Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
pannaaleksandra wrote:Transfer od początku zaplanowany był na środę na godzinę 12, jeżeli wszystko będzie dobrze. Poprosiłam jeszcze o telefon w dniu jutrzejszym. Boję się, ale wierzę, że będzie dobrze 🍀🤞🏻✊🏻
pannaaleksandra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,padłam,powstałam,założyłam koronę i poszłam na wizytę,żeby się dowiedzieć,co dalej po pierwszym nieudanym razie.I mam pytanie czy któraś z Was szła długim protokołem i dało to lepszy skutek niż krótki protokół? Więcej lepszych komórek?Bo ja jestem przerażona perpektywą wprowadzania mnie w menopauzę i ładowania takiej ilości zatrzyków,no i większe ryzyko przestymulowania😭😱Bo generalnie pomysł jest długiego protokołu, a najlepiej długi i biopsja jądra,choć biopsję póki co oddalam,nie wiem co myśleć o długim protokole.
-
@Nuage cieszę się Kochana ze się się podniosłaś 🙂 co do długiego protokołu nie pomogę, co do biopsji tez jesteśmy przed tym krokiem jeśli okaże się ze tym razem się nie udało ... jesteśmy umówieni w tym temacie z jeszcze jednym lekarzem, wiec przekaże co powie. Mam nadzieje ze jednak nie będę musiała korzystać z tej opcji bo ile zastrzyki i sztuczna menopauza jest trochę przerażająca to jednak bardziej boje się Ew powikłań po biopsji jąder po której istnieje cień szansy zupełnej bezpłodności męskiej ...
Tak jeszcze myśle ze jeśli prowadzi Cię dr Dz to on nie jest fanem nadmiernego przepisywania leków wiec jeśli zaproponował długi protokół to pewnie w niego wierzy , ale to oczywiście tylko moje domysły
Trzymam kciuki 🤞🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 21:14
-
Malica wrote:@Nuage cieszę się Kochana ze się się podniosłaś 🙂 co do długiego protokołu nie pomogę, co do biopsji tez jesteśmy przed tym krokiem jeśli okaże się ze tym razem się nie udało ... jesteśmy umówieni w tym temacie z jeszcze jednym lekarzem, wiec przekaże co powie. Mam nadzieje ze jednak nie będę musiała korzystać z tej opcji bo ile zastrzyki i sztuczna menopauza jest trochę przerażająca to jednak bardziej boje się Ew powikłań po biopsji jąder po której istnieje cień szansy zupełnej bezpłodności męskiej ...
Tak jeszcze myśle ze jeśli prowadzi Cię dr Dz to on nie jest fanem nadmiernego przepisywania leków wiec jeśli zaproponował długi protokół to pewnie w niego wierzy , ale to oczywiście tylko moje domysły
Trzymam kciuki 🤞🙏
@Malica a Ty teraz krótki protokół miałaś czy cykl naturalny?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Malica wrote:@Nuage cieszę się Kochana ze się się podniosłaś 🙂 co do długiego protokołu nie pomogę, co do biopsji tez jesteśmy przed tym krokiem jeśli okaże się ze tym razem się nie udało ... jesteśmy umówieni w tym temacie z jeszcze jednym lekarzem, wiec przekaże co powie. Mam nadzieje ze jednak nie będę musiała korzystać z tej opcji bo ile zastrzyki i sztuczna menopauza jest trochę przerażająca to jednak bardziej boje się Ew powikłań po biopsji jąder po której istnieje cień szansy zupełnej bezpłodności męskiej ...
