Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia1985 wrote:Gabka ja w zaleceniach od swojego doktora miałam zrobić w 7dpt. bete, progesteron, Ft4, potas, magnez.
Cały czas trzymam✊🍀
Gusia a mówił ci twój doktor jaka jest optymalna wysokość ft4? bo zazwyczaj mówi się o TSH a w sumie to ft4 jest nawet ważniejsze...
potasu i magnaze to chyba w życiu nie mierzyłam a z czego to wynika? miałąs jakieś niedobory czy rutynowo?
-
Dziewczyny tydzień temu wysyłałam na maila oraz na telefon badanie do Lenki i ona mi dzisiaj odpisała, że dziękuje bardzo czy to znaczy że ma tyle na głowie że maile czyta z tygodniowym opóźnieniem? zaczynam się zastanawiać jak to będzie przy transferze jak wyślę usg tsh i prog. Czy odpisuje Wam od razu? Jakie macie z tym doświadczenia? jaki najpewniejszy kontakt do niej? sms czy e-mail?
-
Gusia1985 wrote:Ft4 powinno być w granicach 0,70 - 1,48. Tsh się nie bada przy estrofemie, zawyża wynik i jest niewiarygodny. Wcześniej nie badałam magnezu ani potasu ale magnez wpływa na obniżanie ciśnienia krwi skurcze i rozkurcze mięśni. Podczas ciąży potas reguluje ciśnienie krwi. Jeśli coś pomyliłam prosze mnie poprawić 😉.
myślę, że to bardzo ważne z tym tsh bo też słyszałam ze estrofem zawyża i pytanie czy przywalać letrox na wysokie tsh czy poczekać aż się unormuje samo a pod uwage brać ft4. 0,70 - 1,48 to dosyć spore zakresy. Chyba dla takich osób jak ja czyli z hashimoto najlepiej pogadać o tym z endokrynologiem -
Ginewra wrote:Dziewczyny tydzień temu wysyłałam na maila oraz na telefon badanie do Lenki i ona mi dzisiaj odpisała, że dziękuje bardzo czy to znaczy że ma tyle na głowie że maile czyta z tygodniowym opóźnieniem? zaczynam się zastanawiać jak to będzie przy transferze jak wyślę usg tsh i prog. Czy odpisuje Wam od razu? Jakie macie z tym doświadczenia? jaki najpewniejszy kontakt do niej? sms czy e-mail?
Mi na maile zazwyczaj odpisuje do pół godzinyGinewra lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Ginewra wrote:Dziewczyny tydzień temu wysyłałam na maila oraz na telefon badanie do Lenki i ona mi dzisiaj odpisała, że dziękuje bardzo czy to znaczy że ma tyle na głowie że maile czyta z tygodniowym opóźnieniem? zaczynam się zastanawiać jak to będzie przy transferze jak wyślę usg tsh i prog. Czy odpisuje Wam od razu? Jakie macie z tym doświadczenia? jaki najpewniejszy kontakt do niej? sms czy e-mail?
Myślę ze to przypadek , mi zawsze szybko odpisuje na maile. Ale rzeczywiście roboty mają dużo, patrząc po ostatniej wizycie, ile ludzi sie przewinęło w poczekalni 🙈 -
Ginewra wrote:Gusia a mówił ci twój doktor jaka jest optymalna wysokość ft4? bo zazwyczaj mówi się o TSH a w sumie to ft4 jest nawet ważniejsze...
potasu i magnaze to chyba w życiu nie mierzyłam a z czego to wynika? miałąs jakieś niedobory czy rutynowo?
Ja tez nigdy nie badalam magnezu i potasu 🤔 żaden z lekarzy nawet o tym nie wspomniał 😏 magnez suplementuje cały czas, więc powinnam miec w normie 😉 -
Ginewra lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Gabka86 wrote:Ja tez nigdy nie badalam magnezu i potasu 🤔 żaden z lekarzy nawet o tym nie wspomniał 😏 magnez suplementuje cały czas, więc powinnam miec w normie 😉
kiedyś coś słyszałam że jak dużo magnezu to potrafi potas się obniżać a w sumie slusznie ze się bada oba. Takie czasy że niedobry minerałów ogólnie ma większość ludzi żywiących się produktami sklepowymi bo kiepsko z jakością jedzenia a gleba przez sztuczne nawozy też jest wyjaławiana i ogólnie dookoła śmieciowe żarcie. Tak więc z tymi minerałami to najlepiej kompleksowo łykać a już najlepiej to sprawdzić wszystkie i tylko tam gdzie są niedobry to supelmentować ale kto ma na to czas i pieniądze jak my tu walczymy o spraw życia i śmierci naszych dzieciaczków
ja jeszcze w ramach badań z cyklu zrobię dla świętego spokoju zrobiłam teraz p/c antyfospolidowe i p.antygenom łożyska ale mam ujemne. Tak że już nic nie badam, czekam na dawczynię, ćwiczę, staram się wysypiać i ogólnie zluzować i cieszyć się pierdołami ale wiadomo, że gdzieś tam z tyłu łowy doczekać się nie mogęGabka86 lubi tę wiadomość
-
Gabka86 wrote:Myślę ze to przypadek , mi zawsze szybko odpisuje na maile. Ale rzeczywiście roboty mają dużo, patrząc po ostatniej wizycie, ile ludzi sie przewinęło w poczekalni 🙈
noooo, ja jak byłam to pielęgniarka dosłownie biegała, nie w przenośni tylko dosłownie! z korytarza do recepcji i gabinetu z papierami w ręku. Nawet się zastanawiałam czy pojemnika z nasieniem dzieś nie pomyli albo pogubi ogólnie to śmiesznie też było trochę jak to u pepików bo dali nam pojemnik na nasienie i ja mówię do męża, że ma natryskać cały a wiecie jaka jest pojemność tego pojemnika na to pielęgniarka stwierdziła, że musiałby tu siedzieć rok no i gadka się rozwinęła ze chyba zostanie bo mają tu tyle roboty że nie wyrabiają i przyda się pomoc
Jak dla mnie to niech tam będzie i meksyk aby się udało w końcu -
Ginewra wrote:noooo, ja jak byłam to pielęgniarka dosłownie biegała, nie w przenośni tylko dosłownie! z korytarza do recepcji i gabinetu z papierami w ręku. Nawet się zastanawiałam czy pojemnika z nasieniem dzieś nie pomyli albo pogubi ogólnie to śmiesznie też było trochę jak to u pepików bo dali nam pojemnik na nasienie i ja mówię do męża, że ma natryskać cały a wiecie jaka jest pojemność tego pojemnika na to pielęgniarka stwierdziła, że musiałby tu siedzieć rok no i gadka się rozwinęła ze chyba zostanie bo mają tu tyle roboty że nie wyrabiają i przyda się pomoc
Jak dla mnie to niech tam będzie i meksyk aby się udało w końcu
Oby jakość nie spadła, przez ta duża ilość pracy -
Gabka86 wrote:Oby jakość nie spadła, przez ta duża ilość pracy
Wiadomo ale pozostaje czekać.
Czekamy teraz na ciąże dziewczyn które teraz pojechały po swoje kropki i pepiki. Trzymamy kciuki i dawajcie znać o sukcesachGabka86, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Ja jestem na chwile obecna na drugiej jedna po drugiej stymulacji po moich poprzednich 2 z ktory byla 1 blastka
I nie zagniezdzila sie niestety
Ale czekam teraz z 1 stymulacji na genetyke i lece z druga stymulacja w poniedzialek usg i co tam bedzie to w piatek chyba punkcja
karolcia35, Gabka86 lubią tę wiadomość
-
Hej, my właśnie wracamy z kliniki. Na USG wyszło 10 pęcherzyków po pięć na każdym jajniku Rysiek mówi że coś jeszcze urośnie. W środę mam punkcję.
Transfer będziemy umawiać na marzec, pytałam go o dentystę, powiedział że ogólnie nie przeszkadza to chyba że dostanę jakieś antybiotyki i zależy jakie.
Więc żeby być spokojnym u się nie streścić, poczekamy do następnego cyklu.Gusia1985, karolcia35, Gabka86, Lena887, AGAaa lubią tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Hej, my właśnie wracamy z kliniki. Na USG wyszło 10 pęcherzyków po pięć na każdym jajniku Rysiek mówi że coś jeszcze urośnie. W środę mam punkcję.
Transfer będziemy umawiać na marzec, pytałam go o dentystę, powiedział że ogólnie nie przeszkadza to chyba że dostanę jakieś antybiotyki i zależy jakie.
Więc żeby być spokojnym u się nie streścić, poczekamy do następnego cyklu.
A powiedz mi w jakim wieku jestes?
-
iza@ wrote:Piekny wynik co do ilosci
A powiedz mi w jakim wieku jestes?
Mój K. się ze mnie śmiał bo widział jak nie mogłam wytrzymać aż Rysiek mi odpowie co wyszło na USG xD
Co do kawy, nie jestem pewna, ale może to pytanie ze względu na to że kawa wypłukuje magnez?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
iza@ wrote:Powiedzcie mi o co chodzi z ta kawa?
W ankiecie w klinice tez sie pytaja
Ja mam obawy ze za duzo kawy pije
W ankiecie pytanie czy po wypiciu kawy mam szczekoscisk
też mnie ten temat nurtował i nadal nurtuje z opinii lekarzy kobiety w ciąży powinny OGRANICZYĆ to ilus tam mg kofeiny co odpowiada dwóm małym filiżankom kawy ale jak wiadomo kawa kawie nie równa
ogólnie przy staraniu i w ciąży odradza się ale dlaczego tego nigdy tak rzetelnie nie wyjaśniają. pewnie inaczej jak ktoś ma problem z ciśnieniem ect.
Ja od wielu lat rzadko nawet kiedy alkohol piję, czasem bezalkoholowe piwko którym tez mozna sie nieco podchmielić potrafimy pójść na imprezę i tańczyć parę godzin i bawić się bez alkoholu i da się. Nie palimy, nie używam cukru, mało mięsa i w ogóle takiego przetworzonego jedzenia, sami gotujemy, nawet warzywa sami chodujemy na działce bez sztucznych nawozów. Praktykuję codziennie jogę sporo też jeżdzę na rowerze. Ale z kawą jakoś nie mogę się rozstać i nie wyobrażam sobie jej całkiem odmawiać jedna, max dwie małe kawki oczywiście nie na pusty żołądek, na razi sobie pozwalam Pewnie w ciąży jakby mi lekarz prowadzący zakazał to bym się posłuchała.. -
Dzień dobry, witam się z panem kropkiem na pokładzie 😊
To nasz jedyny zarodek więc pozostaje mi liczyć na "zloty strzał"Gusia1985, karolcia35, gacka89, Ginewra, iza@, Gabka86, AGAaa, Milenka, Jolciaa, czekamynadzidzie, Ada M lubią tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK