X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Sylza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg miałam widocznych 6 pęcherzyków ale widocznie była cześć pustych. Tu niby dają info zaraz po ile było pobranych a kolejne i formacje po 3D ile było dojrzałych ile się zaplodnilo itp a potem dopiero w 5d. Dr kazał nam dzwonić dziś i dopytać (1d) ale na resztę czekamy do 5d i doktor ma do nas dzwonić co dalej robimy żeby ustalić kolejny termin usg.
    Miałam 11dni stymulację, tego samego dnia zastrzyk diphereline i po dwóch dniach punkcja -> 14 dnia cyklu

Gutek lubi tę wiadomość

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Pestka" Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska wrote:
    Dziękuję 😀
    Po pierwsze miałam down regulation protocol czyli wprowadzono mnie w stan menopauzy. Miałam więcej progesteronu i Estrofemu. Z badań Endometrio wyszły mi podwyższone NK w macicy i na to miałam intralipid, encorton 20mg, aspiryna i lek na odbudowanie flory bakteryjnej. Do transferu ovitrelle i po 5 dniach kolejny zastrzyk.

Hej. Mam pytanie bo też mam mieć down regulation protocol. Co prawda w innej klinice bo w Reprofit Ostrava. Mam endometriozę IV stopnia i przed transferem mam być wprowadzona na 2-3 miesiące w stan menopauzy. Mogłabyś napisać jak to u Ciebie wyglądało, jaki lek dostałaś, jak długo i w jaki sposób go miałaś przyjmować, od którego dnia cyklu? Jak się czułaś?
    Wiem tylko, że mam dostać lek do wstrzykiwań i pierwszy zastrzyk mam zrobić na ok. 10 dni przed spodziewanym okresem. Nie wiem też czego mam się spodziewać jeśli chodzi o samopoczucie.

• Juska Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka" wrote:
    Hej. Mam pytanie bo też mam mieć down regulation protocol. Co prawda w innej klinice bo w Reprofit Ostrava. Mam endometriozę IV stopnia i przed transferem mam być wprowadzona na 2-3 miesiące w stan menopauzy. Mogłabyś napisać jak to u Ciebie wyglądało, jaki lek dostałaś, jak długo i w jaki sposób go miałaś przyjmować, od którego dnia cyklu? Jak się czułaś?
    Wiem tylko, że mam dostać lek do wstrzykiwań i pierwszy zastrzyk mam zrobić na ok. 10 dni przed spodziewanym okresem. Nie wiem też czego mam się spodziewać jeśli chodzi o samopoczucie.

Hej ☺️ u mnie to trwało krócej, może dlatego że mam endometrioze 2go stopnia. Pod koniec cyklu miałam zrobić sobie zastrzyk z Zoladex Depot i tak po 3 tygodniach USG. Na podstawie tego USG lekarka podjęcia decyzję o przygotowaniu do transferu i rozpisała leki. Czułam się dobrze ☺️ naczytałam się najpierw, że menopauza to jakaś masakra itd. Nie było tak źle o zupełnie bym się tym nie przejmowała.
    Wiem, że down regulation można robić na różne sposoby i różnie można leki rozpisać. Wydaje mi się, że Ty masz inną wersję niż miałam ja.

• Gutek Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Na usg miałam widocznych 6 pęcherzyków ale widocznie była cześć pustych. Tu niby dają info zaraz po ile było pobranych a kolejne i formacje po 3D ile było dojrzałych ile się zaplodnilo itp a potem dopiero w 5d. Dr kazał nam dzwonić dziś i dopytać (1d) ale na resztę czekamy do 5d i doktor ma do nas dzwonić co dalej robimy żeby ustalić kolejny termin usg.
    Miałam 11dni stymulację, tego samego dnia zastrzyk diphereline i po dwóch dniach punkcja -> 14 dnia cyklu

Czekam na info ! I mocno trzymam kciuki.

Ja też się nastawiam na 2 stymulację.. mam nieprawidłowy kariotyp i muszę badać zarodki... Zakładając że jest ryzyko wad chce od razu podejść
    Do 2 giej stymulacji. Za ciosem. Na 3 już nas nie stać tym bardziej że w pl też trochę wydałam:/

• Pestka" Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska wrote:
    Hej ☺️ u mnie to trwało krócej, może dlatego że mam endometrioze 2go stopnia. Pod koniec cyklu miałam zrobić sobie zastrzyk z Zoladex Depot i tak po 3 tygodniach USG. Na podstawie tego USG lekarka podjęcia decyzję o przygotowaniu do transferu i rozpisała leki. Czułam się dobrze ☺️ naczytałam się najpierw, że menopauza to jakaś masakra itd. Nie było tak źle o zupełnie bym się tym nie przejmowała.
    Wiem, że down regulation można robić na różne sposoby i różnie można leki rozpisać. Wydaje mi się, że Ty masz inną wersję niż miałam ja.

