X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Encorton wskazania....
Odpowiedz

Encorton wskazania....

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, tak mi przykro :( Idz koniecznie, powiedz o niepowodzeniu.. Nie mów szczegółów o nasieniu męża, bo jeszcze przypisze to temu...
    Sarrra, przepisano mi lek o innej nazwie, ale też steryd. Wysokie nk mogą powodować problemy z zagnieżdżeniem czy poronienia. Czy u mnie tak też było? Przekonamy się. Zacznę łykać 3 tyg przed inseminacją, w ciąży też się przyjmuje do ktoregoś tygodnia.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie ten sam rodzaj sterydu co encorton. Ja dlatego chce zrobic komórki nk ana i ana 2 żeby nigdy nie doszło do poronienia.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Sylwia, tak mi przykro :( Idz koniecznie, powiedz o niepowodzeniu.. Nie mów szczegółów o nasieniu męża, bo jeszcze przypisze to temu...
    Sarrra, przepisano mi lek o innej nazwie, ale też steryd. Wysokie nk mogą powodować problemy z zagnieżdżeniem czy poronienia. Czy u mnie tak też było? Przekonamy się. Zacznę łykać 3 tyg przed inseminacją, w ciąży też się przyjmuje do ktoregoś tygodnia.

Czara, dlatego jestem umówiona do immunologa. Szkoda mi zarodka, bo był bardzo ładny 4AA.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • koniczyna Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

jestem po 5 poronieniach... lekarze szukają przczyny w immunologii, mam już wyniki badań NK ale to jakaś czarna magia .... bardzo dużo tu jakiś CD3+, CD3+CD8+, CD16+CD56+... a wy piszecie o % ;/ mam prośbę :) na co ja mam patrzeć ?

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    % komórek NK

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam zielonego pojęcia. Ja mam jutro dopiero jutro pobranie krwi pod badania ana i nk

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a masz jeszcze mrozaczki? Czasem jest tak, że te najsłabsze zarodki okazują się być najsilniejszymi!

Koniczyna - nie masz %nk?

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    % komórek NK

w procentach mam tylko podane to :|

Limfocyty – 31,1 % (zakres referencyjny 20,0 – 40,0 %)

i oczywiście te CD3+, CD3+CD8+, CD16+CD56+....

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Sylwia, a masz jeszcze mrozaczki? Czasem jest tak, że te najsłabsze zarodki okazują się być najsilniejszymi!

Czara, tak mamy dwa zarodki jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Czara wrote:

Czara, tak mamy dwa zarodki jeszcze.
    Dostaniesz steryd, i za rok będziesz mamą z wąsem ;)

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Dostaniesz steryd, i za rok będziesz mamą z wąsem ;)

Wolałabym mama bez wąsa:)))

• EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Dostałam encorton do stosowania od bieżącego cyklu. Jestem przy 4 stymulowanym cyklu z letrozolem. Nigdy nie miałam robionych badań związanych z genetyką i immunologią. lekarz chyba w takim razie wdrożył mi ten lek typowo zapobiegawczo. Przyjmuję od 2 dc 1x 10mg. Byłam sceptycznie nastawiona i bałam się skutków ubocznych. Przedwczoraj miałam bardzo podwyższony puls i nie mogłam zasnąć, myśle że to od tego sterydu bo nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Zobaczymy, mam nadzieje, że jeśli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi...
    A Wy jakie przyjmujecie dawki?

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    1.2015 puste jajo płodowe
    12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
    31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
    4.2018 start imsi
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Biore encorton 3ci tydzień na własną rękę, bo w badaniach wykonanych również na własną rękę ( man dość lekarzy) wyszly mu silnie dodatnie ASA. Chcialan Wam poradzić, aby przy encortonie suplementowac potas, zeby nie dochodzilo do zaburzen rytmu serca. Sterydy bardzo wyplukuja potas.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu wrote:
    Witajcie :) Dostałam encorton do stosowania od bieżącego cyklu. Jestem przy 4 stymulowanym cyklu z letrozolem. Nigdy nie miałam robionych badań związanych z genetyką i immunologią. lekarz chyba w takim razie wdrożył mi ten lek typowo zapobiegawczo. Przyjmuję od 2 dc 1x 10mg. Byłam sceptycznie nastawiona i bałam się skutków ubocznych. Przedwczoraj miałam bardzo podwyższony puls i nie mogłam zasnąć, myśle że to od tego sterydu bo nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Zobaczymy, mam nadzieje, że jeśli nie pomoże to chociaż nie zaszkodzi...
    A Wy jakie przyjmujecie dawki?
    Trzeba suplementowac potas, to od sterydu te problemy :)

EmWu lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na własną rękę steryd?

dlaczego robiłaś te badania ASA? na co to jest?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

a to są przeciwplemnikowe. to robiłam

Rucola lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Dokładnie przeciwplemnikowe. Przeszlam hsg, stymulacje i wiele innych a przy tskun ASA nie bylo szans na zaplodniebie. Dlatego mam focha na lekarzy i badam u lecze sue sama

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sterydy nie są tylko na receptę? Ja będę przyjmować 16 mg, ale innego (wyżej napisałam nazwę). Boje się skutków ubocznych, m.in. utraty potasu. Już teraz prawdopodobnie mam niedobór.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dojscie do lekow. Potas tez biore na recepte :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam bete w 9 dniu po owulacji wyszła >2 a prog wyszedł az 20,49 . wow bardzo wysoki jak na mnie. wezme jeszcze tylko jutro heparyne a w pt powtórzę bete gdy nic nie bedzie odstawa=iam. w pt bede 11 dzien po owu wiec juz pewnie bedzie wiarygodna.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