CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
wisieninka_89 wrote:Torbiel 40mm powiedzial ze sie wchlonie sama. Zastrzyku nie bralam. Na lewym pecherzyk mial 15x22 i ten pekl. Na prawym byly 2 17 i 19mm. Z jednego jest torbiel a drugi nie wiadomo. Moga byc i blizniaki byle sie udalo
wisieninka_89 lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Karo0705 wrote:Jeśli dał Ci zastrzyk przy takiej wielkości to jeszcze był niedojrzały. Pewnie dlatego nic nie wyszło. A teraz jak duże masz te pecherzyki ? Wszystkie w jednym jajniku ?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Widzę, że w gronie naszych staraczek pojawiły się nowe osoby To dobrze - wymiana doświadczeń oraz wzajemne wsparcie są dla nas bezcenne.Trzymam kciuki za nas wszystkie!
Ja dzisiaj jestem w 3dc - piąty cykl z clo, drugi z potrójną dawką, chyba ostatni z moim lekarzem i mam nadzieję, szczęśliwyEsta, Frida91 lubią tę wiadomość
🧑'90
🧔'87
Czynnik męski: fragmentacja 34%.
Start in vitro: 2019 r. (długi protokół)
- punkcja wraz z biopsją jądra 28.09.19
- zapłodniono 11 komórek - uzyskano dwa zarodki (3.2.2 i 4.2.2)
- 03.10.2019 - świeży transfer zarodka 3.2.2
Ciąża! ❤️❤️ 10.06.2020 dziewczynka ❤️❤️
-13.07.2021 criotransfer zarodka 4.2.2 - beta <0.1 💔
Podejście nr 2(długi protokół):
- punkcja 10.10.23
- zapłodniono 20 komórek - uzyskano 2 zarodki (morula top quality, blastka 4.2.3)
- transfer 14.10.23 moruli - beta <0.1 💔
Marzec 2024 przygotowania do criotransferu ❤️
- 04.04.24 - transfer blastki z 6 doby klasa 4.2.3
- 10.04.24 - beta 6dpt <0.1 💔
- 15.04.24 - beta 11dpt <0.1 💔
25.04.24 - histeroskopia - OK -
i_ka wrote:Frida to jest indywidualne. Ja mam 3 pecherzyki, słaba rezerwę jajnikowa, czyli tym samym komórki gorszej jakości i 32 lata. Lekarz powiedział, ze jakbym była 5 lat młodsza i miała wyższe AMH to by sugerował się wstrzymać, bo byłaby szansa na trojaczki, ale w mojej sytuacji mówi, ze nie ma takiego zagrożenia.
I_ka przecież rezerwę masz ok... Ja mam tez 32 lata i rezerwę o polowe mniejsza od Ciebie. Pare mc temu robiłam i wyszło mi 0,56 bodajże ... Z tym amh to wyczytałam że wystarczy mieć niedobór wit D i rezerwa wyjdzie zaniżona. Miałam w planach wprowadzić wit D i powtórzyć badanie ale nie zdążyłam
Ostatnio na tym forum wyczytałam historie dziewczyny która jest w ciąży naturalnej z amh 0,02...także jakoś to badanie jest jakieś takie „niemiarodajne” jak dla mnie.....
Beta z dziś 4403 ufff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 17:53
groszeek, i_ka, Selina, Esta lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyEvli wrote:Selina miałam tą bakterie i antybiotyki jej nie ruszyły. Pogorszyły tylko sytuacje bo wybily mi totalnie florę.
Pozbylam się jej dzięki probiotykom.
