Dr.Sydor immunolog aktualności
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunkierka wrote:Najlepiej liczyć od dnia owulacji kilka dni. Chodzi o to, że biopsja musi wypaść w dniach w których doszłoby do ewentualnego zagnieżdżenia po zapłodnieniu.
Jeżeli chodzi o Ana3 to nie dokońca tak jest. Jest dokładne, ale żeby mieć obraz całej sytuacji to w przypadku dodatniego wyniku (ana3) trzeba zrobić dodatkowo ana 1 i ana 2. Natomiast jak zaczniesz od ana 1 i wynik będzie ujemny to nie trzeba dalej robić. Również czytając na forum i za radami zrobiłam ana 3. Okazało się później u Dr, że jednak powinnam zrobić najpierw ana1, ana2 i musiałam te badania i tak docelowo robić, aby Dr na ich bazie mógł postawić diagnozę 😉03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Czy wyniki pgt-a zarodków to coś dla doktora, czy to totalnie nie jego działka? U nas niestety po badaniu odpadły nam zarodki, miałam już wizyte u genetyka w tej sprawie, zastanawiam się czy prosić klinikę o raport z badania co tam dokładnie się podziało żeby przy okazji następnej wizyty pokazać doktorowi, ale nie wiem czy jest w ogóle sens?
-
Olska wrote:Czy wyniki pgt-a zarodków to coś dla doktora, czy to totalnie nie jego działka? U nas niestety po badaniu odpadły nam zarodki, miałam już wizyte u genetyka w tej sprawie, zastanawiam się czy prosić klinikę o raport z badania co tam dokładnie się podziało żeby przy okazji następnej wizyty pokazać doktorowi, ale nie wiem czy jest w ogóle sens?
U nas oglądał, może nie jest to dla niego kluczowe przy wprowadzeniu leczenia ale pozwala zrozumieć historie pary.Olska lubi tę wiadomość
👩🏻
36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
🩵 it's a boy 🩵
-
Kupię Smoflipid 20% dwie butelki po 100ml. Najlepiej północną część Polski, ale rozważę też inne miejscowości. Proszę o kontakt mail [email protected]On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞 -
Dziewczyny, muszę wykonać test IPLE. Jeśli zdecyduję się pojechać do Krosna, w jakiej klinice polecacie wykonać biopsję endo?
Mam też drugie pytanie o allo mrl. Muszę powtórzyć badanie. Wykonywałam to kiedyś w Gyncentrum i wtedy klinika wysyłała do Krakowa. Natomiast teraz już nie ma takiej możliwości. Znacie inną klinikę/laboratorium na śląsku, które wysyła do Krakowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 18:57
-
Eve83 wrote:Przy niższym allo mlr nie miałam zleconych szczepień. Natomiast myślę, że to zależy od indywidualnego przypadku.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Kingus 1 wrote:A co miałaś od dr Sydora na niskie allo mlr? Mi wyszło 0 allo mlr. Ale póki co nic nie mam od doktora.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Kingus 1 wrote:A co miałaś od dr Sydora na niskie allo mlr? Mi wyszło 0 allo mlr. Ale póki co nic nie mam od doktora.
Miałam leki do transferu dopasowane do problemów, które wyszły mi np. z badania cytokin czy kirów. Jeśli chodzi o allo mlr tu możesz poczytać o tym więcej:
https://ovufriend.pl/forum/poronienie/co-oznacza-wynik-allo-mlr-i-testu-cytotoksycznego,8095.html
Ja zaszłam 2 razy naturalnie w ciąże, niestety bez pozytywnego finału...więc doktor uznał, że nie było u mnie problemu, a poziom allo mlr w ciąży wzrasta. Teraz po nieudanym transferze szukamy przyczyny -
Eve83 wrote:Dziewczyny, muszę wykonać test IPLE. Jeśli zdecyduję się pojechać do Krosna, w jakiej klinice polecacie wykonać biopsję endo?
