X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Co dalej- poradnia NFZ, klinika? 35l
Odpowiedz

Co dalej- poradnia NFZ, klinika? 35l

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • STOKROTKA87 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Nie wiem co to był u ciebie za lekarz ale mnie i klinika wysłała na drożność, histerskopie,laparoskopie nawet do Pasnika choc u nas powazny czynnik meski więc nie uważam że robią zabiegi na ślepo.. I też robiłam to NFZ nie kazali robić mi tego w klinice
    Ciagle tu czytam jak kobiety są zagubione i uważam że jak ktoś ma 35 lat to odrazu powinien się zgłosić do kliniki jest refundacja to nie wiem czemu się zastanawiać
    A obstawienie lekami nie daje gwarancji sukcesu coś na ten temat wiem

Każdy ma inne doświadczenia, ja niestety duzo negatywnych i ciężko mi zaufać kolejnemu lekarzowi, jak każdy poprzedni mnie na jakimś etapie zawiódł. Nie chodzi o niepowodzenia, tylko niedopatrzenia, brak diagnostyki, a też wiem że nigdy nie mam gwarancji sukcesu. My trafilismy na okres pandemii, kiedy wiekszosc badan robiono prywatnie bo szpitale mialy inne priorytety. Cieszę się, że teraz możemy korzystać z programu nfz i również polecam nie tracić czasu bo program może się skończyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 20:24

tuonela lubi tę wiadomość

👩 37 lat - NK 20% KIR AA 👦 38 lat -HLAC1C2
    12.2021 i 01.2022 - 2x IUI 😞
    trombofilia wrodzona
    10.2022- I procedura IVF- 3 zarodki
    01.2023 - I FET - 2 puste pęcherzyki ciazowe, poronienie 😭
    06.2023 - II FET beta 0 😞
    10.2023 - immunologiczna biopsja endometrium- brak stanu zapalnego
    01.2024 -3 FET beta 0 😞
    AMH - 6,98 - 08.2024 - II procedura IVF- 9 zarodków
    02.11.2024 FET
    Beta: 10dpt - 110, 12dpt - 302, 14dpt - 866, 18dpt - 2884
    28dpt ❤️
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki męża, nie spodziewałam się takiego pogorszenia :/ morfologia była 5% jest 2% 😐 Ruch całkowity z 38% do 30%, postępowy 22% tak jak było ale szybki z 6% do 3%, do tego mar test po 10 minutach 13% - "podejrzewana niepłodności immunologiczna" - czy z takimi wynikami możliwa jest inseminacja ? Nie wiem na co te wszystkie suplementy jest gorzej niż było pół roku temu 😐
    Do tego chyba nie pisałam w tym wątki ale ten cykl stracony bo po lametcie urosły 4 pęcherzyki ( raz miałam 3, raz 2 a takto po 1)

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog powiedział że przy tak dużej ilości plemników obniżone parametry nie są takie złe. Zasugerowała kontakt z immunologiem Sydorem że względu na ten Mar test ale nie wiem czy jest sens tam zaczac grzebać. Póki co leczę stan zapalny endometrium więc drugi cykl w .upe. Potem czekanie na wyniki biopsji kontrolnej to już byłby trzeci, więc chyba nie będziemy czekać na wyniki i spróbujemy naturalnie przed IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 22:05

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️
    Mar test 13% ❓
    Chromatyna 6,45% ☑️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