CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka przykro mi.
Ale w końcu każdej z nas się uda!
Mam do Was takie pytanie bo zgłupiałam. Często piszecie okres, plamienie, że plamienia jeszcze nie liczcie jako 1dc. Kurczę ja zawsze liczę, że 1dc to dzień w którym zaczyna się plamienie, a już następnego dnia mam po prostu bardziej obficie. Czy ja źle to liczę? Lekarz Wam powiedział, że plamienia nie liczyć jako okres? -
AneTkaa87 wrote:Ewka przykro mi.
Ale w końcu każdej z nas się uda!
Mam do Was takie pytanie bo zgłupiałam. Często piszecie okres, plamienie, że plamienia jeszcze nie liczcie jako 1dc. Kurczę ja zawsze liczę, że 1dc to dzień w którym zaczyna się plamienie, a już następnego dnia mam po prostu bardziej obficie. Czy ja źle to liczę? Lekarz Wam powiedział, że plamienia nie liczyć jako okres?
W sumie myśle ze ten jeden dzień to mi różnicy nie zrobi co ma urosnąć to urośnie jak będzie chciało.Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Ewka przykro mi wiem co czujesz bo przechodziłam to 30 razy
AneTkaa moj lekarz zawsze mi mówił ze 1dc to dzień w którym jest czerwona krew.
A ostatnim razem jak się pytał o termin @ to się pytał czy to było rano, bo jak nie to nie jest 1dc.
Fakt ze w tamtym cyklu zaczęło się dopiero popołudniu i na brunatno wiec 1dc liczyłam od dnia następnego.
Ja stresuje się przed jutrem, ide zrobić przyrost bety, jak się boje... mam nadzieje ze będzie wszystko ok i że progesteron wyjdzie mi tym razem normalny a nie w kosmos2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Ewka przykro mi wiem co czujesz bo przechodziłam to 30 razy
AneTkaa moj lekarz zawsze mi mówił ze 1dc to dzień w którym jest czerwona krew.
A ostatnim razem jak się pytał o termin @ to się pytał czy to było rano, bo jak nie to nie jest 1dc.
Fakt ze w tamtym cyklu zaczęło się dopiero popołudniu i na brunatno wiec 1dc liczyłam od dnia następnego.
Ja stresuje się przed jutrem, ide zrobić przyrost bety, jak się boje... mam nadzieje ze będzie wszystko ok i że progesteron wyjdzie mi tym razem normalny a nie w kosmos
A ja dziś rano wzięłam 2x1 clo i coś mnie lewy jajnik kuje. Czy to nie za szybko? Czy to schizy?Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Patrycja dziekuje
Ja czasem miałam już kłucia koło 5dc. Raczej zły objaw to nie jest, znaczy że coś się dzieje A głowa napewno robi swoje. Mi przedwczoraj nagle po pozytywnym teście włączyły się objawy ciazowe na cały dzień hehe..jakbym nie zrobiła testu to pewnie by mi nic nie było heheWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 18:37
Ag1988 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Patrycja, Evil Aha... No dobrze chyba zrozumiałam. Tylko myślę, że jeżeli ja nigdy nie mam brązowej krwi tylko odrazu czerwoną to nadal mogę liczyć jak liczyłam, czyli czerwone plamienie to 1dc. Ewentualnie, gdy zacznie lecieć późnym wieczorem to dopiero wtedy liczę że pierwszy dzień cyklu jest następnego dnia.
Evil trzymam mocno kciuki za piękny przyrost bety! Musi być dobrze, nic się nie stresuj na zapas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 18:36
Evli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvli wrote:Patrycja dziekuje
Ja czasem miałam już kłucia koło 5dc. Raczej zły objaw to nie jest, znaczy że coś się dzieje A głowa napewno robi swoje. Mi przedwczoraj nagle po pozytywnym teście włączyły się objawy ciazowe na cały dzień hehe..jakbym nie zrobiła testu to pewnie by mi nic nie było hehe
Czekamy na pozytywne wieści z Twoim przyrostem bety!!! Promyczku nasz nadziei!Evli lubi tę wiadomość
-
Evli wrote:Patrycja dziekuje
Ja czasem miałam już kłucia koło 5dc. Raczej zły objaw to nie jest, znaczy że coś się dzieje A głowa napewno robi swoje. Mi przedwczoraj nagle po pozytywnym teście włączyły się objawy ciazowe na cały dzień hehe..jakbym nie zrobiła testu to pewnie by mi nic nie było heheWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 19:35
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
AneTkaa87 wrote:Patrycja, Evil Aha... No dobrze chyba zrozumiałam. Tylko myślę, że jeżeli ja nigdy nie mam brązowej krwi tylko odrazu czerwoną to nadal mogę liczyć jak liczyłam, czyli czerwone plamienie to 1dc. Ewentualnie, gdy zacznie lecieć późnym wieczorem to dopiero wtedy liczę że pierwszy dzień cyklu jest następnego dnia.
Evil trzymam mocno kciuki za piękny przyrost bety! Musi być dobrze, nic się nie stresuj na zapas.
Ogólnie boje się jak się będę jutro czuła po kolejnej końskiej dawce rano na czczo
Narazie nic mi nie jest odpukać... a chciałabym już przyszły tydzień bo będzie monitoring czy coś urośnie czy nic, czy zmienimy lek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 19:39
AneTkaa87 lubi tę wiadomość
Jedynie w dzień testu czyli w piątek czułam się tak „inaczej” ale to z emocji, głowa mi pękała, cały dzień mi się odbijało i miałam od czasu do czasu kłucia w podbrzuszu.
Wczoraj i dziś to w sumie nic mi takiego nie dolega, piersi bolą i podbrzusze nam napuchnięte i tyle. A i mam więcej śluzu.
Sikałam na test dzis znowu i modliłam się żeby kreska nie była jaśniejsza i nie była na szczęście! Gdyby nie te kreski i pozytywna beta to bym wcale nie powiedziała że jestem w ciąży
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
-
Evli wrote:Patrycja czemu bierzesz clo naczczo ?
Dziewczyny pisały żeby brać dwie na raz przed posiłkiem a ze do pracy nie chce ich brać to pozostają godziny albo ranne albo wieczorne. Wieczorem brałam fakt faktem 1,5 i nic nie urosło ale zawsze byłam najedzona wiec niewiem czy chlania się prawidłowo. Teraz robię tak ze zjem jedna kanapkę ipo pół godzince biorę 2 na raz. I jem później troszkę takie normalne śniadanie;)Evli lubi tę wiadomość
Czytałam na stronie farmaceutycznej poświęconej Clo że zaleconą dawkę przez lekarza należy przyjmować jednorazowo przed posiłkiem Może być przed śniadaniem, obiadem czy kolacją byle przed jedzonkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 21:07
Evli lubi tę wiadomość
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Wyczytałam to tu https://baza-lekow.com.pl/clostilbegyt-lek-ulotka-chpl-opinie-dawkowanie/
Evli lubi tę wiadomość
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Mi lekarz kazał brać rano na czczo 2 tabletki od razu, dzisiaj pierwszy dzień.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1