Encorton wskazania....
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySylwia, tak mi przykro Idz koniecznie, powiedz o niepowodzeniu.. Nie mów szczegółów o nasieniu męża, bo jeszcze przypisze to temu...
Sarrra, przepisano mi lek o innej nazwie, ale też steryd. Wysokie nk mogą powodować problemy z zagnieżdżeniem czy poronienia. Czy u mnie tak też było? Przekonamy się. Zacznę łykać 3 tyg przed inseminacją, w ciąży też się przyjmuje do ktoregoś tygodnia. -
Czara wrote:Sylwia, tak mi przykro Idz koniecznie, powiedz o niepowodzeniu.. Nie mów szczegółów o nasieniu męża, bo jeszcze przypisze to temu...
Sarrra, przepisano mi lek o innej nazwie, ale też steryd. Wysokie nk mogą powodować problemy z zagnieżdżeniem czy poronienia. Czy u mnie tak też było? Przekonamy się. Zacznę łykać 3 tyg przed inseminacją, w ciąży też się przyjmuje do ktoregoś tygodnia.
Czara, dlatego jestem umówiona do immunologa. Szkoda mi zarodka, bo był bardzo ładny 4AA.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Sylwia, a masz jeszcze mrozaczki? Czasem jest tak, że te najsłabsze zarodki okazują się być najsilniejszymi!
Czara, tak mamy dwa zarodki jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 11:10
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Witajcie Dostałam encorton do stosowania od bieżącego cyklu. Jestem przy 4 stymulowanym cyklu z letrozolem. Nigdy nie miałam robionych badań związanych z genetyką i immunologią. lekarz chyba w takim razie wdrożył mi ten lek typowo zapobiegawczo. Przyjmuję od 2 dc 1x 10mg. Byłam sceptycznie nastawiona i bałam się skutków ubocznych. Przedwczoraj miałam bardzo podwyższony puls i nie mogłam zasnąć, myśle że to od tego sterydu bo nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Zobaczymy, mam nadzieje, że jeśli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi...
A Wy jakie przyjmujecie dawki?
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
Hej Dziewczyny. Biore encorton 3ci tydzień na własną rękę, bo w badaniach wykonanych również na własną rękę ( man dość lekarzy) wyszly mu silnie dodatnie ASA. Chcialan Wam poradzić, aby przy encortonie suplementowac potas, zeby nie dochodzilo do zaburzen rytmu serca. Sterydy bardzo wyplukuja potas.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
EmWu wrote:Witajcie Dostałam encorton do stosowania od bieżącego cyklu. Jestem przy 4 stymulowanym cyklu z letrozolem. Nigdy nie miałam robionych badań związanych z genetyką i immunologią. lekarz chyba w takim razie wdrożył mi ten lek typowo zapobiegawczo. Przyjmuję od 2 dc 1x 10mg. Byłam sceptycznie nastawiona i bałam się skutków ubocznych. Przedwczoraj miałam bardzo podwyższony puls i nie mogłam zasnąć, myśle że to od tego sterydu bo nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Zobaczymy, mam nadzieje, że jeśli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi...
A Wy jakie przyjmujecie dawki?EmWu lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Sarrrra wrote:Rucola na własną rękę steryd?
dlaczego robiłaś te badania ASA? na co to jest?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
zrobiłam bete w 9 dniu po owulacji wyszła >2 a prog wyszedł az 20,49 . wow bardzo wysoki jak na mnie. wezme jeszcze tylko jutro heparyne a w pt powtórzę bete gdy nic nie bedzie odstawa=iam. w pt bede 11 dzien po owu wiec juz pewnie bedzie wiarygodna.