Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardotka część no super !
Czyli masz jeszcze jedno sprawdzanie czy już masz wyznaczony termin transferu ?
Nic nie robią oprócz tego badania progesteronu żeby sprawdzić czy była owulacja, potem już tylko czekasz...i bierzesz duphaston i ja dostałam jeszcze circone żel(?). Ja chyba jeszcze zrobię na własną rękę dzień przed transferem progesteron,choć mój Doktor chyba nie jest fanem jego sprawdzania bo mówi że w ciąży i tak przyrasta sam... no nie chce byc mądrzejsza od nich, ale tak na wszelki wypadek zrobie
-
JoAsia wrote:@Malica- no cóż, chyba nie ma sensu, żebym powtarzała po 48h. HCG total - 8,2. Idealne dla kobiety po menopauzie. Progesteron tez niski - 9,25.
Ale za Ciebie dalej mocno trzymam kciuki! -
JoAsia wiem jak się czujesz, to bardzo bolesne nam w pierwszej procedurze nie przeżył żaden z zarodeczkow mam nadzieję że pomimo bólu nie poddacie się, musi być w Was siła ♥️ walczcie dalej. Niestety ale nikt nie mówi że będzie łatwo i że się uda,ale może będzie warto i tego musimy się trzymać! Ruszaj jak najszybciej ! Dużo tu niestety takich przypadków, nie mówiąc już o dziewczynach które przechodzą to i 7 i 8 razy... Za 9 się udaje, nie wiem jak one to wytrzymują. Przesyłam dużo energii, proszę o kciuki za mnie i nasze maluszki
-
@JaAsia przytulam z całych sił. Doskonale wiem jaki to trudny moment. Ostatnia procedura u mnie zakończyła się brakiem zarodków, żaden nie dotrwał do 5 doby. Miało to być moje ostatnie podejście, ale cóż... walczę dalej. Nie mam odwagi się poddać,choć sił do walki też jest co raz mniej...
-
@Paola życzę siły! Kiedy zaczynacie kolejna procedurę ? Maja jakiś pomysł czemu nie uzyskaliście zarodków ? U nas w pierwszej to samo, w drugiej zaproponowano nam zapłodnienie wszystkich komórek, było 13, 11 się zapłodnili a do piątej doby dotrwały dwa, które zamrożono, jutro mam transfer...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 12:12
-
@Malica w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice żeby dowiedzieć się więcej, jaką opinię ma lekarka i embriolog. Od tej wizyty warunkuje decyzje co będziemy robić dalej. Do kolejnej procedury chciałabym podejść najszybciej jak to możliwe.
W weekend dowiedziałam się że szwagierka jest w ciąży, totalnie rozwaliła mnie ta wiadomość.
Jak wy sobie radzicie z takim wiadomościami? Mi jest tak cholernie smutno... chce mi się ryczeć.Malica lubi tę wiadomość
-
paola_mt wrote:W weekend dowiedziałam się że szwagierka jest w ciąży, totalnie rozwaliła mnie ta wiadomość.
Jak wy sobie radzicie z takim wiadomościami? Mi jest tak cholernie smutno... chce mi się ryczeć.
Zazwyczaj wypłakiwałam się w domu, pouprawiałam bardziej intensywnie sport. Pomagało, przecież ten Maluch, który ma się pojawić na świecie nie jest winien temu, że nam schodzi dłużej. Dużo dłużej niż byśmy chcieli.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
paola_mt wrote:@Malica w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice żeby dowiedzieć się więcej, jaką opinię ma lekarka i embriolog. Od tej wizyty warunkuje decyzje co będziemy robić dalej. Do kolejnej procedury chciałabym podejść najszybciej jak to możliwe.
W weekend dowiedziałam się że szwagierka jest w ciąży, totalnie rozwaliła mnie ta wiadomość.
Jak wy sobie radzicie z takim wiadomościami? Mi jest tak cholernie smutno... chce mi się ryczeć. -
Wyjechałam nad morze żeby zmienić otoczenie, nie myśleć, może mniej się martwić. Nie wzięłam pod uwagę, że co drugi maluch na plaży będzie do mnie pełzał i wyciągał ręce... chciałabym dojrzeć do decyzji, żeby udać się do psychologa po profesjonalną pomoc.
-
Kochane,przepraszam za taka długa nieobecnosc!
@Malica jak się ciesze!! Trzymam kciuki najmocniej! Kiedy testujesz?
@Bardotka - rozumiem,ze Ty następna w kolejce i za kulka dni Maluch będzie na pokladzie❤️
@Fiore,@Krąsie - jak się czujecie??
@JoAsia - trzymaj się Kochana. Nie poddawaj się!
Ja w poniedziałek miałam test pappa,wszystko dobrze. Dzidzia miała już ok 5cm,serduszko pieknie biło. W sobotę zaczynam II trymestr,poki co wciąż mam mdłości i nie czuje się za dobrze,a pracy mam tyle,ze jedyne o czym marze to rzucić to wszystko i w
Końcu jechac na urlop. W poniedziałek ide zrobić Test sanco,zeby być spokojniejsza.
Wysyłam Wam wszystkim mnóstwo dobrych myśli i czytam Was na biezaco❣️
JoAsia, Malica, Bardotka# lubią tę wiadomość
-
@Maugosia wczoraj o Tobie myślałam, czy tu jeszcze zaglądasz, jak się czujesz ? Jak twoje kucie w brzuch Musisz nadal to robić? Wspaniałe ze z maluszkiem ok ❤️ II trymestr, jej jak to zleciało co to za test ?
Oficjalnie mam robić betę 8.08, Ty wytrzymałas do terminu który wskazał lekarz ? 🙈 -
Malica wrote:Dziewczyny ja już z blastusiem na pokładzie ❤️ Teraz najgorsze czekanie....
