Dr.Sydor immunolog aktualności
-
WIADOMOŚĆ
-
Olska wrote:Ja też dzisiaj dostałam i dzisiaj dostałam, wyniki dostarczone 12/08 🙂
Mam przy okazji do Ciebie pytanie.
We wnioskach mam coś takiego:
Przyszły mi wyniki testu IPLE i na początku we wnioskach jest:
W barwieniu H+E obraz mikroskopowy endometrium prawidłowy dla dobrze rozwiniętej fazy sekrecyjnej i zgodny z fazą cyklu, lecz nie w pełni odpowiada „ okienku implantacyjnemu" z uwagi na małą liczbę drobnych tętniczek w podścielisku endometrium tuż pod gruczołowym nabłonkiem pokrywającym (tętniczki te po implantacji blastocysty przekształcają się w tętniczki spiralne, które są niezbędne do utrzymania ciąży i do prawidłowego jej rozwoju).
Biopsja robiona 5 dni po owu, tak jak transfery. Czy też może masz u siebie taki komentarz? Zastanawiam się czy to znaczy że mogę mieć przesunięte okienko implantacyjne..
Ja mam:
(1) W barwieniu H+E obraz mikroskopowy endometrium prawidłowy dla dobrze rozwiniętej fazy sekrecyjnej i zgodny
z fazą cyklu, lecz nie w pełni odpowiada „okienku implantacyjnemu" z uwagi na małą ilość drobnych tętniczek w
podścielisku endometrium tuż pod gruczołowym nabłonkiem pokrywającym. W przypadku implantacji blastocysty
tętniczki te przekształcają się w tętniczki spiralne, które niezbędne są do utrzymania ciąży i jej prawidłowego
rozwoju.
Prawie to samo? nie?
Wizyte do Pana Doktora mam 04.11Olska lubi tę wiadomość
-
Olska wrote:
Biopsja robiona 5 dni po owu, tak jak transfery. Czy też może masz u siebie taki komentarz? Zastanawiam się czy to znaczy że mogę mieć przesunięte okienko implantacyjne..
Ja nie mam potwierdzonej owulacji. Robiłam przygotowanie do transferu. Zamiast transferu robiliśmy biopsję. -
Qwerty1983 wrote:Ja nie mam potwierdzonej owulacji. Robiłam przygotowanie do transferu. Zamiast transferu robiliśmy biopsję.
-
Olska wrote:To ja podobnie. Tylko już mam jeden nieudany za sobą i właśnie po tym dostałam od dr zalecenie testu. Standardowo robią transfery 5 dni po owulacji, bo większość kobiet ma wtedy okienko, no ale nie wszystkie, więc jak teraz zobaczyłam ten komentarza, to sobie pomyślałam że może mam przesunięte właśnie i powinnam mieć transfer innego dnia…
Ja robiłam Test Beready i był to 19 dzień cyklu. Wyszło że mam przesunięcie okna implantacyjnego, według dr Sydora o 12 godzin do przodu. Teraz transfer będę miała w 20 dniu cyklu żeby było zgodnie z Beready.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Kingus 1 wrote:Ja robiłam Test Beready i był to 19 dzień cyklu. Wyszło że mam przesunięcie okna implantacyjnego, według dr Sydora o 12 godzin do przodu. Teraz transfer będę miała w 20 dniu cyklu żeby było zgodnie z Beready.
Ok, ciekawe, robiłaś to w swojej klinice? I transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym? U mnie cykl naturalny i lekarz w klinice powiedział, że w takim cyklu ten test nie ma sensu, bo to się zmienia, tylko na sztucznym ma to sens, ale teraz to już sama nie wiem… u mnie w klinice jest test ERA, domyślam się że to to samo co Beready -
Olska wrote:Ok, ciekawe, robiłaś to w swojej klinice? I transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym? U mnie cykl naturalny i lekarz w klinice powiedział, że w takim cyklu ten test nie ma sensu, bo to się zmienia, tylko na sztucznym ma to sens, ale teraz to już sama nie wiem… u mnie w klinice jest test ERA, domyślam się że to to samo co Beready
Zgadza się Beready i Era to jest to samo. Ja podchodzę na cyklu sztucznym, robiłam to w swojej klinice. Ja do kliniki mam daleko dlatego cykl sztuczny (4 godziny w jedną stronę)
W sumie lekarz ma rację jeśli cykl naturalny to nie ma potrzeby robić tego testu.
U mnie w klinice robiłam tylko CD138 i CD56 i z tym byłam potem u dr Sydora.Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kingus 1 wrote:Zgadza się Beready i Era to jest to samo. Ja podchodzę na cyklu sztucznym, robiłam to w swojej klinice. Ja do kliniki mam daleko dlatego cykl sztuczny (4 godziny w jedną stronę)
W sumie lekarz ma rację jeśli cykl naturalny to nie ma potrzeby robić tego testu.
U mnie w klinice robiłam tylko CD138 i CD56 i z tym byłam potem u dr Sydora.
Ok, dzięki za odpowiedz, mam wizytę niedługo u dr to się może coś dowiem w temacie 🙂Kingus 1, Qwerty1983 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny. Potrzebuję aktualna receptę na immunoglobuliny, recepta z czerwca już jest nieaktualna. Jak ogarnąć temat bez konieczności odbywania konsultacji u doktora? Recepta transgraniczna musi być wystawiona w wersji papierowej czy Sport Medicum Kraków realizuje takie prośby?? Jestem z Wroclawia i mogę ewentualnie poprosić koleżankę, która odbierze receptę chyba, że przychodnia w której doktor przyjmuje może nadać przesyłkę z recepta?? Czy któraś z Was może coś podopowiedzieć w temacie?Niepłodność wtórna.
👩 35l. Endometrioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
👦 36l. obniżone parametr
👦💗 4l. ciąża naturalna
IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
1 transfer 03.02.24 💔 CB
(estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
2 transfer 25.05.24 💔 CB
(estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)
ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
Przygotowania do 3 transferu 09.2024
Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
+ start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni
transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
Zostałam z niczym, brak ❄️ -
Cześć dziewczyny.
Może któraś tu pomoże albo wie na temat badań.
Tu podsyłam linki
https://zapodaj.net/plik-FosJPE07gb
Cross match 2% negatywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 09:14
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Granella wrote:Dziewczyny. Potrzebuję aktualna receptę na immunoglobuliny, recepta z czerwca już jest nieaktualna. Jak ogarnąć temat bez konieczności odbywania konsultacji u doktora? Recepta transgraniczna musi być wystawiona w wersji papierowej czy Sport Medicum Kraków realizuje takie prośby?? Jestem z Wroclawia i mogę ewentualnie poprosić koleżankę, która odbierze receptę chyba, że przychodnia w której doktor przyjmuje może nadać przesyłkę z recepta?? Czy któraś z Was może coś podopowiedzieć w temacie?
Bioven 10 % można kupić na Ukrainie bez recepty. -
Mała.mi 93 wrote:Cześć dziewczyny.
Może któraś tu pomoże albo wie na temat badań.
Tu podsyłam linki
https://zapodaj.net/plik-FosJPE07gb
Cross match 2% negatywny
Trudno powiedzieć. Dr. Sydor wyznaje test IPLE robiony w Krośnie. Tam oni bardzo dobrze wszystko opisują. -
Kate@@ wrote:Dzięki!
