Dong Quai - Dzięgiel chiński
-
WIADOMOŚĆ
-
ja w polnocnej irlandii mieszkam ale podlegamy pod uk, wiec w sumie to to samo ;)Mam tylko nadzieje ze Wy traficie na lepszego lekarza niz ja, bo tak naprawde to jest najwazniejsze. MOja siostra tez ma pco I tez jest szczupla ale zaszla w ciaze 2 razy na duphastonie, wiec nie ma reguly (niestety)Przed swietami mialam wizyte w klinice I trafilam do nowej pani dr. I o dziwo po raz pierwszy uslyszalam ze ona chce wywolac owu,oczywiscie dodala ze musze schudnac, ale przynajmniej powiedziala ze jak schudne cokolwiek to ona zacznie dzialac, a nie tak jak wczesniej ze odprawiali mnie z kwitkiem.
Co do donga to jeszcze poczekam kilka dni I jak @ sama nie przyjdzie to zrobie test tak na wszelki wypadek I jesli nic nie bedzie to wezme dupka I sprobuje raz jeszcze z dongiem.
Dzieki za wsparcie I trzymam kciuki zebyscie trafili na dobrego specjaliste w klinice -
nick nieaktualnya no to obie obie jestesmy w uk - tak podsumowujac tez uwazam, ze dobry lekarz to podstawa... rowniez kciukam za Ciebie - mam nadzieje, ze dong Ci pomoze oprocz donga sa jeszcze inne metody na owulke... soja, ziolka ojca sroki... mnie korci ten di-chro-inositol... jest do zakupu w uk, tyle ze ok 50 funtow jakos kosztuje... moze kiedys sie na niego skusze, tymczasem czekam na @ i na wizyte w klinice - mam stresa musze przyznac, bo nigdy nie bylam w takim miejscu, wiec to bedzie moj "pierwszy raz" hehe w zyciu bym nie pomyslala, ze bede musiala odwiedzac kiedys takie miejsca, no ale coz...Buziaki :****
-
Szczerze mowiac myslalam o tych ziolach ojca sroki, moze po nastepnej probie z dongiem zakupie te ziolka.A Ty skorzystalas z tych ziol? Co do di-chro-inositolu to nie slyszalam o nim ale poczytam.
Wizyta sie nie przejmuj, dasz rade to tak jakbys do zwyklego GP szla, zrobia wywiad i skieruja was na badania.
A kiedy macie ta wizyte?
Buziaki. -
nick nieaktualnywizyta w polowie stycznia. Powiem ci ze kupilam ziola ojca sroki nr 3 z allegro w pl kiedys, mam je gdzies w szafie na dnie, jeszcze nie probowalam. Jakbym nawet tego nie miala, to ciekawe jakby to do uk przewiezc, bo paczki teraz dosc ostro przeszukuja a w torbie podroznej tez nie bardzo hehe a takie ziolko wzbudza juz podejrzenia haha
-
Jestem w trakcie pierwszego cyklu z Dongiem i pierwszy raz mam tak wyraźną kreskę na teście owulacyjnym. Wcześniej miewałam tylko cień cienia. Mam nadzieję, że owulacja będzie i że cykl się przez to skróci, bo poprzedni miał 99 dni
-
No ciekawe Anna ja ostatnio przesylalam herbatke hinska na trawienie I mi paczke otworzyli na przejsciu. Ale nic niezatrzymali bo w orginalnych opakowaniach wszystko bylo.moze z ziolkami tez by sie udalo.zobacze moze je sobie zamowie bo w marcu leci na poltora miesiaca do Polski to bym je sobie przywiozla.No a wasza wizyta to juz tuz tuz.bedzie dobrze,musisz koniecznie napisac jak wam poszlo.
