CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyk89 wrote:Niedlugo test?
Daje @ czas do piątku 16 listopada, i wtedy też lecę na betę. Nie będę się bawić w sikańce
Ag, ja po clo nie miałam tak silnych objawów @, a powiem Ci, że wręcz przeciwnie. Były jakoś mniej obfite i mniej bolesne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 13:15
🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
nick nieaktualnyTo do pozazdroszczenia. Swoją drogą ja niestety tak miałam zawsze- strasznie bolesny pierwszy dzień okresu, jedynie jak brałam tabletki anty. to okres był jakby go nie było, także odstawienie anty. u mnie spowodowało powrót ciężkich @. Dlatego też moim zdaniem powinno przysługiwać kilka dni wolnego dla kobiet dodatkowego na tę okoliczność.
-
Promyk89 wrote:U mnie 3 kolezanki są w ciąży z pracy. Ciekawa jestem czy ta z którą razem sie starałyśmy zdąży wrócić z macierzyńskiego zanim ja zajde w ciąże...
Do tego bole brzucha, nudnosci, biegunka drugi dzień - ciekawe czy wirus czy moje NZJ sie odzywa a wtedy nie wiem co ze staraniami
Ale staram sie myslec pozytywnie. Moze sie udało?Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Ag1988 wrote:U mnie przyszła dziś @, także od jutra zaczynam drugi cykl z clo. @ dramat, musiałam aż zwolnić się z pracy, bo nie dałam rady, aż tak źle się czułam. Na szczęście już mogę sobie siedzieć na kanapie w domu ufff. Czy po clo gorzej przeżywałyście @ ?Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
Patrycja201501 wrote:Mnie po clo brzuch mega bolał w pierwszym dniu a normalnie boli umiarkowanie. Okres miałam jakby obfitszy... niewiem czy clo na to wpłynęło...
U mnie @ za 7dni. Nie czuje się ani na @, ani na ciąże. W tym miesiącu dobrze przeżyłam CLO, a w zeszłym miesiącu cierpiałam niemiłosiernie.12 tc ))
Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
Badania nasienia - plemniki za wolne.
2c z CLO bezskuteczne -
nick nieaktualnyMoominMi wrote:Ja napięcie okropne miałam przed @ - sutki jak antenki, do tego bardzo bolące i okropne bóle podbrzusza.
U mnie @ za 7dni. Nie czuje się ani na @, ani na ciąże. W tym miesiącu dobrze przeżyłam CLO, a w zeszłym miesiącu cierpiałam niemiłosiernie.
O! to mnie pocieszyłaś, może też się uda ten cykl z clo przeżyć lepiej. -
Ag1988 wrote:U mnie przyszła dziś @, także od jutra zaczynam drugi cykl z clo. @ dramat, musiałam aż zwolnić się z pracy, bo nie dałam rady, aż tak źle się czułam. Na szczęście już mogę sobie siedzieć na kanapie w domu ufff. Czy po clo gorzej przeżywałyście @ ?
Ja po clo mialam mniej obfite @ i mniej bolesne. Tylko pierwszego dnia mnie bolal brzuch a potem wszystko przechodziło ale co kobieta to inaczej odczuwa.Ag1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MoominMi wrote:Ja napięcie okropne miałam przed @ - sutki jak antenki, do tego bardzo bolące i okropne bóle podbrzusza.
U mnie @ za 7dni. Nie czuje się ani na @, ani na ciąże. W tym miesiącu dobrze przeżyłam CLO, a w zeszłym miesiącu cierpiałam niemiłosiernie.Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
groszeek wrote:Dziewczyny, a czy przy clo miałyście śluz płodny? Ja zawsze miałam bardzo obfity śluz przez kilka dni, a teraz pierwszy cykl z clo i nic, żadnego śluzu. To normalne?Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
nick nieaktualnyRubii wrote:Kochana tak mi przykro ze @ Cie nawiedzil. A
Ja po clo mialam mniej obfite @ i mniej bolesne. Tylko pierwszego dnia mnie bolal brzuch a potem wszystko przechodziło ale co kobieta to inaczej odczuwa.
Dziękuję! @ przyszła, działamy dalej! Już jestem umówiona na monitoring w 15 d.c. także nie ma czasu się smucić.. Tylko szkoda, że przy tej @ dostałam też opryszczkę... Czekam na koniec @ żeby się Mężem w pełni nacieszyć -
nick nieaktualnyPatrycja201501 wrote:Ja biorę wiesiołek i dziś włączyłam tez len, nie widzę dużej różnicy ale jakaś tam jest chociaż ja jestem na początku cyklu. Czy miałam płodny przy owulacji nie zauważyłam bo używałam conceive. Mam cały zapas jego wiec czekam aż będzie szansa (o ile będzie) dalej go próbować
A ten conceive działa? u mnie z tym śluzem zawsze średnio było, jedynie w pierwszym cyklu po odstawieniu anty. był faktycznie zauważalny! W poprzednim cyklu włączyłam zatem wiesiołek, w tym chcę stosować siemię lniane i wiesiołek do 14 d.c. -
Ag1988 wrote:A ten conceive działa? u mnie z tym śluzem zawsze średnio było, jedynie w pierwszym cyklu po odstawieniu anty. był faktycznie zauważalny! W poprzednim cyklu włączyłam zatem wiesiołek, w tym chcę stosować siemię lniane i wiesiołek do 14 d.c.
Do tego wcinam orzechy ponoć na endometrium dobrze wpływa wiec jem;) czy conceive działa niewiem bo nie udało mi się zajść w ciąże ale to dlatego ze nie miałam męża blisko siebie. I było zapozno...wiem ze któraś z dziewczyn zaszła w ciąże z tym żelem tutaj:) także nie zaszkodzi a może pomoże... chociaż mój mąż narzekał na niego- za slizgo mu było ;pNadzieja umiera ostatnia❤️ -
groszeek wrote:Dziewczyny, a czy przy clo miałyście śluz płodny? Ja zawsze miałam bardzo obfity śluz przez kilka dni, a teraz pierwszy cykl z clo i nic, żadnego śluzu. To normalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 17:38
-
Iga a ile tabletek clo bralas? Jak dla mnie to juz za duzy pecherzyk. Nie widzialam takiego wielkiego jeszcze ja mialam 30 mm i lekarz mowil ze to juz za duży i nic z tego. A Twoj lekarz co mowil?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:02
-
Rubii wrote:Iga a ile tabletek clo bralas? Jak dla mnie to juz za duzy pecherzyk. Nie widzialam takiego wielkiego jeszcze ja mialam 30 mm i lekarz mowil ze to juz za duży i nic z tego. A Twoj lekarz co mowil?
Nie wiem co się stało ale sama jestem w szoku. Boję się że to torbiel będzie:(
No i poza tym w tym cyklu nici z iuiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:06
-
Rubii wrote:Ja wcale nie mam sluzu przy clo. Tak jak pisze Patrycja my tez uzywamy conceive plus. Patrycja moze mniej żelu uzywaj jak maz narzeka ze za slisko. Dla mnie jest on super bo mam tam strasznie sucho a maz nie narzeka. A czy dziala to ktos tu pisal ze mu siw udalo. Nam narazie sie nie udalo bo nie mialam wczesniej owulacji. W tym ctklu tez uzywalam zelu. Zobaczymy co z twgo wyniknie.Nadzieja umiera ostatnia❤️