Dzięki za odpowiedź. Jestem ciekawa czy to pomoże. Tutaj u nas nikt się moją endometriozą zbytnio nie przejmował i nigdy nic z nią nie robiono. Operację usunięcia ognisk endometriozy na nfz mam wstępnie dopiero w lutym 2023r. i to sama załatwiałam z własnej inicjatywy.

• Juska Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka" wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Jestem ciekawa czy to pomoże. Tutaj u nas nikt się moją endometriozą zbytnio nie przejmował i nigdy nic z nią nie robiono. Operację usunięcia ognisk endometriozy na nfz mam wstępnie dopiero w lutym 2023r. i to sama załatwiałam z własnej inicjatywy.
    Ogólnie kobiety z endometriozą zachodzą w ciążę
    i dlatego lekarz pewnie jak nie widzi wielkiej masakry w macicy to l nie będzie skłaniał się ku zabiegowi.
    Trzymam kciuki! Powodzenia!

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po punkcji.
    Pobranych wczoraj 2, dziś info ze zapłodnione obie. Czekamy do środy ile wytrwalo do 5d. Punkcję wykonywał dr jaros mimo ze jestem u dr L. Lekarz sugeruje ze gdyby obie zostały do 5d można już transferować a nie brać się za druga mini. Dostałam leki na obie sytuacje 1. Przygotowanie do transferu 2. Kolejna mini ale chyba się skłaniam ku kolejnej stymulacji żeby nazbierać zarodki tak czy inaczej :)
    Ja polecam pozbierać zarodki bo nigdy nie wiesz który się przyjmie. Ja po dwóch mini mialam 2 zarodki, jeden 4ab i drugi 2bb i doktor tez mowil ze kończymy chyba że bardzo chcemy pojsc w trzecią... I maz bardzo chciał 😉 I powiem Ci ze z trzeciej uzyskałam az 2 zarodki najlepszej jakości, z czego jeden został ze mną 😍
    Zawsze warto miec z czego wybierać a z mini jest tak że najlepsze efekty są jedna po drugiej, więc myślę że opłaca się to wykorzystać 👍 powodzenia!

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. przy pierwszej mini nie uzyskałam zarodków bo była tylko 1 komórka, przy drugiej 4 komórki i 3 zarodki, w 3 już nie szłam bo mam córkę dzięki Novum w Polsce wiec dużą liczbą zarodków nie byłaby mi potrzebna. Co innego jakbym nie miała już dziecka to i na 3 i na 4 bym się decydowała. Za chwilę zabieram ze sobą drugi zarodek bo z pierwszego nie uzyskałam ciąży więc trzymajcie kciuki.

Sylza, gacka89 lubią tę wiadomość

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • Gutek Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Ja np. przy pierwszej mini nie uzyskałam zarodków bo była tylko 1 komórka, przy drugiej 4 komórki i 3 zarodki, w 3 już nie szłam bo mam córkę dzięki Novum w Polsce wiec dużą liczbą zarodków nie byłaby mi potrzebna. Co innego jakbym nie miała już dziecka to i na 3 i na 4 bym się decydowała. Za chwilę zabieram ze sobą drugi zarodek bo z pierwszego nie uzyskałam ciąży więc trzymajcie kciuki.

No to powodzenia ! Rozumiem że nie badalas zarodka?
    Ta 2ga stymulacja była po kilku dniach od punkcji ?

Możesz dopisać ile miałaś pęcherzyków w każdej stymulacji?

Kciuki trzymam za Ciebie :)

• Sylza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak właśnie zrobię :) dziś 3D i informacja ze oba zarodki maja się dobrze. Ale co to dwa… jak jeden jedyny się już nie przyjął kiedyś.
    Lekarz sugerował zebysmy dali sobie jeszcze pare miesięcy naturalnie ale czasem w to wierze ze może by się udało czasem nie… co 5 min zmieniałam decyzje ale chce mieć już ten temat z głowy, zakończyć zastrzyki zamiast porannej kawy, myślenie o suplementacji, ataki stresu w nocy przez co chodzę niewyspana. A jak będę miała te 4 zarodki i okaże się faktycznie ze Czechy czynią cuda i jednak każdy się przyjmie No to najwyżej dom mi się powiększy o 2 pokoje 🤷🏻‍♀️
    A wiecie może jak działa prawo czeskie co z zarodkami, ile maksymalnie mogą byc przechowywane i co będzie się s nimi działo, czy mamy na to wpływ ?

