Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPostanowiłam załozyc nowy watek dla osob takich jak ja ktore czekaja, odlczaja dni ...do stycznia i wznowienia/rozpoczecia procedur, wiem ze jest nas w "zawieszeniu" nawet spora grupka a na watku ogolnym IVF jest nas tak duzo ze czasem ciezko jest sie polapac kto czeka...
Jesli spodoba wam sie ten watek to zapraszam jesli nie to pewnie spadnie na sam koniec i go moderator usunie
Marzenia, pragnienia są różne i w różnych głowach
Są w myślach, czynach oraz słowach.
Nie wiem jak to jest mieć Cię pod sercem,
Ale chcę tego bardzo... najbardziej na świecie.....
Choć z tęsknoty i bólu usycham powoli.....
Chcę scałować Ci ciałko,
Lecz narazie nie jest mi to dane.....
Nie wiem jak bedzię wyglądał Twój uśmiech
Wiem jedno że bedzię to nagrodą....
Nagrodą za wyczekiwanie, ból, cierpienie...
Jeszcze nie wiem jaki będzie Twój zapach
Na pewno bedzię przyjemny i słodki,
Choć jest mi obce to wiem że bedę kochać....
kochać z całych sił i całego serducha...
Za Tobą czasami łzy moje ronię
Łzy bezsilności, łzy bólu, łzy cierpienia.....
Choć w sercu ból to na twarzy uśmiech
Mam ciągle nadzieję że bedziesz....
Nie wiem jak to jest trzymać Cię w dłoniach....
Czekam na tą chwilę.... z utesknieniem...
Choć iskierka nadziei jest to odpuszczam
Może tak będzie mi łatwiej
I szybciej bedę mieć Ciebie...
Choć czasami słowa niektórych zabolą
To się nie poddam
dalej będę iść tą drogą...
Drogą do Ciebie moje Kochane...
Bo zawsze jest szansa
I cuda się zdarzają...
Czekam na ciebie....
Choć czasami serce mi pęka, krwawi....
Ciekawa jestem jak to będzię
Wiem jedno że będziesz moim Cudem wyczekiwanym
Bo do pełni szczęścia tylko Ciebie brakuje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:38
godaweri, Nadira, Tosia 1981, opu, Anna255, adrenalina, józefka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
To ja się przyłączę. Zawsze to raźniej będzie czekać.
Ja teraz czekam na drugą procedurę w ramach MZ. Jeśli oczywiście będę w styczniu nowe środki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:35
Ania1986, Nadira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Ania. Czasem lepiej nie wiedzieć może Ja też nie wiedziałam. Czasem wracam do wpisów u siebie na blogu z tego okresu. Masa emocji. Najróżniejszych emocji. Wszystko nowe i nieznane było.
Trzeba po prostu wierzyć, że będzie dobrzeNadira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnieszka_A. wrote:Cześć Ania. Czasem lepiej nie wiedzieć może Ja też nie wiedziałam. Czasem wracam do wpisów u siebie na blogu z tego okresu. Masa emocji. Najróżniejszych emocji. Wszystko nowe i nieznane było.
Trzeba po prostu wierzyć, że będzie dobrzeAgnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
I ja dopisuje się, bardzo fajny wątek! W kupie raźniej będzie czekać!
Może i ja jestem naiwna, ale nadzieję mam że w tym popier... kraju pieniądze się znajdą dla nas dziewczyny i wielu innych par aż do 2019 roku a może i dłużej.
Ja jestem po pierwszym nieudanym ivf, emocje na każdym etapie sięgały zenitu. Teraz przeraża mnie myśl co to by było gdyby wcale się nie udało ale za chwilę powtarzam sobie, że uda się tylko wtedy, kiedy będziemy walczyć. Nie można się nam poddać nigdy. Bez względu ile bitew trzeba będzie stoczyć, wojnę wygramy na pewno, tylko muszą być z nas mocne zawodniki!Agnieszka_A., Ania1986, Tosia 1981, Lonia lubią tę wiadomość
-
To ja może też się dopiszę, choć pewnie nie uda nam się wrócić do programu rządowego... I mam nadzieję, że nie będziemy musieli czekać na styczeń, tylko może jakoś w drugiej połowie listopada zaczniemy z Ovulastanem... Jak dobrze pójdzie... Tylko ja już chyba nie chcę nic planować, bo jak planowałam, to nic z tego nie wychodziłoSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1247,0
22 dpt beta 5900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm -
Cześć dziewczyny,
Ja co prawda do wątku nie dołączam. Wiem jednak co to strach i zwątpienie a przede wszystkim co to czekanie.
Chciałam tylko napisać, że mocno Wam kibicuje i życzę aby te miesiące czekania szybko Wam minęły i aby po nowym roku zawrzało tu od informacji o nowych fasolkachAgnieszka_A., Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
Lena_83 wrote:Asiulka,
To moze program InVitro za darmo za dawstwo komórek? Pisałam o tym na "Staraczki 2016" wczoraj.
Czytałam i sprawdzałam jakie są warunki. Nie piszę się na to i nie dlatego, że nie chcę oddać komórek jajowych - mam zamrożone 4 i jak nie będą nam potrzebne to je oddam do adopcji. Ten program jest we Wrocławiu, ja mieszkam w Warszawie i nie jestem w stanie tak dojeżdżać i brać sobie dużo wolnego. Zostaję w mojej klinice - już za program komercyjny zapłaciliśmy i czekamy na rozwiązanie naszej sprawy - albo oddadzą nam część kasy albo przeksięgują to na kolejny programSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1247,0
To i ja się przyłącze do oczekiwnia na styczeń :-*
Nadira, Ania1986, Agnieszka_A., Nina86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nowe(stare) znajome:) napewno bedzie nam razniej tu oczekiwac bo na watku IVF to ciezko jest tak czekac bezczynnie jak tam takie akcje sie dzieja i sypią sie fasolki jak oszalałe:)
w tym oczekwaniu staracie sie naturalnie czy calkiem juz zdałyscie sie na ivf?Nadira lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Witam nowe(stare) znajome:) napewno bedzie nam razniej tu oczekiwac bo na watku IVF to ciezko jest tak czekac bezczynnie jak tam takie akcje sie dzieja i sypią sie fasolki jak oszalałe:)
w tym oczekwaniu staracie sie naturalnie czy calkiem juz zdałyscie sie na ivf?
U nas to może być ciężka sprawa, bo już w pewnym momencie nawet z Clo było ciężko o owulację, a i parametry nasienia mojego męża pozostawiają trochę do życzenia
Poza tym i tak jeśli teraz czeka mnie poronienie, to pierwszy cykl po nim będzie stracony, bo lepiej wtedy nie próbować to raz, a dwa raczej nie będą nam w głowie...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1247,0
No bez jaj, uważam że w całości powinni oddać pieniądze jeśli beta będzie rosła, a jeśli nie to bez żadnych dopłat powinni zagwarantować Wam kolejną procedurę. To przecież nie jest Wasza wina że zakwalifikowali Ciebie do nowej procedury w ciąży.
-
Ania1986 wrote:Witam nowe(stare) znajome:) napewno bedzie nam razniej tu oczekiwac bo na watku IVF to ciezko jest tak czekac bezczynnie jak tam takie akcje sie dzieja i sypią sie fasolki jak oszalałe:)
Hmm czy się staramy to trudno powiedzieć. U mnie z owulacją jest problem. Nasienie męża z wyników wynikało, że beznadziejne.
Ale...jakaś szansa zawsze może być. Więc powiem raczej - cieszymy się seksem. A jak coś z tego wyjdzie - to tylko się cieszyć -
Nadira wrote:No bez jaj, uważam że w całości powinni oddać pieniądze jeśli beta będzie rosła, a jeśli nie to bez żadnych dopłat powinni zagwarantować Wam kolejną procedurę. To przecież nie jest Wasza wina że zakwalifikowali Ciebie do nowej procedury w ciąży.
No niestety, ale wykorzystaliśmy część wizyt. Ewentualnie możemy napisać odwołanie do zarządu, ale oni rozpatrują takie pisma przez 2-3 tygodnie. A teraz pani prezes idzie na 2 tygodnie na urlop... Ale spokojnie, wykorzystaliśmy na tyle różne rzeczy, które nam do tej pory przysługiwały, że nie będziemy mocno stratni
Gorzej, że to oni obracają teraz naszymi pieniędzmi, ale trudno... najwidoczniej nie można mieć wszystkiegoSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1247,0
Ja tam w serduszkowanie zawsze będę wierzyć. Ostatnio wróciłam nawet do mierzenia temperatury i poczułam się świeżo, jakbym dopiero założyła konto, a wtedy nawet przez chwilę nie myślałam o ivf. Może nie lecę już co miesiąc po test ciążowy i nie robię go z rumieńcami na twarzy ale zawsze mogę poobserwować swój organizm
U nas atrakcje to dopiero się posypią! już nie mogę się doczekać stycznia!
-
w tym oczekwaniu staracie sie naturalnie czy calkiem juz zdałyscie sie na ivf?Nadira, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:No niestety, ale wykorzystaliśmy część wizyt. Ewentualnie możemy napisać odwołanie do zarządu, ale oni rozpatrują takie pisma przez 2-3 tygodnie. A teraz pani prezes idzie na 2 tygodnie na urlop... Ale spokojnie, wykorzystaliśmy na tyle różne rzeczy, które nam do tej pory przysługiwały, że nie będziemy mocno stratni
Gorzej, że to oni obracają teraz naszymi pieniędzmi, ale trudno... najwidoczniej nie można mieć wszystkiego
Sytuacja to delikatnie mówiąc jest wyjątkowa, nikt nie mógł się na to przygotować. Ale nie ma takiego deszczu co by po nim słońce nie wyszło!