X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr.Sydor immunolog aktualności
Odpowiedz

Dr.Sydor immunolog aktualności

Oceń ten wątek:
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olska wrote:
    Ja też dzisiaj dostałam i dzisiaj dostałam, wyniki dostarczone 12/08 🙂

Mam przy okazji do Ciebie pytanie.

We wnioskach mam coś takiego:

Przyszły mi wyniki testu IPLE i na początku we wnioskach jest:

W barwieniu H+E obraz mikroskopowy endometrium prawidłowy dla dobrze rozwiniętej fazy sekrecyjnej i zgodny z fazą cyklu, lecz nie w pełni odpowiada „ okienku implantacyjnemu" z uwagi na małą liczbę drobnych tętniczek w podścielisku endometrium tuż pod gruczołowym nabłonkiem pokrywającym (tętniczki te po implantacji blastocysty przekształcają się w tętniczki spiralne, które są niezbędne do utrzymania ciąży i do prawidłowego jej rozwoju).

Biopsja robiona 5 dni po owu, tak jak transfery. Czy też może masz u siebie taki komentarz? Zastanawiam się czy to znaczy że mogę mieć przesunięte okienko implantacyjne..

Ja mam:
    (1) W barwieniu H+E obraz mikroskopowy endometrium prawidłowy dla dobrze rozwiniętej fazy sekrecyjnej i zgodny
    z fazą cyklu, lecz nie w pełni odpowiada „okienku implantacyjnemu" z uwagi na małą ilość drobnych tętniczek w
    podścielisku endometrium tuż pod gruczołowym nabłonkiem pokrywającym. W przypadku implantacji blastocysty
    tętniczki te przekształcają się w tętniczki spiralne, które niezbędne są do utrzymania ciąży i jej prawidłowego
    rozwoju.
    Prawie to samo? nie?
    Wizyte do Pana Doktora mam 04.11

Olska lubi tę wiadomość

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olska wrote:

Biopsja robiona 5 dni po owu, tak jak transfery. Czy też może masz u siebie taki komentarz? Zastanawiam się czy to znaczy że mogę mieć przesunięte okienko implantacyjne..

Ja nie mam potwierdzonej owulacji. Robiłam przygotowanie do transferu. Zamiast transferu robiliśmy biopsję.

• Olska Ekspertka

Wysłany: 16 września 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Ja nie mam potwierdzonej owulacji. Robiłam przygotowanie do transferu. Zamiast transferu robiliśmy biopsję.
    To ja podobnie. Tylko już mam jeden nieudany za sobą i właśnie po tym dostałam od dr zalecenie testu. Standardowo robią transfery 5 dni po owulacji, bo większość kobiet ma wtedy okienko, no ale nie wszystkie, więc jak teraz zobaczyłam ten komentarza, to sobie pomyślałam że może mam przesunięte właśnie i powinnam mieć transfer innego dnia…

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olska wrote:
    To ja podobnie. Tylko już mam jeden nieudany za sobą i właśnie po tym dostałam od dr zalecenie testu. Standardowo robią transfery 5 dni po owulacji, bo większość kobiet ma wtedy okienko, no ale nie wszystkie, więc jak teraz zobaczyłam ten komentarza, to sobie pomyślałam że może mam przesunięte właśnie i powinnam mieć transfer innego dnia…

Ja robiłam Test Beready i był to 19 dzień cyklu. Wyszło że mam przesunięcie okna implantacyjnego, według dr Sydora o 12 godzin do przodu. Teraz transfer będę miała w 20 dniu cyklu żeby było zgodnie z Beready.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
  • Olska Ekspertka

Wysłany: 16 września 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Ja robiłam Test Beready i był to 19 dzień cyklu. Wyszło że mam przesunięcie okna implantacyjnego, według dr Sydora o 12 godzin do przodu. Teraz transfer będę miała w 20 dniu cyklu żeby było zgodnie z Beready.

Ok, ciekawe, robiłaś to w swojej klinice? I transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym? U mnie cykl naturalny i lekarz w klinice powiedział, że w takim cyklu ten test nie ma sensu, bo to się zmienia, tylko na sztucznym ma to sens, ale teraz to już sama nie wiem… u mnie w klinice jest test ERA, domyślam się że to to samo co Beready

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olska wrote:
    Ok, ciekawe, robiłaś to w swojej klinice? I transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym? U mnie cykl naturalny i lekarz w klinice powiedział, że w takim cyklu ten test nie ma sensu, bo to się zmienia, tylko na sztucznym ma to sens, ale teraz to już sama nie wiem… u mnie w klinice jest test ERA, domyślam się że to to samo co Beready

Zgadza się Beready i Era to jest to samo. Ja podchodzę na cyklu sztucznym, robiłam to w swojej klinice. Ja do kliniki mam daleko dlatego cykl sztuczny (4 godziny w jedną stronę)
    W sumie lekarz ma rację jeśli cykl naturalny to nie ma potrzeby robić tego testu.
    U mnie w klinice robiłam tylko CD138 i CD56 i z tym byłam potem u dr Sydora.

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    07.2024 - Test BeReady -
    Diphereline

cd. nastąpi 🍀
  • Olska Ekspertka

Wysłany: 16 września 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Zgadza się Beready i Era to jest to samo. Ja podchodzę na cyklu sztucznym, robiłam to w swojej klinice. Ja do kliniki mam daleko dlatego cykl sztuczny (4 godziny w jedną stronę)
    W sumie lekarz ma rację jeśli cykl naturalny to nie ma potrzeby robić tego testu.
    U mnie w klinice robiłam tylko CD138 i CD56 i z tym byłam potem u dr Sydora.

Ok, dzięki za odpowiedz, mam wizytę niedługo u dr to się może coś dowiem w temacie 🙂

Kingus 1, Qwerty1983 lubią tę wiadomość

• Granella Koleżanka

Wysłany: 16 września 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Potrzebuję aktualna receptę na immunoglobuliny, recepta z czerwca już jest nieaktualna. Jak ogarnąć temat bez konieczności odbywania konsultacji u doktora? Recepta transgraniczna musi być wystawiona w wersji papierowej czy Sport Medicum Kraków realizuje takie prośby?? Jestem z Wroclawia i mogę ewentualnie poprosić koleżankę, która odbierze receptę chyba, że przychodnia w której doktor przyjmuje może nadać przesyłkę z recepta?? Czy któraś z Was może coś podopowiedzieć w temacie?

Niepłodność wtórna.
    👩 36l. Endometrioza, Adenomioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
    👦 37l. obniżone parametr
    👦💗 4l. ciąża naturalna
    IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
    1 transfer 03.02.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
    Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
    2 transfer 25.05.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)

ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
    Przygotowania do 3 transferu 09.2024
    Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
    + start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni

transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
    Zostałam z niczym, brak ❄️
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Może któraś tu pomoże albo wie na temat badań.
    Tu podsyłam linki
    https://zapodaj.net/plik-FosJPE07gb
    Cross match 2% negatywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 09:14

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:
    Dziewczyny. Potrzebuję aktualna receptę na immunoglobuliny, recepta z czerwca już jest nieaktualna. Jak ogarnąć temat bez konieczności odbywania konsultacji u doktora? Recepta transgraniczna musi być wystawiona w wersji papierowej czy Sport Medicum Kraków realizuje takie prośby?? Jestem z Wroclawia i mogę ewentualnie poprosić koleżankę, która odbierze receptę chyba, że przychodnia w której doktor przyjmuje może nadać przesyłkę z recepta?? Czy któraś z Was może coś podopowiedzieć w temacie?

Bioven 10 % można kupić na Ukrainie bez recepty.

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Może któraś tu pomoże albo wie na temat badań.
    Tu podsyłam linki
    https://zapodaj.net/plik-FosJPE07gb
    Cross match 2% negatywny

Trudno powiedzieć. Dr. Sydor wyznaje test IPLE robiony w Krośnie. Tam oni bardzo dobrze wszystko opisują.