Trzymam kciuki 🤞🙏 -
Nuage Moj tez ma takie zdanie jak Twój 🤔 ale ja się jakoś stresuje tzn jeśli o mnie chodzi to mogą mnie kroić, ale o jego klejnoty się jakoś stresuje
Jeśli chodzi o polepszenie komórek to Dziewczyny tu pisały o : metforminie jeśli masz problem z insulina i cukrami , o jakimś mega wplywie ubichinonu I białku tzn albo diecie albo suplementacji białkiem takim sportowym -
nick nieaktualnyMalica wrote:@Mnsk ja pewnie 7 dpt czyli 8 z dniem transferu czyli piatek przyszły tydzień a co do dni już daje podpowiedz :
INTERNETOWA ŚCIĄGA DLA NIECIERPLIWYCH, CZYLI NAS
2-3 dniowe:
1dpt (1 dzień po transferze) - Embrion się dzieli
2dpt - Embrion staje się blastocysta
3dpt - Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
5dpt - Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
6dpt - Proces implantacji jest kontynuowany, gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
8dpt - Zaczyna być produkowane HCG
11dpt - HCG jest na tyle dużo, ze można spokojnie robić sikacza
Jeżeli transferowana 5 dniowa blastka :
1dpt (1 dzień po transferze) - Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt - Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt - Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt - Proces implantacji jest kontynuowany, gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt - Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt - Zaczyna być produkowane HCG
9dpt - HCG jest na tyle duże, ze można spokojnie zrobić sikacza
Ja kupiłam testy ale czuję się jakbym miała dostać przedwczesny okres. -
Mnsk No myśle nad jutrem, ale się boje trochę jakby co to w Bocianie w Wawie jest wynik w 1 h
Tez mam to uczucie w podbrzuszu, ale to chyba od progesteronu... takie uczucie może zarówno być na plus jak i na minus, w tamtym cyklu co miałam CB tez mnie tak cmilo i ciągnęło do pośladka
A Ty kiedy będziesz się decydować ? Bo miałaś 3 dniowy zarodek tak ? -
nick nieaktualnyMalica wrote:Mnsk No myśle nad jutrem, ale się boje trochę jakby co to w Bocianie w Wawie jest wynik w 1 h
Tez mam to uczucie w podbrzuszu, ale to chyba od progesteronu... takie uczucie może zarówno być na plus jak i na minus, w tamtym cyklu co miałam CB tez mnie tak cmilo i ciągnęło do pośladka
A Ty kiedy będziesz się decydować ? Bo miałaś 3 dniowy zarodek tak ?
Tak, 3dniowy więc też waham się nad jutrem:)
Ale nie wiem czy chce się rozczarować -
No chyba na Twojego może być za wcześnie bo to będzie 7dpt, przy 5 dniowym może coś wyjść przy 3 może być za wcześnie patrz rozpiska 8 dpt dopiero zacznie się wytwarzać hcg, wiec jakby co to skłaniaja się ku becie nie sikancowi .No chyba ze Twój maluszek szybko się zadomowił, bo na to nie ma reguły oczywiście
Ale żeby za wczesne badanie nie przysporzyło Ci zbyt wielu nerwów -
nick nieaktualnyMalica wrote:No chyba na Twojego może być za wcześnie bo to będzie 7dpt, przy 5 dniowym może coś wyjść przy 3 może być za wcześnie patrz rozpiska 8 dpt dopiero zacznie się wytwarzać hcg, wiec jakby co to skłaniaja się ku becie nie sikancowi .No chyba ze Twój maluszek szybko się zadomowił, bo na to nie ma reguły oczywiście
Ale żeby za wczesne badanie nie przysporzyło Ci zbyt wielu nerwów
Dzięki, posłucham Cie!
I czekam na wieści od Ciebie -
Malica wrote:No ja się mega zastanawiam kiedy robić bo wiadomo chętnie bym zrobiła ale się boje 🤞A z drugiej strony już bym chciała wiedzieć nawet jak będzie złe i mieć to już za sobą
Malica lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
Dziewczyny, jeszcze mam pytanie, czy pomiędzy punkcją a transferem bolał Was brzuch, byłyście opuchnięte itd? Pani Doktor powiedziała, że w przypadku jeżeli jajniki będą znacznie powiększone to odroczymy transfer, więc jestem zaniepokojona. Dzwonili także do mnie dzisiaj rano z kliniki, że na razie zarodeczki dobrze się rozwijają. Niech tak zostanie! 🍀🤞🏻
Bardotka#, Evie lubią tę wiadomość
Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
Pannaaleksandra ja miałam robione krio, ale po punkcji tak ze 2-3 dni byłam trochę obolała i opuchnięta, miałam dużo oocytow pobranych (23) wiec mnie ostrzegano, że tak może być. Wyczytałam na forum, żeby generalnie dużo pic wody i dodatkowo np oshee. Malica mi kazała dr Goncikowska (ona mi robiła transfer bo nie było wtedy akurat dr Dz) zrobić bete 9dpt. Ja miałam chyba dość wysoka bete, bo 275, ale tez podawana była blastka 5.3.1, wiec już się wykluwały z otoczki i podejrzewam, że się szybko zaimplantował...moja koleżanka 2 tygodnie temu miała taka sytuacje, że 7dpt blastki 4.1.1 nie wyszedł jej test, bladzioch pojawił się 9dpt, a była już załamana, że się nie udało na pewno. I beta następnego dnia 240.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 08:28
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-