Dong Quai - Dzięgiel chiński
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mogę oddać swoje ziółka ojca sroki nr 3. na mnie źle podziałały, ale może innej przyniosą upragnione kreski. ja muszę szukać czegoś nowego- ten dong jest ciekawy jak mi się wyprostuje cykl to może może
-
nick nieaktualnydobrze wiedziec... dzieki mam jeszcze jedno pytanie - czy dong quai mozna uzywac w kazdym cyklu przez caly czas, by ta owulka mogla sie pojawic , czy tez z czasem tak jak i np soja, nie bedzie dzialac wcale lub slabiej? Czy raczej sa jakies ograniczenia jak przy clo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 20:09
-
Moja ginka powiedziala, ze nie ma problemu i donga mozna laczyc nawet z clo. W poprzednim cyklu brałam przez 4 dni, w nastepnym chyba odsapne sobie od clo i wezme samego donga. Zobaczymy co sie wydarzy. Ida święta, chce trochę sie zrelaksować i nie myslec o owulacjach...
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny,
Czytam ten watek I zdecydowalam sie ze zakupie sobie Dong Quai I zaczne go brac, tylko zastanawiam sie w jakiej dawce go zazywac. Nie mam @ od stycznia lekarze do ktorych chodze (w NI) twierdza ze niemoga nic zrobic dopoki nie schudne, nawet utrata 20kg niebyla dla nich wystarczajaca wiec sie poddalam.
Narazie o dziecku nie mysle chce poprostu wywolac sobie @ bo czuje ze zaniedlugo wybuchne. Dlatego postanowilam ze pomoge sobie naturalnymi srodkami, I nie wiem wlasnie w jakiej dawce powinnam go zazywac zeby mi pomogl.
Doradzicie cos? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Anna255 a o jakies dawce na tabletke mowisz? Bo te co ja mam to 520 mg.
Natka myslalam zeby zazyc duphaston Bo na luteine nigdy niezareagowalam. Ale niepamietam w jakich dawce bralam 2 lata temu duphaston.
Chyba najpierw sprubujesz naturalnych substancji a jesli to niepomoze to w marcu jade do Polski I pojde do gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 00:50
-
nick nieaktualnyviolijka duphaston 2x1 przez 10 dni, ja próbowałam tak z dongiem i nic z tego nie wyszło mi. Lepiej jakbyś dupkiem wywołała a potem zaczęła donga to może następna się pojawi. Bo Dong ogólnie nie wywoła bezpośrednio @, ale może doprowadzić do owulacji, a później będzie @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:dziewczyny ja biore tego donga
http://www.justvitamins.co.uk/Herbal-Vitamin-Supplements/Dong-Quai-Anjelica-500mg.aspx?sclid=D8rb3KX8if&gclid=CIPDvf2FscICFWjItAodXzoA_g#.VILExDGsVws
ja skończyłam w czwartek, od 3ciej tabletki czułam, że jajniki zaczynają pracować, a od czwartku obserwuję śluz wodnisto-ciągnący i szyjka idzie w górę, więc może faktycznie będą efekty
a Jak Ty dawkujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:27
-
nick nieaktualnyja w pierwszym cyklu wzielam za wczesnie donga i mi sie @ przedluzyla (lekkie plamienia mialam) - wtedy bralam po 2/dobe... a w tym obecnym to bralam rowniez 2/dobe z 6 dni jakos, z czego jeden czy dwa dni bralam w wiekszej dawce po 3 tabletki i w ktoryms dniu po tej zwiekszonej dawce zauwazylam nitki krwi w sluzie (to tez bylo jakos zaraz po ) wiec zmniejszylam znow dawke do 2. Dong wplywa na ukrwienie ogolnie, wiec mysle, ze dla mnie optymalna dawka to 2/dobe - chociaz, zobacze w kolejnym cyku, czy tez 1 czy 2 dni nie wezme wiekszej dawki moze nie bedzie zadnych skutkow ubocznych w koncu cykl cyklowi nie rowny. Ogolnie w ostatnim czasie sporo juz bylo wykresow ciazowych z dongiem, moze my bedziemy kolejne? kciukam za was wszystkie i ciesze sie, ze ten watek sie ruszyl, bo w koncu to dobra alternatywa na owulke zamiast clo - ktore zjada endo... wesolych mikolajek tak przy okazji
shooa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny