endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie dzisiaj dzwoniła Pani Kasia
Wybrałam konsultacje u dr Songina, bo mogłam jeszcze telefonicznie z dr Olkiem, ale w moim przypadku to bez sensu, bo trzeba sprawdzić czy nie mam gdzieś czegoś poza blizna po cc. No ale póki co mamy się zdzwonic 13 kutego, bo te terminy co są teraz dostępne to się nie wpisują w mój cykl wizyta 2 dni przed okresem jest bez sensu
Wiec czekam cierpliwie dalej...1cs: Synek 07.2014, cc
Starania o rodzeństwo od 07.2015
01-05.2019 - 3x IUI
05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
07.08 FET blastki 4AB 😢
04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
09.09 ET wczesnej blastki 2 😢
Koniec walki -
Ewka1700 wrote:Bella93, po odstawieniu było lepiej z samopoczuciem?
Ból szybko wrócił?
Ciezko powiedziec, bo u mnie boli nie bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwka
Lekarz specjalista, ginekolog, chirurg, urolog..
Rodzinny niestety nie może.
We wrocławiu opisy mają gorsze. ten Oleksiuk z Warszawy jest nr 1. Ale ostatnio była afera że nie robi juz prywatnie i laski teraz do Wrocławia zapisują się.
W Warszawie czekasz ok. 2 miesiace. a we Wrocławiu prywatnie to tydzien..ale kosztuje 1000 zł. -
Nefre_ ms wrote:Ewka
Lekarz specjalista, ginekolog, chirurg, urolog..
Rodzinny niestety nie może.
We wrocławiu opisy mają gorsze. ten Oleksiuk z Warszawy jest nr 1. Ale ostatnio była afera że nie robi juz prywatnie i laski teraz do Wrocławia zapisują się.
W Warszawie czekasz ok. 2 miesiace. a we Wrocławiu prywatnie to tydzien..ale kosztuje 1000 zł.
U nas na NFZ do specjalisty trzeba czekać kilka dobrych miesięcy a i nie ma gwarancji, że takie skierowanie da:/ U nas nawet rodzinny ma problem żeby zwolnienie "z powodu bólu przy endometriozie" wypisać...
We Wrocławiu mi powiedzieli 900 zł w grudniu, od nowego roku wyższa stawka ..endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
W czmp w Łodzi tez mają robry rezonans, ja miałam tam robione. Ale musiałam się położyć na trzy dni do szpitala.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
nick nieaktualnyJa nie wiem jak jest gdzieś indziej. W miracolo i u Karmowskiego podawali te dwa miejsca, z naciskiem, ze w warszawie jest lepszy opis.
Co do skierowania, to polecam chodzic po przychodniach przyszpitalnych. Ze skierowaniem do chirurga nie powinnas miec problemu, nie czeka sie jakos specjalnie długo do nich. Maks miesiac, ale mysle ze 2 tyg to standard.
Albo lekarz ginekolog na nfz, najlepiej przy szpitalu przyjmujacy.
jesli sa placowki niepubliczne na nfz to oni raczej nie wystawia skierowania, najaczesciej przychodnia przyszpitalna, chirurg albo ginekolog. -
Widzisz a mnie Rubisz mówił,żeby tylko we Wrocławiu robić ...
Jeśli będę się miała klaść na operację to rezonans większego sensu nie ma, chyba, że jest wymagany do laparo w Medicusie ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
nick nieaktualnyEwka
im więcej widać na rezonansie, tym większe szanse, że Ci wszystko wytną. Lekarz wie gdzie ma szukać ognisk. To jest bardzo ważne przed laparo.
Rubisz będzie operował razem z Karmowskim. Karmowski słyszałam, że wysyła do Warszawy też. Jak znajdziesz kogoś kto Ci wystawi skierowanie na nfz to warto iść. A maz wycene od Rubisza? rezerwowałaś termin? -
Nefre_ ms wrote:Ewka
im więcej widać na rezonansie, tym większe szanse, że Ci wszystko wytną. Lekarz wie gdzie ma szukać ognisk. To jest bardzo ważne przed laparo.
Rubisz będzie operował razem z Karmowskim. Karmowski słyszałam, że wysyła do Warszawy też. Jak znajdziesz kogoś kto Ci wystawi skierowanie na nfz to warto iść. A maz wycene od Rubisza? rezerwowałaś termin?
Myślałam, że jak otworzą to lepiej widać niż na rezonansie..
tak już pisałam termin na sierpień, wycenę też zrobili ale orientacyjną 15-20 tys.
Ale zastanawiam się najpierw nad ivf, bo po operacji pewnie pójdzie amh ...endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
nick nieaktualnyEwka gubię się w wątkach przepraszam..
Wiadomo gdzie szukać. Na operacji CI ę nie otworzą tylko wprowadzają kamerkę.. Muszą wiedzieć gdzie. Jasna sprawa, że jajniki i macicę sprawdzą, ale jak masz inne organy zajęte, więzadła krzyżowe czasami, to dobry lekarz sprawdza profilaktycznie, ale im więcej wie, tym lepiej. Poza tym jak są zmiany naciekające, to daje informacje, jak bardzo zajęte są organy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:44
-
Nefre_ ms wrote:Ewka gubię się w wątkach przepraszam..
Wiadomo gdzie szukać. Na operacji CI ę nie otworzą tylko wprowadzają kamerkę.. Muszą wiedzieć gdzie. Jasna sprawa, że jajniki i macicę sprawdzą, ale jak masz inne organy zajęte, więzadła krzyżowe czasami, to dobry lekarz sprawdza profilaktycznie, ale im więcej wie, tym lepiej. Poza tym jak są zmiany naciekające, to daje informacje, jak bardzo zajęte są organy.
Nie szkodzi, też się czasem gubię
No tak chodziło mi o tą kamerkę, że lepiej widać. A powiedz mi czy takie skierowanie na rezonans można wysłać do Oleksiuka czy trzeba osobiście ? I gdzie on dokładnie przyjmuje ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny