X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • GOOD LUCK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma wrote:
    Pierwszy to mam jakiś ukraiński nie napisze nawet co to za jaki bo jest cyrylica na opakowaniu napisane 😅 jest on dostępny tylko na Ukrainie - zapytam jutro lekarza bo mam wizytę a drugi to Agolutin. ;)
    Hey ale widzę że Agolutin nie jest dostępny w Polsce to ukraiński lek. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 20:55

KD Eurofertil Ostrava
    14.05.2021 - pierwsza wizyta
    11.08.2021 - 4 zarodki 🍀 klasy A
    1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 03.09.2021
    2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 07.10.2021
    3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022

8 dpt beta 46,6
    10 dpt beta 123
    12 dpt beta 290
    14 dpt beta 727
    17 dpt beta 2039
    21 dpt beta 6 482❤️

Hashimoto - niedoczynność tarczycy
    Przedwczesne wygaśnięcie jajników
    AMH - 0,02
    PAI-1 4G hetero
    MTHFR_1298A hetero
    nasienie męża -super
  • arzu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOOD LUCK wrote:
    Hey ale widzę że Agolutin nie jest dostępny w Polsce to ukraiński lek. :(

wg mnie to czeski lek od BB PHARMA, zdaje się dostępny na wielu rynkach ale faktycznie nie w Polsce, ale jest do kupienia na polskiej papierowej recepcie w czeskiej aptece, w Czechach taka recepta jest ważna 14 dni od dnia jej wystawienia przez gina, ten progesteron jest dużo tańszy i też lepszy, bo dłużej utrzymuje się w organizmie, niż np. prolutex, koszt 1 op. agolutinu to ok. 12 zł, a prolutexu ok. 200 zł.

• Nieznajoma Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wszystkie leki dostaje od lekarza on mi sprowadza z zagranicy - większość leków mam czeskie bądź Ukraińskie - dużo Pan co leczy się właśnie u mojego doktora tez je brały i bardzo sobie chwala :)

04-06-2021 , - I transfer świeżaczka ❤️
    04-06-2021 , - 3 ❄️ Na zimowisku ⛄️

17-06-2021 , beta <0.1

06-08-2021 - II transfer - nieudany

10-01-2022 , beta ruszyła ale nie na długo - III transfer - nieudany

07-07-2022 - IV transfer - czekamy

Brak mrozaczkow 🥲
  • GOOD LUCK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma wrote:
    No ja wszystkie leki dostaje od lekarza on mi sprowadza z zagranicy - większość leków mam czeskie bądź Ukraińskie - dużo Pan co leczy się właśnie u mojego doktora tez je brały i bardzo sobie chwala :)
    A u jakiego lekarza się leczysz jeśli to nie tajemnica? No faktycznie różnica w cenie jest duża tylko z tego co widzę to różnica w składzie również Agulutin jest silniejszy w 1 dawce ponad połowę, jutro mam wizytę u gina to podpytam co i jak i ewentualnie poproszę o receptę i wykupię w Czechach jak będę następnym razem.

dziękuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 05:58

KD Eurofertil Ostrava
    14.05.2021 - pierwsza wizyta
    11.08.2021 - 4 zarodki 🍀 klasy A
    1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 03.09.2021
    2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 07.10.2021

8 dpt beta 46,6
    10 dpt beta 123
    12 dpt beta 290
    14 dpt beta 727
    17 dpt beta 2039
    21 dpt beta 6 482❤️

Hashimoto - niedoczynność tarczycy
    Przedwczesne wygaśnięcie jajników
    AMH - 0,02
    PAI-1 4G hetero
    MTHFR_1298A hetero
    nasienie męża -super
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arzu co u Ciebie ? jakie plany macie ? Widze spotykamy się na innym wątku :)

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które czekają na dawczynie/transfer - będziecie się szczepić?

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Ja się zaszczepiłam w sb już 2 dawką, pisałam do p. Lenki - mówiła, że lepiej się zaszczepić przed. Nie wiem ile będziemy czekać na dawczynie, więc wolałam to zrobić wcześniej. I tak od szczepienia do transferu upłynie trochę czasu. Immunolodzy też mówią ze ok 3 tygodnie/miesiąc trzeba odczekać z transferem z tego co czytałam na fb. Dziewczynom, które podchodzą do stymulacji ok 2 tygodnie.

Neytiri lubi tę wiadomość

11.2020 Kriobank
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Nie. Mi lekarz mówił że organizm dochodzi do siebie i 3 miesiące zwłaszcza jak ktoś ma problemy immuno. Więc ja narazie zrezygnowałam.

Neytiri lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • arzu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Arzu co u Ciebie ? jakie plany macie ? Widze spotykamy się na innym wątku :)

Hej, ostatnio rozmawiałam z dr agą czy daje acofill i pytała czy dalej na swoich komórkach, i takim zwątpieniem powiało... więc czasem tu zaglądam w kontekście nowego kierunku... ale ogólnie sprawy nie idą na przód, mam jakieś problemy hematologiczne, niedobór żelaza, anemia, coraz gorzej się czuję no ale w czwartek wizyta u hematologa to zobaczymy co powie, czekam też na wyniki immuno i wizytę u Sachy z krk... chciałabym się szczepić limfocytami ale co z tego wyjdzie to nie wiem... strasznie się to wszystko wlecze... miałam nadzieję, że w wakacje spróbuję, a tu co najwyżej wyjdzie z tego jesień... muszę to wszystko zdrowotnie wyprostować do tego czasu, bo inaczej bez sensu... kd zostawiam na przyszły rok, choć kto wie, może będzie jeszcze nagły zwrot akcji w tym temacie, ale Ty widzę ostro działasz, przetrzesz mi szlak :) bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Ciebie!! a powiedz jakieś dodatkowe przygotowania robisz do KD?

• arzu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOOD LUCK wrote:
    A u jakiego lekarza się leczysz jeśli to nie tajemnica? No faktycznie różnica w cenie jest duża tylko z tego co widzę to różnica w składzie również Agulutin jest silniejszy w 1 dawce ponad połowę, jutro mam wizytę u gina to podpytam co i jak i ewentualnie poproszę o receptę i wykupię w Czechach jak będę następnym razem.

dziękuje

jeśli chodzi o dawkowanie, to agolutin podaje się najczęściej raz na dobę domięśniowo (w opakowaniu 5 ampułek), a prolutex 2x dziennie podskórnie (w opakowaniu 7 ampułek)... czyli wychodzi mniej więcej na to samo na dobę... ale cenowo jest kolosalna różnica i też w samopoczuciu, i w wynikach krwi.... ponoć progesteron po prolutexie spada w organizmie po 4 h od podania, i w sumie moje samopoczucia też by to potwierdzało że tak jest... na agolutinie czułam się tak samo całą dobę, i nie miałam całej litanii skutków ubocznych jak przy prolutexie...

Nieznajoma lubi tę wiadomość

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp dziewczyny.
    Dostalam tez odpowiedz od Lenki i powiedziala, ze dr Lachcina zaleca zaszczepienie sie przed transferem (nie podala na ile tygodni przed). Takze ja pojde wszczepic sobie chipa w tym tyg ;)

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Lea78 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my właśnie wczoraj wróciliśmy z Ostrawy. Wszystko było pięknie, papierologia wypełniona, żołnierze na zimowisku, jednak gdy dr usłyszał o moich mięśniakach a potem mnie zbadał powiało zwątpieniem. Mięśniaki mam 4, jeden już zwapniony, jeden ponad 30mm, dwa po około 25mm. Wszystkie śródścienne, modelujące jamę macicy. Trzech lekarzy w Polsce by ich nie operowało, jeden w Polsce tak. Dr Ryszard wolałby abym się ich "pozbyła" do czasu znalezienia dawczyni(przez wzgląd na niebieskie oczy - pół roku). Nie wiem co robić. Na necie już jakiś czas temu znalazłam metodę leczenia mięśniaków- ultradźwiękami.. Cały czas o niej myślę... Dziewczyny może znacie kogoś dobrego w Polsce co zajmuje się leczeniem mięśniaków? Doktor wczoraj nawet dzwonił do swojego kolegi a zapytaniem o operację, której nie chce się za bardzo poddawać ponieważ także jest ryzykowna...