• Elmirka1986 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Dzięki!
    Właśnie umówiono mnie na teleporadę na piątek, dam znać czy zadziałało! 😅

Witam jak się Pani udało umówić na teleporadę? Ja napisałam do doktora smsa, próbowałam dzwonić. Miałam się kontaktować telefonicznie jak uda mi się zajść w ciążę.

• Aneta_S Autorytet

Wysłany: 27 września 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Kingus, ile kosztuje taki Test?

10.2020 rozpoczęcie leczenia w AP
    I transfer: beta 0
    II transfer: beta 0
    III transfer 7dpt-33; 10dpt-152; 13dpt-788; 19dpt-1800
    21dpt- pęcherzyk ciążowy
    30 dpt - brak zarodka w pęcherzyku:( poronienie 8tc
    09.2024 - adopcja zarodka 2BB - beta 0
    11.2024 - adopcja zarodka 4 BB (pierwszy raz dochodzi accofil):
    22dpt - zarodek z akcją serca ❤️❤️❤️
    12+2 - prenatalne, niskie ryzyka, synuś💙
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta_S wrote:
    Kingus, ile kosztuje taki Test?

2650 zł - na wynik czeka się 2 tygodnie bo próbkę wysyłają do Hiszpanii.

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    07.2024 - Test BeReady -
    Diphereline

cd. nastąpi 🍀
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka1986 wrote:
    Witam jak się Pani udało umówić na teleporadę? Ja napisałam do doktora smsa, próbowałam dzwonić. Miałam się kontaktować telefonicznie jak uda mi się zajść w ciążę.

Najpierw zadzwoniłam na recepcję do Sport Medicum i umówiono mnie na teleporadę na dany dzień (bez gwarancji, że dr zadzwoni). Później tego dnia napisałam maila do dr z tytułem „Pilne- teleporada dzisiaj- pacjentka w ciąży” z morfologią i betą i ku mojemu zaskoczeniu zadzwonił pod wieczór.

Jeśli chodzisz do dr do Sport Medicum to uważam, że pani rejestratorka będzie w stanie Cię pokierować. Ale nikt nie obieca, że teleporada się zmaterializuje 😏

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    40 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    🩵 it's a boy 🩵
    2. prenatalne - 390g
    3. prenatalne - 1560g

preg.png

Wysłany: 27 września 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:
    Najpierw zadzwoniłam na recepcję do Sport Medicum i umówiono mnie na teleporadę na dany dzień (bez gwarancji, że dr zadzwoni). Później tego dnia napisałam maila do dr z tytułem „Pilne- teleporada dzisiaj- pacjentka w ciąży” z morfologią i betą i ku mojemu zaskoczeniu zadzwonił pod wieczór.

Jeśli chodzisz do dr do Sport Medicum to uważam, że pani rejestratorka będzie w stanie Cię pokierować. Ale nikt nie obieca, że teleporada się zmaterializuje 😏
    Dziękuję będę próbować

Wysłany: 27 września 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate@@ wrote:

Dziękuję będę próbować

• spelniajac_marzenia Koleżanka

Wysłany: 29 września 2024, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na teleporade są takie same odległe terminy jak na zwykłą wizytę w Krakowie?

• Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spelniajac_marzenia wrote:
    Czy na teleporade są takie same odległe terminy jak na zwykłą wizytę w Krakowie?

Nie wiem jak na eporade ale w Tarnowie dość szybko znajdują terminy na wizytę stacjonarną (z tego co słyszałam jest pewniejsza niż eporada bo doktor czasem nie dzwoni) 🙂

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Nie wiem jak na eporade ale w Tarnowie dość szybko znajdują terminy na wizytę stacjonarną (z tego co słyszałam jest pewniejsza niż eporada bo doktor czasem nie dzwoni) 🙂

Zgadza się ja czasami miałam też ze 2-3 terminy umówione bo nie wiedziałam który będzie mi pasował bardziej. I w między czasie odmawiałam który termin mi nie pasował.

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    07.2024 - Test BeReady -
    Diphereline

cd. nastąpi 🍀
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