Mam też drugie pytanie o allo mrl. Muszę powtórzyć badanie. Wykonywałam to kiedyś w Gyncentrum i wtedy klinika wysyłała do Krakowa. Natomiast teraz już nie ma takiej możliwości. Znacie inną klinikę/laboratorium na śląsku, które wysyła do Krakowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 12:54
Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle
wiek - 34
AMH - od 0,8 do 1,8 (zależy od lab.)FSH-6,85
11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
12.2023 - leczenie antybiotykowe metronizadol i tarivid
02.2024 - kontrolna biopsja endometrium CD138 - 9/10, doksycyklina 2x14
03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
05.2024 - biopsja kontrolna CD138 - 16/10, _PICSI: 🥚🥚🥚, ❄️❄️, po PGT-a ❄️
06/07.2024- Amotek, CD138 1/2 - OK
3.08.2024 - transfer, accofil + encorton - nieudany
09.2024 - stymulacja, 11🥚, 1❄️
Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9% -
BladaMaria wrote:Faktycznie w GynC nie zrobisz IPLE ale mogą Ci pobrać materiał i sama go wieziesz do Krosna/Krakowa. Nie ma z tym kłopotu. W Brudzowicach wydają bloczki parafinowe, które możesz wysłać/zawieźć do Krosna/Krakowa.
Kochana, dziękuję za odpowiedź, ale chodziło mi o allo mrl. Kiedyś wykonując allo mrl w GynC wysyłali do Krakowa, a teraz już tego nie robią. Szukam innej kliniki/laboratorium, które wysyła do Krakowa.
Jeśli chodzi o IPLE jeszcze muszę zastanowić się jak to ogarnąć. Wykonując ten test IPLE trzeba być określony czas bez leków? Mam na myśli leki immunologiczne typu accofil, prograf itp. Nie dopytałam o to lekarza. Jutro zadzwonię do Krosna i dopytam o kwestię leków oraz czy mogą polecić mi klinikę na miejscu w Krośnie gdzie pobiorą materiał do badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 18:55
BladaMaria lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Czy któreś z Was dr zlecił accofil przed owulacją? Jeśli tak, to ile dni przed?
Hej, ja właśnie dostałam, jeden dzień przed owulacją, cała ampułka.
Ale w wątku o accofilu dziewczyny piszą, że mają głównie tuż po owulacji, bo lek może zaburzać? Plus większość ma zlecane 1/3 ampułki, podobno cała to bardzo duża dawka, więc już sama nie wiem… -
Miałam accofil przy transferze na cyklu sztucznym. Porównałam sobie wtedy zalecenia od kilku lekarzy w oparciu o to co piszą dziewczyny na forum i co lekarz to inne rozplanowanie dawek oraz częstotliwości więc obawiam się, że tak samo może być przy staraniach naturalnych/transferze na cyklu naturalnym. Każdy lekarz ma własne wytyczne...
Olska lubi tę wiadomość
-
Olska wrote:Hej, ja właśnie dostałam, jeden dzień przed owulacją, cała ampułka.
Ale w wątku o accofilu dziewczyny piszą, że mają głównie tuż po owulacji, bo lek może zaburzać? Plus większość ma zlecane 1/3 ampułki, podobno cała to bardzo duża dawka, więc już sama nie wiem…Olska lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Ja finalnie po konsultacji z lekarzem wzięłam po owulacji jeden dzień, bo miałam owulację kilka dni wcześniej niż zawsze. Objawy po równych 12h: ból nóg, dreszcze i ból głowy. Weź sobie coś przeciwzapalnego. Ja brałam pyralginę w nocy jak mnie wzięło i popołudniu, bo cały dzień czułam się taka osłabiona. Ale tabletki pomogły.
Dziękuję ☺️ a słyszałaś może, że accofil może hamować owulację? Bo tak czytałam na forum i dlatego teraz trochę się stresuję czemu dzień przed, a nie właśnie po😬
Już pomijając że ogólnie jest to mocna rzecz i też się naczytałam że max 2 cykle, ryzyko nowotworu itp 😭 -
Olska wrote:Dziękuję ☺️ a słyszałaś może, że accofil może hamować owulację? Bo tak czytałam na forum i dlatego teraz trochę się stresuję czemu dzień przed, a nie właśnie po😬
Już pomijając że ogólnie jest to mocna rzecz i też się naczytałam że max 2 cykle, ryzyko nowotworu itp 😭03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf