endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
asieńka wrote:Ale dała mi do zrozumienia ze nawet jak się uda to albo poronienie albo dziecko będzie chore, i tutaj kazała mi spojrzeć na zdjęciem które miała - dziecko z zespołem downa
Nie załamuje się, tylko znajdź innego lekarza -
nick nieaktualnyJa nie wiem jakie mam AMH nie badałam jeszcze ale rozmawialam z lekarzem o tym bo zaczęłam rozmowę na temat in vitro i mówił żeby wogole zacząć myśleć o tym musze min zbadać AMH. Ale nie zdążyłam tego zrobić bo stwierdziłam ze bez sensu to narazie badać skoro i tak jestem na pół roku zablokowane vissane. mówił mi ze niskie AMH może utrudniac naturalne poczęcie ale nie powiedział ze nie jest to niemożliwe. Nie powiedział nic na temat uszkodzenia płodu czy zespole downa u dziecka. Uważam że to głupota. Na chorobę dziecka mają wpływ zupełnie inne czynniki. Jeśli jest niskie AMH a dziecko urodzi się chore to jest to poprostu nieszczęśliwy przypadek. Jeśli lekarz powiedział by mi coś takiego to była by to moja ostatnia wizyta u niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 22:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa leczę się u dr ciepłucha i jestem bardzo zadowolona ale nie wiem czy on w gdansku przyjmuje. Ja do niego chodzę rimed-u w gdyni. Czy przyjmuje w gdańsku nie wiem. wizyty nie są tanie. 150zl+100 za usg. Ale na tyle uczciwy ze jak idę tylko z wynikami to nie bierze nic i jak np n sam posiew to place za sam posiew. Narazie za pełną wizytę zapłaciłam raz a byłam no te 6-7 razy ba pewno. Ale powiem tak...zobaczenie 2 kresek jest warte dla mnie każdej ceny.
-
nick nieaktualny
-
asieńka wrote:A polecacie jakiegoś lekarza?
Kolezanka z endometrioza, amh 0.1 jest w naturalnej ciazy przy tej dr wlasnie .
Ten Twoj lekarz to w klinice czy zwykly gin? Ze gada takie glupoty ?
Tez mam niskie amh i nie wiem co robicKikaaa lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho wrote:Z Gdanska dr Turek Muczynska, zaciaza najciezsze przypadki:-)
Kolezanka z endometrioza, amh 0.1 jest w naturalnej ciazy przy tej dr wlasnie .
Ten Twoj lekarz to w klinice czy zwykly gin? Ze gada takie glupoty ?
Tez mam niskie amh i nie wiem co robic [/QUOTE
lekarz z invicty, w Gdyni
A gdzie przyjmuje ta doktor. ?mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Kochane, Pisałam tutaj u was pod innym nickiem bo zapomniałam hasła opisywalam sytuację koleżanki której wyszło 96 na 36 ca 125 w trakcie miesiączki i za waszą rada zrobiła to Ca 125 nie w czasie okresu i wyszło jej 14? Będzie szła do lekarza ale już troszkę zgłupiala nie wie co robić ;/dziękuję Wam za wszystkie rady w jej i swoim imieniu30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
nick nieaktualnyno jesli teraz robila nie podczas miesiaczki i wyszlo jej 14 a jesli norma jest do 35 z tego co pamietam to znaczy ze jest wszystko ok. aczkolwiek powinna dla pewnosci skonsultować to z innym dobrym ginekologiem napewno nie takim co kaze ca125 badac podczas miesiaczki
-
nick nieaktualnyKikaaa wrote:Koleżanki mam pytanie, przeszłam juz kilka badan ostatnie HSg wykazało niby jajowód niedrozny, byłam się skonsultować z innym widział tez jajowód z kontrastem i twierdził ze lekko prepuszcze kontrast. Dodaj ze świetny specjalista od laparo i endometriozy, niby bytal o objawy żadnych nie mam ale chodzi mi o to jak któraś z Was miała małe ogniska to jakie miała dolegliwości, mnie czasem w szyjce poszczypie jak siadam ale to podczas @ i jak mam jakieś gazy, poza tym @ mi się skróciła ale tez cykl uległ zmianie zawsze miałam 32 po incydentach moich 28,29 teraz @ trw 3 dni. Powiedział ze jak mi do pól roku nie wyjdzie to zrobi laparo ale myśli, ze nie jest potrzebna, napiszcie cos o objawach odczuciach jak możecie dzieki
Witam, nie bylo mnie tu kilka miesięcy pisałam pod nickiem hiacynta99
Słuchaj u mnie jest Endo I stopnia w sumie wykryta przypadkiem, mam Pcos i lekarka zrobila mi laparoskopie i wyszło ze jest menda objawy u mnie hmm
Nieregularne okresy, krótkie @, bol przy współżyciu, wzdęcia i problem z zajściem. Po 6 miesięczny leczeniu vissane zaraz po odstawieniu zaszlam w ciążę ale poroniłam! 31 marca będzie rocznica .
Ogólnie starałam sie 2 lata. Ale jak widac można wygrać z przeciwnościami losu!!
Trzymam kciuki za wasz
Nie wiem jak to będzie po porodzie czy Endo znowu ruszy !!? Chyba przejdę na vissane żeby hamowac rozwój choroby.
chciała bym w przyszlosci miec jeszcze córcię bo jak narazie to 2 chłopców .. No chyba ze będzie niespodzianka w majuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 22:43
-
coś do poczytania
http://www.gazetalekarska.pl/?p=22151szurusiowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Katarzyna u mnie @ regularne tylko doszła tarczyca i skrócila mi się długość ilość chyba taka sama. Boli mnie czasem posłałem po @ ale to może z faktu że wiem o jajowodow podobno jak się nie uda to po wakacjach poddam się laparo. Jakie konkretne objawy wskazują na endometrioze???