-
Zewi_kresken super ze cos Ci sie ruszylo z owu, widoczna krecha to dobry znak.99 dni to dlugo ale miewalam dluzsze, wiec dla ciebie jest duza szansa ze bedzie dobrze dawaj znac czy faktycznie masz owu.A tak w ogule to masz zamiar isc do gina na potwierdzenie owu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 23:45
-
A Anna czytalam na temat tego di-chiro-inositolu I niby jest za 13 czy 14£ na amazonie ale z dodatkiem magnezu.a dawka na jedna tabletke to 90mg a domowe zapotrzebowanie to 600-1200mg w zaleznosci od wagi.wiec bez sensu bo chcac wyrownac dawke jednego przekracza sie dawke magnezu.
A ty gdzie to widzialas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 08:56
-
violijka wrote:Zewi_kresken super ze cos Ci sie ruszylo z owu, widoczna krecha to dobry znak.99 dni to dlugo ale miewalam dluzsze, wiec dla ciebie jest duza szansa ze bedzie dobrze dawaj znac czy faktycznie masz owu.A tak w ogule to masz zamiar isc do gina na potwierdzenie owu?
Tak, mam w planie iść, ale tylko po ewentualnej owulacji, raz, bez pełnego monitoringu.
-
nick nieaktualnypleasure wrote:Dziewczyny mam pytanie. Od kiedy powinno się brać donga? U mnie już 8 dc ale dalej mam lekkie plamienie. Jutro pewnie się skończy ale w niedzielę nie mam gdzie go kupić. No chyba, że któraś z Was jest z Krakowa i wie gdzie mogę znaleźć sklep zielarski czynny w niedziele.
ja kupilam przez neta, bierz po skonczeniu plamien, bo jak wezmiesz w trakcie trwania @, to sobie go przedluzysz, ja tak mialam... -
nick nieaktualnyviolijka wrote:A Anna czytalam na temat tego di-chiro-inositolu I niby jest za 13 czy 14£ na amazonie ale z dodatkiem magnezu.a dawka na jedna tabletke to 90mg a domowe zapotrzebowanie to 600-1200mg w zaleznosci od wagi.wiec bez sensu bo chcac wyrownac dawke jednego przekracza sie dawke magnezu.
A ty gdzie to widzialas?
o zesz.... jedna z dziewczyn wyslala mi link na ten specyfik, jak znajde, to go tu przesle... cos na watku o PCO bylo, jak chcesz moze pomozesz mi go znalezc
to jak ja waze teraz 63-64 kg - to ile tego di-chro-inosytolu musialabym brac na dzien... nawet sie jeszcze nie orientowalam w tym temacie i nie wiem przez jaki okres czasu sie go powinno brac... wiesz cos na ten temat?
cd. znalazlam na necie takie stronki :
http://www.healthjunction.co.uk/discover-nutrition-chiro-d-chiro-inositol-300-mg-60-capsules¤cy=GBP&language=en
http://www.ecotherapies.co.uk/products1.php
tutaj wklejam link do forum, na ktorym byla rozmowa na ten temat
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/pco-zespol-policystycznych-jajnikow,10,244.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:37
-
nick nieaktualnyno dobra to mamy link, tez potem znalazlam i to byl ten sam co podala ilenka - ma dziewczyna wiedze trzeba sie jej zapytac jak to jest z dawkowaniem... bo ja nie mam zielonego pojecia no ale wiesz jakby trzeba bylo to bym i kupila za ta cene i sprobowala, ale narazie dam szanse klinice i sie wstrzymam... ale tak na marginesie, dong tez nie jest zly - po nim chociaz czulam jajniki i mialam sluz rozciagliwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:42
-
Ja tez bym z tym specyfikiem sprobowala, ale wiecie dziewczyny jak szukalam tego linku to wpadlam na wypowiedz jednej z dziewczyn ktora pisalam ze na nia 2 saszetki inofoliku/inofemu nie dzialaly I ze zaczela brac 3 na dobe I wtedy wszystko ruszylo z kopyta.
Moze to jest tak jak z dongiem ze trzeba brac wymierna dawke do masy ciala.
Co myslicie?Widze ze morwa I pleauser tez biora inofem/inofolic I tez maja dlugie cycle jak ja.Moze cos poradzicie?