Dr.Sydor immunolog aktualności
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, chcę się umówić na wizytę u dr. Sydora z polecenia mojej pani ginekolog. Czy możecie polecić z jakimi badaniami na start najlepiej się udać na wizytę? Chciałabym już może coś ogarnąć, żeby wizyta była owocniejsza niż samo zlecenie badań do wykonania.👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - wycięcie guzów na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
Pacynka wrote:Dziewczyny, chcę się umówić na wizytę u dr. Sydora z polecenia mojej pani ginekolog. Czy możecie polecić z jakimi badaniami na start najlepiej się udać na wizytę? Chciałabym już może coś ogarnąć, żeby wizyta była owocniejsza niż samo zlecenie badań do wykonania.
Ja idę z ogólnymi badaniami krwi, hormonów, endobiome, biopsją endo z komórkami NK i CD 138 oraz cytokinami. Też się zastanawiam czy to wystarczy...🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 0
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
Kolejne badania zlecone przez immuno, wg niego cytokiny i NK są ok, transfer nie wiadomo kiedy ☹️ -
Pacynka wrote:Dziewczyny, chcę się umówić na wizytę u dr. Sydora z polecenia mojej pani ginekolog. Czy możecie polecić z jakimi badaniami na start najlepiej się udać na wizytę? Chciałabym już może coś ogarnąć, żeby wizyta była owocniejsza niż samo zlecenie badań do wykonania.
Za dużo badań nie ma sensu robić, bo nie wiadomo czy w Twoim przypadku będą potrzebne, a nie są tanie. Ja miałam biopsję endo z komórkami NK i CD 138, bo z tym był problem. Doktor (S.) zlecił mi ocenę cytokin, allo mlr i genotyp kir - jeśli chcesz to zrobić, to koniecznie w diagnostyce, żeby nie wyrzucać kasy w błoto. Nie pamiętam, czy jak nie miałam zlecenia od Doktora to czy nie było coś taniej, może 10%...nie jestem pewna.86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
Zabierz też wyniki partnera (badanie nasienia) , może będzie chciał rzucic okiem . -
-
Olus2710 wrote:Dziewczyny czy któraś może jakimś cudem zwalnia termin do dr ?? W dniu zapisów dzwoniłam 21 razy i niestety nie udało się umówić
obojętne które miasto , wszędzie dojadę …
https://www.facebook.com/share/g/1EFjzJvNwB/?mibextid=wwXIfr👩🏻🦰92'+🧔🏻♂️90'
Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Teratozoospermia
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6
IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
rezonans, CD138✅
6x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
12.24 cross match 44%, allo 0%
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
IMK, ANA, biopsja✅
cross match 48% (APC) vs. negatywny 0% (Gyncentrum)
IPLE⏳
IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB -
Olus2710 wrote:Dziewczyny czy któraś może jakimś cudem zwalnia termin do dr ?? W dniu zapisów dzwoniłam 21 razy i niestety nie udało się umówić
obojętne które miasto , wszędzie dojadę …
Ja być może zwolnię termin w Tarnowie na połowę lipca. Ale to będę wiedzieć za około 2 tygodnie. -
Czy są tu dziewczyny, które starały się z pomocą doktora Sydora naturalnie, z zestawem leków jak accofil i encorton? Czy udało Wam się stosując leki od pozytywnego testu, jak zaleca lekarz, trochę mnie to zastanawia że nawet encorton mam rozpisany od pozytywnego testu a nie wcześniej.
Mogłam zapytać na wizycie, ale wtedy o tym nie pomyślałam … czytając forum widzę że różne są stosowania, od owulacji, od cyklu ze staraniami… dajcie znać10.24 💔 7tc
03.25 💔 cb
04.25 💔 7tc
PAI hetero/MTHFR hetero ❌
Kariotypy ✅
Homocysteina✅
B12, D ✅
Kir Bx
2DS1, 2DS5, 3DS1, 4DSnorm ❌
Cytokiny ✅
AlloMLR 0% ❌
Cross match ⏳
Clexane, acard, pregna start, omega3, duphaston, b12 -
Blackcurrant wrote:Czy są tu dziewczyny, które starały się z pomocą doktora Sydora naturalnie, z zestawem leków jak accofil i encorton? Czy udało Wam się stosując leki od pozytywnego testu, jak zaleca lekarz, trochę mnie to zastanawia że nawet encorton mam rozpisany od pozytywnego testu a nie wcześniej.
Mogłam zapytać na wizycie, ale wtedy o tym nie pomyślałam … czytając forum widzę że różne są stosowania, od owulacji, od cyklu ze staraniami… dajcie znać -
Pinkiii wrote:Ja miałam przepisane encorton od pozytywnego testu a od 6 tyg accofil. Miałam jeszcze do tego Clexane (od pozytywnego testu do 22 tyg) ale to głównie zlecenie od ginekologa niż od Dr Sydora. Obecnie 32 tydz, ciąża przy naturalnych staraniach. Wcześniej 4 straty.