Bralam co miesiac przez 7dni po @. Flora mi się poprawiła i bakteria się wyniosła
Myślisz żeby stosować też dopochwowo lactovaginal np?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 17:57
-
Selina ja w tamtym roku robiłam wymaz i wyszła mi ureaplasma i ten faecalis ( chyba pamietam Cię z wątku ureaplasma jeśli się nie mylę ). Miałam przez 15 dni doksycyline. Po kuracji zrobiłam ponowny wymaz ureaplasma zniknęła, a ten faecalis został. Nie ruszyły go antybiotyki w ogóle. Moja flora była całkowicie wybita. Bralam probiotyki dopochwowe tutejsze (mieszkam we Francji). Po jakimś czasie zrobiłam wymaz flora bakteryjna się poprawiła i faecalis znikł
Ale to nie koniec... pare miesiący pozniej zrobiłam znowu wymaz i wyszedł mi tym razem znowu paciorkowiec ale nie faecalis który jest z grupy D tylko grupy B.... Lekarz przypisał mi antybiotyk z antybiogramu na 10 dni. Po kuracji zrobiłam ponowny wymaz i bylaaa tragedia! Z nielicznych bakteri były liczne, flora wybita! Lekarz jak zobaczył wynik to zrobił karpia i stwierdził że koniec antybiotyków, leczymy probiotykami. Takze w moim przypadku antybiotyki pogarszają sytuacje tylko
Uważam że jesli w florze bakteryjnej przeważają te dobre bakterie z probiotyków to te złe się wynoszą.. u mnie tak było w każdym razie
Powodzenia z tym „dziadostwem” . Nie denerwuj się to nie jest niebezpieczna bakteria. Większość osób ja ma. Musisz tylko zwrócić uwagę na „podcieranie” się w dobra stronę, żeby po „dwójce”nie przenosić jej z odbytu do pochwy.
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyEvli o matko to swoje przeszłaś z tym leczeniem
Tylko że u mnie bakterii w pochwie nie ma, jest tylko na endometrium Miałam posiewy i wymazy wiele razy i nigdy nic mi takiego nie wyszło, raz ta właśnie ureaplasma i wyleczyłam ją rok temu (Unidox przez tydzień) a tak to zawsze czysto. Teraz przed histero też miałam wszystkie wymazy i czystość robiona i było git. A tu podczas biopsji endo jak oddano materiał do badania mikrobiologicznego to dziad jeden wyszedł niesamowite.
Zawsze zwracam bardzo uwagę na higienę i w toalecie i przy prysznicu. Czytałam, że można toto złapać też poprostu w publicznej toalecie, ja się czasem po festiwalach włóczę i śpimy w namiotach, kibelek to ToiToi, więc cholera wie gdzie i kiedy ja to złapałam.
Boję się w takim razie antybiotyków, no po nich zawsze mam grzybicę Faszeruje się zatem dalej probio. Dzięki za info
Ps. Piękna betaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 18:29
Evli lubi tę wiadomość
-
A mi lekarz mówi cały czas, ze mam słaby wynik AMH i ciagle to podkreśla. W necie widziałam różne interpretacje wyników i teraz bądź tu mądry... Jak pisałam na forum po odebraniu wyniku to kilka dziewczyn tez napisało, ze słaby wynik. Mam duże nadzieje w clo, jak na razie wszystko idzie jak trzeba, zobaczymy jak zakończy się ten cykl
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
No i gratuluje Evli, teraz nie ma wątpliwości, ze jesteś w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 18:29
Evli lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Selina jeśli bakteria jest na endometrium a nie wyszła w wymazie to nie wiem... Lekarz pewnie zdecyduje.
No właśnie problem anty jest taki że wybijają tez te dobre bakterie i o grzybice łatwo.
Ja po moich perypetiach z antybiotykiem nikt mi już go nie wciśnie2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyPatrycja201501 wrote:Nawet niewiesz jak Cię rozumiem. Ja jestem na l4 bo czuje się fatalnie. Dziś byłam na badaniu krwi nawet podstawowej przy okazji zrobiłam estradiol. O dziwo nie mam uderzeń gorąca za to w poprzednim cyklu miałam koszmarne ale z tym idzie żyć gorzej jak mnie wzięło na te nerki, to już utrudnia funkcjonowanie. Chociaż lekarz twierdzi ze to jajniki mi promieniują.
