Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Malica wrote:Evie a byłaś stymulowana belfola? Mi mega podnosiła E... oczywiście każdy przypadek inny ale może?
Nie, nie znam tego leku. Ale dzięki za cynk, zapytam na pewno 😊 Tylko Twoje AmH to pewnie z tych wyższych było prawda?
@ Pannaaleksandra, co tam u Ciebie?
@Ewa jak się czujesz? Jal sytuacja?
P.s.Ty zdaje się mialaś punkcję na znieczuleniu tylko, prawda? To jest do przeżycia? Ja chyba jutro pójdę i już mam pietra... Boję się, że się poruszę i cos się spier...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:26
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Dziewczyny,
Mam 37 lat i nagle po latach leczenia moj maz ZGODZIL SIE na IVF.
Polecacie Fertimedica dla takiej staraczki?
Jakie maja statystyki? Jakiego lekarza polecacie? Noze walic prosto z mostu byle prawde, a nie klamstwa.
Bede Wam bardzo wdzieczna za kazda rade! ❤️❤️❤️ -
OllaOlla wrote:Dziewczyny,
Jakie maja statystyki? Jakiego lekarza polecacie? Noze walic prosto z mostu byle prawde, a nie klamstwa.
Bede Wam bardzo wdzieczna za kazda rade! ❤️❤️❤️
Hej,
innej w innej klinice nigdy nie byłam, wiec nie mam porównania, ale z czystym sercem mogę polecić FertiMedice.
Jeśli o lekarza chodzi to zdecydowanie dr Dziadecki, chociaż tez innego nie poznałam. Ale tego doktora poleci Ci większość z nas.
Statystyk nigdy nie szukałam bo i chyba nawet takich nie ma. Doktor mówił, że były dawno temu jak in vitro było refundowane w całym kraju.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 18:57
-
OllaOlla wrote:Dziewczyny,
Bede Wam bardzo wdzieczna za kazda rade! ❤️❤️❤️
Co do dr Dz, jest bardzo spokojny, wyluzowany, ale przy tym uważam, że nie owija w bawełnę, tylko szczerze z tobą gada. Dla mnie ważne było też to, że w Ferti dostajesz dr tel bezpośrednio do lekarza i w razie problemów masz z nim kontakt.
Trzymam kciuki 🤞 -
Evie wrote:Nie, nie znam tego leku. Ale dzięki za cynk, zapytam na pewno 😊 Tylko Twoje AmH to pewnie z tych wyższych było prawda?
@ Pannaaleksandra, co tam u Ciebie?
@Ewa jak się czujesz? Jal sytuacja?
P.s.Ty zdaje się mialaś punkcję na znieczuleniu tylko, prawda? To jest do przeżycia? Ja chyba jutro pójdę i już mam pietra... Boję się, że się poruszę i cos się spier...
Hej, jestem trochę załamana, bo znowu zaczęłam długi protokół, punkcja zaplanowana jest na przełom marca i kwietnia, ale wyniki fragmentacji to 56%, czyli jest bardzo źle. Dr G nie odpisała nic więcej.
Nie wiem czy w ogóle jest sens podchodzić z takimi wynikami... 😔Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
pannaaleksandra wrote:Hej, jestem trochę załamana, bo znowu zaczęłam długi protokół, punkcja zaplanowana jest na przełom marca i kwietnia, ale wyniki fragmentacji to 56%, czyli jest bardzo źle. Dr G nie odpisała nic więcej.
Nie wiem czy w ogóle jest sens podchodzić z takimi wynikami... 😔
Cześć Olu, a czy mąż leczy się jakoś? Bierze jakieś leki? U nas fragmentacja nawet nieco wyższa. Dr Dz i Dr G zaproponowali biopsje jądra i myślę, że będziemy się decydować. Zawsze to zwiększa co nieco szanse... Myśleliście o tym może?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
@OllaOlla zdecydowanie przychyliła się do poprzedniczek dr Dz, my tez u niego. Dobre opinie ma i tez jest bardzo wspierająca jest dr Goncikowska.Na statystyki chyba ciężko się odnieść bo to są tak różne przypadki etc.i pytanie czy chcesz wiedzieć ogólnie ile się udało czy w pierwszej procedurze czy w jakim podziale... Ja mam doświadczenie z Invicta i Novum i zdecydowanie polecam Ferti ze względu na ludzkie podejście, kameralność i nieograniczony kontakt dostęp do lekarza! Oczywiście moze to nie jest najważniejsze, ale wiele ułatwia i czujesz się zaaopiekowana.
