Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylza wrote:Hej dziewczyny. Mam termin do lachciny na koniec maja. Chętnie zamienię na późniejszy (czerwiec połowa lub koniec)
Jeśli jest ktoś niecierpliwy, dajcie znać
Zadzwon do kliniki lub napisz do Lenki to znajdą ci późniejszy termin. Widząc po opisie w stopce Lachcina może zaproponować adopcje komórki niż ministymulację bo masz bardzo niskie AMH11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Sylza wrote:Hej dziewczyny. Mam termin do lachciny na koniec maja. Chętnie zamienię na późniejszy (czerwiec połowa lub koniec)
Jeśli jest ktoś niecierpliwy, dajcie znać
Hey, zaciekawiły mnie twoje spadki i wzrost AMH? Jak to możliwe lekarze mówią że to rezerwa jajnikowa ilość komórek które z obiegiem czasu maleją i nie ma szansy na wzrost jak to możliwe? Co takiego brałaś że wartość wzrosła?KD Eurofertil Ostrava
14.05.2021 - pierwsza wizyta
11.08.2021 - 4 zarodki 🍀 klasy A
1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 03.09.2021
2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 07.10.2021
3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022
3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022
8 dpt beta 46,6
10 dpt beta 123
12 dpt beta 290
14 dpt beta 727
17 dpt beta 2039
21 dpt beta 6 482❤️
Hashimoto - niedoczynność tarczycy
Przedwczesne wygaśnięcie jajników
AMH - 0,02
PAI-1 4G hetero
MTHFR_1298A hetero
nasienie męża -super -
Brałam suple ale różnica między najniższym a ostatnim najwyższym to kilka dni i ten ostatni był wykonywany od razu, na miejscu. A wszystkie poprzednie byłam zapewniana ze są robione na miejscu a na PDF wyników był Poznań czyli najwrażliwszy badanie jeździło ponad 200 km do labu i próbka traciła na jakości’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Witam dziewczyny.
Czy któraś z was mrozila komórki w Czechach ?
Udało mi się uzyskać 1 zarodek z procedury w PL. Teoretycznie transfer w maju... Ale tak myślę że jak wyjdzie to pewnie za rok to z moim Amh nic nie zrobię.
No ale ryzyko jest większe że nie wyjdzie. Mam wizytę w euroferril 3 czerwca
I tak gdybań czy jest sens mrozic komórki a nie zarodki.
Któraś coś wie nt ?
-
Gutek wrote:Witam dziewczyny.
Czy któraś z was mrozila komórki w Czechach ?
Udało mi się uzyskać 1 zarodek z procedury w PL. Teoretycznie transfer w maju... Ale tak myślę że jak wyjdzie to pewnie za rok to z moim Amh nic nie zrobię.
No ale ryzyko jest większe że nie wyjdzie. Mam wizytę w euroferril 3 czerwca
I tak gdybań czy jest sens mrozic komórki a nie zarodki.
Któraś coś wie nt ?Gutek lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Witajcie dziewczyny, nie jestem w klinice Eurofertil, natomiast w innej, również czeskiej, Unica. 😊 Mam pytanie odnośnie zarodków, może Wy byłybyście mi wstanie pomoc i nieco rozjaśnić w głowie.
Czy za każdym razem wykonujecie Ah podczas transferu zarodka? Dzisiaj się trochę zdziwiłam, jestem świeżo po transferze i bezpośrednio po punkcji i hodowli dostałam jedynie informacje, że mamy 4 x blastocysta wylegowa i 3 x blastocysta wylegajaca. 🤷♀️ od jakiegoś czasu prosiłam także o taką ocenę od embriologa dotyczącą tych zarodków i dzisiaj ją otrzymałam (po trzecim transferze), że pierwszy z transferowanych od razu po punkcji był 4aa, potem 3aa i teraz znów 3aa. Nie decydowaliśmy się na ah no bo skoro są wylegowe to otoczka już przecież jest naruszona a teraz po otrzymaniu tych danych o ocenie to już zgłupiałam całkowicie. Nijak ma się to do tej pierwszej informacji, że były 4 wylegowe i 3 wylęgające. 🤦♀️ zastanawiam się, czy może teraz trzeba było prosić o to ah skoro one są 3aa. Powiedzcie, czy ja coś źle rozumiem? Czym się różni wylegowa od wylęgającej? I czy zarodek 3aa ma już naruszoną otoczkę? 😳 -
Kolorowa27 wrote:Witajcie dziewczyny, nie jestem w klinice Eurofertil, natomiast w innej, również czeskiej, Unica. 😊 Mam pytanie odnośnie zarodków, może Wy byłybyście mi wstanie pomoc i nieco rozjaśnić w głowie.