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea78 wrote:
    Hej dziewczyny, my właśnie wczoraj wróciliśmy z Ostrawy. Wszystko było pięknie, papierologia wypełniona, żołnierze na zimowisku, jednak gdy dr usłyszał o moich mięśniakach a potem mnie zbadał powiało zwątpieniem. Mięśniaki mam 4, jeden już zwapniony, jeden ponad 30mm, dwa po około 25mm. Wszystkie śródścienne, modelujące jamę macicy. Trzech lekarzy w Polsce by ich nie operowało, jeden w Polsce tak. Dr Ryszard wolałby abym się ich "pozbyła" do czasu znalezienia dawczyni(przez wzgląd na niebieskie oczy - pół roku). Nie wiem co robić. Na necie już jakiś czas temu znalazłam metodę leczenia mięśniaków- ultradźwiękami.. Cały czas o niej myślę... Dziewczyny może znacie kogoś dobrego w Polsce co zajmuje się leczeniem mięśniaków? Doktor wczoraj nawet dzwonił do swojego kolegi a zapytaniem o operację, której nie chce się za bardzo poddawać ponieważ także jest ryzykowna...

hej,
    lekarzem bardzo polecanym w Krakowie z zakresu leczenia szeroko rozumianych zmian endometrum jest Andrzej Zmaczyński https://www.znanylekarz.pl/andrzej-zmaczynski/ginekolog/krakow. Miałam u niego robiona histeroskopię i faktycznie jest mocno sensowny.

Przy okazji witam się - jestem w trakcie leczenia w Eurofertilu, po cyklu mikrostymulacji na własnych komórkach, z zamrożonymi 2 blastocystami, z nadzieją na kolejne po wczorajszej punkcji.

Powodzenia nam wszystkim!

Nieznajoma, Lea78 lubią tę wiadomość

age.png
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    Hej, ostatnio rozmawiałam z dr agą czy daje acofill i pytała czy dalej na swoich komórkach, i takim zwątpieniem powiało... więc czasem tu zaglądam w kontekście nowego kierunku... ale ogólnie sprawy nie idą na przód, mam jakieś problemy hematologiczne, niedobór żelaza, anemia, coraz gorzej się czuję no ale w czwartek wizyta u hematologa to zobaczymy co powie, czekam też na wyniki immuno i wizytę u Sachy z krk... chciałabym się szczepić limfocytami ale co z tego wyjdzie to nie wiem... strasznie się to wszystko wlecze... miałam nadzieję, że w wakacje spróbuję, a tu co najwyżej wyjdzie z tego jesień... muszę to wszystko zdrowotnie wyprostować do tego czasu, bo inaczej bez sensu... kd zostawiam na przyszły rok, choć kto wie, może będzie jeszcze nagły zwrot akcji w tym temacie, ale Ty widzę ostro działasz, przetrzesz mi szlak :) bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Ciebie!! a powiedz jakieś dodatkowe przygotowania robisz do KD?
    Droga Arzu myśle, że powinnaś robić to w co wierzysz i to, co sobie zamierzyłaś. Może doktor Adze tak to po prostu wyszło, nie po to, żeby wzbudzić zwątpienie, tylko raczej należy do bezpośrednich :) Jeżeli masz anemie, a pamiętam, że prof Ci mówił, żeby zejść parę kg w dół, to wobec tych dwóch elementów to bardzo niedobre połączenie. Mam nadzieję, że ktoś to ogarnie i wyprowadzi Twój organizm na prostą. Nie stosowałaś przypadkiem zbyt restrykcyjnej diety ? Ja biorę wciąż przeróżne suplementy - niby wszystkie roślinne, ale zastanawiam się czy mi to nie wyjdzie bokiem. Po sobie powiem, że mi również czas się strasznie wlecze i mam wrażenie, że stoję w miejscu. Zaczęłam procedure z KD z prostej przyczyny - przekalkulowaliśmy ile wydaliśmy na próby na swoich komórkach. Niby krótko to trwało od 1 próby , ale intensywnie uszczupliło nasze konto. W EF przy badaniu żołnierzy, okazało się, że jest słaba ruchliwość - o czym wcześniej nikt jakoś nie mówił nic. Wiem, że do inv wybiera się jeden plemnik, ale po ostatniej próbie gdzie jak na mnie i tak zapłodniło się sporo komórek, ale dotrwała jedna morulka to zwątpiliśmy oboje. Nie wiem czy w Krio mieli na to jakieś dodatkowe metody. Na dwoje matka wróżyła teraz, więc w EF bierzemy dodatkowe opracowanie żołnierzy. W EF powiedziano nam, że możemy czekać około pół roku, więc zdążysz mnie wyprzedzić nawet jak Ci wyjdzie jesień :) podreperujesz trochę budżet. Niby tutaj na forum nikt tyle nie czekał, czym się sugerowałam zanim pojechaliśmy do kliniki, ale kto wie, może nikt nie ma niebieskich oczu :) Zła jestem trochę na siebie, bo nie zapytałam wcześniej o te oczy, a gdybym wiedziała, ze to tyle czasu będzie to może podeszłabym gdzie indziej. Mimo że cóż tutaj cena jest bardziej konkurencyjna w stosunku do innych klinik w Czechach. Przed KD chce jeszcze raz zrobić badania immuno i się skonsultować, też myślałam, że dla mnie rozwiązaniem są szczepienia, ale pewnie już się rozeznałaś, że opinii w tym temacie jest sporo. Jednym pomogły, innym nie. Ost transfer na swoich komórkach też miałam z obstawieniem immuno. Teraz muszę odczekać trochę od covidowej szczepionki, żeby powtórzyć badania. Nieustannie trzymam za Ciebie kciuki i Ci bardzo kibicuje !

