X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr.Sydor immunolog aktualności
Odpowiedz

Dr.Sydor immunolog aktualności

Oceń ten wątek:
  • Lorii Nowa

Wysłany: 27 lipca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czy któraś z was brała Immunoglobuliny przepisane przez dr Sydora przed transferem? Podczas ostatniej konsultacji wspominał, że wypisuje receptę jedynie w swojej prywatnej praktyce. Nie wiem gdzie mam się próbować umówić na wizytę, aby otrzymać receptę.

Starania od 07.2019

2022-2025 - V procedur IVF (9 zdrowych zarodków po PGT-SR i PGT-A)
    I. Transfer 04.2023: beta < 0.1 💔 ( cykl sztuczny)
    II. Transfer 10.2023: beta = 3.2; 0.7 💔 ( receptywność endometrium, dzień wcześniej podana luteina, encorton, atosiban, clexane )
    III. Transfer 05.2024: beta < 0.1 (cykl naturalny wspomagany, po leczeniu immunologicznym u prof. M., encorton, Acoffil, clexane) 💔
    IV. Transfer 05.2025: beta <0.1 💔 (pierwszy zarodek zdegradowany, podany kolejny) ( cykl sztuczny, Acoffil, prograf, Clexane, atosiban)
    V. Transfer 07.2025: beta < 0.1 💔 ( cykl naturalny, Acoffil, prograf, atosiban)
    Pozostało ❄️❄️❄️
    VI. Transfer - przygotowania...

Badania:
    - Receptywność endometrium: przesunięte okno o 24h
    - Immunologia: Kir BX (brak 3 DS), podwyższone NK w krwi
    - Histeroskopie: obrazy prawidłowe
    - Biopsje: brak stanów zapalnych
    - test IPLE: wysokie NK w endometrium, brak stanów zapalnych, brak wskazań do podania Immunoglobuliny
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorii wrote:
    Cześć dziewczyny :) Czy któraś z was brała Immunoglobuliny przepisane przez dr Sydora przed transferem? Podczas ostatniej konsultacji wspominał, że wypisuje receptę jedynie w swojej prywatnej praktyce. Nie wiem gdzie mam się próbować umówić na wizytę, aby otrzymać receptę.

Hej ja miałam :)
    Wypisuje recepty normalnie na wizytach stacjonarnych, ja dostałam w Katowicach w Gyncentrum, inna koleżanka z forum a Krakowie :)
    Trzeba mieć papierowa receptę bo tylko takie są respektowane w Czechach a tylko tam można kupić a pl nie ma :)

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • Lorii Nowa

Wysłany: 27 lipca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Hej ja miałam :)
    Wypisuje recepty normalnie na wizytach stacjonarnych, ja dostałam w Katowicach w Gyncentrum, inna koleżanka z forum a Krakowie :)
    Trzeba mieć papierowa receptę bo tylko takie są respektowane w Czechach a tylko tam można kupić a pl nie ma :)

Dziękuję za odpowiedź :) Przed ostatnia wizyta u dr kojarzę że wspominał, że receptę może wystawić jedynie w swojej prywatnej praktyce, a nie przez Parents w Krakowie(tam chodziłam na wizyty do dr). Mam nadzieję, że źle zapamiętałam i nie będzie problemu z wystawieniem recepty w klinice, mam kawałek kraju do przejechania :) U ciebie beta ruszyła na cyklu sztucznym czy naturalnym?

Miała któraś z was może test ERA lub BeReady i coś wniósł podczas kolejnych prób? Ja robiłam w Invicta na początku drogi z IVF, ale oni mają jakiś autorski test receptywnosci endometrium i mimo wprowadzonych zaleceń nadal niepowodzenia...

Starania od 07.2019

2022-2025 - V procedur IVF (9 zdrowych zarodków po PGT-SR i PGT-A)
    I. Transfer 04.2023: beta < 0.1 💔 ( cykl sztuczny)
    II. Transfer 10.2023: beta = 3.2; 0.7 💔 ( receptywność endometrium, dzień wcześniej podana luteina, encorton, atosiban, clexane )
    III. Transfer 05.2024: beta < 0.1 (cykl naturalny wspomagany, po leczeniu immunologicznym u prof. M., encorton, Acoffil, clexane) 💔
    IV. Transfer 05.2025: beta <0.1 💔 (pierwszy zarodek zdegradowany, podany kolejny) ( cykl sztuczny, Acoffil, prograf, Clexane, atosiban)
    V. Transfer 07.2025: beta < 0.1 💔 ( cykl naturalny, Acoffil, prograf, atosiban)
    Pozostało ❄️❄️❄️
    VI. Transfer - przygotowania...

Badania:
    - Receptywność endometrium: przesunięte okno o 24h
    - Immunologia: Kir BX (brak 3 DS), podwyższone NK w krwi
    - Histeroskopie: obrazy prawidłowe
    - Biopsje: brak stanów zapalnych
    - test IPLE: wysokie NK w endometrium, brak stanów zapalnych, brak wskazań do podania Immunoglobuliny
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorii wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :) Przed ostatnia wizyta u dr kojarzę że wspominał, że receptę może wystawić jedynie w swojej prywatnej praktyce, a nie przez Parents w Krakowie(tam chodziłam na wizyty do dr). Mam nadzieję, że źle zapamiętałam i nie będzie problemu z wystawieniem recepty w klinice, mam kawałek kraju do przejechania :) U ciebie beta ruszyła na cyklu sztucznym czy naturalnym?

Miała któraś z was może test ERA lub BeReady i coś wniósł podczas kolejnych prób? Ja robiłam w Invicta na początku drogi z IVF, ale oni mają jakiś autorski test receptywnosci endometrium i mimo wprowadzonych zaleceń nadal niepowodzenia...

Jeśli nasz owulację, to oczywiście że lepiej w cyklu naturalnym. Jeśli zarodki nie były badane PGT-A, to i tak Accofil czy immunoglobuliny nic nie dają, bo możesz trafić na wadliwy zarodek.

• Honorka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie może maila do doktora Sydora? :)

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 0
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 cokolwiek to znaczy...
    KIR BX wszystkie implantacyjne są ok
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Hej dziewczyny macie może maila do doktora Sydora? :)

[email protected]
    [email protected]
    Ale nie zawsze odpisuje.

‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