Gutek lubi tę wiadomość

’94

🏥Salve Łódź
    🏥KrakOvi
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022

Transfer 12.10.2022
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Dzięki dziewczyny, tak właśnie zrobię :) dziś 3D i informacja ze oba zarodki maja się dobrze. Ale co to dwa… jak jeden jedyny się już nie przyjął kiedyś.
    Lekarz sugerował zebysmy dali sobie jeszcze pare miesięcy naturalnie ale czasem w to wierze ze może by się udało czasem nie… co 5 min zmieniałam decyzje ale chce mieć już ten temat z głowy, zakończyć zastrzyki zamiast porannej kawy, myślenie o suplementacji, ataki stresu w nocy przez co chodzę niewyspana. A jak będę miała te 4 zarodki i okaże się faktycznie ze Czechy czynią cuda i jednak każdy się przyjmie No to najwyżej dom mi się powiększy o 2 pokoje 🤷🏻‍♀️
    A wiecie może jak działa prawo czeskie co z zarodkami, ile maksymalnie mogą byc przechowywane i co będzie się s nimi działo, czy mamy na to wpływ ?

Z tego co wiem,oni nie mają ograniczeń jak u nas,że 20 lat i później do adopcji. Dopóki płacisz za przechowywanie to przechowują. Jak przestaniesz płacić to też jeszcze będą przechowywać i pisać do Ciebie. Dopiero po jakimś sporym czasie zaczynają działać.
    W Czeskim prawie są 2 opcje- albo się daje zarodki do likwidacji albo na cele badawcze.

Sylza lubi tę wiadomość

• Avina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 Mam pytanie do tych z Was, które podchodziły wczesniej do stymulacji w Polsce, a później miały mini stymulacje w Czechach. Jestem po trzech procedurach w Polsce. Udało mi się uzyskać 3 zarodki 3 dniowe, więc bez szału. Mam endo i jeden jajnik. Amh niby 1,2. W Polsce miałam tylko długie protokoły i pęcherzyki rosły dość długo. Czy w Czechach przy mini jest szansa, że pęcherzyki będą rosły szybciej? Jak było u Was?

Starania od grudnia 2016 roku
    Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
    Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

29.08.20 transfer zarodka 8a :(
    7.04.21 transfer ❄ 8a :(
    Brak mrożaków :(

Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
    27.09.21 Pobrano 7 komórek
    2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero
  • Gutek Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avina wrote:
    Cześć 🙂 Mam pytanie do tych z Was, które podchodziły wczesniej do stymulacji w Polsce, a później miały mini stymulacje w Czechach. Jestem po trzech procedurach w Polsce. Udało mi się uzyskać 3 zarodki 3 dniowe, więc bez szału. Mam endo i jeden jajnik. Amh niby 1,2. W Polsce miałam tylko długie protokoły i pęcherzyki rosły dość długo. Czy w Czechach przy mini jest szansa, że pęcherzyki będą rosły szybciej? Jak było u Was?

Hej,
    ja moge tylko powiedziec ze przy polskiej stymulacji (ostatniej) to mialam punkcje w 11 dniu stym (puregon 300), teraz w czechach na mini (max menopur 150) bede miala w 15 dniu. U mnie wolniej rosna.

ja mam b niskie AMH, nie mam endo.

• Avina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gutek wrote:
    Hej,
    ja moge tylko powiedziec ze przy polskiej stymulacji (ostatniej) to mialam punkcje w 11 dniu stym (puregon 300), teraz w czechach na mini (max menopur 150) bede miala w 15 dniu. U mnie wolniej rosna.

ja mam b niskie AMH, nie mam endo.

To ja na puregon 300 miałam jeszcze później niż w 11 dniu. Chyba ok 16. To ciekawe kiedy będę mieć punkcję przy mini. Zastanawiam się jak to rozegrać bo od 1 sierpnia nie ma doktora i Lenki. Mam mieć dwie mini i nie wiem czy się wyrobię, a okresu jeszcze nie widać...

Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

• Sylza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mini miałam 11 dni stymulacji, 13go dnia punkcja (piatek), 6 dni przerwy i kolejna stymulacja zaczynam w czwartek 23.06. Przewidywana wizyta na 1.07 i pewnie w kolejnym tyg punkcja mniej więcej 5-7.07

’94

🏥Salve Łódź
    🏥KrakOvi
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022

Transfer 12.10.2022
  • Avina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Ja na mini miałam 11 dni stymulacji, 13go dnia punkcja (piatek), 6 dni przerwy i kolejna stymulacja zaczynam w czwartek 23.06. Przewidywana wizyta na 1.07 i pewnie w kolejnym tyg punkcja mniej więcej 5-7.07

A stymulacja większymi dawkami ile trwała?

Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

• Sylza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlam długimi protokołami i dokładnie 9 i 10 dni już sama stymulacja po wyciszeniu ale tez miałam niby male dawki

’94

🏥Salve Łódź
    🏥KrakOvi
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022

Transfer 12.10.2022
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Postanowiliśmy, że przed następną procedurą mąż zrobi rozszerzone badanie nasienia. W zeszłym roku miał zwykły seminogram i było ok.

Z rozszerzonych badań wyszło tak:
    * Fragmentacja DNA 30% (norma do 15%, z tego co czytałam wysoka fragmentacja powoduje wady zarodków, wczesne poronienia, braki implantacji),
    * HBA 51% (do tego dodany komentarz z kliniki: obniżona dojrzałość i funkcja fizjologiczna plemników/ prawidłowy wynik to 80% i wyżej),
    * morfologia 2% (w zeszłym roku była 4% więc mam szok).
    Przed tym 4 transferem miał jeszcze badanie z krwi i wyszedł Polimorfizm Apal. Czekamy jeszcze na badanie kariotypu, bo przed tamtą procedurą oprócz podstawowego badania nasienia nie miał żadnych badań.

Teraz to już zgłupiałam.. może te nasze zarodki faktycznie nie były zdrowe skoro wyniki są jakie są.. ale też nie mamy rozszerzonego badania w zeszłym roku więc to wróżenie z fusów. Nie spodziewałam się żadnych nieprawidłowości, badania chcieliśmy zrobić pro forma dla spokoju ducha.
    Nie wgłębiałam się wcześniej w fora o problemach z nasieniem. Macie jakieś doświadczenie? Możecie coś doradzić? Jest sens iść w AK czy to czas na decyzję o AZ? Pomóżcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 20:11

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetDream07 wrote:
    Cześć.

Postanowiliśmy, że przed następną procedurą mąż zrobi rozszerzone badanie nasienia. W zeszłym roku miał zwykły seminogram i było ok.

* Fragmentacja DNA 30% (norma do 15%, z tego co czytałam wysoka fragmentacja powoduje wady zarodków, wczesne poronienia, braki implantacji),
    * HBA 51% (do tego dodany komentarz z kliniki: obniżona dojrzałość i funkcja fizjologiczna plemników/ prawidłowy wynik to 80% i wyżej),
    Przed tym 4 transferem miał jeszcze badanie z krwi i wyszedł Polimorfizm Apal. Czekamy jeszcze na badanie kariotypu, bo przed tamtą procedurą oprócz podstawowego badania nasienia nie miał żadnych badań.

Teraz to już zgłupiałam.. może te nasze zarodki faktycznie nie były zdrowe skoro wyniki są jakie są.. ale też nie mamy rozszerzonego badania w zeszłym roku więc to wróżenie z fusów. Nie spodziewałam się żadnych nieprawidłowości, badania chcieliśmy zrobić pro forma dla spokoju ducha.
    Nie wgłębiałam się wcześniej w fora o problemach z nasieniem. Macie jakieś doświadczenie? Możecie coś doradzić? Jest sens iść w AK czy to czas na decyzję o AZ? Pomóżcie ;)

Nie znam się na męskich sprawach Ale póki te wyniki się nie poprawia to nie ma sensu wg mnie płacić za ak. Nie wiem co się na to stosuje. Jakieś suple? Jeśli tak to po 3 miesiącach można powtórzyć badanie i jak się niewiele zmieni to może AZ?

Wydaje się że niektóre badania powinny być w standardzie na samym początku. Niestety niewielu lekarzy o tym mówi.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetDream07 wrote:
    Cześć.

U nas było 30% uszkodzenia dna i 70%hba.
    To się ogólnie zmienia. Tez mieliśmy problemy z zarodkami ale cholera wie czy od tego.
    Poki co dzidziol zdrowy 😉 a zarodkow nie badaliśmy.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