Dr.Sydor immunolog aktualności
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Czy któraś z was brała Immunoglobuliny przepisane przez dr Sydora przed transferem? Podczas ostatniej konsultacji wspominał, że wypisuje receptę jedynie w swojej prywatnej praktyce. Nie wiem gdzie mam się próbować umówić na wizytę, aby otrzymać receptę.
Starania od 07.2019
2022-2025 - V procedur IVF (9 zdrowych zarodków po PGT-SR i PGT-A)
I. Transfer 04.2023: beta < 0.1 💔 ( cykl sztuczny)
II. Transfer 10.2023: beta = 3.2; 0.7 💔 ( receptywność endometrium, dzień wcześniej podana luteina, encorton, atosiban, clexane )
III. Transfer 05.2024: beta < 0.1 (cykl naturalny wspomagany, po leczeniu immunologicznym u prof. M., encorton, Acoffil, clexane) 💔
IV. Transfer 05.2025: beta <0.1 💔 (pierwszy zarodek zdegradowany, podany kolejny) ( cykl sztuczny, Acoffil, prograf, Clexane, atosiban)
V. Transfer 07.2025: beta < 0.1 💔 ( cykl naturalny, Acoffil, prograf, atosiban)
Pozostało ❄️❄️❄️
VI. Transfer - przygotowania...
Badania:
- Receptywność endometrium: przesunięte okno o 24h
- Immunologia: Kir BX (brak 3 DS), podwyższone NK w krwi
- Histeroskopie: obrazy prawidłowe
- Biopsje: brak stanów zapalnych
- test IPLE: wysokie NK w endometrium, brak stanów zapalnych, brak wskazań do podania Immunoglobuliny -
Lorii wrote:Cześć dziewczyny
Czy któraś z was brała Immunoglobuliny przepisane przez dr Sydora przed transferem? Podczas ostatniej konsultacji wspominał, że wypisuje receptę jedynie w swojej prywatnej praktyce. Nie wiem gdzie mam się próbować umówić na wizytę, aby otrzymać receptę.
Hej ja miałam
Wypisuje recepty normalnie na wizytach stacjonarnych, ja dostałam w Katowicach w Gyncentrum, inna koleżanka z forum a Krakowie
Trzeba mieć papierowa receptę bo tylko takie są respektowane w Czechach a tylko tam można kupić a pl nie ma👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
-
Valletta wrote:Hej ja miałam
Wypisuje recepty normalnie na wizytach stacjonarnych, ja dostałam w Katowicach w Gyncentrum, inna koleżanka z forum a Krakowie
Trzeba mieć papierowa receptę bo tylko takie są respektowane w Czechach a tylko tam można kupić a pl nie ma
Dziękuję za odpowiedźPrzed ostatnia wizyta u dr kojarzę że wspominał, że receptę może wystawić jedynie w swojej prywatnej praktyce, a nie przez Parents w Krakowie(tam chodziłam na wizyty do dr). Mam nadzieję, że źle zapamiętałam i nie będzie problemu z wystawieniem recepty w klinice, mam kawałek kraju do przejechania
U ciebie beta ruszyła na cyklu sztucznym czy naturalnym?
Miała któraś z was może test ERA lub BeReady i coś wniósł podczas kolejnych prób? Ja robiłam w Invicta na początku drogi z IVF, ale oni mają jakiś autorski test receptywnosci endometrium i mimo wprowadzonych zaleceń nadal niepowodzenia...Starania od 07.2019
2022-2025 - V procedur IVF (9 zdrowych zarodków po PGT-SR i PGT-A)
I. Transfer 04.2023: beta < 0.1 💔 ( cykl sztuczny)
II. Transfer 10.2023: beta = 3.2; 0.7 💔 ( receptywność endometrium, dzień wcześniej podana luteina, encorton, atosiban, clexane )
III. Transfer 05.2024: beta < 0.1 (cykl naturalny wspomagany, po leczeniu immunologicznym u prof. M., encorton, Acoffil, clexane) 💔
IV. Transfer 05.2025: beta <0.1 💔 (pierwszy zarodek zdegradowany, podany kolejny) ( cykl sztuczny, Acoffil, prograf, Clexane, atosiban)
V. Transfer 07.2025: beta < 0.1 💔 ( cykl naturalny, Acoffil, prograf, atosiban)
Pozostało ❄️❄️❄️
VI. Transfer - przygotowania...
Badania:
- Receptywność endometrium: przesunięte okno o 24h
- Immunologia: Kir BX (brak 3 DS), podwyższone NK w krwi
- Histeroskopie: obrazy prawidłowe
- Biopsje: brak stanów zapalnych
- test IPLE: wysokie NK w endometrium, brak stanów zapalnych, brak wskazań do podania Immunoglobuliny -
Lorii wrote:Dziękuję za odpowiedź
Przed ostatnia wizyta u dr kojarzę że wspominał, że receptę może wystawić jedynie w swojej prywatnej praktyce, a nie przez Parents w Krakowie(tam chodziłam na wizyty do dr). Mam nadzieję, że źle zapamiętałam i nie będzie problemu z wystawieniem recepty w klinice, mam kawałek kraju do przejechania
U ciebie beta ruszyła na cyklu sztucznym czy naturalnym?
Miała któraś z was może test ERA lub BeReady i coś wniósł podczas kolejnych prób? Ja robiłam w Invicta na początku drogi z IVF, ale oni mają jakiś autorski test receptywnosci endometrium i mimo wprowadzonych zaleceń nadal niepowodzenia...
Jeśli nasz owulację, to oczywiście że lepiej w cyklu naturalnym. Jeśli zarodki nie były badane PGT-A, to i tak Accofil czy immunoglobuliny nic nie dają, bo możesz trafić na wadliwy zarodek. -
Hej dziewczyny macie może maila do doktora Sydora?🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 0
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 cokolwiek to znaczy...
KIR BX wszystkie implantacyjne są ok -
Honorka wrote:Hej dziewczyny macie może maila do doktora Sydora?
[email protected]
[email protected]
Ale nie zawsze odpisuje. -