11.2020 Kriobank
    Kir AA
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a u Ciebie jak sytuacja, kiedy podchodzisz do transferu ?

11.2020 Kriobank
    Kir AA
  • arzu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Droga Arzu myśle, że powinnaś robić to w co wierzysz i to, co sobie zamierzyłaś. Może doktor Adze tak to po prostu wyszło, nie po to, żeby wzbudzić zwątpienie, tylko raczej należy do bezpośrednich :) Jeżeli masz anemie, a pamiętam, że prof Ci mówił, żeby zejść parę kg w dół, to wobec tych dwóch elementów to bardzo niedobre połączenie. Mam nadzieję, że ktoś to ogarnie i wyprowadzi Twój organizm na prostą. Nie stosowałaś przypadkiem zbyt restrykcyjnej diety ? Ja biorę wciąż przeróżne suplementy - niby wszystkie roślinne, ale zastanawiam się czy mi to nie wyjdzie bokiem. Po sobie powiem, że mi również czas się strasznie wlecze i mam wrażenie, że stoję w miejscu. Zaczęłam procedure z KD z prostej przyczyny - przekalkulowaliśmy ile wydaliśmy na próby na swoich komórkach. Niby krótko to trwało od 1 próby , ale intensywnie uszczupliło nasze konto. W EF przy badaniu żołnierzy, okazało się, że jest słaba ruchliwość - o czym wcześniej nikt jakoś nie mówił nic. Wiem, że do inv wybiera się jeden plemnik, ale po ostatniej próbie gdzie jak na mnie i tak zapłodniło się sporo komórek, ale dotrwała jedna morulka to zwątpiliśmy oboje. Nie wiem czy w Krio mieli na to jakieś dodatkowe metody. Na dwoje matka wróżyła teraz, więc w EF bierzemy dodatkowe opracowanie żołnierzy. W EF powiedziano nam, że możemy czekać około pół roku, więc zdążysz mnie wyprzedzić nawet jak Ci wyjdzie jesień :) podreperujesz trochę budżet. Niby tutaj na forum nikt tyle nie czekał, czym się sugerowałam zanim pojechaliśmy do kliniki, ale kto wie, może nikt nie ma niebieskich oczu :) Zła jestem trochę na siebie, bo nie zapytałam wcześniej o te oczy, a gdybym wiedziała, ze to tyle czasu będzie to może podeszłabym gdzie indziej. Mimo że cóż tutaj cena jest bardziej konkurencyjna w stosunku do innych klinik w Czechach. Przed KD chce jeszcze raz zrobić badania immuno i się skonsultować, też myślałam, że dla mnie rozwiązaniem są szczepienia, ale pewnie już się rozeznałaś, że opinii w tym temacie jest sporo. Jednym pomogły, innym nie. Ost transfer na swoich komórkach też miałam z obstawieniem immuno. Teraz muszę odczekać trochę od covidowej szczepionki, żeby powtórzyć badania. Nieustannie trzymam za Ciebie kciuki i Ci bardzo kibicuje !