A może tak pracują, że aż bolą i ten cykl będzie szczęśliwy oby! Ja się jakoś nie nastawiam na ten cykl, chociaż nie ma żadnych wskazań póki co, że może się nie udać.. tylko u mnie jakoś tej nadziei brak.. Może to jesienne przesilenie.. -
Ag1988 wrote:A może tak pracują, że aż bolą i ten cykl będzie szczęśliwy oby! Ja się jakoś nie nastawiam na ten cykl, chociaż nie ma żadnych wskazań póki co, że może się nie udać.. tylko u mnie jakoś tej nadziei brak.. Może to jesienne przesilenie..
Kiedy masz monitoring?Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
nick nieaktualnyJa sprawdzam co tam urosło 20go... to jest mój 15 d.c., ale cykle mam zazwyczaj długie, więc jest szansa, że to dobry czas będzie. Ja już mam pregnyl kupiony i biorę na wizytę- jak się uda to lekarz wbije a jak nie, to Mąż albo zostanie na przyszłość (tylko wtedy nie wiem co z grudniową przerwą..). W lutym albo marcu chcemy z Mężem wyjechać na wakacje, więc może wrócę do stymulacji po prostu po powrocie. W pracy w maju kończy mi się umowa- moja druga terminowa, w lutym przyszłego roku będę miała 33 miesiące pracy,więc liczę, że teraz majowa będzie już na czas nieokreślony.. Tak sobie próbuje poukładać w głowie, że może wszystko się przesunie i w ostatecznym rozrachunku będę zadowolona z takiego a nie innego obrotu sprawy..
-
Patrycja201501 wrote:No ja mam nadzieje ze to jajniki a nie nerki, wyniki moczu mam w normie - czekam jeszcze na krew . No i na estradiol;) jutro o 16:15 mam wizytę co prawda u innego lekarza ale podejrze co tam się dzieje. Dziś kupiłam ovitrelle mam nadzieje Ze będę miała to szczęście i go w tym cyklu użyje
Kiedy masz monitoring?
Daj znać Patrycja co Ci jutro powie ten drugi lekarz Jestem właśnie u tego swojego w kolejce - czekam z niecierpliwością bo chce zobaczyć czy urosło jeszcze te moje nieszczęsne endometrium i co z tym zastrzykiem... Pytałam Was o branie ogólnie progesteronu w drugiej połowie cyklu ale pewnie żadna z Was nie miała już od 12 dc zalecone... ????* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
Ag1988 wrote:Ja sprawdzam co tam urosło 20go... to jest mój 15 d.c., ale cykle mam zazwyczaj długie, więc jest szansa, że to dobry czas będzie. Ja już mam pregnyl kupiony i biorę na wizytę- jak się uda to lekarz wbije a jak nie, to Mąż albo zostanie na przyszłość (tylko wtedy nie wiem co z grudniową przerwą..). W lutym albo marcu chcemy z Mężem wyjechać na wakacje, więc może wrócę do stymulacji po prostu po powrocie. W pracy w maju kończy mi się umowa- moja druga terminowa, w lutym przyszłego roku będę miała 33 miesiące pracy,więc liczę, że teraz majowa będzie już na czas nieokreślony.. Tak sobie próbuje poukładać w głowie, że może wszystko się przesunie i w ostatecznym rozrachunku będę zadowolona z takiego a nie innego obrotu sprawy..
Trzeba szukać zawsze pozytywów w rzeczywistości której niestety nie ustawimy czasami tak jakbyśmy sobie wymarzyli. Trzymam kciuki żeby jednak plan A Ci teraz wypaliłAg1988 lubi tę wiadomość
* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
nick nieaktualnyKaro0705 wrote:Trzeba szukać zawsze pozytywów w rzeczywistości której niestety nie ustawimy czasami tak jakbyśmy sobie wymarzyli. Trzymam kciuki żeby jednak plan A Ci teraz wypalił
Dziękuję! Może ten cykl jednak zaskoczy... kto to wie. Daj znać co u lekarza! -
Ja miałam HSG, bolało dość mocno, ale ten ból trwa może z pół minuty, przynajmniej przy droznych jakowodach. Jest do wytrzymania. Ja w ogóle zaczęłam od HSG, bo jak jajowody niedrożne to bez sensu się faszerować lekami.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1