X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    Dziewczyny ile macie za sobą cyklu z Clo? Czy ktores z Was udało się zajść w ciążę?

Ja miałam 2 cykle stymulowanie Clo, pęcherzyków zawsze kilka, ale nie udało się, ale być może jest to tez wina tego że mąż ma słabe wyniki nasienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lepsze albo gorsze 😂 ja teraz nie mam stymulacji I nie biorę Clo, za to bierze mój mąż🙈

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Co lepsze albo gorsze 😂 ja teraz nie mam stymulacji I nie biorę Clo, za to bierze mój mąż🙈
    Oooonie wiedziałam że to też dla mężczyzn 😁

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    Oooonie wiedziałam że to też dla mężczyzn 😁

No mojemu mężowi wyszły za niskie hormony (prawie wszystkie :/ ) A najbardziej testosteron i dostał Clo pół tabletki na dzień i testosteron do smarowania w żelu

Andzia35 lubi tę wiadomość

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    Dziewczyny ile macie za sobą cyklu z Clo? Czy ktores z Was udało się zajść w ciążę?

Ja mam za sobą 6 nieudanych cykli, które skończyłam w kwietniu. Teraz aktualnie mam przerwę i zaczęłam kolejna stymulację od nowego cyklu 🙆🏻‍♀️ Według mnie nie ma to sensu skoro przez 6 cykli się nie udało, ale i tak stoję w miejscu wiec raczej nie zaszkodzi… a chce jakoś przetrwać ten czas do końcu roku. Bo przeprowadzamy się wtedy na trochę do polski i chcemy pójść do kliniki wtedy.

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    No mojemu mężowi wyszły za niskie hormony (prawie wszystkie :/ ) A najbardziej testosteron i dostał Clo pół tabletki na dzień i testosteron do smarowania w żelu

Ja to widzę że jestem jeszcze zielone w tych sprawach 😁 żel. Do smarowania hmm i że co ten tego sobie smaruje?

Ona 36 lat
    Badania ok

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Ja mam za sobą 6 nieudanych cykli, które skończyłam w kwietniu. Teraz aktualnie mam przerwę i zaczęłam kolejna stymulację od nowego cyklu 🙆🏻‍♀️ Według mnie nie ma to sensu skoro przez 6 cykli się nie udało, ale i tak stoję w miejscu wiec raczej nie zaszkodzi… a chce jakoś przetrwać ten czas do końcu roku. Bo przeprowadzamy się wtedy na trochę do polski i chcemy pójść do kliniki wtedy.

Każdy cykl to nadzieja. Czasem owianą łzami alee nadzieja. Bo kiedyś i na nas przyjdzie czas na szczęście. Ja do połowy cyklu żyje normalnie a od połowy swiruje i tak na okrągło.

Ona 36 lat
    Badania ok

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    Ja to widzę że jestem jeszcze zielone w tych sprawach 😁 żel. Do smarowania hmm i że co ten tego sobie smaruje?

Hahaha 😂😂 smaruje klatkę piersiową tym żelem 😀

Andzia35 lubi tę wiadomość

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Hahaha 😂😂 smaruje klatkę piersiową tym żelem 😀

😁😁😁 Wsumie mało ważne co smaruje, najważniejsze żeby pomoglo 😁

A Wy dziewczyny czym się wspomagacie? Jakieś witaminki?

Vivian lubi tę wiadomość

Ona 36 lat
    Badania ok

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    😁😁😁 Wsumie mało ważne co smaruje, najważniejsze żeby pomoglo 😁

To prawda 😅😅 ja biorę pregna start i vit. D, a teraz dodatkowo sobie kupiłam vit a+e

• Helcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Czasami po zmianie leków stymulujących nagle się udaje ;) więc głowa do góry

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:

Ja biorę falvit, kwas foliowy, magnez, wit c1000, żurawinę, wit D i cynk codziennie. Do tego 6-16 dc biorę wiesiołek i acard75

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś mam 13 dc I pojawiło się krwawienie, lekkie ale jednak i strasznie się wystraszyłam 😨 czy któraś z Was tak miała ? :/

• Helcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Dziewczyny, dziś mam 13 dc I pojawiło się krwawienie, lekkie ale jednak i strasznie się wystraszyłam 😨 czy któraś z Was tak miała ? :/
    Czy może być to owulacja? Jeśli tak to mógł pęknąć Ci pęcherzyk i stąd znikoma ilość krwi 😍 A to oznacza, że trzeba się przytulać 😊 powodzenia ! 🍀

Ona- badania ok
    On- badania ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Czy może być to owulacja? Jeśli tak to mógł pęknąć Ci pęcherzyk i stąd znikoma ilość krwi 😍 A to oznacza, że trzeba się przytulać 😊 powodzenia ! 🍀

Teoretycznie może, zazwyczaj jednak bez stymulacji mam ok 16-17 dc. Przed wczoraj robiłam test owu był bladzioch, ale fakt bolą mnie jajniki z jednej I drugiej strony, oby to była owulacja, A nie coś poważniejszego :(

No ale muszę dziś wziąć męża w obroty 😂

• Helcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Teoretycznie może, zazwyczaj jednak bez stymulacji mam ok 16-17 dc. Przed wczoraj robiłam test owu był bladzioch, ale fakt bolą mnie jajniki z jednej I drugiej strony, oby to była owulacja, A nie coś poważniejszego :(

No ale muszę dziś wziąć męża w obroty 😂
    Musisz obserwować. Czy krwawienie dalej jest czy ustało? Bądźmy dobrej myśli, że to jednak owulacja 🍀ewentualnie dla pewności możesz podejść na monitoring do ginekologa.

Ona- badania ok
    On- badania ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Musisz obserwować. Czy krwawienie dalej jest czy ustało? Bądźmy dobrej myśli, że to jednak owulacja 🍀ewentualnie dla pewności możesz podejść na monitoring do ginekologa.

dziś zrobię jeszcze test owu do sprawdzenia, no i bede obserwować jak nie ustanie to idę do lekarza

Helcia lubi tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem pierwszy cykl na clo a totalnie nic o tym nie wiem . Lekarz mówił ze 10 dni po podaniu zastrzyku już nie powinno być śladu po nim. Wczoraj 9 dni po zastrzyku zrobiłam z ciekawości test dziś powtórzyłam jak na moje oko kreski są takie same. Wiem ze te kolejne dni wszystko rozwiążą ale pytam z ciekawości czy to nie powinno blednąć lub być intensywniejsze ? Proszę was o radę
    2f0ffa1ac63c.jpg

• Helcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem pierwszy cykl na clo a totalnie nic o tym nie wiem . Lekarz mówił ze 10 dni po podaniu zastrzyku już nie powinno być śladu po nim. Wczoraj 9 dni po zastrzyku zrobiłam z ciekawości test dziś powtórzyłam jak na moje oko kreski są takie same. Wiem ze te kolejne dni wszystko rozwiążą ale pytam z ciekawości czy to nie powinno blednąć lub być intensywniejsze ? Proszę was o radę
    2f0ffa1ac63c.jpg
    Niestety zastrzyk może się utrzymywać do 14 dni więc najlepiej powtórzyć test za kilka dni. U mnie 9 dni po zastrzyku było biało, ale są dziewczyny tu na forum, u których 14 dni po zastrzyku był jeszcze bladzioch. Może być tak, że kreska ściemnieje, może być, że będzie biało, a może się zdarzyć, że będzie biel a za kilka dni test pozytywny. Różne cuda się dzieją po Ovitrelle. Życzę Ci żeby ta kreska była właśnie tą szczęśliwą 🍀🍀 🤗

Ona- badania ok
    On- badania ok

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie odebrałam moje wyniki badań hormonów…. Prolaktyna 63,6 ng/ml przy normie 3,4-24,1ng/mg 🙆🏻‍♀️🙈 i estradiol 7,75pg/ml przy normie 12,5-166 w fazie folikularnej 🙈 chyba w końcu znalazłam problem. Trochę martwi mnie ta prolaktyna, czytam ze to najprawdopodobniej przez jakiegoś guza przysadki mózgowej 😰
    Czy któraś z was miała z tym do czynienia?

‹‹ 3417 3418 3419 3420 3421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