Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dong Quai - Dzięgiel chiński
Odpowiedz

Dong Quai - Dzięgiel chiński

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy inofolic mozna laczyc z dong quai?

aga.just lubi tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę oddać swoje ziółka ojca sroki nr 3. na mnie źle podziałały, ale może innej przyniosą upragnione kreski. ja muszę szukać czegoś nowego- ten dong jest ciekawy :) jak mi się wyprostuje cykl to może może :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny, czy inofolic mozna laczyc z dong quai?

można

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedziec... :) dzieki mam jeszcze jedno pytanie - czy dong quai mozna uzywac w kazdym cyklu przez caly czas, by ta owulka mogla sie pojawic , czy tez z czasem tak jak i np soja, nie bedzie dzialac wcale lub slabiej? Czy raczej sa jakies ograniczenia jak przy clo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 20:09

• mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoś tu jeszcze zagląda?

mrulinka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka powiedziala, ze nie ma problemu i donga mozna laczyc nawet z clo. W poprzednim cyklu brałam przez 4 dni, w nastepnym chyba odsapne sobie od clo i wezme samego donga. Zobaczymy co sie wydarzy. Ida święta, chce trochę sie zrelaksować i nie myslec o owulacjach...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 09:37

• violijka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Czytam ten watek I zdecydowalam sie ze zakupie sobie Dong Quai I zaczne go brac, tylko zastanawiam sie w jakiej dawce go zazywac. Nie mam @ od stycznia lekarze do ktorych chodze (w NI) twierdza ze niemoga nic zrobic dopoki nie schudne, nawet utrata 20kg niebyla dla nich wystarczajaca wiec sie poddalam.
    Narazie o dziecku nie mysle chce poprostu wywolac sobie @ bo czuje ze zaniedlugo wybuchne. Dlatego postanowilam ze pomoge sobie naturalnymi srodkami, I nie wiem wlasnie w jakiej dawce powinnam go zazywac zeby mi pomogl.

Doradzicie cos?

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zaczela donga od 2 tabletek dziennie - jak nie bedziesz czula reakcji jajnikow na lek, zwieksz dawke do 3-4 na dobe, a jak po takiej dawce bedziesz plamic, to znaczy, ze trzeeba do mniejszej wrocic... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violijka, a progesteronem nie możesz wywołać? lutką na przykład?

• violijka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anna255 a o jakies dawce na tabletke mowisz? Bo te co ja mam to 520 mg.

Natka myslalam zeby zazyc duphaston Bo na luteine nigdy niezareagowalam. Ale niepamietam w jakich dawce bralam 2 lata temu duphaston.
    Chyba najpierw sprubujesz naturalnych substancji a jesli to niepomoze to w marcu jade do Polski I pojde do gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 00:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violijka duphaston 2x1 przez 10 dni, ja próbowałam tak z dongiem i nic z tego nie wyszło mi. Lepiej jakbyś dupkiem wywołała a potem zaczęła donga to może następna się pojawi. Bo Dong ogólnie nie wywoła bezpośrednio @, ale może doprowadzić do owulacji, a później będzie @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja biore tego donga :)

http://www.justvitamins.co.uk/Herbal-Vitamin-Supplements/Dong-Quai-Anjelica-500mg.aspx?sclid=D8rb3KX8if&gclid=CIPDvf2FscICFWjItAodXzoA_g#.VILExDGsVws

• violijka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natka ;) Pewnie masz racje, musze tylko sprawdzilam czy duphaston jest jeszcze wazny I zaczne jeszcze dzisiaj.
    Dzieki bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny ja biore tego donga :)

http://www.justvitamins.co.uk/Herbal-Vitamin-Supplements/Dong-Quai-Anjelica-500mg.aspx?sclid=D8rb3KX8if&gclid=CIPDvf2FscICFWjItAodXzoA_g#.VILExDGsVws

ja skończyłam w czwartek, od 3ciej tabletki czułam, że jajniki zaczynają pracować, a od czwartku obserwuję śluz wodnisto-ciągnący i szyjka idzie w górę, więc może faktycznie będą efekty :)

a Jak Ty dawkujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszym cyklu wzielam za wczesnie donga i mi sie @ przedluzyla (lekkie plamienia mialam) - wtedy bralam po 2/dobe... a w tym obecnym to bralam rowniez 2/dobe z 6 dni jakos, z czego jeden czy dwa dni bralam w wiekszej dawce po 3 tabletki i w ktoryms dniu po tej zwiekszonej dawce zauwazylam nitki krwi w sluzie (to tez bylo jakos zaraz po <3) wiec zmniejszylam znow dawke do 2. Dong wplywa na ukrwienie ogolnie, wiec mysle, ze dla mnie optymalna dawka to 2/dobe - chociaz, zobacze w kolejnym cyku, czy tez 1 czy 2 dni nie wezme wiekszej dawki :) moze nie bedzie zadnych skutkow ubocznych :) w koncu cykl cyklowi nie rowny. Ogolnie w ostatnim czasie sporo juz bylo wykresow ciazowych z dongiem, moze my bedziemy kolejne? :) kciukam za was wszystkie i ciesze sie, ze ten watek sie ruszyl, bo w koncu to dobra alternatywa na owulke zamiast clo - ktore zjada endo... <3 wesolych mikolajek tak przy okazji :)

shooa lubi tę wiadomość

• violijka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam tego dupka I jest jeszcze wazny do 2017 roku,wiec zaczelam tak jak natka pisala 2x1 przez 10 dni.
    A co potem jak dostane juz @ to kiedy tego donga zaczac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dostaniesz @ i krwawienie ustąpi możesz zacząć donga żeby owulkę wywołać:D

• violijka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy biorac donga chodzicie na monitoringi, by sprawdzic, czy faktycznie jest owulacja?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