X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr.Sydor immunolog aktualności
Odpowiedz

Dr.Sydor immunolog aktualności

Oceń ten wątek:
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę się umówić na wizytę u dr. Sydora z polecenia mojej pani ginekolog. Czy możecie polecić z jakimi badaniami na start najlepiej się udać na wizytę? Chciałabym już może coś ogarnąć, żeby wizyta była owocniejsza niż samo zlecenie badań do wykonania.

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    12 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24->30)
    Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    2017 - wycięcie guzów na obu jajnikach

Badanie nasienia ✅
  • Honorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Dziewczyny, chcę się umówić na wizytę u dr. Sydora z polecenia mojej pani ginekolog. Czy możecie polecić z jakimi badaniami na start najlepiej się udać na wizytę? Chciałabym już może coś ogarnąć, żeby wizyta była owocniejsza niż samo zlecenie badań do wykonania.

Ja idę z ogólnymi badaniami krwi, hormonów, endobiome, biopsją endo z komórkami NK i CD 138 oraz cytokinami. Też się zastanawiam czy to wystarczy...

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 0
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    Kolejne badania zlecone przez immuno, wg niego cytokiny i NK są ok, transfer nie wiadomo kiedy ☹️
  • Bećka Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:

Za dużo badań nie ma sensu robić, bo nie wiadomo czy w Twoim przypadku będą potrzebne, a nie są tanie. Ja miałam biopsję endo z komórkami NK i CD 138, bo z tym był problem. Doktor (S.) zlecił mi ocenę cytokin, allo mlr i genotyp kir - jeśli chcesz to zrobić, to koniecznie w diagnostyce, żeby nie wyrzucać kasy w błoto. Nie pamiętam, czy jak nie miałam zlecenia od Doktora to czy nie było coś taniej, może 10%...nie jestem pewna.

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

preg.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02 157 03.03 1861 11.03 17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
  • MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:

Zabierz też wyniki partnera (badanie nasienia) , może będzie chciał rzucic okiem .

• Vista Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Weź wszystko co masz ale nie rób za wiele dodatkowych. Tak jak wcześniej dziewczyny pisały weź też wyniki męża. Ja zrobiłam na własną rękę i okazało się ,że nie wszystkie były potrzebne więc niepotrzebnie wydane pieniądze. Na wizycie doktor dał mi skierowanie na potrzebne badania przez stronę badania.pl i miałam od razu od niego spora zniżkę. Część badań trzeba wykonać w odpowiednim laboratorium, nie wszystkie wyniki doktor respektuje.

• Olus2710 Nowa

Wysłany: 24 czerwca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś może jakimś cudem zwalnia termin do dr ?? W dniu zapisów dzwoniłam 21 razy i niestety nie udało się umówić :( obojętne które miasto , wszędzie dojadę …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 11:39

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus2710 wrote:
    Dziewczyny czy któraś może jakimś cudem zwalnia termin do dr ?? W dniu zapisów dzwoniłam 21 razy i niestety nie udało się umówić :( obojętne które miasto , wszędzie dojadę …
    Zaobserwuj grupę na fb, zdarza się że dziewczyny oddają/zamieniają terminy
    https://www.facebook.com/share/g/1EFjzJvNwB/?mibextid=wwXIfr

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Teratozoospermia
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
    IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB
  • Paulina_1989 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus2710 wrote:

Ja być może zwolnię termin w Tarnowie na połowę lipca. Ale to będę wiedzieć za około 2 tygodnie.

‹‹ 45 46 47 48 49
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