mam nadzieję, że to nie dieta, nie głodzę się, wszystko w normie, ale żelazo ewidentnie się nie wchłania, ferrytyna też poniżej normy, czyli nie mam zapasów żelaza, żadna suplementacja nie przynosi efektu ani żelaza ani lactoferryny, obstawiam że to może być helicobacter który mi wyszedł, choć nie dało się go w żadnym badaniu z krwi zdiagnozować, dopiero z kału. Ta gadzina helicobacter utrudnia też zagnieżdżanie zarodka, no i sam brak żelaza wpływa też negatywnie na dojrzewanie komórek i wzrost pęcherzyków. Morfologia krwi pokazuje że jest stan zapalny w organizmie, parametry niektóre wysoko poza górną normą, także pewnie na szczepienia limfocytami się nie załapie... wszystko się nakłada na siebie.. strasznie mnie to irytuje... ale w sumie to ten dietetyk z krio kazał mi robić dużo badań, helicobacter, witaminy, żelazo, że to ważne, zwłaszcza że ta trombofilia jest, tak to nikt na to nie zwraca uwagi, no i słusznie że on to zasygnalizował, ciekawam co powie ten hematolog... bo czas na leki skoro suple nie dają rady, także póki co muszę to wszystko wyprostować bo nie chcę wydawać kasy na jakiekolwiek procedury skoro jakaś bakteria albo anemia może to zniweczyć czy to na własnych komórkach czy na KD. Oby ta przerwa wyszła na dobre i już nic się nie komplikowało... ogólnie ma ona swoje plusy, bo funkcjonuje spokojnie, a podczas procedur to jednak jest stres, wewnętrzna presja, takie napięcie, ja się czuję wtedy jak w jakimś amoku... co do ogólnie suplementacji to widzę poprawę, znika mi ta zmiana naczyniowa na jajniku po gondotropinach, piję na to też korzeń piwonii, na pewno więcej szkody zrobiły mi te gonadotropiny niż ziołowe suplementy to jestem przekonana... a może wiesz która czeska klinika ma krótszy czas oczekiwania na KD? może nie będziesz musiała długo czekać, z tego co tu podczytuję to wychodzi że są dość dynamiczni w EF w poszukiwaniu dawczyń... Kochana, jestem całym sercem z Tobą!!! ufam że każda z nas w końcu po wielu sztormach dopłynie do portu!! będzie dobrze!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 23:02

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Karolcia a u Ciebie jak sytuacja, kiedy podchodzisz do transferu ?

Napisze jak już będę bliżej niż dalej. Bo od marca ciągle mi coś wypada. A to bakterie A to torbiele. Mam nadzieję że wkrótce uda się pojechać na transfer.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • magg85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jak z tym przejazdem do Czech - trzeba miec test na Covid robiony? Jest kontrola na granicy jak sie jedzie autostrada..? Wszelkie rady beda na wage zlota, dzieki piekne!! 💛

1 IVF: ET 1x 😔, 0 ❄️
    2 IVF: 0 blastek, 0 ❄️
    3 IVF: 0 blastek, 0 ❄️
    4 IVF: 3x ❄️ (13.11 FET 1x 😔; 16.12 FET 2x 😔)

KD 11.06.21, 3 x❄️, 28.06 FET 1x4AA, 8dpt 59.76, 10dpt 160.7, 12dpt 386.4, 14dpt 761.6, 21dpt 6446.0, 25dpt 🤍
  • Dreamscometrue Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wizyta znowu się przesunęła o tydzień bo lekarz prosił.. a już bym przynajmniej wiedziała.na czym stoję. No nic czekam dalej i dam znać jak będę po :))

karolcia35 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2020

Styczeń 2021 - kompleksowe badania

Transfer: 28.07.2021

8 dpt Beta HCG 48,18 mln IU/ml
    12 dpt Beta HCG 318,90 mln IU/ml
    19 dpt Beta HCG 4479,00 mIU/ml
    27 dpt ❤️ jest maluszek
    1.10.2021 prenatalne ok 🍀☺️
    26.11.2021 połówkowe ok 😀 będzie dziewczynka ❤

Wracamy po rodzeństwo 😀
    Transfer 3.06.2024

7 dpt Beta HCG 38,59 mlU/ml
    9 dpt Beta HCG 93,79 mlU/ml
    12 dpt Beta HCG - 245,3 mlU/ml
    24 dpt jest ❤️

preg.png
  • Nieznajoma Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magg85 wrote:
    Dziewczyny, to jak z tym przejazdem do Czech - trzeba miec test na Covid robiony? Jest kontrola na granicy jak sie jedzie autostrada..? Wszelkie rady beda na wage zlota, dzieki piekne!! 💛
    Ja przez Gorzyczki jechałam autostrada i bez testu - nikt nie kontrolował

magg85 lubi tę wiadomość

04-06-2021 , - I transfer świeżaczka ❤️
    04-06-2021 , - 3 ❄️ Na zimowisku ⛄️

17-06-2021 , beta <0.1

06-08-2021 - II transfer - nieudany

10-01-2022 , beta ruszyła ale nie na długo - III transfer - nieudany

07-07-2022 - IV transfer - czekamy

Brak mrozaczkow 🥲
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