Czy za każdym razem wykonujecie Ah podczas transferu zarodka? Dzisiaj się trochę zdziwiłam, jestem świeżo po transferze i bezpośrednio po punkcji i hodowli dostałam jedynie informacje, że mamy 4 x blastocysta wylegowa i 3 x blastocysta wylegajaca. 🤷♀️ od jakiegoś czasu prosiłam także o taką ocenę od embriologa dotyczącą tych zarodków i dzisiaj ją otrzymałam (po trzecim transferze), że pierwszy z transferowanych od razu po punkcji był 4aa, potem 3aa i teraz znów 3aa. Nie decydowaliśmy się na ah no bo skoro są wylegowe to otoczka już przecież jest naruszona a teraz po otrzymaniu tych danych o ocenie to już zgłupiałam całkowicie. Nijak ma się to do tej pierwszej informacji, że były 4 wylegowe i 3 wylęgające. 🤦♀️ zastanawiam się, czy może teraz trzeba było prosić o to ah skoro one są 3aa. Powiedzcie, czy ja coś źle rozumiem? Czym się różni wylegowa od wylęgającej? I czy zarodek 3aa ma już naruszoną otoczkę? 😳Kolorowa27 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Agak wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie czy na 1 wizycie oprócz męża ja też muszę być na czczo do jakiś badaniach w opcji komórka dawczyni.
Cześć. Na pierwszej wizycie tylko parter ma badania krwi. Ja nie miałam nawet usg robionego. Tylko papiery i kasa i rozmowa. To było moje 1 in vitro w ogóle i byłam trochę zaskoczona takim hurtowym podejściem. Nie wiem człowiek się chyba naogląda amerykańskich filmów o empatycznych lekarzach i potem ma oczekiwania hehe. Tak więc z KD ja żadnych badań nie miałam na 1 wizycie. Druga wizyta to już jest transfer. Z tego transferu póki co:
8dp 41,9
10dpt 135,0
tak więc RL raczej wcelował zobaczymy co dalejAGAaa, Agak, Lena887, gacka89, Karola1385, Gusia1985, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Ginewra wrote:. Z tego transferu póki co:
8dp 41,9
10dpt 135,0
tak więc RL raczej wcelował zobaczymy co dalej
Gratulacje 💖Ginewra lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Ginewra wrote:Cześć. Na pierwszej wizycie tylko parter ma badania krwi. Ja nie miałam nawet usg robionego. Tylko papiery i kasa i rozmowa. To było moje 1 in vitro w ogóle i byłam trochę zaskoczona takim hurtowym podejściem. Nie wiem człowiek się chyba naogląda amerykańskich filmów o empatycznych lekarzach i potem ma oczekiwania hehe. Tak więc z KD ja żadnych badań nie miałam na 1 wizycie. Druga wizyta to już jest transfer. Z tego transferu póki co:
8dp 41,9
10dpt 135,0
tak więc RL raczej wcelował zobaczymy co dalejGinewra lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
W końcu komuś się udało, gratuluję
Ginewra lubi tę wiadomość
11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Ginewra wrote:Trzeba w końcu odczarować tego Ryśka, żeby wszystkim mamom na tym wątku się udało :*
Ja jednak podchodzę do kolejnego transferu w czerwcu.
