CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwka - będzie dobry rok zobaczysz
ciesz się tym czasem świątecznym
Ja już zamówiłam świąteczne, seksowne majteczki
także jestem przygotowana do świąt
a co! Trzeba zaszaleć
nie tylko wydawać na leki, zastrzyki i lekarza.. swoją drogą, to cieszę się, że od tego od stycznia odpocznę, ufff!
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze grudniowe wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 13:16
Ewka 111111, Niusia3045 lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Może chodzi o to, że napisałaś, że Ci nas żal... W każdym bądź razie mnie to dotknęło, nie wiem jak Patrycję.
Może napiszesz, że nic złego nie miałaś na myśli, ale pomyśl: czy Ty chciałabyś żeby ktoś Ciebie żałował podczas starań?Ag1988, Selina lubią tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Mój TŻ się załamał. Ciągle myślał, że to moja wina, ze nam się nie udaje (matka zawsze twierdzi, że to wina jej(mnie), a nie synusia). Morfologia 2%, niska ruchliwość, wzmożona lekkość i pojedyncze nabłonki płaskie. Musimy iść z tym chyba do androloga. Nawet może nie potrzebnie biorę CLO.
-
nick nieaktualnyKarolka9 wrote:Mój TŻ się załamał. Ciągle myślał, że to moja wina, ze nam się nie udaje (matka zawsze twierdzi, że to wina jej(mnie), a nie synusia). Morfologia 2%, niska ruchliwość, wzmożona lekkość i pojedyncze nabłonki płaskie. Musimy iść z tym chyba do androloga. Nawet może nie potrzebnie biorę CLO.
-
nick nieaktualnyDziewczyny pochwalę się, to może za dużo powiedziane, ale hmm no napiszę Wam to, bo jestem mega zżyta z tym wątkiem, zwłaszcza z Eską z którą jestem tu od ponad 2 lat
Dziś siknęłam rano na test (11dpo i 13dp ovitrelle) i jest jasna 2 kreska:
https://naforum.zapodaj.net/3ecdaef90574.jpg.html
Trzesłam sie jak osika i pociłam jak mysz jak to ujrzałam. Mąż nic nie wie, chcę jutro powtorzyc test i zrobić betę jeśli będzie faktycznie to potwierdzone, to chcę mu zrobić świąteczny prezentZawsze o tym marzyłam. Proszę tylko o kciuki za jutro, aby ta kreska wciaz na tescie była a beta była pozytywna. Tak się boję, że test moze felerny jakiś, albo cholera wie co...
Evli, Ag1988, i_ka, Madziara0208, Eska lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Kurczę on z mamą rozmawia na takie tematy? Przykre to strasznie, jak mozna kobiete tylko obwiniac! Co to za teksy w ogole ze strony drugiej kobiety, nie dowiary. Nie pozwoliłabym sobie na takie słowa. Mąż nie ma dobyrch wyników i moze pora tesciowa o tym uswiadomic jak wazny jest materiał od faceta... Kobieta sama sie nie zapyli
-
Selina wrote:Dziewczyny pochwalę się, to może za dużo powiedziane, ale hmm no napiszę Wam to, bo jestem mega zżyta z tym wątkiem, zwłaszcza z Eską z którą jestem tu od ponad 2 lat
Trzesłam sie jak osika i pociłam jak mysz jak to ujrzałam. Mąż nic nie wie, chcę jutro powtorzyc test i zrobić betę jeśli będzie faktycznie to potwierdzone, to chcę mu zrobić świąteczny prezentZawsze o tym marzyłam. Proszę tylko o kciuki za jutro, aby ta kreska wciaz na tescie była a beta była pozytywna. Tak się boję, że test moze felerny jakiś, albo cholera wie co...
Selina lubi tę wiadomość
-
Ja też mocno trzymam kciuki ,13 dni po zastrzyku to nie może być ovitrelle, napisz jak tylko potwierdzisz dzisiejszy test ,ale już się cieszę razem z Tobą! powodzenia!!!
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8,10.01 - beta 64 !!!
-nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
Selina wrote:Dziewczyny pochwalę się, to może za dużo powiedziane, ale hmm no napiszę Wam to, bo jestem mega zżyta z tym wątkiem, zwłaszcza z Eską z którą jestem tu od ponad 2 lat
Cuuuuudownie!!!! Trzymam kciuki!!!
Selina lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolka9 wrote:Mój TŻ się załamał. Ciągle myślał, że to moja wina, ze nam się nie udaje (matka zawsze twierdzi, że to wina jej(mnie), a nie synusia). Morfologia 2%, niska ruchliwość, wzmożona lekkość i pojedyncze nabłonki płaskie. Musimy iść z tym chyba do androloga. Nawet może nie potrzebnie biorę CLO.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 00:20
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyi_ka wrote:No rzeczywiście nieciekawie, najlepiej iść do androloga albo do kliniki leczenia niepłodności. Morfologię niestety bardzo trudno jest poprawić. Niestety bardzo często tak jest, ze kobiety się leczą, łykają tabletki, a problem jest po drugiej stronie. U nas jest mix, wiec w ogóle mamy małe szanse na naturalna, jesteśmy nastawieni na in vitro. Przy in vitro obniżone parametry nasienia nie są problemem. Ale jeszcze powalczymy przez kilka cykli z pomocą clo i ovitrelle.
m_d_f lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:U mnie mąż morfo poprawił z 3% na 6% co już jest niezłym wynikiem. Trzeba jednak trochę chęci i wysiłku, żeby się udało. To nie tylko łykanie suplementów, ale też zmiana nawyków żywieniowych i życiowych
Podpisuję się rękami i nogami, u mnie była identyczna sytuacja.Selina lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Pewnie, ze się da, ale jest ciężko. Może jeśli ktoś prowadził niezdrowy tryb życia to jest łatwiej poprawić zmiana nawyków. Mój TŻ odżywia się zdrowo, jest wysportowany, aktywny, nie ma zbędnych kilogramów. Jedyne co to zawsze miał laptopa na kolanach i wydaje mi się, ze jak przestał to robić to ruchliwość się zwiększyła. A morfologia stoi w miejscu i z tego co piszą dziewczyny w wątku męskim to to nie jest taka łatwa sprawa. Ale poprawa z 3 do 6 do bardzo dużo moim zdaniem.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
nick nieaktualnyi_ka wrote:Pewnie, ze się da, ale jest ciężko. Może jeśli ktoś prowadził niezdrowy tryb życia to jest łatwiej poprawić zmiana nawyków. Mój TŻ odżywia się zdrowo, jest wysportowany, aktywny, nie ma zbędnych kilogramów. Jedyne co to zawsze miał laptopa na kolanach i wydaje mi się, ze jak przestał to robić to ruchliwość się zwiększyła. A morfologia stoi w miejscu i z tego co piszą dziewczyny w wątku męskim to to nie jest taka łatwa sprawa. Ale poprawa z 3 do 6 do bardzo dużo moim zdaniem.
Mimo to wyniki słabe. Lekarze obwiniaja siedzacy tryb pracy (jest programista) no i wlasnie te komputery wszechobecne... Zmienił jeszcze dietę o tyle, ze przestał jesc nabiał. Wyszła mu wysoka nietolerancja na nabiał krowi (wszystko co z mleka), od lipca go nie je w ogole. Jakis czas temu, duzo wczesniej, jeden dr go spytał czy je duzo nabiału. Maz mowi ze tak, bo cwiczy, to stara sie jesc go duzo. Na co dr powiedział, zeby go odstawił na jakis czas, albo ograniczył, bo nabiał w nadmiarze powoduje stany zapalne i moze byc to powodem gorszych wynikow nasienia. Tak wiec od lipca nie je nabiału, ostatnie wyniki tak ajk pisałam morfo skoczyła na 6%, fragmentacja spadła z 33% na 7,5%, ruchliwosc tylko nadal słaba. Poza tym oczywiscie brał suplementy, one tez na pewno maja tu swoja zasługe. Brał Mace 1000mg od listopada zeszłego roku, wit.C 1000j i ExtraSperm na zmianę z FertilMan plus. Oczywiscie maz wiele razy sie zapominał, ale starałam sie tez mu przypominac
-
Selina dzieki za informacje, nie wiedziałam, ze nabiał może mieć wpływ na morfologię, spróbujemy zrezygnować i zobaczymy czy będzie poprawa. U nas ruchliwość skoczyła z 5 do 50. Nie wiem co miało na to największy wpływ, brał suplementy, jakaś własna mieszankę, a teraz bierze fertilman, niedługo skończy 3-miesięczna kuracje. Ciekawe czy coś się zmieniło.
No i trzymam kciuki za wynik bety, daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:36
Selina lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
Mój w pasie ma 114cm, wysoki cholesterol, nadkrzepliwość -co też powoduje zwężenie naczyń, szczególnie tętnicy udowej. Wierzę że zmian nawyków mu pomoże, choć on w w Polsce się odchudza, a większość czasu siedzi za granicą i nie wiem co je. Ale naprawdę się załamał tymi wynikami.
-
nick nieaktualny