@Guslawe, @Bardotka jak u Was ?Malica, Maugosia lubią tę wiadomość
Ona 34 On 35
Staranie od 2018 r.
- niedoczynność tarczycy, hashimoto
- wrogi śluz
- 4 inseminacja - brak ciąży
- 03.2020 - pierwsza konsultacja Fertimedica dr. Dziadecki
- 07.2020 - punkcja pobrano 9 🥚 , zapłodniono 6 do 5 doby zostało 3 ❄️❄️❄️ - 4.1.1, 3.2.2. i 5.2.2
- transfer odroczony
- 08.2020 - transfer ❄️ na cyklu naturalnym 4.1.1 ❤️
- córeczka 👧
Powrót po rodzeństwo
- 07.2023 - transfer zarodka ❄️ 3.2.2
- 7 dpt - beta 8,9, 8 dpt - beta 11,9 ,12 dpt - beta 4,3 - cb 💔
- 09.2023 - transfer ❄️ na cyklu naturalnym 5.2.2 + EG
- 5 dpt - cień cienia ⏸
- 6 dpt - 14,10
- 8 dpt - 21,30 -
My wkraczamy w III trymestr. I wierzcie lub nie - też nie wiem, kiedy to zleciało! Dopiero co był 8 lutego i miałam transfer.
My wreszcie się przeprowadzamy na swoje. Teraz czeka nas ogarnianie po remoncie, wypakowywanie i odpoczynek po tej całej rewolucji. A od drugiej połowy sierpnia wyprawka. Dużo już poczytałam i mam wybrane, ale nie zamawialiśmy - nie było sensu na wynajmowane, żeby tylko to przewozić.Malica, Bardotka#, Maugosia, Fiore lubią tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
@Guslawek czuje się ok, było jak zwykle bardzo empatycznie, nie mogę wyjść z podziwu jakie te położne są kochane❤️ Pani mnie wprowadziła, dała spódniczkę, wychyliła się przez okno embriolog zapytała o moje nazwisko, przyszedł Dr Dziadecki i „wyczyścił podwozie” Pani pielęgniarka robiła usg przezbrzuszne, za chwile Embriolog podał Dr zarodek, Dr go umieścił na miejscu, po czym pokazali mi na monitorze gdzie jest powiedzieli ze mam żyć normalnie, mam kontynuować duphaston i ten circone żel i zrobić test koło 8.08 🙈
@Bardotka proszę nam tu zdawać relacje ! Ściskam i trzymam kciuki ✊❤️
@Krasi u Ciebie już III trymestr i ciagle nas tu wspierasz Czyli wijecie gniazdo ? Kompletujesz już rzeczy dla maluszka ?Bardotka# lubi tę wiadomość
-
@Malica zaglądam,zaglądam:) cały czas:) i mocno trzymam kciuki za nasz wszystkie. Czuje się trochę lepiej (od wczoraj),ale zastrzyki nadal przyjmuje:/ i tak jeszcze przez miesiąc. Mój Maz ma drugi fach w ręku i może być pielęgniarzem. Brzuch fioletowo-czerwony,nie ma już gdIe się wbijać. Ale dam rade. Dopadło mnie jeszcze jakieś przeziębienie zatok i infekcja intymna,wiec kolejny wagonik leków. W poniedziałek robie ten przesiewowych test genetyczny (sanco),zeby wykluczyć potencjalne choroby u Maluszka. I poznam płeć,wiec taki bonus:)
Ja nie czekałam z testem do terminu wskazanego przez lekarza. Kupiłam te czule sikance (firmy pink) i robiłam od 5dpt. Już wtedy wychodziły blade kreski,a z każdym kolejnym dniem były ciemniejsze i w końcu 8dpt zrobiłam bete.
@Krąsi - same wspaniałe wiadomości:) jak już sporządzasz listę „wyprawkowa” to bedziesz nasza skarbnica wiedzy w tym zakresie!
@Bardotka - to już lada chwila!!! Jeszcze niedawno smucilysmy,ze transfer odroczony i tyle jeszcze trzeba czekać,a tu Maluch wskakuje na pokład już w srode🤞🏻 Jedz ananasa, afirmuj macice i dawaj znać koniecznie❣️ -
Maugosia my robiliśmy Nifty i też mi to dało trochę spokoju na pewno
Krąsi ja piernicze 3 trymestr, jak cudownie Mi do tej pory ta pierwsza połowa leciała dość wolno, ale mam wrażenie, że teraz przyśpieszy jakoś jak zacznę ogarniać wszystko, a też się przeprowadzamy na przełomie września i października i trochę mnie to przeraża...
Ja się czuję całkiem ok, dziś poczułam pierwsze poważne kopniaki i trochę odetchnęłam, bo tak to do tej pory tylko takie smyranie było. I już nie mogę się doczekać połówkowych, bo mam w najbliższą środę...
Było tez pytanie jak sobie radzimy/ radziłyśmy z wiadomościami o ciążach innych. Ja sobie w pewnym momencie nie radziłam. Zazwyczaj w domu wypłakiwałam oczy i z każdą wiadomością z otoczenia bliższego/dalszego było mi z czasem chyba coraz trudniej. Nie ma na to złotej rady. Mi pomogła terapia. Odbarczyła mnie psychicznie i mam poczucie uratowała przed depresją, bo czułam się z każdym miesiącem coraz gorzej. Nikogo nie namawiam, bo trzeba samemu mieć w sobie gotowość, żeby pójść, ale mi to dało bardzo dużo. Dzięki temu też podchodziłam z lżejszą głową do procedury (jakoś po mniej więcej 5,5 miesiącach terapii).Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 18:08
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-