@Evie @Pannaleksandra u nas fragmentacja była 40% i jeśli by nie wyszło mieliśmy podchodzić do biopsji, nawet konsultowaliśmy się w tej sprawie z Wolskim z Novum i tez polecał... ale 3 dni potem okazalo się ze mamy II kreseczki ❤️ Na pewno hodujcie do 5 doby,ale pewnie sami to zaprooonuja i zapładnianie wszystkie komórki bo ustawa daje takie prawo!
@Evie a kiedy wy podchodzicie? -
Evie wrote:Cześć Olu, a czy mąż leczy się jakoś? Bierze jakieś leki? U nas fragmentacja nawet nieco wyższa. Dr Dz i Dr G zaproponowali biopsje jądra i myślę, że będziemy się decydować. Zawsze to zwiększa co nieco szanse... Myśleliście o tym może?
Nie, nie leczy się, pomimo naszych lekkich nacisków na panią dr...
Dr G na razie zaproponowała jedynie metodę ZyMOT. Szczerze mówiąc, nie wiem czy dobrze robimy podchodząc teraz do tej procedury i trzymając się na siłę jednego lekarza / jednej kliniki 😔
Starania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
Aneta8 wrote:Ewa super beta skoczyła! Trzymam kciuki za serduszko ❣️
Ja dostałam dziś telefon od genetyka z IMID i powiedział, że wada naszego maluszka to trisomia prosta, czyli żadne z nas nie jest nosicielem wadliwego genu. Chociaż jedna pokrzepiająca wiadomość w całej tej tragedii. Mamy zamrożony jeszcze jeden zarodeczek, jest więc szansa, że jest zdrowy. Będziemy się zastanawiać czy go badać przed transferem. Zwłaszcza, że Ferti się w tym nie specjalizuje, więc musielibyśmy przenosić go do innej kliniki, odmrozić, zbadać i zamrozić znowu, co też niesie pewne ryzyko. Dajemy sobie czas.
Aneta8, jesteś tu jeszcze z nami?pannaaleksandra lubi tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Evie wrote:Aneta8, jesteś tu jeszcze z nami?
Jestem kochane i sobie na razie po cichutku czytam co u Was 😘
U nas już „po wszystkim”.. dochodzę do siebie fizycznie. Psychicznie czuję się dobrze. Ten czas oczekiwania pozwolił pogodzić się z sytuacją i teraz czuję po prostu ulgę, że nasz maluszek nie będzie skazany na cierpienie.. mamy teraz swojego Aniołka w niebie i mam nadzieję, że będzie nad nami czuwał 💙
Zrobiliśmy kariotypy, czekamy kilka tygodni na wyniki, za półtora tygodnia mam wizytę u dr G., żeby zobaczyła czy wszytko się oczyściło i będę czekać na pierwszy okres. W maju wyjeżdżamy i wracamy po naszą śnieżynkę. Jeśli kariotypy wyjdą dobrze, odpuszczamy badanie zarodka.
@Evie cieszę się, że się nie poddajecie i działacie! W końcu się uda! 💛
@Ewa bardzo mi przykro, że się nie udało 😟 przytulam mocno i przesyłam dużo siły na następny raz ❤️
@Ola z jakiegoś powodu lekarze mają pomysł na leczenie u każdej osoby inne, ale jeśli czujesz się nieodpowiednio zaopiekowana, to Twoje prawo móc zmienić lekarza, skonsultować się z innym, czy nawet zmienić klinikę. Bo tu chodzi o Twoje dobro, Twój komfort i jakby nie patrzeć pieniądze.. Ja niezmiennie myślę o Tobie i trzymam kciuki 🧡
@Malica mam nadzieję, że u Ciebie ciążowa nuda 💜
@OllaOlla my leczymy się u dr Goncikowskiej. Niezwykle ciepła i empatyczna lekarka. Bardzo ją polecam jak również całą klinikę. Jest miło, kameralnie, indywidualne podejście do pacjenta, nie czujesz się anonimowo. -
Aneta8 wrote:Jestem kochane i sobie na razie po cichutku czytam co u Was 😘
U nas już „po wszystkim”.. dochodzę do siebie fizycznie. Psychicznie czuję się dobrze. Ten czas oczekiwania pozwolił pogodzić się z sytuacją i teraz czuję po prostu ulgę, że nasz maluszek nie będzie skazany na cierpienie.. mamy teraz swojego Aniołka w niebie i mam nadzieję, że będzie nad nami czuwał 💙
Zrobiliśmy kariotypy, czekamy kilka tygodni na wyniki, za półtora tygodnia mam wizytę u dr G., żeby zobaczyła czy wszytko się oczyściło i będę czekać na pierwszy okres. W maju wyjeżdżamy i wracamy po naszą śnieżynkę. Jeśli kariotypy wyjdą dobrze, odpuszczamy badanie zarodka.
