lubi tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu jak makiem zasiał!

3i49krhm19wid3ce.png
  • KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to chciałam napisać. U mnie nic ciekawego. Czekam na tą nieszczesną @ i nic. Cały czas czuję jakbym miała okres,bo boli mnie brzuch tak jakby się miało złuszczać i chodzę w podpasce,a tu nic,tylko jakiś biały śluz. Do tego przy chodzeniu prawa pachwina mnie boli. Ehh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KropkaNadi wrote:
    Też to chciałam napisać. U mnie nic ciekawego. Czekam na tą nieszczesną @ i nic. Cały czas czuję jakbym miała okres,bo boli mnie brzuch tak jakby się miało złuszczać i chodzę w podpasce,a tu nic,tylko jakiś biały śluz. Do tego przy chodzeniu prawa pachwina mnie boli. Ehh..
    Też czekam na @, już mam 41dc :/ Jestem właśnie w drodze do lekarza, bo mnie już szlag trafia (dodam tylko, że na bank w ciąży nie jestem, bo sprawdzałam)

• Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KropkaNadi wrote:
    Który
    To dzień cyklu?

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️
  • KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Też czekam na @, już mam 41dc :/ Jestem właśnie w drodze do lekarza, bo mnie już szlag trafia (dodam tylko, że na bank w ciąży nie jestem, bo sprawdzałam)
    Znam ten ból,mam pco i często moje cykle się znacznie wydłużały.

• KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluś wrote:
    Który
    To dzień cyklu?
    33 dc. Wyliczyłam sobie że średnia to 35 dni, ale miałam różnie. Czasami nawet 28 a czasami 43 i dłużej. Z tym, że teraz cały czas czuję jakbym miała okres. I bolą jajniki.

• Rubii Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na @. Wczoraj test nagatywny. Brzuch mnie już boli jak na @. To mój 33 dc. Dziś lub jutro powinna przyjść @. Znów się nie udalo i tracę już nadzieję czy się uda

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Ja też czekam na @. Wczoraj test nagatywny. Brzuch mnie już boli jak na @. To mój 33 dc. Dziś lub jutro powinna przyjść @. Znów się nie udalo i tracę już nadzieję czy się uda
    O to jesteśmy w tym samym dniu cyklu. :) Ja też nie liczę na ten miesiąc, bo w 14 dc podobno już nie było pęcherzyka,był w 12 dc ale mały i chyba się wchłonął.

• Eluś Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Rubii i Ty to mówisz?! Ty, która zawsze jesteś optymistką i pocieszasz wszystkich?! Będzie dobrze, przecież o tym wiesz!! :)

Endometrioza II st, wodniak jajowodu lewego, Amh 0,4, morfologia 3%
    26.12.2015- Emilia ❤️
  • Hera39 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii a ja myślałam że w końcu nam napiszesz że masz 2 kreski na teście.
    Dołączam do Was Rubii i KropkaNadi także czekam na @ co prawda ja jestem dopiero w 24dc,a nie tak jak Wy w 33dc, ale ja mam krótkie cykle średnio 21-26 dni.

listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
    pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
    Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
    Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
    3.08.początek cyklu z antykami.
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do kliniki niepłodności. Zobaczymy co nam zaleca. Pewnie inseminacje ale nie wiem czy bym ją chciała. Wolałbym naturalnie. Ale na wizytę pójdziemy może coś dobrego zaleca.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii ale inseminacja, to naturalne zapłodnienie ;) tylko skraca się drogę plemnikom i preparuje nasienie, same pozytywy.

Ja jednak chyba na @ nie oczekuję, jaja jak berety. Dziś 41dc a na usg grube endo i pęcherzyk, z którego lada dzień będzie owu - najprawdopodobniej. Dr kazał zbadać mi hormony lh, estradiol i prog i dać znać jakie wyniki. W zależności od nich zekamy albo na owu, albo będę brała Provere na wywołanie @. Krew mi pobrali, wyniki dziś lub jutro

• Marryy Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno mnie tu nie było. U mnie bez zmian niestety. Dzisiaj 14 dzień po zastrzyku. I mam wielkiego doła brak siły na ta nadzieję, ekscytacje a i tak się okaże że nic z tego ponownie. W poprzednim cyklu w 14dpz miałam betę 2,9 i blada kreskę na Bobo teście. Wczoraj robiłam test i też blada. Wiem że to zastrzyk na 99%. Nadzieja w tym cyklu opadła. Do tego nie wpisała mnie na wizytę do gin przed @ na której miałam zrobić wymaz przed badaniem droznosci więc kolejny cykl w plecy i pod górę.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera39 wrote:
    Rubii a ja myślałam że w końcu nam napiszesz że masz 2 kreski na teście.
    Dołączam do Was Rubii i KropkaNadi także czekam na @ co prawda ja jestem dopiero w 24dc,a nie tak jak Wy w 33dc, ale ja mam krótkie cykle średnio 21-26 dni.
    Jak Ci zazdroszczę, że masz tak króciutkie cykle. Mniej czekania. :)

• KropkaNadi Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Cześć, dawno mnie tu nie było. U mnie bez zmian niestety. Dzisiaj 14 dzień po zastrzyku. I mam wielkiego doła brak siły na ta nadzieję, ekscytacje a i tak się okaże że nic z tego ponownie. W poprzednim cyklu w 14dpz miałam betę 2,9 i blada kreskę na Bobo teście. Wczoraj robiłam test i też blada. Wiem że to zastrzyk na 99%. Nadzieja w tym cyklu opadła. Do tego nie wpisała mnie na wizytę do gin przed @ na której miałam zrobić wymaz przed badaniem droznosci więc kolejny cykl w plecy i pod górę.
    Zastrzyk oszukuje test ? A co to za zastrzyk ?

‹‹ 2940 2941 2942 2943 2944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