Dziękuję, to daje nadzieję ❤️ dodałam Cię do przyjaciółek, bo chciałam coś zapytać jeszczePinkiii lubi tę wiadomość
10.24 💔 7tc
03.25 💔 cb
04.25 💔 7tc
Kariotypy ✅
Homocysteina✅
B12, D ✅
Kir Bx
Cytokiny ✅
AlloMLR 0% ❌
Cross match ⏳
Celafarai wrote:Hej, mam do odsprzedania 3 buteleczki po 100 ml Smoflipidu <zamiennik intralipidu>
Termin ważności 10/26.
Odbiór osobisty - Andrychów lub Oświęcim
Cena - 80 zł za butelkę [tyle ile płaciłam w aptece].
Dr Sydora wystawia receptę na Smoflipid czy jakiś inny lekarz Ci ja wystawił?Starania od 2019
On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥 -
Pinkiii wrote:Oki. To pisz śmiało pierwsza 😉 bo ja tych zaproszeń nie ogarniam 🤣
😂musisz wejść w ustawienia- społeczność- przyjaciółki, tylko jak mnie dodasz będę mogła napisać10.24 💔 7tc
03.25 💔 cb
04.25 💔 7tc
Kariotypy ✅
Homocysteina✅
B12, D ✅
Kir Bx
Cytokiny ✅
AlloMLR 0% ❌
Cross match ⏳
gacka89 wrote:Hej, dziewczyny czy któraś z was miała zlecony prograf do wykończenia opakowania i doktor więcej nic wam nie zlecał po nim?
Dostałam od doktora prograf i accofil dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę, a jednocześnie dzisiaj wyszedł mi test pozytywny, biorę jeszcze accofil, z doktorem mam problem się skontaktować, wysyłam mu maile, smsy nawet się do niego dodzwoniłam ale ostatecznie mimo obietnicy nie odpisał mi na maila.2021 pierwsza procedura -> 4 zarodki -> iv -> córka
09.24 starania o drugie, przygotowanie (3 śnieżynki)
11.24 hiperstymulacja -> zoladex -> menopauza
02.25 transfer śnieżynki -> poronienie
03.25 diagnostyka:
-cd 138, nk, allo, cross-match
04.25 przygotowania zlecenia:
- accofil, encorton + złoty standard na sztucznym
07.25 ostatnia próba:
-accofil, prograf + reszta na sztucznym -
KociaŁapka wrote:hej, jak sie potoczyła Twoja historia? Jestem po wizycie i wlasnie tez mam podobne zalecenia i sie zastanawiam co dalej w przypadku testu pozytywnego? Wiadomo, ze kontakt z doktorem jest dość trudny.
Jedynie próbować odrazu rezerwować termin wizyty na ten dzień, kiedy test może być pozytywny. Kontynuować Accofil, po pierwszym USG dzwonić do przychodni i mówić że ciąża potwierdzona oni mogą wcisnąć gdzieś, bo pilna sprawa.KociaŁapka lubi tę wiadomość
-
KociaŁapka wrote:hej, jak sie potoczyła Twoja historia? Jestem po wizycie i wlasnie tez mam podobne zalecenia i sie zastanawiam co dalej w przypadku testu pozytywnego? Wiadomo, ze kontakt z doktorem jest dość trudny.
Hej, do doktora się nie dostałam. Lekarz w klinice nie kazał mi kontynuować ani też nie dostałam nic dodatkowo.
W tej chwili właśnie jadę do doktora dowiedzieć się co z Accofilem i póki co dzisiaj 6w+5d usłyszałam dzisiaj serduszkoLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - ok
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
ovarin,
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby
Znikający wodniak na lewym jajowodzie
Styczeń 25' - 3 stymulacja
13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
02.25 - transfer 6AA
06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp -
gacka89 wrote:Hej, do doktora się nie dostałam. Lekarz w klinice nie kazał mi kontynuować ani też nie dostałam nic dodatkowo.
W tej chwili właśnie jadę do doktora dowiedzieć się co z Accofilem i póki co dzisiaj 6w+5d usłyszałam dzisiaj serduszkotrzymam mocno kciuki za dalszy pozytywny rozwoj.
Ja mam po pozytywnym tescie rozwazenie kontynuacji prografu lub zmiane na encorton - musze dopytac czy ginekolog z kliniki sam podejmie decyzje czy mam sie koniecznie kontantowac z Dr. Sydorem.
Chyba pojde za radą Quwerty z postu wyzej i bede sie wczesniej umawiac na wizyte zeby miec zaklepana.2021 pierwsza procedura -> 4 zarodki -> iv -> córka
09.24 starania o drugie, przygotowanie (3 śnieżynki)
11.24 hiperstymulacja -> zoladex -> menopauza
02.25 transfer śnieżynki -> poronienie
03.25 diagnostyka:
-cd 138, nk, allo, cross-match
04.25 przygotowania zlecenia:
- accofil, encorton + złoty standard na sztucznym
07.25 ostatnia próba:
-accofil, prograf + reszta na sztucznym