@Evie cieszę się, że się nie poddajecie i działacie! W końcu się uda! 💛
@Ewa bardzo mi przykro, że się nie udało 😟 przytulam mocno i przesyłam dużo siły na następny raz ❤️
@Ola z jakiegoś powodu lekarze mają pomysł na leczenie u każdej osoby inne, ale jeśli czujesz się nieodpowiednio zaopiekowana, to Twoje prawo móc zmienić lekarza, skonsultować się z innym, czy nawet zmienić klinikę. Bo tu chodzi o Twoje dobro, Twój komfort i jakby nie patrzeć pieniądze.. Ja niezmiennie myślę o Tobie i trzymam kciuki 🧡
@Malica mam nadzieję, że u Ciebie ciążowa nuda 💜
@OllaOlla my leczymy się u dr Goncikowskiej. Niezwykle ciepła i empatyczna lekarka. Bardzo ją polecam jak również całą klinikę. Jest miło, kameralnie, indywidualne podejście do pacjenta, nie czujesz się anonimowo.
@Aneta8, cieszę się, że się odezwałaś Dobrze słyszeć, że czujesz się dobrze i wracacie z nową nadzieją i otwartością w sercu. Wasz Aniołek na pewno nad Wami czuwa i będzie zsyłał Wam wszystko co najlepsze *
@OllaOlla My również leczymy się u dr Goncikowskiej. Popieram to co napisała Aneta - to fantastyczna Pani Doktor. Dba i troszczy się o swoich pacjentów. Polecamy również dr Dziadeckiego - inny temperament ale zawsze od niego człowiek wychodzi rozluźniony i uśmiechnięty. Co do samej kliniki mamy mieszane uczucia. Z jedne strony faktycznie człowiek czuje się zaopiekowany i traktowany indywidualnie, panuje kameralne i spokojna atmosfera a to bardzo pomaga. Z drugiej - czasem mam wrażenie jak to nasz immunolog stwierdził - mam wrażenie, że kliniki nie wykorzystuje w pełni wszystkich dostępnych możliwości. To też nasza pierwsza kliniki więc nie mam porównania z innymi za bardzo. Mam tylko koleżankę pracującą w INVICTA i wiem, że tam jest jednak większe nastawienie na "zysk".
@Pannaaleksandra, mieliśmy zastosowaną tą metodę poczas ostatniego podejścia. Nie wiem jak to działa ale żaden z wybranych tam plemników nie nadawał się do zapłodnienia ((( Podczas gdy pierwszej próby inną metodą komórka się normalnie zapłodniła. Może warto podpytać/ pomyśleć o tej biopski dla męża? Co do rozterek bardzo dobrze Cię rozumiem. My czekamy dalej na wyniki niektórych badań ale w międzyczasie jesteśmy jeszcze umówieni do trzech innych klinik. Zobaczymy co tam nam zaproponują i wtedy podejmiemy ostateczne decyzje.
@Malica, być może w kolejnym cyklu. Jestem właśnie po owolulacji, w poniedziałek idę na monitoring i zobaczymy co dalej.
Aneta8, Malica lubią tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
@Anetka, cieszę się, że się odezwałaś i że u Ciebie dobrze ❤️💙
@Evie, dobrze że mi o tym powiedziałaś, bo myślałam, że jakieś prawidłowe plemniki w takiej sytuacji są zawsze 😔Aneta8 lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
@Anetko ❤️❤️❤️❤️ Ciesz się ze Si odezwalas i ze dochodzisz do siebie, Twój Aniołek na pewno bedzie nad Wami czuwał, głęboko w to wierze, dawaj nam tu znaki o swoich kolejnych krokach. Mam nadzieje ze rany fizyczne i psychiczne zdołają się szybko zagoić, a my tu wspieramy i przesyłamy energię pozytywna! Bardzo mocno przytulam ❤️🙏 tak u nas na szczęście nuda i mam nadzieje ze tak zostanie bo trochę straszą te przepływy...ale staram się być dobrej myśli
pannaaleksandra, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie finalnie zakończyło się szpitalem, usunięto lewy jajowód. Jak widać mam pod górkę.
A było tak blisko, a tu taki klops cp.
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Dziewczyny u mnie finalnie zakończyło się szpitalem, usunięto lewy jajowód. Jak widać mam pod górkę.
A było tak blisko, a tu taki klops cp.
Och kurczę 😔 strasznie współczuję.. trzymaj się dzielnie 😚