Właśnie umówiono mnie na teleporadę na piątek, dam znać czy zadziałało! 😅
Witam jak się Pani udało umówić na teleporadę? Ja napisałam do doktora smsa, próbowałam dzwonić. Miałam się kontaktować telefonicznie jak uda mi się zajść w ciążę. -
Kingus 1 wrote:Ja robiłam Test Beready i był to 19 dzień cyklu. Wyszło że mam przesunięcie okna implantacyjnego, według dr Sydora o 12 godzin do przodu. Teraz transfer będę miała w 20 dniu cyklu żeby było zgodnie z Beready.10.2020 rozpoczęcie leczenia w AP
Kir BX
I transfer: beta 0
II transfer: beta 0
10.2023 II procedura 1 zarodek 2aa (obstawa acard, heparyna, prograf)
7dpt-33; 10dpt-152; 13dpt-788; 19dpt-1800
21dpt- pęcherzyk ciążowy
30 dpt - brak zarodka w pęcherzyku:( poronienie 8tc
09.2024 - adopcja zarodka 2BB - beta 0
11.2024 - adopcja zarodka 4 BB (pierwszy raz dochodzi accofil):
6dpt - beta 37
7dpt - beta 84 (badanie po 31 godzinach)
11dpt - beta 445
13dpt- beta 995
15dpt- beta 2180
19dpt - beta 8770, prog. 49,5
22dpt - zarodek z akcją serca ❤️❤️❤️ -
Aneta_S wrote:Kingus, ile kosztuje taki Test?
2650 zł - na wynik czeka się 2 tygodnie bo próbkę wysyłają do Hiszpanii.Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Elmirka1986 wrote:Witam jak się Pani udało umówić na teleporadę? Ja napisałam do doktora smsa, próbowałam dzwonić. Miałam się kontaktować telefonicznie jak uda mi się zajść w ciążę.
Najpierw zadzwoniłam na recepcję do Sport Medicum i umówiono mnie na teleporadę na dany dzień (bez gwarancji, że dr zadzwoni). Później tego dnia napisałam maila do dr z tytułem „Pilne- teleporada dzisiaj- pacjentka w ciąży” z morfologią i betą i ku mojemu zaskoczeniu zadzwonił pod wieczór.
Jeśli chodzisz do dr do Sport Medicum to uważam, że pani rejestratorka będzie w stanie Cię pokierować. Ale nikt nie obieca, że teleporada się zmaterializuje 😏👩🏻
36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
🩵 it's a boy 🩵
-
Kate@@ wrote:Najpierw zadzwoniłam na recepcję do Sport Medicum i umówiono mnie na teleporadę na dany dzień (bez gwarancji, że dr zadzwoni). Później tego dnia napisałam maila do dr z tytułem „Pilne- teleporada dzisiaj- pacjentka w ciąży” z morfologią i betą i ku mojemu zaskoczeniu zadzwonił pod wieczór.
Jeśli chodzisz do dr do Sport Medicum to uważam, że pani rejestratorka będzie w stanie Cię pokierować. Ale nikt nie obieca, że teleporada się zmaterializuje 😏 -
Kate@@ wrote:Najpierw zadzwoniłam na recepcję do Sport Medicum i umówiono mnie na teleporadę na dany dzień (bez gwarancji, że dr zadzwoni). Później tego dnia napisałam maila do dr z tytułem „Pilne- teleporada dzisiaj- pacjentka w ciąży” z morfologią i betą i ku mojemu zaskoczeniu zadzwonił pod wieczór.
Jeśli chodzisz do dr do Sport Medicum to uważam, że pani rejestratorka będzie w stanie Cię pokierować. Ale nikt nie obieca, że teleporada się zmaterializuje 😏
Dziękuję będę próbować -
spelniajac_marzenia wrote:Czy na teleporade są takie same odległe terminy jak na zwykłą wizytę w Krakowie?
Nie wiem jak na eporade ale w Tarnowie dość szybko znajdują terminy na wizytę stacjonarną (z tego co słyszałam jest pewniejsza niż eporada bo doktor czasem nie dzwoni) 🙂 -
Szabelka wrote:Nie wiem jak na eporade ale w Tarnowie dość szybko znajdują terminy na wizytę stacjonarną (z tego co słyszałam jest pewniejsza niż eporada bo doktor czasem nie dzwoni) 🙂
Zgadza się ja czasami miałam też ze 2-3 terminy umówione bo nie wiedziałam który będzie mi pasował bardziej. I w między czasie odmawiałam który termin mi nie pasował.Ona: 36at
09.2023 - IUI -❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️