W następnym cyklu najpierw robię histeroskopie, mój gin zrobi mi w szpitalu. Może dodatkowo wspomoże, albo co rozjaśni się.karolcia35 lubi tę wiadomość
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Oby tak było
Ja jednak podchodzę do kolejnego transferu w czerwcu.
W następnym cyklu najpierw robię histeroskopie, mój gin zrobi mi w szpitalu. Może dodatkowo wspomoże, albo co rozjaśni się.
no jasne, też tak planowałam z histeroskopią, będziesz miała oglądnięte wszystko od środka i z większym spokojem podejdziesz do transferu, który się udagacka89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
calistas1 wrote:Dzień dobry Dziewczyny,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6
calistas chciałam pomóc ale ręce opadają jak ta ankieta jest nieprzygotowana, niestety nie da rady przez nią przebrnąć. Przykład pytania ( pytania są pourywane i nie wiadomo o co chodzi ) i odpowiedzi poniżej, sporo tego typu, masakra, to chyba jakieś tłumaczenie googla z ankiety chińskiej. Piszę to żeby zaoszczędzić dziewczynom cennego czasu gdyby się pokusiły o altruistyczną pomoc.
8. Do tej pory w Twoim życiu:
całkowicie nie prawdziwe
w małym stopniu prawdziwe
w umiarkowanym stopniu prawdziwe
całkowicie prawdziwe
-
Część Dziewczyny !
Na początku czerwca jadę na 1 wizytę do Czech.
W Polsce mam jeden zarodek zamrożony. Chce jeszcze sprobowac pozyskać dodatkowe w Czechac.
Podzielicie się doświadczeniem co w ciągu tego miesiąca mogę jescze dodatkowo zrobić ze sobą ?
Dzięki ! -
Dziewczyny,
Kończy mi się część leków. Nie mam w Polsce takiego lekarza który wie o naszej procedurze i mnie tu przygotowywał. Jestem po transferze niecałe 3 tyg więc jeszcze nie było USG czyli ciąża nie jest potwierdzona.
Mam pytanie jak to jest z receptami od Kliniki? Czy po prostu pisze się do Lenki w tej sprawie i wysyłają papierowe recepty czy np. jakieś zaświadczenie, że mam brać takie i takie leki i wtedy lekarz w Polsce wypisuję? Obie opcję są w sumie OK ale nie wiem jak to jest praktykowane. Mam trochę obawę, że zapisze się do ginekologa u nas a on mnie odprawi z kwitkiem bo w ciemno recept nie wypisze, ale powie żebym jechała sobie do Czech. Lekarze są na prawdę różni i nie chcę odbić się od ściany
z góry dzięki -
Ginewra wrote:Dziewczyny,
Kończy mi się część leków. Nie mam w Polsce takiego lekarza który wie o naszej procedurze i mnie tu przygotowywał. Jestem po transferze niecałe 3 tyg więc jeszcze nie było USG czyli ciąża nie jest potwierdzona.
Mam pytanie jak to jest z receptami od Kliniki? Czy po prostu pisze się do Lenki w tej sprawie i wysyłają papierowe recepty czy np. jakieś zaświadczenie, że mam brać takie i takie leki i wtedy lekarz w Polsce wypisuję? Obie opcję są w sumie OK ale nie wiem jak to jest praktykowane. Mam trochę obawę, że zapisze się do ginekologa u nas a on mnie odprawi z kwitkiem bo w ciemno recept nie wypisze, ale powie żebym jechała sobie do Czech. Lekarze są na prawdę różni i nie chcę odbić się od ściany
z góry dzięki
W aptece mi wydali, ale szczerze gdyby nie to że mnie farmaceutka zna to nie wiem czy bym dostała, bo była pieczątka nie czytelna.
Ja byłam w przychodni przyszpitalnej u losowego lekarzą, powiedzialam że podchodzę do invitro i wypisał mi receptę. Fakt że miałam czeska receptę bo chciałam dostać ryczałt żeby mniej zaplacic. Myślę że nie zaszkodzi pójść u zapytać.Ginewra lubi tę wiadomość
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️